Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

12S Ultra

Kwestia wibracji na ekranie blokady zażegnana. Można to włączyć w opcjach odblokowywania palcem. ALE

Po przesiadce z china na Xiaomi.eu po pierwszej aktualizacji z wipe, ta funkcja jest domyślnie wyłączona co daje takie wrażenie że "coś tu nie gra" 

Może by ustawić tą funkcje domyślnie włączoną od świeżej instalacji? 

Screenshot_2023-01-03-19-20-39-513_com.android.settings.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Master napisał(a):

u mnie dźwięk znowu wywaliło w systemie więc problem jest dalej na tej wersji ... 

A gdzie Ci nie działa?? Bo ja miałem problem z dzownkiem telefonu

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, sly napisał(a):

po prostu wywala wszystkie dźwięki w systemie - akurat dzisiaj to zauważyłem przy smsach bo nie miałem dźwięku jak przychodziły - wcześniej wyciszalem telefon trybem cichym i w pierwszej chwili pomyślałem że go nie wyłączyłem ale był wyłączony - nie ma też dźwięku odblokowywania ekranu albo blokowania podwójnym stuknięciem - ale dźwięk jest w aplikacjach (np w jutubie) - oczywiście restart rozwiązuje problem - taka sytuacja nie pojawiała się na rozwojowych na A12 - dopiero taki objaw widzę od wersji A13 ... stąd zgłaszałem już to przy pierwszej rozwojowej na A13 - a z dzwonkiem czy innymi dźwiękami np od powiadomień nie miałem problemów ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
9 godzin temu, sly napisał(a):

Problem z dzwonkiem też potwierdzam.

Jak ustawię swój dźwięk (mp3 czy ogg) to dzwoni domyślnym dźwiękiem lub wogóle. Jak wracam do dzwonka fabrycznego to jest cisza i pomaga tylko restart.

Opublikowano
4 godziny temu, grzegorz.lki napisał(a):

Problem z dzwonkiem też potwierdzam.

Jak ustawię swój dźwięk (mp3 czy ogg) to dzwoni domyślnym dźwiękiem lub wogóle. Jak wracam do dzwonka fabrycznego to jest cisza i pomaga tylko restart.

a ja mam cały czas ustawiona swoją MP3 jak dzwonek główny i jest cały czas oki :) dzisiaj z kolei wywaliło neta - to samo co zawsze - czyli jest połączenie z wifi tyle że nie można otworzyć żadnej strony - ale tym razem zrobilem diagnostykę sieci - i co ciekawe wszystko było na zielono i pass i po tej diagnostyce zaczęło działać jak należy 🙃 a tego się nie spodziewałem ... proszę jakie cuda wianki ....

Opublikowano
3 godziny temu, Test napisał(a):

@Kacper Skrzypek a kiedy ROM pod 13 ? Pytam, bo zdjęcie telefonu w pobieralni wisi dobrych kilka tygodni bez linków żadnych, a przecież wyszły pod ten telefon wersje fastboot.

Jak będziemy mieli telefon i ROM będzie działać. Z tego co wiem Xiaomi 13 Pro jest w drodze, więc uwzględniając tydzień na oczekiwanie no to jeszcze kwestia kilku tygodni.

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, krainawilka napisał:

Czy możliwe że po przesiadce z globala widać różnicę (in minus) w stockowym aparacie?

A co konkretnie jest gorzej ?

Pytam, ponieważ siedzę od lat w fotografii i dla mnie takie spostrzeżenia są bardzo istotne.

Opublikowano
2 godziny temu, Licht napisał(a):

A co konkretnie jest gorzej ?

Pytam, ponieważ siedzę od lat w fotografii i dla mnie takie spostrzeżenia są bardzo istotne.

Ciężko mi wyjaśnić, bo ja z fotografią mam tyle wspólnego co z ubojem zwierząt. Po prostu mam wrażenie, że zdjęcia są gorsze. Ale jest tyle czynników które mogą na to wpływać, że wolałem zapytać u źródła.

Opublikowano

Witam, 

Wyskakuje mi taki błąd od baterii, PocoF3 Co sie dzieje??

java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'android.content.pm.PackageManager android.content.Context.getPackageManager()' on a null object reference

at com.miui.powerkeeper.utils.PackageUtil.getPackageNameByUid(Unknown Source:0)

at com.miui.powerkeeper.millet.MilletUidObserver.getPkgNameByUid(Unknown Source:20)

at com.miui.powerkeeper.millet.MilletUtils.setPkgData(Unknown Source:0)

at com.miui.powerkeeper.controller.FrozenAppController$AppStateFrozenControl.frozenAppLater(Unknown Source:57)

at com.miui.powerkeeper.controller.FrozenAppController$AppStateFrozenControl.handleEvent(Unknown Source:87)

at com.miui.powerkeeper.controller.FrozenAppController$AppStateFrozenControl.frozenAppNow(Unknown Source:189)

at com.miui.powerkeeper.controller.FrozenAppController$AppStateFrozenControl.handleEvent(Unknown Source:266)

at com.miui.powerkeeper.controller.FrozenAppController$7.run(Unknown Source:20)

at android.os.Handler.handleCallback(Unknown Source:2)

at android.os.Handler.dispatchMessage(Unknown Source:4)

at android.os.Looper.loopOnce(Unknown Source:182)

at android.os.Looper.loop(Unknown Source:82)

at android.os.HandlerThread.run(Unknown Source:28)

Opublikowano

No i stało się...

Mi 11 lite 5G

Dopadł mnie efekt brak dźwięków... Nie przychodzi dźwięk powiadomień ani wiadomości oraz przychodzących połączeń...

Opublikowano
8 minut temu, mixolh napisał:

No i stało się...

Mi 11 lite 5G

Dopadł mnie efekt brak dźwięków...

Samoistnie, czy zmieniałeś ostatnio schematy powiadomień ?

Opublikowano
14 minut temu, mixolh napisał(a):

No i stało się...

Mi 11 lite 5G

Dopadł mnie efekt brak dźwięków... Nie przychodzi dźwięk powiadomień ani wiadomości oraz przychodzących połączeń...

pewnie to samo co u mnie :) pisze o tym już od dłuższego czasu ... co ciekawe na wersjach rozwojowych A12 nigdy takie problemu nie było ... nie wiem co to powoduje bo nie zauważyłem konkretnie momentu w którym to wywala - na razie trza zrobić restarta i może w kolejnych rozwojowych znajdą problem ... 

Opublikowano

Samoistnie... Nic od kilku dni nie zmieniłem. Wczoraj jeszcze wszystko chodziło a rano dzonk. Opaska wibruje a telefon cichutko. Nawet nie wibrował. Nie wydał z siebie żadnego dźwięku ale po tym sprawdziłem czy to jednorazowa akcja czy coś większego więc testowałem. Wziąłem drugi telefon, wysyłałem wiadomości i nic. Zero dźwięku ale muzyka z odtwarzacza za to działała...

Reset telefonu przywrócił działanie 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Wyczyść dane aplikacji Bateria i wydajność.

Jest okej, dziękuję 

Edytowane przez Szilix
Opublikowano
6 godzin temu, krainawilka napisał(a):

Czy możliwe że po przesiadce z globala widać różnicę (in minus) w stockowym aparacie?

Przechodziłem z globala i wydaje mi się, że telefon robi lepsze zdjęcia na romie Miuipolska. 

Opublikowano
pewnie to samo co u mnie pisze o tym już od dłuższego czasu ... co ciekawe na wersjach rozwojowych A12 nigdy takie problemu nie było ... nie wiem co to powoduje bo nie zauważyłem konkretnie momentu w którym to wywala - na razie trza zrobić restarta i może w kolejnych rozwojowych znajdą problem ... 
No właśnie pierwszy o tym pisałem, ale u mnie pomogła zmiana dzwonka na ogg. Może jest coś wspólnego co za to odpowiada, ja na przykład używam aplikacji do zmiany profilów i myślałem że to to, ślepo zmianie ogg dźwięki działają

Sendnięte z Mi 11

Opublikowano
48 minut temu, kaciek napisał(a):

No właśnie pierwszy o tym pisałem, ale u mnie pomogła zmiana dzwonka na ogg. Może jest coś wspólnego co za to odpowiada, ja na przykład używam aplikacji do zmiany profilów i myślałem że to to, ślepo zmianie ogg dźwięki działają

Sendnięte z Mi 11

no oki - tylko tu piszemy chyba o różnych problemach - jeden to problem z dzwonkiem (którego np u siebie nie uświadczyłem) a drugi problem jest zwiazany z wywalaniem dźwięków w systemie (czyli wszystkich dźwięków poza aplikacjami) ... tu chyba dużo się nie zrobi - zostaje czekać na poprawki w nowej wersji (o ile ktoś to zgłosił albo sami już to wyłapali) - dobrze choć że restart pomaga :) no i codziennie też ten problem nie występuje (przynajmniej u mnie - mam nadzieję że u reszty załogantów jest podobnie)

Opublikowano

Mam jak wyżej. Wywala dźwięki systemowe wraz z wibracjami. Muzyka czy też dźwięki z aplikacji działają normalnie. Reset pomaga ,,całe szczęście ".

Mam też problem z Outlookiem. Twierdzi czasem że nieprawidłowe konto lub hasło ale wszystko jest podane prawidłowo. Po zresetowaniu fona wraca na jakiś czas do normy.

Dodatkowo co reset, Play Sklep informuje o aktualizacjach aplikacji. Zrobi aktualizacje i potem twierdzi że nic więcej nie ma aż do momentu zresetowania fona. Tak samo synchronizacja z opaska. Było dobrze ale po aktualizacji jest cały czas jest połączony ale nie aktualizuje danych jak i pogody. Przychodzą tylko połączenia i smsy.

Opublikowano
3 minuty temu, mixolh napisał(a):

Mam jak wyżej. Wywala dźwięki systemowe wraz z wibracjami. Muzyka czy też dźwięki z aplikacji działają normalnie. Reset pomaga ,,całe szczęście ".

Dodatkowo co reset, Play Sklep informuje o aktualizacjach aplikacji. Zrobi aktualizacje i potem twierdzi że nic więcej nie ma aż do momentu zresetowania fona.

czyli nie tylko u mnie te przygody z dźwiękami w systemie :) co ciekawe z problemem niechcianych wibracji chyba się uporali - na pierwszej rozwojowej włączyłem wibracje przy odblokowywaniu palcyma - na próbę żeby sprawdzić czy będzie dalej stary problem z wibracja obudowy - i do tej pory to się nie pojawiło :) czyli wygląda że z tym sobie już poradzili ... z tymi powiadomieniami sklepu Play to nie miałem takiej sytuacji - po restartach (robię czasami żeby przywrócić dźwięki jak je wywali) to nie ma żadnego infa o aktualizacjach - ogólnie z działaniem sklepu i aktualizacjami nie miałem jeszcze problemów ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...