ZduneX25 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2024 Działa z odblokowanym BL normalnie.
zielu Opublikowano 2 Grudnia 2024 Opublikowano 2 Grudnia 2024 23 godziny temu, ZduneX25 napisał(a): Działa z odblokowanym BL normalnie. tzn wszystko o czym wspominałem, aplikacje bankowe, płatności NFC czy etoll działają normalnie na miui.eu z odblokowanym BL?
ZduneX25 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2024 Działa ta apka, działa obywatel, działają bankowe. Normalnie na odblokowanym bl. Wysłane z mojego 23117RK66C przy użyciu Tapatalka
dimson Opublikowano 2 Grudnia 2024 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Ma ktoś może zapodać link do tego ROM Indonesia ?
zielu Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 W dniu 2.12.2024 o 14:12, dimson napisał(a): Ma ktoś może zapodać link do tego ROM Indonesia ? Też szukałem i chyba nie istnieje. Ale z tego co wyczytałem to Taiwan jest taki sam jak Indonesia. Jest możliwość wgrania bo bez odblokowania BL? (Nie chcę mi się czekać tygodnia na możliwość odblokowania 😁 )
dimson Opublikowano 3 Grudnia 2024 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Ja akurat mam już odblokowany BL na 13-tce.Swoją drogą testuje teraz Oneplus 12 ... no i ogólnie wszystko na plus.. ale dialer i wiadomości Googla doprowadzają mnie do szału.Używam dwóch kart sim w telefonie, przerobiłem różnych producentów i odkąd trafiłem na dialer Xiaomi i ich wiadomości nie mogę się nimi rozstać. Więc 1+12 pójdzie do zwrotu.
abc00 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Opublikowano 4 Grudnia 2024 @dimson nie jesteś sam, ja mam dokładnie tak samo, niby proste aplikacje, a bez nich to nie jest to samo.
dimson Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 w 1+12 po małych zabiegach udało mi się uruchomić nagrywanie rozmów, zainstalowałem Odialer który wydawał się być podobny do dialera od Xiaomi. No i myślałem że jestem w domu ale okazało się że brakuje w nim opcji która mnie urzekła w dialera Xiaomi - Zapamiętaj ustawienia karty SIM. (prosta a zarazem genialna sprawa przy używanie 2 SIM)Po drugie okazało się że nie działa blokowanie numerów. Klikasz w numer, dajesz blokuj i nie się nie dzieje . Ponadto z tego co czytam po aktualizacji do A15 ludziom przestaje działać nagrywanie rozmów - podobno pomaga wgranie roku na Indie.
zielu Opublikowano 10 Grudnia 2024 Opublikowano 10 Grudnia 2024 jeśli mam obecnie androida 13 to rozumiem że wgrywam TWRP z oznaczeniem A13, a po wgraniu najnowszego romu xiaomi.eu który ma już androida 14 to wgrywam ponownie TWRP z A14?
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Grudnia 2024 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Generalnie tak. Możesz również wgrać paczkę z ROM-em przez fastboot (po rozpakowaniu na komputerze) i potem już tylko TWRP pod Androida 14.
zielu Opublikowano 11 Grudnia 2024 Opublikowano 11 Grudnia 2024 ale mam problem niestety z wgraniem tego twrp-3.7.1_12-v8.6_A14-fuxi-skkk po wpisaniu komendy "fastboot.exe flash recovery_ab twrp.img" otrzymuję błąd: Sending 'recovery_ab' (102400 KB) OKAY [ 3.878s] Writing 'recovery_ab' FAILED (remote: 'No such file or directory') fastboot: error: Command failed
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Grudnia 2024 Opublikowano 11 Grudnia 2024 (edytowane) Nie masz pliku o nazwie twrp.img. Upewnij się, że nie masz podwójnego rozszerzenia (najlepiej po wpisaniu początku nazwy pliku uzupełnić klawiszem Tab - jeśli będzie w katalogu, to na 100% uzupełni, jeśli nie - to go tam nie ma w ogóle i trzeba przenieść). Edytowane 11 Grudnia 2024 przez Kacper Skrzypek
anemusek Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Kiedy będzie oficjalny global 2.0 dla 13? Ogólnie zaczyna mnie to wkurzać, że 13 dostaje znacznie rzadziej aktualizacje niż Mi11. Co drugą przeskanowane po wszystkich regionach.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Stycznia 2025 Opublikowano 10 Stycznia 2025 Nie wiem, czy masz wersję EEA, czy zwykłego Globala. Dla EEA 2.0 jest już w partial release, dla Globala zwykłego jeszcze nie ma nic. https://cdnorg.d.miui.com/OS2.0.2.0.VMCEUXM/fuxi_eea_global-ota_full-OS2.0.2.0.VMCEUXM-user-15.0-9b7d7c7038.zip
witek_77 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Opublikowano 13 Stycznia 2025 (edytowane) No to lecimy. Wersja global, region Szwajcaria Edytowane 14 Stycznia 2025 przez witek_77
anemusek Opublikowano 19 Stycznia 2025 Opublikowano 19 Stycznia 2025 (edytowane) EEA, na dowolnym regionie cisza ;( Dalej 1.0.10.0 UMCEUMX czyli jak rozumiem A14, Xiaomi 13, EEA, bez simlocka. Mogę zainstalować z pliku, a nie ota na zablokowanym fonie? Edytowane 19 Stycznia 2025 przez anemusek
rvba Opublikowano 17 Czerwca 2025 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Wydaje mi się że kiedyś już o tym czytałem, ale aktualnie nie mogę tego znaleźć. Chodzi mi mianowicie o to że w zestawie Xiaomi 13, dystrybucja europejska były takie oto słuchawki. Na naklejce z opisem co zawiera pudełko nie były one wymienione i jak wiadomo do tego telefonu ich nie podepnę. Skąd mogły się wziąć?
Netoper Opublikowano 18 Czerwca 2025 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Skąd mogły się wziąć?Teleportacja na dzisiejszy dzień jeszcze nie została udostępniona dla ziemian :pub: Więc musiały być fizycznie włożone celowo albo przez pomyłkę podczas pakowania.Była jakaś promka dla Xiaomi 13 że dokładane były słuchawki ale Redmi Buds 4 (bezprzewodowe)Więc albo przez pomyłkę wsadzili nie ten model, albo może jakiś gift np. zamiast przewodu do ładowania, albo może właśnie pomyłka.Xiaomi 13 zostało wykastrowany z gniazda jacka w przeciwieństwie do Xiaomi Redmi Note 13.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
doktor Opublikowano 28 Czerwca 2025 Opublikowano 28 Czerwca 2025 Wymieniał ktoś baterię w 13? moja powoli ma dość i szukam czegos godnego polecenia a niekoniecznie orginal za polowe wartosci telefonu ;)
rvba Opublikowano 13 Sierpnia 2025 Opublikowano 13 Sierpnia 2025 U was też koło 18 pojawiła się aktualizacja "os2.0.205.0.vmccnxm"? Co dziwne, jak sprawdzam aktualizację ręcznie z wersji "os2.0.203.0.vmccnxm" to wychodzi że mam aktualną.
Kluska Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Witam mam pytanie, w związku z coraz bardziej restrykcyjnymi zasadami odblokowanego bootloadra, (revolut, portfel google, poprzez aplikacje sklepowe, mediaexpert) obawiam się że coraz więcej aplikacji przestanie działać. Z powyższym chciałbym wgrać global rom z możliwością nagrywania. Wyczytałem że rom Indonezja oraz Tajwan, powinny działa „poprawnie”. Indonezyjskiego romu nie znalazłe, ale dla Tajwanu tak, moje pytanie czy będzie język polski, oraz czy jakieś ustawienia lokalne będą dla Tajwanu czy później przy próbie ponownego odblokowania, znów muszę czekać tydzień, przechodzić całą procedurę rom pobieram dla recovery czy fastboot rozumiem że portfel oraz inne aplikacje będą działać normalnie (android auto, mObywatel itp) z góry dziękuję za informacje
Netoper Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Rom Tajwan to rom global, ma w sobie język polski i normalne aktualizacje OTA. Pobierasz wersję pod fastboot i wgrywasz miflashem.Po zablokowaniu bootloadera wszystkie wrażliwe aplikacje będą normalnie działać.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Kluska Opublikowano 26 Sierpnia 2025 Opublikowano 26 Sierpnia 2025 14 godzin temu, Netoper napisał(a): Rom Tajwan to rom global, ma w sobie język polski i normalne aktualizacje OTA. Pobierasz wersję pod fastboot i wgrywasz miflashem. Po zablokowaniu bootloadera wszystkie wrażliwe aplikacje będą normalnie działać. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka a jak z ponownym odblokowaniem i ewentualnym powrotu do global EU
Netoper Opublikowano 26 Sierpnia 2025 Opublikowano 26 Sierpnia 2025 Już kilka razy było to pytanie (sam też pytałem) ale na razie odpowiedź nie padła Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
dimson Opublikowano 26 Sierpnia 2025 Opublikowano 26 Sierpnia 2025 robiłem taki manewr i nie było problemu Wysłane z mojego 24129PN74G przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 robiłem taki manewr i nie było problemu Wysłane z mojego 24129PN74G przy użyciu TapatalkaA na jakim sprzęcie i jakiej nakładce? Bo na Miui było bezproblemowe, i kilka razy dziennie mogłem zamykać otwierać BL, a na HoS nie testowałem z obawy że nie pójdzie bo Xiaomi wprowadziło limity na ilość odblokowań na konto.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
dimson Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Tak, to było na MIUI.Nie podchodził mi HyperOs (dalej nie podchodzi ale na Xiaomi 15nnie ma innej opcji )Wysłane z mojego 24129PN74G przy użyciu Tapatalka
rvba Opublikowano 3 Października 2025 Opublikowano 3 Października 2025 Czy da się jakoś wyłączyć uruchamianie aplikacji Muzyka za każdym razem jak uruchamia się budzik? Dzwoni budzik i w trakcie, albo po wyłączeniu alarmu odpala się aplikacja muzyka z poleceniami ich super dzwonków o które nie pytałem.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Października 2025 Opublikowano 3 Października 2025 Muzyka > Ustawienia > Ustawienia zaawansowane > Poranna pogoda > odznacz. 1
rvba Opublikowano 20 Grudnia 2025 Opublikowano 20 Grudnia 2025 (edytowane) Przy aktualizacji do HyperOS 3 niepotrzebnie wyczyściłem data. Mam zrobioną kopię zapasową, tyle że przy restore wychodzi komunikat że system może nie działać bo kopia została zrobiona w systemie plików F2FS. Gdy robię wipe>advenced wipe i zmieniam data na F2FS folder nie jest widoczny w exploratorze Windows(mam Xiaomi 13>Internal Storage), więc nie mogę wrzucić mojego backupu żeby go wgrać i działał. Jakieś rozwiązanie? Wystarczyło znowu dać Format data, teraz wykonuje restore bez tego komunikatu ALE przy Wiping Cust wywala błąd E:Unable to wipe '/cust' -- unknown file system 'erofs'. Pominąłem to w ramach testu, to znowu wiping data przechodzi, ale przy restoring występuje błąd extracktTarFork() process ended with ERROR: 255 Jakieś pomysły? Edit3: Raz udało się rozpakować data bez błędu 255, ale system nadal nie wstawał. AI coś tam podpowiedziało że "cust"może zawierać dane o systemie(zainstalowałem sobie tymczasowo OS2.0.215.0.) i być może dlatego nie chciał on wstać(bo inna przywrócona partycja zawierała informację o innej wersji systemu, ta z backupu to była OS2.0.203.0.). Edytowane 21 Grudnia 2025 przez rvba edit3
witek_77 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) No to Android 16 i hyper os 3 wjechał na global Edytowane 11 Stycznia przez witek_77
witek_77 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia W dniu 11.01.2026 o 10:55, anemusek napisał(a): Jaki region? Telefon global region Szwajcaria
acocieto Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) W dniu 11.01.2026 o 09:22, witek_77 napisał(a): No to Android 16 i hyper os 3 wjechał na global W dniu 24.01.2026 o 12:13, witek_77 napisał(a): Telefon global region Szwajcaria Raczej z China jak i os china. Seria 13 Global i EEA jeszcze nie dostała. Updated... Dziś wpadło dla nuwa eea Edytowane 26 Stycznia przez acocieto
zielu Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Szukam i nie mogę się doszukać. W której ostatniej wersji miui.eu dostępny był klasyczny pasek powiadomień, a nie wyłącznie ten panel sterowania?
Rekomendowane odpowiedzi