Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, ZduneX25 napisał(a):

Działa z odblokowanym BL normalnie.

tzn wszystko o czym wspominałem, aplikacje bankowe, płatności NFC czy etoll działają normalnie na miui.eu z odblokowanym BL?

Opublikowano

W dniu 2.12.2024 o 14:12, dimson napisał(a):

Ma ktoś może zapodać link do tego ROM Indonesia ?

Też szukałem i chyba nie istnieje. Ale z tego co wyczytałem to Taiwan jest taki sam jak Indonesia. Jest możliwość wgrania bo bez odblokowania BL? (Nie chcę mi się czekać tygodnia na możliwość odblokowania 😁 )

Opublikowano

Ja akurat mam już odblokowany BL na 13-tce.
Swoją drogą testuje teraz Oneplus 12 ... no i ogólnie wszystko na plus.. ale dialer i wiadomości Googla doprowadzają mnie do szału.
Używam dwóch kart sim w telefonie, przerobiłem różnych producentów i odkąd trafiłem na dialer Xiaomi i ich wiadomości nie mogę się nimi rozstać. Więc 1+12 pójdzie do zwrotu.

Opublikowano

w 1+12 po małych zabiegach udało mi się uruchomić nagrywanie rozmów, zainstalowałem Odialer który wydawał się być podobny do dialera od Xiaomi. No i myślałem że jestem w domu ale okazało się że brakuje w nim opcji która mnie urzekła w dialera Xiaomi - Zapamiętaj ustawienia karty SIM. (prosta a zarazem genialna sprawa przy używanie 2 SIM)
Po drugie okazało się że nie działa blokowanie numerów. Klikasz w numer, dajesz blokuj i nie się nie dzieje . Ponadto z tego co czytam po aktualizacji do A15 ludziom przestaje działać nagrywanie rozmów - podobno pomaga wgranie roku na Indie. e00c18cb5de9424d52974663514cbc2a.jpg

Opublikowano

jeśli mam obecnie androida 13 to rozumiem że wgrywam TWRP z oznaczeniem A13, a po wgraniu najnowszego romu xiaomi.eu który ma już androida 14 to wgrywam ponownie TWRP z A14?

Opublikowano

ale mam problem niestety z wgraniem tego twrp-3.7.1_12-v8.6_A14-fuxi-skkk

po wpisaniu komendy "fastboot.exe flash recovery_ab twrp.img" otrzymuję błąd:

Sending 'recovery_ab' (102400 KB)                  OKAY [  3.878s]
Writing 'recovery_ab'                              FAILED (remote: 'No such file or directory')
fastboot: error: Command failed

Opublikowano (edytowane)

Nie masz pliku o nazwie twrp.img. Upewnij się, że nie masz podwójnego rozszerzenia (najlepiej po wpisaniu początku nazwy pliku uzupełnić klawiszem Tab - jeśli będzie w katalogu, to na 100% uzupełni, jeśli nie - to go tam nie ma w ogóle i trzeba przenieść).

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Kiedy będzie oficjalny global 2.0 dla 13? Ogólnie zaczyna mnie to wkurzać, że 13 dostaje znacznie rzadziej aktualizacje niż Mi11. Co drugą przeskanowane po wszystkich regionach.

Opublikowano (edytowane)

EEA, na dowolnym regionie cisza ;(

Dalej 1.0.10.0 UMCEUMX czyli jak rozumiem A14, Xiaomi 13, EEA, bez simlocka.

Mogę zainstalować z pliku, a nie ota na zablokowanym fonie?

Edytowane przez anemusek
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wydaje mi się że kiedyś już o tym czytałem, ale aktualnie nie mogę tego znaleźć. Chodzi mi mianowicie o to że w zestawie Xiaomi 13, dystrybucja europejska były takie oto słuchawki. Na naklejce z opisem co zawiera pudełko nie były one wymienione i jak wiadomo do tego telefonu ich nie podepnę. Skąd mogły się wziąć?

Bez nazwy-1.jpg

Opublikowano

Skąd mogły się wziąć?

Teleportacja na dzisiejszy dzień jeszcze nie została udostępniona dla ziemian :) :pub: Więc musiały być fizycznie włożone celowo albo przez pomyłkę podczas pakowania.
Była jakaś promka dla Xiaomi 13 że dokładane były słuchawki ale Redmi Buds 4 (bezprzewodowe)
Więc albo przez pomyłkę wsadzili nie ten model, albo może jakiś gift np. zamiast przewodu do ładowania, albo może właśnie pomyłka.
Xiaomi 13 zostało wykastrowany z gniazda jacka w przeciwieństwie do Xiaomi Redmi Note 13.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniał ktoś baterię w 13?

moja powoli ma dość i szukam czegos godnego polecenia a niekoniecznie orginal za polowe wartosci telefonu ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U was też koło 18 pojawiła się aktualizacja "os2.0.205.0.vmccnxm"? Co dziwne, jak sprawdzam aktualizację ręcznie z wersji "os2.0.203.0.vmccnxm" to wychodzi że mam aktualną.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam
mam pytanie, w związku z coraz bardziej restrykcyjnymi zasadami odblokowanego bootloadra, (revolut, portfel google, poprzez aplikacje sklepowe, mediaexpert) obawiam się że coraz więcej aplikacji przestanie działać.
Z powyższym chciałbym wgrać global rom z możliwością nagrywania.
Wyczytałem że rom Indonezja oraz Tajwan, powinny działa „poprawnie”. Indonezyjskiego romu nie znalazłe, ale dla Tajwanu tak, moje pytanie

1. czy będzie język polski, oraz czy jakieś ustawienia lokalne będą dla Tajwanu
  2. czy później przy próbie ponownego odblokowania, znów muszę czekać tydzień, przechodzić całą procedurę
  3. rom pobieram dla recovery czy fastboot
  4. rozumiem że portfel oraz inne aplikacje będą działać normalnie (android auto, mObywatel itp)
z góry dziękuję za informacje

Opublikowano

Rom Tajwan to rom global, ma w sobie język polski i normalne aktualizacje OTA.
Pobierasz wersję pod fastboot i wgrywasz miflashem.
Po zablokowaniu bootloadera wszystkie wrażliwe aplikacje będą normalnie działać.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Netoper napisał(a):

Rom Tajwan to rom global, ma w sobie język polski i normalne aktualizacje OTA.
Pobierasz wersję pod fastboot i wgrywasz miflashem.
Po zablokowaniu bootloadera wszystkie wrażliwe aplikacje będą normalnie działać.

a jak z ponownym odblokowaniem i ewentualnym powrotu do global EU

Opublikowano
robiłem taki manewr i nie było problemu

Wysłane z mojego 24129PN74G przy użyciu Tapatalka

A na jakim sprzęcie i jakiej nakładce? Bo na Miui było bezproblemowe, i kilka razy dziennie mogłem zamykać otwierać BL, a na HoS nie testowałem z obawy że nie pójdzie bo Xiaomi wprowadziło limity na ilość odblokowań na konto.

Opublikowano

Tak, to było na MIUI.
Nie podchodził mi HyperOs (dalej nie podchodzi ale na Xiaomi 15nnie ma innej opcji )

Wysłane z mojego 24129PN74G przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy da się jakoś wyłączyć uruchamianie aplikacji Muzyka za każdym razem jak uruchamia się budzik? Dzwoni budzik i w trakcie, albo po wyłączeniu alarmu odpala się aplikacja muzyka z poleceniami ich super dzwonków o które nie pytałem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Przy aktualizacji do HyperOS 3 niepotrzebnie wyczyściłem data. Mam zrobioną kopię zapasową, tyle że przy restore wychodzi komunikat że system może nie działać bo kopia została zrobiona w systemie plików F2FS. Gdy robię wipe>advenced wipe i zmieniam data na F2FS folder nie jest widoczny w exploratorze Windows(mam Xiaomi 13>Internal Storage), więc nie mogę wrzucić mojego backupu żeby go wgrać i działał. Jakieś rozwiązanie?

Wystarczyło znowu dać Format data, teraz wykonuje restore bez tego komunikatu ALE przy Wiping Cust wywala błąd

E:Unable to wipe '/cust' -- unknown file system 'erofs'.

Pominąłem to w ramach testu, to znowu wiping data przechodzi, ale przy restoring występuje błąd
extracktTarFork() process ended with ERROR: 255

Jakieś pomysły?

Edit3: Raz udało się rozpakować data bez błędu 255, ale system nadal nie wstawał. AI coś tam podpowiedziało że "cust"może zawierać dane o systemie(zainstalowałem sobie tymczasowo OS2.0.215.0.) i być może dlatego nie chciał on wstać(bo inna przywrócona partycja zawierała informację o innej wersji systemu, ta z backupu to była OS2.0.203.0.).

Edytowane przez rvba
edit3
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.01.2026 o 09:22, witek_77 napisał(a):

No to Android 16 i hyper os 3 wjechał na global

Screenshot_2026-01-11-09-17-53-462_com.android.settings-edit.jpg

W dniu 24.01.2026 o 12:13, witek_77 napisał(a):

Telefon global region Szwajcaria 

Raczej z China jak i os china. Seria 13 Global i EEA jeszcze nie dostała. 

Updated... 

Dziś wpadło dla nuwa eea

Screenshot_2026-01-26-22-00-35-142_com.android.updater.jpg

Edytowane przez acocieto
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam i nie mogę się doszukać. 

W której ostatniej wersji miui.eu dostępny był klasyczny pasek powiadomień, a nie wyłącznie ten panel sterowania?