agrest04 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Czyli nie ma praktycznie pewnego sposobu na to żeby kupić telefon na trade i mieć bezproblemowe płatności i nagrywanie rozmów
Netoper Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Czyli nie ma praktycznie pewnego sposobu na to żeby kupić telefon na trade i mieć bezproblemowe płatności i nagrywanie rozmówNo jak nie ma jak jest, zanabywasz telefon na trade w wersji CN i nic nie robiąc masz i płatności i nagrywanie z tym, że interfejs masz albo w chińczakowych krzaczkach, albo ustawiasz język angielski. Chyba że mają w ofercie telefony w wersji global, to wtedy oblokowujesz BL, wgrywasz rom TW czy ID z opxją blokady BL i też masz płatności i nagrywanie.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 3 godziny temu, Netoper napisał(a): Chyba że mają w ofercie telefony w wersji global Z tego co się orientuję nie mają.
agrest04 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 10 godzin temu, Netoper napisał(a): No jak nie ma jak jest, zanabywasz telefon na trade w wersji CN i nic nie robiąc masz i płatności i nagrywanie z tym, że interfejs masz albo w chińczakowych krzaczkach, albo ustawiasz język angielski. Chyba że mają w ofercie telefony w wersji global, to wtedy oblokowujesz BL, wgrywasz rom TW czy ID z opxją blokady BL i też masz płatności i nagrywanie. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka No jak widzę mają wersję global w ofercie tylko że tam jest napisane że jest odblokowana to znaczy że nie musze juz bl dblowkowywac tak? No i czy taki odblokowany telefon można wtedy wykorzystać żeby wgrać na przykład indonezję i potem zablokować bl
FromWP Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 2 minuty temu, agrest04 napisał(a): No i czy taki odblokowany telefon można wtedy wykorzystać żeby wgrać na przykład indonezję i potem zablokować bl Nie można. To ciągle chińska wersja. Globalnych by nie odblokowywali.
agrest04 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 4 minuty temu, FromWP napisał(a): Nie można. To ciągle chińska wersja. Globalnych by nie odblokowywali. No to co oznacza to co na zdjęciu wysłałem
ZduneX25 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2024 Ze oferują odblokowane urządzenia i tyle. To co zrobisz potem to Twoja mańka.
agrest04 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 5 minut temu, ZduneX25 napisał(a): Ze oferują odblokowane urządzenia i tyle. To co zrobisz potem to Twoja mańka. Czyli co to jest chińska wersja odblokowana w końcu czy odblokowany global bo tam jest informacja że na odblokowane trzeba dłużej czekać
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Chińska wersja telefonu z odblokowanym bootloaderem i wgranym Globalem.
Robson89 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Przychodzę z zapytaniem do fachowców. Żeby przejść z romu global eu (EEA) na rom glowal tajwan (TW) Recovery ROM muszę zrobić takie kroki: -odblokować bootloader -wgrac TWRP -zainstalować ROM (TW) -zrobić full wipe -zablokować bootloader Czy dobrze tak będzie żeby wszyztko chulało z płatnościami itp.?
Netoper Opublikowano 25 Stycznia 2024 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Nie ma potrzeby wgrywania TWRP, oblokowujesz BL i za pomocą miflash wgrywasz rom, w miflash masz od razu opcję zablokowania BL.Płatności i inne usługi będą działać bo Tajwan jest fabrycznym romem global.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Robson89 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Opublikowano 25 Stycznia 2024 4 godziny temu, Netoper napisał(a): Nie ma potrzeby wgrywania TWRP, oblokowujesz BL i za pomocą miflash wgrywasz rom, w miflash masz od razu opcję zablokowania BL. Płatności i inne usługi będą działać bo Tajwan jest fabrycznym romem global. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Ok dzięki za info. Pozdrawiam.
agrest04 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Opublikowano 26 Stycznia 2024 A ogólnie globala tylko w Europie można kupic?
Maverick1970 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Takie pytanko: Mam wgrane twrp i od momentu kiedy zabezpieczyłem telefon pinem. twrp też tego wymaga przy wejściu. Czy teraz nie będzie problemu z aktualizacją ? Czy trzeba zdjąć pin z telefonu przed aktualizacją, a może jest jakiś sposób na pozbycie się pinu z twrp ? Na mi8 tak nie było.
zmylna Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Takie pytanko: Mam wgrane twrp i od momentu kiedy zabezpieczyłem telefon pinem. twrp też tego wymaga przy wejściu. Czy teraz nie będzie problemu z aktualizacją ? Czy trzeba zdjąć pin z telefonu przed aktualizacją, a może jest jakiś sposób na pozbycie się pinu z twrp ? Na mi8 tak nie było.Będziesz musiał ręcznie wskazać plik aktualizacji z poziomu TWRP. Sama aktualizacja pójdzie bez problemu.
Maverick1970 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 19 minut temu, zmylna napisał(a): Godzinę temu, Maverick1970 napisał(a): Takie pytanko: Mam wgrane twrp i od momentu kiedy zabezpieczyłem telefon pinem. twrp też tego wymaga przy wejściu. Czy teraz nie będzie problemu z aktualizacją ? Czy trzeba zdjąć pin z telefonu przed aktualizacją, a może jest jakiś sposób na pozbycie się pinu z twrp ? Na mi8 tak nie było. Będziesz musiał ręcznie wskazać plik aktualizacji z poziomu TWRP. Sama aktualizacja pójdzie bez problemu. Rozuiem, tak podejrzewałem. Bo wyłączyć hasła w TWRP sie nie da, pewnie trzeba w telefonie pin wyłączyć ?
zmylna Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Rozuiem, tak podejrzewałem. Bo wyłączyć hasła w TWRP sie nie da, pewnie trzeba w telefonie pin wyłączyć ?Dokładnie tak. Lepiej zostawić tak jak jest
Maverick1970 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 5 godzin temu, zmylna napisał(a): Dokładnie tak. Lepiej zostawić tak jak jest Zastanawia mnie tylko dlaczego w MI8 tak się nie działo ? Miałem twrp i pin w telefonie (jak zresztą każdy lub jakiś inny kod) a jednak w twrp nie było komunikatu o kodzie. Hyperos czy głębiej sięgający twrp ?
zmylna Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zastanawia mnie tylko dlaczego w MI8 tak się nie działo ? Miałem twrp i pin w telefonie (jak zresztą każdy lub jakiś inny kod) a jednak w twrp nie było komunikatu o kodzie. Hyperos czy głębiej sięgający twrp ?Jak sądzę wymusił to nowszy Android.
2zerozero7 Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 Mam taką warsje jak na screenie, czy komuś zniknęło nagrywanie podwójne przednim i tylnym aparatem w Xiaomi 13?
Mychemi Opublikowano 26 Lutego 2024 Opublikowano 26 Lutego 2024 Cześć. W Mi13 brakuje podglądu na którą kartę SIM były połączenia nieodebrane.Przy połączeniu przychodzącym też nie wyświetla na który numer ktoś dzwoni. HyperOS 1.0.1.0Czy to można gdzie włączyć/ustawić czy po prostu nie ma takiej funkcji? Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 25 Marca 2024 Opublikowano 25 Marca 2024 dobra wiadomość dla posiadaczy 13 ultra ... https://www.tabletowo.pl/xiaomi-13-ultra-lepszy-aparat-od-14-ultra/
anemusek Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Opublikowano 1 Kwietnia 2024 W dniu 9.02.2024 o 02:02, 2zerozero7 napisał(a): Mam taką warsje jak na screenie, czy komuś zniknęło nagrywanie podwójne przednim i tylnym aparatem w Xiaomi 13? Taaa, ogólnie dużo rzeczy gdzieś zniknęło . Mam nadzieję, że zostaną przywrócone.
Piopet Opublikowano 21 Lipca 2024 Opublikowano 21 Lipca 2024 Witam wszystkich, chciałbym kupić Xiaomi 13 przez TradingShenzhen. Na stronie do wyboru jest kilka opcji, z tego co zrozumiałem jak chce żeby wszystko działało powinienem wybrać wersję XIAOMI.EU TWRP Proszę o informację od użytkowników jak ta wersja się sprawuje w praktyce. Zależy mi na bezproblemowych płatnościach, jak wygląda kwestia aktualizacji, czy muszę coś wgrywać do takiego telefonu, czy odbywa się to jak w wersjach europejskich. Ogólnie prosiłbym o informację czy są jakieś różnice w użytkowaniu telefonu z takim oprogramowaniem
grzegorz.lki Opublikowano 22 Lipca 2024 Opublikowano 22 Lipca 2024 18 godzin temu, Piopet napisał(a): Zależy mi na bezproblemowych płatnościach, jak wygląda kwestia aktualizacji, czy muszę coś wgrywać do takiego telefonu, czy odbywa się to jak w wersjach europejskich. Kolego jak wiesz co to TWRP i jak używać, FASTBOOT i co można w nim zrobić to wtedy telefon dla Ciebie. Ogólnie aktualizacje nie robią się jak w wersjach europejskich. Przeczytaj poradnik https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-13-i-13-pro/ i zobacz czy sam byś to dał radę to przejść i drugi o płatnościach Google Pay https://miuipolska.pl/naprawa-portfela-google-na-xiaomi-eu/ Jeżeli wszystko jest zrozumiałe to tak telefon dla Ciebie i "będzie Pan zadowolony".
Piopet Opublikowano 22 Lipca 2024 Opublikowano 22 Lipca 2024 5 godzin temu, grzegorz.lki napisał(a): Kolego jak wiesz co to TWRP i jak używać, FASTBOOT i co można w nim zrobić to wtedy telefon dla Ciebie. Ogólnie aktualizacje nie robią się jak w wersjach europejskich. Przeczytaj poradnik https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-13-i-13-pro/ i zobacz czy sam byś to dał radę to przejść i drugi o płatnościach Google Pay https://miuipolska.pl/naprawa-portfela-google-na-xiaomi-eu/ Jeżeli wszystko jest zrozumiałe to tak telefon dla Ciebie i "będzie Pan zadowolony". Dzięki za linki, przejrze sobie. Moim pierwszym telefonem z chińskiej dystrybucji był mi5, wtedy sobie poradziłem więc teraz też myślę że nie powinno być problemów. Przez lata człowiek zrobił się wygodny, nie wiem czy będzie mi się chciało grzebać w necie w poszukiwaniu poradników jak rozwiązywać jakieś problemy które mogą trapić mój przyszły telefon, dlatego chciałem podpytać jak wygląda użytkowanie takiego telefonu w praktyce. Jak to teraz wygląda
Master Opublikowano 22 Lipca 2024 Opublikowano 22 Lipca 2024 29 minut temu, Piopet napisał(a): Dzięki za linki, przejrze sobie. Moim pierwszym telefonem z chińskiej dystrybucji był mi5, wtedy sobie poradziłem więc teraz też myślę że nie powinno być problemów. Przez lata człowiek zrobił się wygodny, nie wiem czy będzie mi się chciało grzebać w necie w poszukiwaniu poradników jak rozwiązywać jakieś problemy które mogą trapić mój przyszły telefon, dlatego chciałem podpytać jak wygląda użytkowanie takiego telefonu w praktyce. Jak to teraz wygląda Proszę o informację od użytkowników jak ta wersja się sprawuje w praktyce. Zależy mi na bezproblemowych płatnościach, jak wygląda kwestia aktualizacji, czy muszę coś wgrywać do takiego telefonu, czy odbywa się to jak w wersjach europejskich. Ogólnie prosiłbym o informację czy są jakieś różnice w użytkowaniu telefonu z takim oprogramowaniem część opisał już Kolega powyżej ale jeszcze w kwestii uzupełnienia ... - bezproblemowe płatności - w tej chwili na romie Xiaomi eu i telefonach z chińskiej dystrybucji nie ma żadnych problemów - dla płatności Googla jest wymagana instalacja fixa - taki moduł inject - on działa dopóki google nie zacznie mieszać w zabezpieczeniach - wtedy ekipa Xiaomi eu wydaje kolejnego fixa - jest to puszczane zazwyczaj bardzo szybko choć może być jakiś drobny poślizg - ale tak ogólnie wszystko jest ok - dopóki płatności i apki bankowe nie będą wymagały tzw. strong integrity będzie wszystko działać ... strong integrity to pewnie przejdzie tylko na zablokowanych telefonach (a tego nie możesz zrobić na romie Xiaomi eu ...) - aktualizacje - robisz to albo przez zainstalowane custom recovery - tzw. twrp albo w trybie fastboot przez kompa - jedna i druga opcja jest szybka i bezproblemowa ... nie ma jako takich aktualizacji w trybie ota - aktualizator po prostu pobiera plik ZIP z systemem i możesz od razu z poziomu aktualizatora przejsc do twrp gdzie wskazujesz plik ZIP i jedziesz update ... to najszybszy sposób i nie musisz fona podłączać do kompa ... - wgrywać nic nie musisz - twrp też nie jest konieczne ... ale warto mieć wrzucone żeby był pod ręką ... szczególnie jak korzystasz z wersji beta systemu bo one częściej wychodzą (choć od przyszłego miesiąca nie wiadomo jak to będzie wyglądać w praktyce ...) do tej pory mieliśmy (i jeszcze mamy) tzw. tygodniówki ale to może już przejść do historii ... - czy sobie poradzisz? pewnie że tak ... najważniejsze to zrobić unlocka i postawić pierwsza instalkę Xiaomi eu ... potem już z górki ... 🙃
Grigori Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 (edytowane) Czy ładowanie 5V 2A, będzie lepsze dla baterii niż oryginalną ładowarką 67W? Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez Grigori
Netoper Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Mniejszy prąd to wolniejsza degradacja akumulatora.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
anemusek Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 (edytowane) Trudno powiedzieć. Surge robi co chce. Na pewno 67W ładowanie w Xiaomi jest lepiej znoszone przez baterię niż 45W w Samsungu. Przynajmniej w moim użyciu gdzie bardzo sporadycznie doładowuję między ładowaniami. BTW Pojawiły się w oficjalnym globalu lipcowe łatki ale nie naprawili AOD z fazami słońca (zepsuli z aktualizacja z majowymi łatkami - wcześniej wyświetlał w naszej strefie, a od jakiegoś czasu w Pekinie Edit Przy wrześniowych łatkach, które pojawiły się jakieś 2t temu naprawili AOD ale skopali dynamiczną częstotliwość - zamiast 30/60/120 nie zbija na statycznym ekranie do 60. Edytowane 17 Października 2024 przez anemusek
michalbmw Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 czy jest jakiś sposób na odblokowanie bootloadera na nowym koncie Xiaomi? obecnie jest limit minimum 30 dni
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Xiaomi 13 wyszło z MIUI, więc możesz próbować bypassu. https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass
michalbmw Opublikowano 10 Listopada 2024 Opublikowano 10 Listopada 2024 W dniu 8.11.2024 o 20:05, Kacper Skrzypek napisał(a): Xiaomi 13 wyszło z MIUI, więc możesz próbować bypassu. https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass Nie rozumiem totalnie tego poradnika. Próbowałem robić według innych filmów na Youtube. Ogarnąłem nawet konto które jest powyżej 30dni ale to też nic nie zmienia, bo każe mi czekać 3dni. Po tym 3 dniach jak rozmawiałem z innym użytkownikiem jest kolejne trzy dni i tak w kółko. Podobno nie ma żadnego sposobu na dzień dzisiejszy... Kacper ale może Ty jeszcze coś znasz albo jesteś mi w stanie jakoś ten wysłany poradnik przetłumaczyć?
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Listopada 2024 Opublikowano 10 Listopada 2024 Ściagasz paczkę stąd: https://github.com/MlgmXyysd/Xiaomi-HyperOS-BootLoader-Bypass/releases/tag/1.0-fix (pierwszą). Rozpakowujesz ją na komputerze. Musisz ściągnąć PHP: https://windows.php.net/downloads/releases/php-8.3.13-Win32-vs16-x64.zip i też je rozpakować - najlepiej do C:\Windows\System32, aby CMD je odczytał od razu po odpaleniu skryptu (chyba że rozpakujesz gdzie indziej i dodasz ściezkę do zmiennych środowiskowych). Potem odpalasz bypass.cmd i postępujesz zgodnie z instrukcjami. Jeśli nie pójdzie, to musisz zainstalować ustawienia z drugiej paczki z pierwszego linku i spróbować ponownie.
zielu Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Napisz mi ktoś proszę bo szukam i czytam ale nadal nie wiem jak to jest obecnie na najnowszych romach xiaomi.eu... Czy aplikacje bankowe i rządowe (etoll) oraz płatności nfc działają poprawnie? Czy też wymagane są jakieś dodatkowe fixy lub może tylko na romie global z zablokowanym BL działa wszystko poprawnie? Czy ewentualnie trzeba m żeby wygrać global Indonesia trzeba i tak odblokować BL, a po wgraniu go ponownie zablokować?
Rekomendowane odpowiedzi