Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Poprawki bezpieczeństwa Androida ze września 2022 r. Póki co brak ROM-ów dla Xiaomi Civi, Redmi 9T, Mi 10T Lite – brak linków do chińskich wydań Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym miejscu. Dla urządzeń, które nie otrzymały jeszcze nowego, działającego wydania TWRP, aktualizacje nadal będą wydawane jako paczki pod tryb Fastboot i w tym trybie muszą być wgrywane — szczegóły w naszym artykule. Częsty problem po pierwszej instalacji ROM-u Jeśli po instalacji naszego oprogramowania telefon wyświetla informację o tym, iż aplikacja Uprawnienia przestała działać bądź samoczynnie się restartuje, należy wyczyścić dane tej aplikacji w Ustawieniach (Ustawienia > Aplikacje > Zainstalowane > 3 kropki > Pokaż wszystkie aplikacje > wtedy wyszukać Uprawnienia > Wyczyść dane). Po wyczyszczeniu danych aplikacji problem ustąpi. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (klawisze Głośność+ i Power) i w sekcji Wipe przesunąć suwak factory reset (tylko i WYŁĄCZNIE to). Czyszczenie innych partycji systemowych w (Advanced wipe) jest niepolecane i niepotrzebne. W przypadku, gdy posiadamy stockowe recovery od Xiaomi, uruchamiamy je za pomocą tej samej kombinacji klawiszy i wybieramy drugą opcję (Wipe Data), a następnie ją zatwierdzamy. Potem opcją nr 1 uruchamiamy telefon ponownie. Root Root z Magisk 25.2 do instalacji z TWRP (plik apk jest jednocześnie instalatorem — w celu instalacji w TWRP należy zmienić rozszerzenie z apk na zip. Najnowsze wersje TWRP wspierają instalację Magiska bez zmiany nazwy). Po instalacji, jeśli występują lagi, wykonać dodatkowy restart telefonu. Magisk w wersji 24 i wyżej nie wspiera już narzędzia MagiskHide, co może powodować problemy z poprawnym przechodzeniem testu SafetyNet (związanego m.in. z płatnościami Google Pay) przy korzystaniu z roota. Należy wtedy skorzystać ze starszej wersji 23 lub włączyć opcję Zygisk w ustawieniach aplikacji Magisk i wgrać moduł SafetyNet Fix w wersji pod Zygiska. Polecane aplikacje MIUI Aplikacja MIUIPolska Zepp Zepp Life Samouczek MIUIPolska (z Google Play) Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. Jeśli chcecie pomóc nam w ciągłym rozwoju i utrzymaniu MIUIPolska, możecie nas wesprzeć, klikając w przycisk poniżej. Dotacja Motyw: tutaj.
Master Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 wrzucone - przez updatera nie szło pobrać romu to ściągałem ze stronki z serwera głównego - link z updatera do stronki już działa - wrzucone jak poprzednio przez zainstaluj z pliku ZIP i przemielilo się przez twrp bez żadnych błędów
Evenred Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Jakim cudem u nas jest update na mi mix a na xiaomi.eu widnieje suspended gdzie leży błąd ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2022 11 minut temu, Evenred napisał: Jakim cudem u nas jest update na mi mix a na xiaomi.eu widnieje suspended gdzie leży błąd ? Zapewne w niezaktualizowanej tabelce z zeszłego tygodnia. Napiszę.
ukey Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Wgrane na mi 10t lite, pierwszy raz odkąd mam ten telefon guzik blokady zaczął się zawieszać naciskam go i nic się nie dzieje (przed update wszystko było ok).
Master Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 taka ciekawostka - pojawiła się ta aktualizacja Google Play trzeba było ponownie uruchomić fona ale dalej jest z 1 lipca tak jak było poprzednio zanim to ukryli .... co ciekawe teraz jest opcja aktualizacji i sprawdzenia wersji cały czas widoczna .... a w nawiązaniu do posta powyżej na mi11 nie na żadnych problemów z blokada czy przyciskiem
sadziolu Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Jak włączyć możliwość korzystania z Google Pay. Zaktualizowałem system do wersji 13.0.12.0SKFMIXM i nie mogę dokonać płatności przez Portfel google -
Master Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Godzinę temu, sadziolu napisał: Jak włączyć możliwość korzystania z Google Pay. Zaktualizowałem system do wersji 13.0.12.0SKFMIXM i nie mogę dokonać płatności przez Portfel google - troszkę nie ten temat bo pisze Pan o wersji stable a tu jest wątek co do rozwojowej na pewno proszę sprawdzić czy testy bezpieczeństwa przechodzą poprawnie - ja nie miałem problemów z płatnościami przez portfel Googla ... choć nie wiem czy takowego nie ma na wersji stable ....
Rekomendowane odpowiedzi