Aligator71 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 (edited) Aby uzyskać polski język w chińskiej wersji opaski miband 5 (chińska wersja to wersja oznaczona CN a nie taka wysłana z Chin, bo w Chinach można kupić też wersję global) należy: 1. Mieć zainstalowany mifit w wersji 4.4. Jeśli zdążyłeś zaktualizować mifit do najnowszej wersji musisz ją odinstalować i zainstalować 4.4 np. z apkmirror. 2. Ustawić język opaski zgodny z językiem telefonu (na opasce pojawi się język chiński) 3. Zaktualizować mifit do najnowszej wersji. 4. Koniec. Po aktualizacji firmware opaska będzie po polsku. Uwaga, nie należy zmieniać języka w mifit ponieważ ponowne wybranie języka zgodnego z językiem telefonu nie będzie możliwe (xiaomi próbuje blokować inne języki niż chiński i angielski w chińskiej wersji opaski). Aktualizacja 3.09.: Nowe opaski CN aktywowane w najnowszej wersji MiFit mają domyślnie ustawiony "język zgodny z językiem telefonu" (a więc język polski). Edited September 24, 2020 by Aligator71 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 O, po powrocie do domu sprawdzę ten patent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 (edited) Działa. Nie podziękowałem. Dzięki Edited September 1, 2020 by Hultai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glover Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Najnowsza wersja MiFit, 4.5.0, S10+, opaska z Chin i język polski pojawił się wczoraj.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted September 1, 2020 Author Share Posted September 1, 2020 Opaska z Chin ale pewnie global. Moja instrukcja dotyczy wersji CN. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glover Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Tak, rzeczywiście, global.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Działa, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 (edited) Łączy wam normalnie? Nie zrywa połączenia z tel? Edited September 1, 2020 by Hultai Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 2 hours ago, Hultai said: Łączy wam normalnie? Nie zrywa połączenia z tel? tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Łączy się, tylko polskie znaki diakrutyczne wyświetlają się niepoprawnie. Np na tarczy zamiast ŚR (środa) jest samo R, w pogodzie znaki są mniejszą czcionką itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 5 minutes ago, motsaw said: Łączy się, tylko polskie znaki diakrutyczne wyświetlają się niepoprawnie. Np na tarczy zamiast ŚR (środa) jest samo R, w pogodzie znaki są mniejszą czcionką itp. To samo jest z Bandem 4. To jest skandal jak Xiaomi od roku ma w d*pie polskich użytkowników opasek Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Dziś zainstalowałem mifit 4.5 ze sklepu play. Opaskę mam wersję chińską i zaktualizował mi firmware i mam język polski. Firmware 1.0.84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 56 minut temu, alban7314 napisał: Dziś zainstalowałem mifit 4.5 ze sklepu play. Opaskę mam wersję chińską i zaktualizował mi firmware i mam język polski. Firmware 1.0.84 A jami język masz ustawiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 W telefonie mam polski mi6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 43 minuty temu, motsaw napisał: A jami język masz ustawiony? Szwagier twierdzi że ma pl w kupionej mu przeze mnie wersji chińskiej. Język zgodny z tel po rostu się dało ustawić. Podejrzewam że trafił na moment gdy w sklepie było mi fit 4.4 jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Dzisiaj bez problemu zaktualizowało nową opaskę CN na mifit 4.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Nie ma polskiego. Zainstalowałem mifit z google 4.5 na Huawei sparowałem mb5 i nie ma polskiego. Ma ktoś wersję starsza mifit do pobrania. Ale na xiaomi MI6 mam język polski ta sama aplikacja z GP. O co chodzi. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Nie umiesz czytać a umiesz pisać. Ciekawe Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Nie umiesz czytać a umiesz pisać. Ciekawe Tak umiem. Ty też zacznij czytać. Że na jednym telefonie jest polski ta sama aplikacja z GP. A na drugim nie można ustawić języka polskiego. To mnie dziwi. Gdzie już wczoraj wiadomość że ludzie na chińskich wersjach mb5. Zmieniają język na polski. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Wczoraj przyszedł miband z Chin, pobrałem wersję ze sklepu play 4.5.0 i na strzała mam język pl bez kombinacji :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Wczoraj przyszedł miband z Chin, pobrałem wersję ze sklepu play 4.5.0 i na strzała mam język pl bez kombinacji Jaki telefon masz. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Wczoraj przyszedł miband z Chin, pobrałem wersję ze sklepu play 4.5.0 i na strzała mam język pl bez kombinacji Oki z Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 OnePlus Nord, Android 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 To już sam nie wiem jedni mają jedni nie i nie wiadomo od czego to zależy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted September 3, 2020 Author Share Posted September 3, 2020 (edited) Ponieważ powstało zamieszanie przedstawiam krótkie podsumowanie: W chińskiej wersji opaski (chińska wersja to wersja oznaczona CN a nie taka wysłana z Chin, bo w Chinach można kupić też wersję global) NIE MA do wyboru języka polskiego w menu MiFit 4.5. Język polski można w wersji CN uzyskać dzięki ustawieniu "języka zgodnego z telefonem" za pomocą instrukcji w pierwszej wiadomości tego wątku lub aktywując nową opaskę (prosto z pudełka) w wersji 4.5. Zarówno w jednym jak i drugim przypadku zmiana języka np. na angielski uniemożliwi powrót do "języka zgodnego z telefonem" (czyli j. polskiego) więc nie należy tego robić. Edited September 3, 2020 by Aligator71 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 (edited) Aligator może mieć rację, ja kupiłem na ali w promocji (wysyłka z PL) wersję CN, zainstalowałem MiFit ze Sklepu Play (wersja 4.5.0) i od razu pociągnęło aktualizację, a w ustawieniach z automatu miałem język opaski zgodny z językiem telefonu. Po aktualizacji MiFit wyleciał do kosza, w Notify&Fitness też mam PL Wersja oprogramowania: 1.0.1.84 Zasoby: 81 Czcionka: 1 Edited September 3, 2020 by Usiek1991 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 3 godziny temu, Usiek1991 napisał: Aligator może mieć rację, ja kupiłem na ali w promocji (wysyłka z PL) wersję CN, zainstalowałem MiFit ze Sklepu Play (wersja 4.5.0) i od razu pociągnęło aktualizację, a w ustawieniach z automatu miałem język opaski zgodny z językiem telefonu. Po aktualizacji MiFit wyleciał do kosza, w Notify&Fitness też mam PL Wersja oprogramowania: 1.0.1.84 Zasoby: 81 Czcionka: 1 Nie wymaga mi fit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 (edited) 18 minut temu, Hultai napisał: Nie wymaga mi fit? Nie wymaga, jest sposób na to, instalujesz "lewą" apkę MiFit, podpinasz MiBanda, apka tworzy folder na telefonie freemyband z kluczem szyfrującym, wywalasz lewą apke, a przy łączeniu z Notify klucz szyfrujący sam sie wkleja Sposób: https://www.freemyband.com/2019/08/mi-band-4-auth-key.html Edited September 3, 2020 by Usiek1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Na ios patent tez dziala ale jezyka nie da sie ustawic na zgodny z jezykiem telefonu jezeli na telefonie ustawiony jest jezyk polski. Obejsc to trzeba zmienijac jezyk w telefonie na angielski, przestawiajac w aplikacji na jezyk zgodny z jezykiem telefonu i wracajac w telefonie do jezyka polskiego. Pozniej aktualizacja do 4.5 i 1.0.1.84 i wszystko trybi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
byszko Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Posiada ktoś wersję mifit w wersji 4.4 do pobrania lub chociaż wskaże linka-dzięki z góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 8 minut temu, byszko napisał: Posiada ktoś wersję mifit w wersji 4.4 do pobrania lub chociaż wskaże linka-dzięki z góry apkmirror Link to comment Share on other sites More sharing options...
BecKs Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Dzisiaj chińska wersja na jakimś starym HTC aktywowana poprzez mi fit 4.5.0. Nie miałem do wyboru żadnego języka. Po prostu się 2x aktualizowała opaska i wyskoczył j. polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 28 minut temu, BecKs napisał: Dzisiaj chińska wersja na jakimś starym HTC aktywowana poprzez mi fit 4.5.0. Nie miałem do wyboru żadnego języka. Po prostu się 2x aktualizowała opaska i wyskoczył j. polski A jakie są języki do wyboru i czy da się wybrać zgodny z językiem tel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BecKs Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 12 minut temu, Hultai napisał: A jakie są języki do wyboru i czy da się wybrać zgodny z językiem tel? Nie mam pojęcia. Mi się wystwietla w ustawieniach j. zgodny z j. telefonu i tyle. Nic nie wybierałem. Po prostu mam j. polski, a opaska wersja chińska z ali za 26zł z kuponem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba44 Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 16 godzin temu, BecKs napisał: Nie mam pojęcia. Mi się wystwietla w ustawieniach j. zgodny z j. telefonu i tyle. Nic nie wybierałem. Po prostu mam j. polski, a opaska wersja chińska z ali za 26zł z kuponem. Przecież jest to wyjaśnione wcześniej: jeżeli opaska jest nowa a wersja MiFIt 4.5 to język z automatu ustawia się na taki język jak w telefonie. Problem jest jeżeli zmienimy języka na angielski. Wtedy żeby wrócić do polskiego na chińskiej wersji opaski musimy kombinować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Sposobem jak wyżej mi się nie udało. Robiłem jak w poradniku. Odinstalowałem najnowsza wersję, zainstalowałem 4.4 i chcąc zmienić język na zgodny z telefonem wyskakuje komunikat nie udało się zapisać. Dodam że telefon xiomi redmi note 4, może to jest przyczyną?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts