sloniacz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 5 minut temu, lukaszbogusz napisał: Miałem bo z automatu poszło ze sklepu Google przy instalacji "moich" aplikacji ale usunąłem. Wipe zrobiony ale niestety nadal został ten "syf" dziwne bo to jakby się nie usunęło . Bronię się przed miflashem się jak trzeba będzie to to zrobię bo nie lubię jak nawet malutka rzecz nie pasuje a to jest mega irytujące. Masz jakiś pomysł? a co masz ustawione w domyślnych aplikacjach dla Widomości?(Ustawienia>>Aplikacje>>Zarządzanie aplikacjami i trzy kropki na górze>>Domyślne aplikacje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 4 minutes ago, sloniacz said: a co masz ustawione w domyślnych aplikacjach dla Widomości?(Ustawienia>>Aplikacje>>Zarządzanie aplikacjami i trzy kropki na górze>>Domyślne aplikacje) No właśnie zaznaczona apka SMS miui i oprócz tej apki tylko Messenger. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Może masz gdzieś te apki, spróbuj poszukać w ustawieniach aplikacji. Choć to dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 56 minutes ago, Orjon said: Może masz gdzieś te apki, spróbuj poszukać w ustawieniach aplikacji. Choć to dziwne. Nie mam pojęcia jak to możliwe. Rozumiem że wrzucenie romu mi flashem i później przejście na xiaomi.eu rozwiąże problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 Myślę, że wystarczyłoby nawet samo wipe data, dalvik, cache, skoro problem przyszedł dopiero po instalacji aplikacji ze sklepu Play. Nie trzeba MiFlashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 17 minutes ago, Orjon said: Myślę, że wystarczyłoby nawet samo wipe data, dalvik, cache, skoro problem przyszedł dopiero po instalacji aplikacji ze sklepu Play. Nie trzeba MiFlashem. Ja to miałem już po pierwszej aktualizacji z 13 stycznia i zrobiłem to o czym piszesz a dziś wrzuciłem najnowszą i nadal to samo. Jakaś abstrakcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 (edited) Huh, no to faktycznie dziwne.. Nie przywracałeś kopii ze Chmury Xiaomi? Możesz zrobić MiFlashem i próbować jeszcze raz, może to faktycznie to. Edited January 30, 2021 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 41 minutes ago, Orjon said: Huh, no to faktycznie dziwne.. Nie przywracałeś kopii ze Chmury Xiaomi? Możesz zrobić MiFlashem i próbować jeszcze raz, może to faktycznie to. Kopia z chmury poszła to fakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Ja tak pisze i piszę a tu wychodzi na to że na miui.eu tak chyba wszyscy mają z tym jak wygląda strona tworzenia wiadomości w aplikacji miui.sms. Prośba. Niech ktoś wrzuci zrzut jak wygląda strona tworzenia wiadomości po kliknięciu w plusa w aplikacji miui sms na dole po prawej . Pomijając ten temat napotkałem drugi problem. NFC zakłóca sygnał wifi i wyrzuca mnie z połączenia z routerem. Jeżeli odkliknę nfc i ponownie się polącze z routerem to rozłączenie nie występuje. Ma ktoś jakieś pomysły ? Rom miui.eu najnowszy z czwartku. Full wipe robiony. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 31, 2021 Author Share Posted January 31, 2021 Myślę że powinieneś uderzyć w dział z MIUI.EU. Tutaj większość ma pewnie globala i żadnej apki MIUI SMS nie będzie bo jest stock od Google Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Kilak osób ma oficjalny ROM Indonezja i tam są apki od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 (edited) 4 godziny temu, michalm83 napisał: Kilak osób ma oficjalny ROM Indonezja i tam są apki od Xiaomi. To jest zrzut z xiaomi.eu czy z global? Z wifi ogarnąłem. W ustawieniach z MAC urządzenia było pozmieniane. Edited January 31, 2021 by zoltan78 Usunięcie screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 To jest apka od Xiaomi ale z romu Indonezja czyli to sami co w miui.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Zastanawiam się nad wymianą leciwego już mi mix2 na poco f2 pro. Mam pytanie odnośnie czytnika linii papilarnych. Żeby odblokować telefon trzeba najpierw wybudzić ekran czerwonym przyciskiem i dopiero przyłożyć palec do czytnika, czy na wyłączonym ekranie czytnik będzie normalnie działał? W mix2 czytnik jest z tyłu i działa bardzo szybko, bez pomyłek a co najważniejsze na zablokowanym ekranie. Czyli jedno dotknięcie i mamy odblokowany telefon a jak to jest w 2f pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nie trzeba przyciskać przycisku odblokowania . Czytnik jest cały czas aktywny. A na AOD można wyświetlić jego ikonę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 29 minutes ago, michalm83 said: To jest apka od Xiaomi ale z romu Indonezja czyli to sami co w miui.eu Czyli od początku miałem dobrze haha. Po prostu graficznie mi to nie pasowało za Chiny do miui. Nie było tematu i przepraszam za zabranie czasu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 31, 2021 Author Share Posted January 31, 2021 Zastanawiam się nad wymianą leciwego już mi mix2 na poco f2 pro. Mam pytanie odnośnie czytnika linii papilarnych. Żeby odblokować telefon trzeba najpierw wybudzić ekran czerwonym przyciskiem i dopiero przyłożyć palec do czytnika, czy na wyłączonym ekranie czytnik będzie normalnie działał? W mix2 czytnik jest z tyłu i działa bardzo szybko, bez pomyłek a co najważniejsze na zablokowanym ekranie. Czyli jedno dotknięcie i mamy odblokowany telefon a jak to jest w 2f pro.Nie spodziewaj się precyzji i skuteczności na poziomie tego z tyłu Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Ja dodałem 4 odciski kciuka obracając telefon co 90° i jakoś działa. Choć do precyzji tego umieszczonego z tyłu jeszcze daleko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nadal nie wiem najważniejszego a mianowicie, czy czytnik działa bez wybudzania wyświetlacza? Czy trzeba najpierw kliknąć czerwony przycisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom3k Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Działa od razu, bez wybudzania.Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 Nadal nie wiem najważniejszego a mianowicie, czy czytnik działa bez wybudzania wyświetlacza? Czy trzeba najpierw kliknąć czerwony przycisk?Przecież pisałem że nie trzeba przyciskać przycisku . Czujnik jest aktywny cały czas . Zasada działania taka sama jak tego z tyłu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszbogusz Posted January 31, 2021 Share Posted January 31, 2021 2 hours ago, michalm83 said: Ja dodałem 4 odciski kciuka obracając telefon co 90° i jakoś działa. Choć do precyzji tego umieszczonego z tyłu jeszcze daleko. To prawda. Porównując do tego co miałem w mi8 lub w minote 3 ten jest średni. No ale trzeba się przyzwyczaić. 1 hour ago, jacekgothic said: Nadal nie wiem najważniejszego a mianowicie, czy czytnik działa bez wybudzania wyświetlacza? Czy trzeba najpierw kliknąć czerwony przycisk? Tak jak wyżej i niżej piszą. W momencie gdy podnosisz telefon to na aod widnieje punkt w który masz przyłożyć palec. Nie trzeba wybudzac telefonu . Jest dostępny od zaraz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Można wyłączyć "szufladę aplikacji" i używać standardowego układu pulpitu (wszystkie aplikacje na kilku pulpitach) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Wyłączyć się nie da, ale możesz wyjąć sobie wszystkie aplikacje na pulpit i zrobić z niego kilka innych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 3 godziny temu, zoltan78 napisał: Wyłączyć się nie da, Tylko wersja eu ma taki ficzer, że można wybrać czy szuflada czy klasyczne MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 3, 2021 Share Posted February 3, 2021 Bo na romie xiaomi.eu jest miui launcher a nie poco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 A Xiaomi w całej swojej przebiegłości nie pozwala na używanie ich launchera na stock poco.... But why...Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 No właśnie szkoda że taką podjęli decyzję, powinno być to ujednolicone, ale w sumie Xiaomi od Poco różni tylko launcher. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Dnia 3.02.2021 o 20:20, zoltan78 napisał: Bo na romie xiaomi.eu jest miui launcher a nie poco. Czyli po odblokowaniu bootloadera i wgraniu najnowszego softu xiaomi.eu dla POCO (obecnie MIUI 21.2.3/4) będę miał jaki launcher? Bo już się trochę pogubiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Będziesz miał launcher xiaomi.eu zamiast launchera Poco. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Przeczytałem cały temat i postanowiłem na własnej skórze przekonać się co wart jest ten poco. Jak już wspomniałem, mam mi mix 2 odblokowany, na ostatnim sensownym miui 12 dla tego telefonu xiaomi.eu, rozwojowa 20.5.28. Płatności Google Pay działają bez problemy, apki banków również, ale czytam, że na poco bywało z tym różnie. Jak jest obecnie na odblokowanym i .eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Płatności działają na xiaomi.eu, musisz tylko użyć magiska. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekgothic Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Do tej pory nie musiałem nic kombinować, aż tak się pozmieniało, że trzeba używać magiska? Bez tego nie pójdzie Google pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lary504 Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Na ostatnich xiaomi.eu nie trzeba używać magiska. Wszystko działa Wysłane z mojego Redmi K30 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 @jacekgothic niestety na miui.eu płatności działają dopiero po zrotowaniu. Dodatkowo nie wiadomo ile to podziała. U mnie root wywala też możliwość odblokowania aplikacji bankowej odciskiem. Korzystalem z miui.eu od modelu REDMI Note 2 ale teraz za dużo cyrku żeby to instalować. @lary504 a jak z deszyfracją TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts