Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy użytkujecie MIUI.EU czy jednak zostaliście na GLOBALU, wkurza mnie brak nagrywania rozmów i apka wiadomości i telefonu od Google.

Widziałem że kilka osób miało problem z zainstalowaniem EU i sie waham. 

Posted

Miałem instalować eu ale odpuściłem. Co rusz trafiam na wątek gdzie coś komuś do końca nie działa.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Posted

ja też na razie jadę na globalu chociaż z Mi6 mam same dobre doświadczenia jeśli chodzi o soft od xiaomi.eu

Raczej z lenistwa bo to jednak trochę zabawy z odblokowaniem bootloadera ale myślę o tym coraz częściej bo faktycznie brak mi nagrywania rozmów. Z wiadomościami Googla da się żyć, szczególnie że można sobie webową wersję odbalić na kompie i pisać sms'y wygodniej na zwykłej klawiaturze  (zresztą i tak mało kto teraz używa jeszcze sms'ow).

Myślę, że problemy są raczej na linii MIUI Android 11. MIUI nigdy nie lubiło się za bardzo z najnowszymi wersjami Andka

Posted
17 minut temu, zoltan78 napisał:

To zainstalujcie rom Indonezia. Jest w nim wszystko to co w globalu czy EEA a do tego posiada on aplikacje od Xiaomi zamiast googlowskich.

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

W jaki sposób? Masz taki u siebie?

Posted

Pobierasz rom w formacie TGZ, pod fasboota. Musisz odblokować bootloader. Za pomocą MiFlash wgrywasz rom. Blokujesz bootloader i wszystko. Masz globalny rom z aplikacjami xiaomi. Ja czekam na odblokowanie bootloadera. W przyszłym tygodniu tygidbiu wgrywam. Na XDA też znajdziesz temat w tej sprawie. Instrukcja wgrywania mifleshem jest na naszym forum w dziale Toturiale. 

Posted

Na xda mamy potwierdzenie że moduł aparatów z k30 zoom edition ( z Ali jakieś 100pln) ma ois i działa bezproblemowo na f2 pro default_icon_e_smile.gif

wymiana banalna sprawne rączki załatwia temat w 15min z suszarką w tle :-)

• Like 1
Posted

Dzieki. Już mam ten malezyjski . Testuje

Na razie bajka. Zależało mi na apce SMS i dialerze od Xiaomi. ROM niczym się nie różni od Globalna.

Posted

Odpaliłem dark theme. Gdzie się zmieniało ustawiania aby aplikacje nie były nadpisywane tym domyślnym trybem ciemnym który wywala kolory?

Posted
Pobierasz rom w formacie TGZ, pod fasboota. Musisz odblokować bootloader. Za pomocą MiFlash wgrywasz rom. Blokujesz bootloader i wszystko. Masz globalny rom z aplikacjami xiaomi. Ja czekam na odblokowanie bootloadera. W przyszłym tygodniu tygidbiu wgrywam. Na XDA też znajdziesz temat w tej sprawie. Instrukcja wgrywania mifleshem jest na naszym forum w dziale Toturiale. 
Trzeba ponownie zablokować bootloader?

Posted
Tak, ale blokuj bootloader tylko wtedy gdy kupiłeś go z Europejskiej dystrybucji. Jeśli kupiłeś go w Chinach z chińskim romem to nie blokuj.

A możesz napisać dlaczego trzeba go zablokować?

Posted

Bo to oficjalny rom. Z odblokowanym wywali ci aplikacje bankowe, googlowskie płatności, itd. 

Po zablokowaniu masz w pełni funkcjonalny. Na kolejne odblokowanie w razie potrzeby już czekać nie musisz.

• Like 1
Posted

Czy ktoś miał taki problem z aplikacją bankową, że gdy dodaje telefon do aplikacji, zatwierdzam, to potem pokazuje mi że mam zatwierdzony xiaomi poco f2 pro, ale tak jakby to nie był dokładnie ten który trzymam w ręku? Paranoja jakaś ...

Posted

[mention=70776]emesso22[/mention] hmm ciężko zrozumieć z czym masz problem. Ale w IPKO jest tak . Jak konfiguruje apke na xiaomi.eu i zainstaluje globala i ponownie IPKO to apka wywala błąd że jest już na tym telefonie. Muszę ja usunąć albo logując sie na konta z przeglądarki albo przy rejestracji. Po usunięciu telefonu mogę ponownie aktywować apke IPKO

Posted

To trochę inny mam problem, do zalogowania się przez przeglądarkę w PC wymagana jest autoryzacja w appce na tel. W aplikacji ustawiam autoryzacje dla mojego urządzenia czyli moj poco f2 pro zatwierdzam i tak jakby zatwierdzał inny telefon. Żadne powiadomienia nie dochodzą a w ustawieniach jest, że już inny telefon jest autoryzowany o nazwie xiaomi poco f2 pro. Muszę takie operacje robić na moim 4 letnich huaweiu na którym to działa bez problemu ...

Posted

Jest jakaś stabilna wersja miui.eu z androidem 10? Zamierzam odblokować bl i wgrać ale czytałem że na stabilnej z androidem 11 jest dużo bugów. Szczególnie przeszkadza mi problem z messnegerm gdzie klawiatura zasłania to co się napisalo.

Posted
Na razie nie ma. 
Zoltan pisałeś kiedyś że można wgrać soft Indonezja. Moje pytanie jest takie czy tam też są wszechobecne reklamy i czy jest możliwość zainstalowania magiska?Potrzebuję magiska żeby wgrać yt vanced. Wiem że jest też wersja bez roota, ale niestety mimo ustawień linki i tak otwierają się w oryginalnym yt.

Posted

Magiska można wgrać nie ma problemu, reklamy najprościej wyłączyć darmowym sposobem poprzez ustawienia DNS na prywatny dns.adguard.com lub poprzez aplikacje Blokada z aplikacji F-secure. Tam jest pełna wersja za darmo.

Posted
22 godziny temu, Bullsblood napisał:

Jest jakaś stabilna wersja miui.eu z androidem 10?

12.0.8.0 jest przecież na 10.

Podpowie mi ktoś jak zorganizować sobie klawiaturę xperia, bo ni jak mi ta googlowa nie leży, a te dynamiczne partycje mi trochę pomieszały plany?

Posted (edited)

Pobrałem z tego linku co polecałeś ale podczas flashowania pisze mi Missmatching image and device, i proces nie chce się zakończyć, Ty nie miałeś takiego problemu? Co w takim przypadku zrobić?

EDIT:

Instalowałem na starym MIflash i chyba to było problemem, na nowym MIflash z 2020 poszło bez problemu. 

Dnia 8.11.2020 o 18:06, zoltan78 napisał:

To pobierz stąd na dole masz wersję TGZ którą trzeba podwójnie rozpakować. 

Edited by Skareb89