Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Jak nie ten dział to bardzo proszę przenieść :(

Od dzisiaj mam ten telefon, mam już karte dla 5G ( T-Mobile )

No i mam problem...

Jak chce włączyć 5G dla T-Mobile to każe mi wyłączyc dual SIMa czyli SIM2

To chyba nie tak powinno działać ??

Ktoś coś wie ? To problem softu ? Używam Global.

Posted

Wiem że na "zwykłym" Mi 10 ( i Pro ) na global EU wersji blokują

Ale doszedłem do pdf z opisem "Lite" - to jednak inny procek niz SD 865, i piszą:

***Dual SIM 5G + 4G/3G/2G support will require OTA software upgrade.

Więc jest nadzieja :) ?

Posted

A skąd to blokowanie i po co ??

Myślałem o zwykłym Mi 10 ale... Jak czytam to i teraz w sofcie zablokowali by telefon nie był dual SIM na Europę, ale po co ??

Posted

Panowie

no i wielka bryndza, model Mi 10 Lite 5G nie widzi sieci  5G od T-Mobile.

Zjeździłem pół Krakowa, nie zalogował się anie w wyszukiwaniu ręcznym nie widział sieci 5G

A to dziwne bo modem Mi 10 podobno działa...

Posted (edited)

Mam "Lite" z rozpiski wynika że obsługuje N1 ( tak jak zwykłem Mi 10 ) czyli 2100 ( w teorii )

Myślisz że T-Mobile blokuje 5G dla tego modelu i działa tylko na tych co oni mają w sprzedaży ??

Przecież w wyszukiwaniu ręcznym nawet nie znalazł sieci 5G...

Edited by onken
Posted

I 5G w Polsce, to póki co... nie 5G. W zasadzie to tylko nazewnictwo sieci. Orange ma chyba największe postępy i typowe, choć w dalszym ciągu bardzo ograniczone 5G będzie dostępne tylko w 4 miastach w Polsce.

Także teges...

Jak gadaliśmy, @onken, torcheście się obywatelu pospieszyli z zakupem Mi 10 Lite. Ani 5G, ani TWRP, ani ROMu MIUI Polska (póki co)... ;)

Posted (edited)

Odpowiedni abonament mam :)

Usługę 5G mam także aktywowaną.

To że telefonu nie ma na liście to nie musi oznaczać że z innym kompatybilnym nie zadziala.

Albo chociaż powinno.

Wydaje mi się że dali listę z tym co po prostu mieli i co sprzedają.

Wydaje mi się także że telefon tak czy siak powinien wykryć dostępność 5G w wyszukiwaniu sieci a tego niestety nie zrobił.

@mrosi

Bardziej dla zabawy czy testów go kupiłem. Będę oddawał w przyszłym tygodniu.

Aczkolwiek miałem chęć zmiany z Samsunga A70 na tego 5G i powrót tym samym do Xiaomi :)

Edited by onken
Posted
58 minut temu, onken napisał:

Bardziej dla zabawy czy testów go kupiłem. Będę oddawał w przyszłym tygodniu.

Aczkolwiek miałem chęć zmiany z Samsunga A70 na tego 5G i powrót tym samym do Xiaomi :)

Chcesz oddawać? Trochę bez "sęsu"...

Posted

@onken a nie lepiej zadzwonić do BOK T-Mobile i aby sprawdzili, czemu nie masz 5G?
A co do reszty może zmien rom na Global ID, IN lub Miui China o ile istnieją. Tam nie powinno być problemu z obcinaniem kart sim

Posted

Mam soft global. Są inne wersje ?

Co do 5G to co oni mi powiedzą ? 

Że nie mam modelu 10 tylko lite :)

ale jedno co mnie dziwi najbardziej, w wyszukiwaniu sieci chyba powinno widzieć 5G ???

A widzi tylko LTE i niżej 

Posted

To jak tylko China to skąd ma on rom Global default_icon_e_smile.gif ?

China nie ma ograniczeń jak Globale default_icon_e_smile.gif

Kurde durny tapatalk. Czemu robi takie duże odstępy jak wstawiam buźkę?

Posted (edited)

Mi 10 Lite Zoom to codename vangogh i jest tylko na Chiny, Mi 10 Lite 5G to codename monet i jest tylko na Global. Na moneta nie ma na razie dostępnego żadnego ROM-u do pobrania, w tym Globala.

Edited by Orjon
Posted

W takim razie, trzeba na tym co jest kombinować, może opcję pojawią się po jakimś kodzie tak samo jak volte/vowifi czy dodatkowe opcje w updaterze po klikaniu w logo Miui. Taka tam luźna myśl. Może zmiana regionu na HK?

Pół biedy brak twrp i romu miuipolska, ale kupić telefon dla 5G i w tym czasie 4/3G dla drugiej simki i nie mieć 5G oraz wyboru drugiej simki.

Posted

Spróbuję HK użyć, może pomóc ?

Volte I WiFi calling uruchomiłem kodem, działa i w Play i w tmobile

Posted
10 minut temu, onken napisał:

Volte I WiFi calling uruchomiłem kodem, działa i w Play i w tmobile

Na razie Tmobile nie zapowiada sprzedaży tego modelu. Orange i Play mają go za chwilę sprzedawać. Możliwe że u nich 5G zadziała (jak uruchomią). Z 5G tak jak z Volte, każdy z operatorów ma trochę inne rozwiązania. A poza tym 5g nie jest lepszy od A70?

Posted (edited)

Trochę lepszy chyba jest, szybszy ale i bateria słabsza.

W sumie to chyba podobna klasa sprzętu.

( Mi 10 lite miał mieć za to 5G które obecnie nie chce mi działać :) )

Myślałem że 5G to takie lepsze LTE i coś w ten deseń a nie jak volte :)

Czyli jak nie wpiszą mojego modelu to nawet sieci 5G telefon nie wyszuka ?

Przecież to bezsens by wspierać tylko konkretne modele ( może nawet i softy ) a nie sprzęt z danym pasmem...

Totalnie nie logiczne to jak dla mnie :/

Edited by onken
Posted
20 minut temu, onken napisał:

Totalnie nie logiczne to jak dla mnie

Skontaktuj się z bok tmobile. Może coś powiedzą (jak trafisz na rozgarniętą osobę). Plus uruchomił 5G i tylko kilka modeli Huawei potrafiło z tym działać. Na razie to reglamentują.

Posted

Procesor chyba ten sam ?

Wygląd ten sam.

Chyba ze jest wersja 765 i 765G ( ta tylko ma 5G ? )

Tak sobie gdybam, ale nadal pozostaje problem z nie działającym 5G na moim modelu i T-Mobile.

Play ma mieć te telefony więc może wtedy na Play zacznie działać 5G na 2100 ?

Posted
Dnia 13.06.2020 o 18:51, onken napisał:

Trochę lepszy chyba jest, szybszy ale i bateria słabsza.

W sumie to chyba podobna klasa sprzętu.

( Mi 10 lite miał mieć za to 5G które obecnie nie chce mi działać :) )

Myślałem że 5G to takie lepsze LTE i coś w ten deseń a nie jak volte :)

Czyli jak nie wpiszą mojego modelu to nawet sieci 5G telefon nie wyszuka ?

Przecież to bezsens by wspierać tylko konkretne modele ( może nawet i softy ) a nie sprzęt z danym pasmem...

Totalnie nie logiczne to jak dla mnie :/

Niestety nie zadziała Twój telefon na razie z 5G w T-mobile, może niedługo zostanie dodany(chociaż wątpię) , ruszy na pewno jak siec będzie już działać na pasmach 3100-3400, ale na początek przetarg a później budowa sieci. Testuje na mi 10 akurat w Lodzi, bez problemu cały czas łapie 5G ale prędkość tak jak na LTE około 250Mb/s ,

Posted (edited)

W teorii powinno działać nawet bez certyfikacji

Pogrzebałem po forach i powinno zadziałać tyle że nadal będzie pokazywać LTE

Niestety to co działa np OnePlus8 nie działa na Mi 10 Lite 5G

Więc OnePlus dziala na tym ich 5G mimo że pokazuje nadal znaczek LTE ( z agregacja dwóch pasm )

W przypadku 5G na 2100 jak w tmobile certyfikacja pokaże tylko znaczek 5G i tyle.

Inny telefon jeśli jest kompatybilny z 2100 i 5G powinien zadziałać.

Ale mój nie działa...

Edited by onken
Posted

Z tego co słyszałem N1 musi być uruchomiony przez operatora dla tego telefonu.Sam mam mi 10 lite 

Nie sądzę by było dostępne 5g i drugi sim -wygląda to na ograniczenia procesora/modemu - czyli bez znaczenia czy wersja china czy global 

• 1 month later...
Posted

Cześć.
Mam pytanie czy ktoś z użytkowników - Mi 10 Lite 5G - codename monet wgrywał TWRP dla Mi 10 Lite Zoom codename vangogh? Według informacji znalezionym na forum działa. Ewentualnie czy jest oddzielne TWRP dla Mi 10 Lite 5G monet? Rozważam wymianę telefonu, a że używam Xiaomi.eu nie chciałbym go zmieniać na Global. W innym wątku ustaliłem że jest dla Mi 10 Lite 5G Xiaomi.eu wersja stable.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka