Dyskusja ogólna
16 topics in this forum
-
- 4 followers
- 40 replies
- 8k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by user5624, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1k views
Witam potrzebuję kernela do Xiaomi mi 10 lie 5g prosiłbym o udostępnienie jeśli można Dzięki wielkie
Last reply by Jurand2k, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.3k views
Mi 10T Lite 5G - nie mam możliwości ustawienia wybranego dzwonka dla danego kontaktu w aplikacji wiadomości. Aplikacja wiadomości systemowa aktualizowana na bieżąco. Chcę wybrać dany dzwonek dla danego kontaktu to dzwonek ten zostaje ustawiony dla całej aplikacji. Próbowałem już chyba wszystkiego. Co to może być?
Last reply by Darmi, -
- 3 followers
- 53 replies
- 12.9k views
Xiaomi Mi 10 Lite - EEA Stable ROM MIUI V11.0.10.0.QJIEUXM Recovery ROM https://bigota.d.miui.com/V11.0.10.0.QJIEUXM/miui_MONETEEAGlobal_V11.0.10.0.QJIEUXM_bdadc92ecc_10.0.zip OTA https://bigota.d.miui.com/V11.0.10.0.QJIEUXM/miui-blockota-monet_eea_global-V11.0.4.0.QJIEUXM-V11.0.10.0.QJIEUXM-ff0f868531-10.0.zip
Last reply by pirytsolo, -
- 4 replies
- 2k views
Cześć, Mam problem po aktualizacji Mi 10T Lite 5G do MIUI 13 na Android 12 MIUI GLOBAL 13.0.2 Stabilna (SJSEUXM) Android: 12 SKQ1.211006.001 Aktualizacja przez OTA pojawiła się po zmianie regionu na Stany Zjednoczone: Problem 1. Wybierając motyw ciemny i wybierając: „Więcej opcji trybu ciemnego” nie pojawia się lista aplikacji. Przez to kilka aplikacji po aktualizacji działa w jak w trybie jasnym (np. Mi Fit) - nie mam możliwości sprawdzić ustawień. Problem 2. Po aktualizacji wszystkie aplikacje od google( gmail, chrome) i np. ekran pojawiający się by np. logować się gdziekolwiek odciskiem ma odcień brązowy. Po zastosowaniu oryginalnego…
Last reply by Krokodyl_Arek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.5k views
Witam . Czy w tym Modelu też występuje różnica w zastosowanej pamięci typu UFS jak w Modelu Mi 10T Lite (64 GB pamięci na dane typu UFS 2.1 lub 128 GB typu UFS 2.2)
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 19 replies
- 16.6k views
Oto moje spostrzeżenia co do mi 10 lite z oprogramowaniem global (mi10lite ma dziwnie nazwane romy - w telefonie widnieje global ,a plik updatu , który użyłem nosi nazwę eeaglobal - nie mam porównania ,bo nie mam innego telefonu eea ,ale z tego co czytałem eea i global to 2 oddzielne romy -tak przynajmniej jest w wypadku innych telefonów) 1) niestabilny internet ,mmsy. Próbowałem wszelkie możliwości ustawień apn od orange (apn do mmsów w orange ma zablokowaną modyfikację) i oczywiście całą masę ustawień w telefonie. -Inernet mobilny może chodzić godzinami bez problemy ,by w pewnym momencie co chwila zrywać - wtedy najszybszym rozwiązaniem jest przełączanie pre…
Last reply by user5624, -
- 4 replies
- 4.1k views
Cześć wszystkim, chciałbym zapytać, czy w nowych MIUI na Xiaomi Mi 10 Lite 5g działa tryb smart cover (wybudzanie telefonu po otwarciu klapki i wygaszanie po zamknięciu)? Szukałem w ustawieniach systemowych, ale nie znalazłem. Mam etui z klapką DuxDucis, które wspiera tryb smart cover. Z góry dzięki za odpowiedź.
Last reply by QMi, -
- 2 replies
- 1.4k views
Cześć. Przymierzam się do kupna Mi 10lite. I zastanawia mnie czy ten model posiada diodę powiadomień i w którym miejscu czytnik linii papilarnych? Czy ktoś posiada ten model i jak wasze wrażenia ? Myślałem też nad redmi note 9 pro, dziewczyna posiada ten model i podoba mi się w nim odcisk na boku telefonu. Dziala błyskawicznie. Redmi ma też dość fajny ekran. Ładne kolory itp.
Last reply by Dantes, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.1k views
Witam szanownych użytkowników w/w telefonu, Prośba o informacje jak Xiaomi Mi 10 Lite 5G radzi sobie ze zdjęciami oraz filmami FHD? Jaka jest jakość zdjęć w pomieszczeniach zamkniętych przy ograniczonej ilości światła (wieczorami i w nocy)? Prośba o informacje na jakim oprogramowaniu Miui robicie dane zdjęcia PS Czy telefon ten posiada optyczną stabilizację obrazu?
Last reply by Dima0909xx, -
- 2 followers
- 7 replies
- 20k views
Witam Mam problem, zdublowały mi się kontakty z konta google i karty sim Mam dialer w telefonie od google... nie idzie tam nic zrobić. W mi 9t mam dialer xiaomi i tam można zaznaczyć pokaz kontakty tylko z .... Jak w Mi 10 lite 5g pokazać kontkaty tylko z sim np ? Ewentualnie gdzie znajdę dialer xiaomi aby go zainstalować
Last reply by worekgdy, -
- 0 replies
- 867 views
Witam czy ktoś orientuje się jak wyłączyć wibrowanie telefonu o pełnych godzinach? Nie mogę tego znaleźć w opcjach. Xiaomi Mi 10 Lite.
Last reply by martmart, -
- 33 replies
- 6.2k views
Witam Jak nie ten dział to bardzo proszę przenieść :( Od dzisiaj mam ten telefon, mam już karte dla 5G ( T-Mobile ) No i mam problem... Jak chce włączyć 5G dla T-Mobile to każe mi wyłączyc dual SIMa czyli SIM2 To chyba nie tak powinno działać ?? Ktoś coś wie ? To problem softu ? Używam Global.
Last reply by adawro, -
- 1 reply
- 1.6k views
Przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego problemu . Telefon Mi 10 Lite / Miui 12 Telefon łączy się z TV ( samsung ) szybko i sprawnie i działa jeśli przeglądam sobie neta , zdjęcia czy gram. Problem pojawia się jeśli chcę sobie na dużym ekranie zobaczyć mecz oglądany zazwyczaj w chrome czy jakieś aplikacji . Gdy telefon jest w pionie to czasami widzę obraz , jeśli dam cały ekran i w poziomie to widzę na tv jedynie czarny ekran . Jeśli w poziomie oglądam nie na full screen cała strona wyświetla się poprawnie i w miejscu odtwarzacza nadal czarne screen . Dziwny fakt na który trafiłem przypadkiem - podczas gdy mam czarny ekran i rozwinę sobie z góry menu skró…
Last reply by uuntouchableee, -
- 6 replies
- 1.8k views
Spotkałem się z opinią ,że twrp mi 10 lite zoom działa z mi 10 lite monet.Czy to prawda? https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-10-lite/how-to/mi-10-lite-rooted-t4116339. Powstaje też pytanie kiedy można się spodziewać roku miui.eu
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1k views
Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy , chciałbym się przywitać ze wszystkimi . Od niedawna jestem posiadaczem Xiaomi mi 10 youth z najnowsza nakładką miui 12 kupionym w chińskim sklepie , czyli ma tylko język angielski i chiński . Oczywiście nie ma tez europejskiej wersji , brak tez Google play . Mam pytanie do bardziej zaawansowanych użytkowników ode mnie czy istnieje jakaś możliwość zainstalowania globalnej wersji z możliwością ozywania Google play . Bardzo proszę o pokierowanie w jaki sposób to zrobić . Dziękuję za wszystkie cenne rady
Last reply by Kacper Skrzypek,