ksywa Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Ustawisz to normalnie w ustawieniach > blokada i tam powinna być opcja smartlock czy jakoś tak Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 Ale w ustawieniach opaski czy telefonu?W ustawieniach telefonu ustawiałem. Funkcja nazywa się smartlock ale u mnie nie działa tak jak powinna. Myślałem że coś ustawia się w ustawieniach mifit. U mnie tego ekranu na zdjęciu nie mogę przewinąć w dół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksywa Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 W ustawieniach telefonu. Jak miałem lollipopa to pamiętam że w aplikacji w tym miejscu co na screenie był przycisk ale on i tak przenosił do ustawień telefonu, a skoro u ciebie to nie działa dobrze to chyba nie ma innego sposobu Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Mam kłopot z Notyfikacjami z opaski Xiaomi Mi Band. Opaska łączy się z Bluetooth + paruje się z aplikacja Mi Fit - aplikacja komunikuje się z opaską za pośrednictwem opcji "Szukaj opaski" - przesyła dane odnośnie ilości kroków itp. Aczkolwiek po uruchomieniu Notyfikacji dla połączeń oraz sms-ów nie przesyła nic dalej ! Wszelkie uprawnienia nadałem w zakresie "powiadomień aplikacji" z ustawień nadałem poprawnie + wszelkie uprawnienia z poziomu "Panel sterowania" w odniesieniu do "Autostart" jak i "Uprawnienia" też. Mimo to opaska dalej nie przekazuje Notyfikacji o połączeniach i sms-ach?! Ktoś ma jakiś pomysł ? Zainstalowałem 3 najaktualniejsze wersje z początku ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted October 23, 2015 Author Share Posted October 23, 2015 Aktualizacja w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.7.112 (firmware: opaska 1.0.11.6, waga V0.3.9) z romu miui 5.10.22. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Aktualizacja w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.7.112 (firmware: opaska 1.0.11.6, waga V0.3.9) z romu miui 5.10.22.Na Samsungu Galaxy działa tylko powiadomienie połączeń przychodzących. SMS nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 (edited) Witam ponownie! W związku z tym, że nie w pełni działa najnowszy MiFit (tylko powiadomienia połączeń przychodzących), zainstalowałem polecaną wersję z pierwszego postu. Niestety, na niej w ogóle nie działają powiadomienia. Czy możliwe jest, że po pierwszej instalacji w samej opasce wgrany jest najnowszy firmware i dlatego nie współpracuje ze starszą (polecaną) wersją MiFit? Jeśli tak, to jak wywalić najnowszy soft z opaski i wgrać starszy? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję! Edited November 1, 2015 by Sylwester Nowaczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Wszystko działa. Powiadomienia aplikacji (do 3) także. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Więc co mam ustawić w MiFit, by działały powiadomienia sms? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 6, 2015 Author Share Posted November 6, 2015 Aktualizacja w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.7.421 (firmware bez zmian) z romu miui 5.11.5. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 13, 2015 Author Share Posted November 13, 2015 Aktualizacja w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.7.521 (firmware bez zmian) z romu miui 5.11.13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 Aktualizacja, w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.7.611 (firmware bez zmian) z romu miui 5.11.26. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Witam wszystkich Mam pytani, czy tylko u mnie po dodaniu znajomych poprzez zeskanowanie kodu qr po wejściu do zakładki Znajomi apk się wysypuje?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Kupiłem opaska mi band 1s z pulsometrem... Czy aplikacja zmodyfikowana ma taka funkcje? Nie mogę znaleźć... Zastanawiam się czy pulsometr nie jest uszkodzony.... Banda uruchomiłem 1 raz z najnowszej aplikacji z tego wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 2, 2015 Author Share Posted December 2, 2015 51 minut temu, mihaszek napisał: Kupiłem opaska mi band 1s z pulsometrem... Czy aplikacja zmodyfikowana ma taka funkcje? Nie mogę znaleźć... Zastanawiam się czy pulsometr nie jest uszkodzony.... Banda uruchomiłem 1 raz z najnowszej aplikacji z tego wątku. Mój miband 1s już leci do polski, w ciągu tygodnia powinienem mieć, to się potestuje. Co do pytania to nie wiem, MiFit nie używam od sierpnia jak popsułem opaskę. Zerknij może TU 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) Panowie czy jest możliwość przerobienia tej wersji appki ( http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-1-7-611-android-apk-download/ )na polska? Ma opcje pulsometru do wersji 1s... jest juz ponoć wersja 1.7.811 PS Powiem szczerze że na razie jestem zawiedziony działaniem opaski.. często zrywa połączenie z moim nexus 4. Kupiłem nawet Mi Band Tool ale za dużo opcji nie ma... chciałem przetestować na iphonie 4 ale chyba coś mi bluetooth nie działa w nim i nie mogę połączyć... Edit : Po paru dniach i instalacji nowego softu połączenie sie utrzymuje... ogólnie zaczyn doceniać mojego mi banda 😎 Rozważam sprzedaż, ktoś chętny?? - nie sprzedaje 😎😎😎 Edited December 3, 2015 by mihaszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkor Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Za ile? Jeśli rozsądna cena rozważę zakup :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Za ile? Jeśli rozsądna cena rozważę zakup . Wczoraj do mnie przyszla. Kupilem na aukcji na allegro za 169pln+10pln wysylia, polska faktura i gwarancja. Edit : Nie sprzedaje 😎😎😎 Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Aktualizacja, w pierwszym poście dodany MiFit v. 1.7.811 z romu miui 5.12.04. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotom Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 @fredek czy apka wspiera działanie pulsometru w 1S? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 @fredek czy apka wspiera działanie pulsometru w 1S? Tak Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Dziś przyszedł mój miband i mam dwa pytanie. Ile trwa ładowanie pastylki? Widziałem na screenach że aplikacja pokazuje na głównym ekranie np. ile czasu szliśmy i ile kalorii spaliliśmy? Czy jest to na bieżąco pokazywane. Przeszedłem kawałek ale nic takiego mi się nie wyświetla?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Ładuje się, aż do momentu święcenia się wszystkich zielonych diod. Gdy mrugają, trwa ładowanie. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Dziś przyszedł mój miband i mam dwa pytanie. Ile trwa ładowanie pastylki? Widziałem na screenach że aplikacja pokazuje na głównym ekranie np. ile czasu szliśmy i ile kalorii spaliliśmy? Czy jest to na bieżąco pokazywane. Przeszedłem kawałek ale nic takiego mi się nie wyświetla?! Pierwsze ladowanie ok. 30min... widac te informacje po synchronizacji... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edit: diody sa teraz biale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 (edited) Hmm... dziwne bo u mnie nie pokazuje, z tego co wiem to tam chyba jeszcze się wyświetlało przełożenie kalorii na produkty spozywcze. A jeszcze jedno. jak to jest z powiadomieniami. mam ustawione powiadomienia z fb ale jak cos dostaje to miband nie wibruje Edited December 7, 2015 by RunnerFromReda Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 No po 39 metrach to możesz co najwyżej się łyżeczkę wody z kranu napić Jak zrobisz lepszy wynik to pewnie się coś więcej pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 faktycznie pojawił się przedział czasowy, ilość minut, dystans. A poniżej ilość kalorii. a ktoś powie jak to jest z tymi powiadomieniami np z facebooka?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Tylko zewnętrzna aplikacja,np. Mi Band Tools, Mi Band Notify Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaszek Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Panowie co z synchronizacja z google fit? Nie widze takiej opcji... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 @mihaszek Synchronizację z google fit mają tylko wersje z google play. @RunnerFromReda: Jak MiFIt ma wibrować w przypadku powiadomień z innych aplikacji to musi mieć dostęp do ich powiadomień. Poszukaj takiej opcji w swoim telefonie. Masz to przykładowo pokazane na 2 fotce w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Jedna sprawa, jest chyba mały błąd w tłumaczenia. w podsumowaniu dnia mam coś takiego: Pokonałem 3.15km, średnio 5,31km Spalajać 730kcal moim zdaniem zamiast średnio powinno być przebiegłem bo własny tyle biegałem. A co do biegania to dziś robiłem trening biegowy 8km w tempie 4:55, opaska pokazała 5,31km, Jutro przetestuje na wolniejszym biegu Co do chodzenia to się w miarę zgadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Testuje mi band od paru dni i jeśli chodzi o mierzenie kroków podczas chodzenia to jest na prawdę dobrze ale już w bieganiu wygląda to średnio. Pierwszy trening 8km po 4:55 mierzone garminem - opaska pokazała ok 5,5km. Drugi trening 12km po 5:25 wg garmina - mi band pokazał ok 10km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Dzięki @fredek za temat. Pomiar czasu i głębokości snu jest całkowicie skopany w najnowszych wersjach. Musiałem wrócić do Mi_Fit_1.4.113_1015_PL żeby czas był poprawnie zliczany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 (edited) 9 minut temu, Piotr napisał: Dzięki @fredek za temat. Pomiar czasu i głębokości snu jest całkowicie skopany w najnowszych wersjach. Musiałem wrócić do Mi_Fit_1.4.113_1015_PL żeby czas był poprawnie zliczany. Po czym to stwierdzasz? Edited December 9, 2015 by RunnerFromReda Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnerFromReda Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Czemu nie da się zalogować do wersji Mi_Fit_1.4.113_1015_PL chciałem sprawdzić czy faktycznie jest jakas lepsza ale odrzuca moje logowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts