olo81 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Kurde liczyłem że będzie działać Google Fit Dziwna sprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 A nie działa? Oficjalna z g play łączy się z mifit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Nowy soft do MiBand wyciągnięty z romu MIUI 5.6.18 - link w pierwszym poście Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro84 Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Dzięki! Jakieś zmiany w stosunku do poprzedniej wersji? Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Wygląda że powiadomienia o sms i alarmach wróciły + nowa wersja firmware dla samej opaski. Nie jestem pewien jak to będzie wyglądało na CM bo aktualnie używam MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro84 Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Potwierdzam info o firmware. Nie wiem czy wcześniej była pozycja "bieganie", bo teraz jest. Powiadomień o sms nie widzę, chyba, że są podpięte po powiadomienia o połączeniach przychodzących. Ale używam do tego oddzielnej apki więc nie sprawdzałem Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 ...Powiadomień o sms nie widzę, chyba... No ja widzę i wydaje mi się, że wcześniej nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Lol to działa u was? Bo u mnie nie. Mam wył i przełącznik nie zapisuje się. Wysłane z MI Note Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Powiadomienie o sms działa bo sprawdziłem przed chwilą ale ja siedzę na miui6, sprawdzę wieczorem u syna na Redmi 1S z CM12.1 jak to się sprawuje. Dobra wiem o co chodzi... zmian nie można zapisać ale domyślnie wibracje są włączone także jak dla mnie jest ok @ACID Jak dzwoni telefon to opaska wibruje a diody świecą na czerwono, przy sms wibracje i LED na zielono, przy alarmie tylko wibracje ledy nie świecą. Fajnie byłoby jakby przy alarmie ledy były na żółto no i te przełączniki działały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Może miałeś wcześniej i dane zostały. Ja chyba miałem wyłączone bo używałem MiBand notify. Jednak powrót do MiFit widać nie działa. Wysłane z MI Note Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro84 Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Na CM12.1 wygląda to tak jak na screenie Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 @aro84: dzięki. Czyli jak dla mnie na chwilę obecną najlepsza jest wersja Mi_Fit_1.4.113_1015_PL.apk czyli ostatnia wersja z powiadomieniami aplikacji, jakoś mnie te nowe wersje nie przekonują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro84 Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 @fredek ja używam do powiadomień miband notify pro, ostatnia wersja z powiadomieniami często się zawiesza na moim telefonie Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Witam. Jak ustawić odblokowanie telefonu za pomocą opaski w Lollipop. Telefon Asus Zenfone - lollipop. Aplikacja z tego forum z powiadomieniami. Opaska działa dobrze lecz jest niewidoczna w urządzeniach sparowanych bluetooth. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 21, 2015 Author Share Posted June 21, 2015 ... Opaska działa dobrze lecz jest niewidoczna w urządzeniach sparowanych bluetooth. ... Normalnie powinna być widoczna w urządzeniach bluetooth nawet jak nie masz zainstalowanego MiFit. Parujesz wtedy opaskę i dodajesz już sparowaną w menu SmartLock do odblokowywania ekranu. Ale jak to dokładnie wygląda w Asus Zenfone to nie mam pojęcia. Z ciekawostek to zrobiłem właśnie downgrade firmware opaski do wersji 1.0.9.27 i mam zamiar sprawdzić jak to wpłynie na długość pracy na baterii bo ta ostatnia wersja to mi już po 8-10% dziennie baterii zużywała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 W jaki sposób zrobiłeś downgrade firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 21, 2015 Author Share Posted June 21, 2015 W jaki sposób zrobiłeś downgrade firmware? http://en.miui.com/thread-97496-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Ciekawe, Rosjanie chyba wszystko rozszyfrują U mnie na ostatnich firmware schodzi niecałe 3% dziennie, na poprzednich potrafiło po 6%, przy czym na obecnym łączy się sporo szybciej. Wydaje mi się, że może szybkie rozładowywanie jest winą złej kalibracji baterii czy czegoś w tym stylu, bo na różnych wersjach inaczej każdemu zużywa się bateria, nawet skrajnie typu jednemu 2% dziennie, a drugiemu 10%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Dziękuję za pomoc. Już wszystko działa. Najpierw trzeba sparować opaskę z telefonem, a dopiero po tym z aplikacją MiFit. Odwrotnie u mnie się nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro84 Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Odwrotnie tez się da. W Mifit wybierz odblokuj ekran i też doda Ci do urządzeń bluetooth. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Powiem tak ja sobie wgrywam zawsze Mi_Fit_1.4.113_1015_PL.apkPo każdej nowej aktualizacji wgrywa mi się nowa aktualizacja opaski a potem przechodzę na tą apkę.Teraz korzystam z odblokowania, powiadomienia sms i mesengera.Opaska trzyma ok 25 dni i jest 10% baterii Może nowe apki mają fajną czarną grafikę ale kupowałem opaske do powiadomień bo nie raz na imprezie nie słyszałem dzwonka Ogólnie jestem zadowolony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Jaką czarną grafikę? Dzwonek, sms i alarmy są jako powiadomienia w nowej. Co do baterii to u mnie po 26 dniach jest 40%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 23, 2015 Author Share Posted June 23, 2015 No to po 2 dniach testów mogę powiedzieć, że downgrade firmware opaski do wersji 1.0.9.27 nic nie zmienia w kwestii zużycia baterii, jest dokładnie tak samo. Spróbuję ją jeszcze rozładować konkretnie, bo przeważnie była ładowana w okolicach 40-50% - może się jej poprawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 25, 2015 Author Share Posted June 25, 2015 Miałem trochę wolnego czasu wczoraj wieczorem i pobawiłem się w bardzo proste modowanie aplikacji MiFit w wersji 1.4.924 PL. Wersję robiłem dla siebie ale może komuś się spodoba, link https://drive.google.com/open?id=0B53npZ8SzgVdU3BDUUdrSi1EU1k Wersja ma wyłączone opcje z których nie korzystam: - obsługa wagi - bo nie mam - trybu biegania - nie korzystam poza tym mapka i tak nie działała - znajomych - też nie działało Wersję testuję na MIUI6, także jak będzie jakiś problem z instalacją na CM lub Mokee to dajcie znać, zmienię podpis aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 (edited) Pobrałem i zainstalowałem Mi_Fit_1.4.113_1015_PL na Redmi 1s z wersją MIUI 5,5,29 chciałbym uzyskać odblokowanie ekranu za pomocą opaski oraz notyfikacje. Niestety jakoś mi to nie wychodzi. 1) Odblokowywanie ekranu: dochodze do momentu w którym muszę potwierdzić sprawoanie opaski, pukam w opaskę jak Jehowy do drzwi i bryndza. 2) Notyfikację ustawiłem na smsy, mimo to fgdy dostaję smska opaska nie wibruje. EDIT: rozwiązałem z wykorzystaniem instrukcji zamieszczonej tutaj: Edited June 26, 2015 by Dominik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wienie Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 (edited) Niestety nie wiem co jest przyczyną ale nie mogę zainstalowac ani: Mi_Fit_1.5.331_PL.apk - Dysk Google Mi_Fit_1.4.113_1015_PL.apk - Dysk Google pisze komunikat że aplikacja nie została zainstalowana dziwne jest to że tylko na tej aplikacji mam ten problem dodam jeszcze że zainstalowałem nowa wersje z adresu i działa http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-1-5-452-android-apk-download/ prosze o poradę pozdrawiam Wiesiek Edited June 29, 2015 by wienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixerek Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Niestety nie wiem co jest przyczyną ale nie mogę zainstalowac ani: Mi_Fit_1.5.331_PL.apk - Dysk Google Mi_Fit_1.4.113_1015_PL.apk - Dysk Google pisze komunikat że aplikacja nie została zainstalowana dziwne jest to że tylko na tej aplikacji mam ten problem prosze o poradę pozdrawiam Wiesiek A odinstalowywaleś poprzednie wersje ? Od instaluje wszystko i dopiero zainstaluj wersje która chcesz bo nie zainstalujesz starszej wersji na nowsza;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wienie Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 instalowałem na wersje ze sklepu google a tam jest starsza czyli 1.4.9 .... i nie szło zainstalować nawet po odinstalowaniu teraz gdy zainstalowałem Mi Fit 1.5.452 APK Download - APKMirror i ja odinstalowalem to poszla wasza instalacja Mi_Fit_1.4.113_1015_PL.apk - Dysk Google dziwne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixerek Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Jak nie idzie to wyrzuć poprzednie wersje i instaluje ta która Cię interesuje na czysto i na bank pójdzie ja zaczynam zawsze od tej najstarszej bo tylko tak mogę się zalogować przez register a później najnowszą i wszystko działa elegancko Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wienie Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 dzięki, jakims cudam działa choć co do przydatności mam wątpliwości: - powiadamia mnie o tym że ktoś dzwoni hmm a i tak telefon musze mieć w pobliżu w pracy bo zasięg traci - statystyki zbiera też Google FIT plus że ta apka zbiera wszystko w jednym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 dzięki, jakims cudam działa choć co do przydatności mam wątpliwości: - powiadamia mnie o tym że ktoś dzwoni hmm a i tak telefon musze mieć w pobliżu w pracy bo zasięg traci - statystyki zbiera też Google FIT plus że ta apka zbiera wszystko w jednym miejscu działa w zasięgu bluetooth i moim zdaniem ma to sens, nie chodzę z telefonem, a jak ktoś dzwoni to zawsze zdążę dojść i odebrać Lenovo S650 Miui v6 5.6.25 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 30, 2015 Author Share Posted June 30, 2015 Nowa wersja po polsku (wykorzystałem tłumaczenie Acid-a) Mi_Fit_1.5.452_pl: https://drive.google.com/open?id=0B53npZ8SzgVdRUp0Z2FYaHlxVU0 nie działają przełączniki od SMS i alarmów, tzn. jedni będą mieli powiadomienia (ja mam na Mi3) i inni nie, np. posiadacze Mi Note. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted July 4, 2015 Author Share Posted July 4, 2015 Następne nieoficjalne tłumaczenie Po polsku (wykorzystałem tłumaczenie Acid-a) wersja 1.5.453 z Google Play czyli bez wagi: https://drive.google.com/open?id=0B53npZ8SzgVddHpTcmZ0aUJIOVU Firmware opaski jest aktualizowane do wersji 1.0.10.3 Bugi: 1. Nie działa zapis stanu przełączników od powiadomień SMS i alarmów, tzn. jedni będą mieli powiadomienia (ja mam na Mi3) a inni nie, np. posiadacze Mi Note. 2. Synchronizację z Google Fit wyłączyłem bo nie działało logowanie na konto google po dekompilacji i kompilacji :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixerek Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Dzięki juz siedzi w tel., szkoda ze ta synchronizacjia z Google fit nie trybi. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixerek Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Przy najnowszej wersji niestety nie do końca działa odblokowanie ekranu na smart lock Jeśli dobrze rozumiem, telefon się nie odblokuje jedynie będzie podtrzymanie ostatnie odblokowanie? Z tego co się orientuje na wcześniejszych wersjach działało, nie wiem tylko czy chodzi o aplikacje czy soft opaski, ktoś ma jakieś propozycję? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edited July 14, 2015 by Mixerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts