Skocz do zawartości

MIUI 20.1.16/21

Kacper Skrzypek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówisz o systemowym?

W jaki sposób mogę co zaaktualizować w tym releasie? (Chyba nie wiadomo kiedy będą kolejne tygodniowe).

Na APK mirror znalazłem wersję z 14.02 ale nie da się tego zainstalować.

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W glabalu był inny launcher. Ten w xiaomieu nie zaktualizujesz. Możesz spróbować wyczyścić wszystkie dane launchera. jak nie pomoże to chwilowo może zainstaluj poco launcher. To samo tylko trochę więcej funkcji. 

Opublikowano

Na globalu było tak że jak telefon leżał w miejscu gdzie jest ciemno to AoD się wyłączało i pojawiało się gdy poruszyło się telefonem albo stukneło w ekran. Na 11.0.5 tak miałem.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na 20.1.21 masz tak? U mnie albo 10 sekund i gaśnie i trzeba stuknąć w ekran albo włączony zawsze albo zaplanowane. Gdy ustawie na 10 sekund to wygasza się też gdy jest jasno

4546214b8f417146172cf0bb810ed1d2.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Orjon napisał:

Nie do końca to ten bug. Mi chodzi tylko o głośnik rozmów. Muzyka w słuchawkach jest głośna. Mam nadzieje, że nikt nie popsuje jakości dźwięku poprzez edycje mixer_patch do takich wartości jak w tamtym wątku jeden użytkownik zaproponował.(z domyślnych Digital Volume 84 do 92) Stabilna wersja nie ma nic edytowane a jest głośno.

Opublikowano
4 minuty temu, Orjon napisał:

To jest odnośnie głośnika rozmów przecież.

Tak, ale nie rozwiązuje problemu, tylko pogarsza jakość dźwięku. Podbicie RXów to nie rozwiązanie. W Miui 11.0.4 wartości nie ruszane i jest głośno.

Opublikowano
Niezbyt widzę związek.

Z tego co wiem - aplikację Google można wyłączyć na każdym smartfonie.

Chodziło mi o bug cichego głośnika rozmów, zamiast modułu Magiska - call recorder..
Opublikowano

Orjon a orientujesz się może dlaczego nie działa dzielenie ekranu i nie ma kontrolek panelu sterowania w ostatnich aplikacjach? Będzie jakiś rebuild?

Opublikowano
Dnia 20.02.2020 o 09:35, dzidexx napisał:

Za poradą użytkownika @Edek naprawiłem u siebie instalująć moduł Magisk - Call Recorder Skvalex. Wystarczy włączyć nagrywanie systemowe w aplikacji CR i wyłączyć jej powiadomienia.

Wygląda, że Voice Match wyłącza uprawnienia dla systemowego dialera.

U mnie sposób nie działa. Właśnie zainstalowałem od nowa soft i ustawiłem jak pisałeś. Nadal ciche rozmowy.

Opublikowano
11 minut temu, dzidexx napisał:

Po raz ostatni wyjaśnię:

Od kilku wersji MiuiEu dev - dialer nie nagrywa rozmów telefonicznych. Powstają pliki bez zawartości audio. Wyłączenie Voice Match lub instalacja modułu Skvalex +... naprawia ten błąd.

Odnośnie głośności rozmów ja nie mam żadnych zastrzeźeń.

Chyba mówimy o czymś innym. Mi chodziło o cichy głośnik rozmów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...