Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wieczór

Czy problemy z płatnościami GooglePay które pojawiały się w tym roku występują nadal?

Bo NFC jest ok, Global nie jest zły, ale MIUIPolska kusi ;-)

Opublikowano
5 godzin temu, Antyhaker napisał:

Zero, aczkolwiek nie wiem co Cię tam tak kusi :D

Jest parę niuansów... ;)

Co zaś do problemów, to czy teraz działają bez kombinacji z Magiskiem, modyfikację CHMOD, etc...?

Opublikowano

Nie ma znaczenia czy to Global czy MIUIPolska. Na nowych telefonach (przynajmniej na Mi 9T, no chyba, że są jakieś wyjątki?) odblokowanie bootloadera wiąże się z niedziałającym Google Pay, brakiem Netflixa w Google Play oraz niedziałających aplikacji typu McDonald's. :P

Jedyne rozwiązanie na Google Pay jest tu: 

Opublikowano

No właśnie te niuansy kuszą (i niewykorzystana zgoda na odblokowanie botloadera) :D 

Szkoda że dzisiejsze MIUIPolska to nie to samo co 4-5 lat temu, kiedyś rewolucja dziś szczegóły. A sprawne NFC to potężny argument za Globalem.

Opublikowano
Jest parę niuansów...
Co zaś do problemów, to czy teraz działają bez kombinacji z Magiskiem, modyfikację CHMOD, etc...?
Szczerze? Nie wiem, bo zawsze instalowałem Magisk

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, Mr X napisał:

na xiaomi.eu płatności telefonem przebiegają bez żadnych kombinacji.

Posiadając swego czasu Mi MIX 2s, Mi MIX 3 i Mi 9 też tak myślałem na początku. Do chwili, kiedy podczas płacenia telefon wyrzucał komunikat "Nie możesz już używać telefonu do płacenia w sklepach. Twoje urządzenie zostało zrootowane."

7 minut temu, Antyhaker napisał:

Szczerze? Nie wiem, bo zawsze instalowałem Magisk

No właśnie... ;)

Opublikowano
No właśnie...
Cóż, o ile mnie pamięć nie myli, to nikt nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne problemy. Chcesz żeby działało to zadbaj sobie o to, tj. zainstaluj Magisk ;P

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Jako głos w dyskusji.

Mi 9T zainstalowany MIUI Polska. Bez innych dodatków jak np. Magisk.

Płatności NFC przez Google Pay nie działają. Google twierdzi ze system jest "zrootowany" i koniec dyskusji.

Posiadam konto w PKO i poprzez IKO nie ma problemow z płatnościami NFC, działają bez problemu.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Może gpay czepia się o bootloader. Spróbuj zablokować. Dlatego ja siedzę na stocku bo zawsze w pewnym momencie może się odwdzieć. Miałem nieprzyjemną sytuację na stacji bo chciałem zapłacić telefonem i nie poszło bo root, a cały czas wcześniej działało. Na szczęście tylko musiałem się cofnąć do samochodu po portfel.

Opublikowano

Miałem magisk hide ale tak czy siak nie zadziałało. Polegać się na tym nie dało.
Jak już zainstalujesz to chyba można zablokować był. Nie wiem, nie próbowałem.

Opublikowano

Nie można zablokować BL jak masz zainstalowany MIUIPolska, tylko na Globalu (oczywiście jak standardowo był zablokowany). Co do płatności to sprawdź poradnik na forum u mnie zmiana chmodu w TWRP pomogło i Google Pay działa bez problemu.

Opublikowano
1 godzinę temu, grizzly napisał:

Jak już zainstalujesz to chyba można zablokować był. Nie wiem, nie próbowałem.

Dlatego masz nadal działający telefon. Nie próbuj blokować bl z custom romem.