Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z automatyczną jasnością - podczas grania w gry jasność co chwilę naprzemiennie rozjaśnia i ściemnia się. Warunki oświetleniowe są stałe, telefon również trzymany w jednej pozycji - ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Opublikowano

Telefon rozjaśnia się (zmienia barwy gdy mamy wlaczony tryb nocny) bo tego wymaga prawidłowa praca czytnika linii papilarnych, który jest optyczny, czyli taki jakby aparat. W Samsungach jest ultradzwiekowy wiec tego nie wymaga. Jeżeli nie chcesz rozblysków przy odblokowaniu wyłącz czytnik lini papilarnych w opcjach blokady ekranu i zabezpieczeń. Jeżeli źle zrozumiałem Twój problem to przepraszam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak używasz telefonu przy oświetleniu ledowym 60hz to będziesz miał na mi9 takie efekty (pływanie jasności na auto) osobiście drążyłem ten problem.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
Opublikowano

Mam w domu do dyspozycji ściemniacz z możliwością ustawienia nie tylko natężenia światła ale też częstotliwości lampy LED, zauważyłem że przy minimalnej jasności lampy około 4 lux(+-) i 60-80 HZ czujnik na auto w Mi9 zaczynał pływać, zjawiska tego nie zauważyłem przy świetle dziennym (też około 4 lux) w zaciemnionym pokoju.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...