FromWP Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 O to że dla większości użytkowników nie jest w porządku, a z oficjalnym Mi Fitem nie można jej zmienić, bo z automatu nadpisuje każdą inną wgraną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzkx4 Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 (edited) No i nadal nie pokazuje kto dzwoni ?? Do tego nadawca nadal pokazuje się pod ikoną wiadomości... Trzeba wrócić znowu do 3.5.9 bez FW... Edit:/ Wróciłem do 3.5.9 i teraz jest dużo lepiej, menu i pogoda po polsku, widać kto dzwoni, nadawca wiadomości na górze powiadomienia, czcionka wystarczająca, do tego stary wygląd MiFita z najnowszym softem Edited October 5, 2019 by grzegorzkx4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszczepa Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Ta czcionka jest jak najbardziej w porządku. Nie wiem o co to bicie piany.Niektórzy nie są już tak młodzi by czytać najmniejsze szlaczki. W ogóle żartem jest brak możliwości wyboru języka w zegarkach Xiaomi/Huami. No i brak uniwersalnych czcionek. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pingwinGTS Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Dalej nie da się wgrac pogrubionej czcionki? Ja na ios i z pogrubiona czcionka było świetnie. Teraz jadac na skuterze nie jestem w stanie luknac kto dzwoni bez odrywania reki z kierownicy u was tez czasami zegarek łapie laga i nie reaguje na dotyk? Musze odczekac i po chwili znowu działa. Ogolnie zegarek do plynnych nie należy ale bateria i czytelnosc w każdych warunkach rekompensuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpone Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Wpadł nowy firmware 1.1.6.32. co nowego? Nie widzę. Czcionka bez zmian czyli mała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 (edited) Jest jakiś nowy skrypt sprzed czterech dni do rozpakowania i pakowania czcionek. Nie wiem czy naprawia Wasz problem nadpisywania nową małą. Musiał bym mieć nową wersję czcionek ze sklepu w formie pliku, aby nagłówek podejrzeć. Przepakowałem czcionkę Janusza i załączam poniżej. Może ktoś sprawdzić? Ja od pól roku nie aktualizowałem swojego BIPa. W pliku APK niestety nie ma fontów do BIP. Są pobierane z serwera. Ten tu załączony ma stary nagłówek więc pewnie zostanie podmieniony. EDIT: Nowy plik nie działa. Nie testowałem. Edited October 10, 2019 by Pan Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Mam w telefonie język angielski i chyba dzięki temu nie wgrało mi tego syfa. Ciekawe, czy jak ktoś już to ma, to jak przestawi telefon na angielski, czy zrobi mu downgrade FW do wersji 1.1.5.56, w której można mieć wgrane swoje czcionki i nie są nadpisywane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 9, 2019 Author Share Posted October 9, 2019 Kolego Pan Arek Nowe czcionki mają rozmiar około 153 kB a stare od Janusza około 52 kB czy jakoś tak.Postaram się spróbować ale czuję że się nie uda.Tak jak z tymi od Janusza które teraz już nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Czcionki "od Janusza" są niekompletne, dlatego plik jest taki mały. Kompletny plik, do którego dodałem polskie fonty, nie usuwając np. chińskich, ani żadnych innych, ma prawie 1MB. 995386 lut 18 2019 Mili_chaohu_moje.ft Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 9, 2019 Author Share Posted October 9, 2019 Kolego Pan Arek Twoja czcionka nie działa.Wyświetla się jedynie jakby deszcz pikseli.Szkoda.... Kolego bembenekSkąd można pobrać twoją czcionkę?Obawiam się że 1 MB to chyba nie wejdzie do zegarka...Mogę się mylić oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Jest w załączniku, to jest połączenie polskich fontów, wyciągniętych z tych "od Janusza" i oryginalnych. Jak nie potrzebujesz chińskich/japońskich, to wgraj te "od Janusza", bo nie będziesz widział różnicy, a samo wgrywanie trwa koszmarnie długo. Oczywiście wszystko się mieści, o to się nie bój. Mili_chaohu_moje.ft Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 9, 2019 Author Share Posted October 9, 2019 Problem w tym że te od Janusza nie działają na tym nowym firmware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 (edited) Dnia 9.10.2019 o 17:38, damiano78 napisał: Kolego Pan Arek Twoja czcionka nie działa. Wyświetla się jedynie jakby deszcz pikseli. Dziękuję za informację. Jak napisałeś że są te artefakty to się zastanawiam, czy dobra czcionkę przepakowałem. Wyciągnąłem jakieś czcionki z APK i z nimi eksperymentowałem. Może zostały mi jakieś śmieci. Edit: Firmware korzysta z czcionki Latin która ma 9 zamiast 16 pikseli szerokości. Przez to stare czcionki mają błędny offset. Edited October 11, 2019 by Pan Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 10, 2019 Author Share Posted October 10, 2019 Kolego Pan Arek Mam informację - Invalid file Amaztools nie chce tego przyjąć.Spróbuję w domu ściągnąć może... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Ja ten swój plik wgrywałem przez Gadgetbridge Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 10, 2019 Author Share Posted October 10, 2019 Twojego pliku nie próbowałem wrzucać...Pisałem o pliku od Pan Arek.To nie ma znaczenia. Oba programy robią to samo tylko na innych systemach. Kolego Pan Arek Możesz wrzucić obie czcionki z rosyjski forum? Tym razem spakowane?Wersja bez i z literą "w"Może coś źle się podłączyło do załącznika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 1 godzinę temu, damiano78 napisał: Kolego Pan Arek Możesz wrzucić obie czcionki z rosyjski forum? Tym razem spakowane? Wersja bez i z literą "w" Może coś źle się podłączyło do załącznika. Wersja w to jest dla zmodyfikowanego firmware z białym tłem. Mógłbym wrzucić spakowane, ale nie ma sensu bo w innym wątku dostałem info, że fonty i tak są podmieniane. Przypuszczam, że nie o wersję chodzi, a konkretnie Polski język który pewnie zakodowany jest w nagłówku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 10, 2019 Author Share Posted October 10, 2019 Gdzie wrzucałeś jeszcze ten plik?Na ruskim forum dodali go we wtorek bodajże.Przecież to świeży plik i jest uszkodzony więc jak może u kogoś działać?Proszę wrzuć oryginały z ruskiego forum dla mnie - te w/w pliki w zip.Z góry dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 13 godzin temu, damiano78 napisał: Proszę wrzuć oryginały z ruskiego forum dla mnie - te w/w pliki w zip. Poszło w prywatnej wiadomości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted October 11, 2019 Author Share Posted October 11, 2019 Niestety te najnowsze z ruskiego forum lecą w kosmos - Mi Fit je nadpisuje również...Dziwna sprawa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 (edited) BOLD_v6.13_9.ft.zip Ta czcionka działa Tylko trzeba ja wgrać najnowszym GB. Udostępniam na Google dysku: https://drive.google.com/file/d/1qllPjaGo1C4V2IDMpv5ubEbbCQvvCmjn/view?usp=drivesdk Edited October 11, 2019 by Pan Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratek Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 (edited) Dnia 11.10.2019 o 09:38, Pan Arek napisał: BOLD_v6.13_9.ft.zip 36 kB · 39 downloads Ta czcionka działa Super, dzieki! Potwierdzam czcionka działa na firmware 1.1.6.32 i nie nadpisuje. Uff, w końcu widzę informacje na zegarku! Mozna ją też wrzucać przez Notify&Fitnes Edited October 24, 2019 by bratek Link to comment Share on other sites More sharing options...
peetpeet Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 A ja dla odmiany jak już mi GB zatrybił to teraz nie mogę pobrać tej czcionki....Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 19 godzin temu, peetpeet napisał: A ja dla odmiany jak już mi GB zatrybił to teraz nie mogę pobrać tej czcionki.... BOLD_v6.13_9.ft.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Wczoraj zegarek mi się zaktualizował do 1.1.6.34, ale nie zmieniło mi fontów, które miałem wgrane, dalej mam swoje (polskie pogrubione). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts