Jump to content

Miui V6 Na Redmi 1S

urzytkownik ja

Recommended Posts

piotrplawecki ---> chłopie, zlituj się... Stronkę wcześniej dostałeś nawet linka z wideo jak twrp zainstalować, z linkami do ściągnięcia potrzebnego softu.... oczekujesz że ktoś przyjedzie i zrobi to za Ciebie? Filmik trwa chyba z niecałe 2 minuty i naprawdę nie potrzeba znajomości mandaryńskiego żeby zakumać co i jak...
  • Like 1

Szuja, nie wszystkim twrp działa,poza tym w wideo jest pokazany b.podobny program jako alternatywa. :-)

piotrplawecki ---> Google. Zainstaluj to przez twrp (jak już ogarniesz ;)) i nie wgłębiaj się w szczegóły ;) Tylko pamiętaj że kernela musisz wgrywać od nowa co aktualizację miui.

Bo w MI4 używasz kernela "fabrycznego" MIUI. A w Redmi wgrywasz xcelerate.

Nie musisz tego robić jak nie chcesz ale na xc Redmi lepiej śmiga.

Tapnięte z MI4

Edited by Szuja

Nie musisz aktualizować co tydzień miui,nie ma też przymusu używania zmodyfikowanego kernela,możesz pozostać przy stockowym.Ale excelerate lepiej działa,a wgranie go trwa minutkę i jest banalne.

Witam,

Mam trywialne pytanie. Ostatnimi czasy nie jestem na bieżąco z aktualizacjami. Obecnie mam 5.7.9. to zdaje się być miui6, czy mogę bezboleśnie wrzucać ostatni rom?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdr.

N.

Jakby co wczoraj pojawił się nowy XC (build8) wraz z adnotacją:

"You are required to wipe Dalvik/Art Cache on this release..else you'll drop dead"

:-P

Przed czy po instalacji zrobić wipe dalvik catche?

Tapnięte z mojego HM 1S

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...