mto Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Ja niestety od przejścia na nową wersję mam czasem problemy z danymi mobilnymi. Zauważyłem, że czasem jak wychodzę z miejsca gdzie mam wifi (np. praca/dom) to niby jest literka "H+", ale dane się nie wysyłają/odbierają. Przejście w tryb samolotowy nie pomaga. Zwykle pomaga restart, choć też nie zawsze :/ Sieć - play. Miał ktoś z Was takie objawy? Nigdy wcześniej nie miałem czegoś takiego :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Dograłem znaleziony w sieci plik "miui-6-gapps-kk-20150528-global", chyba nic takiego się nie stało, bo wszystko chodzi OK jak dotąd. kombinujesz jak kon pod gorke szczerze powiedziawszy, sciagnij nasz rodzimy soft i sie nie zajmuj glupotami Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Wiecie co mam problem.. zrestartowałem dzisiaj telefon i nie chce się odpalić.. full wipe nie pomaga i stoi na info " podziel sie wrażeniami na miuipolska.pl/forum Mogę bez problemu wejść do TW ale na tym się wszystko kończy.. da się coś zrobić aby nie przywracać systemu do początku czy to tylko jedyna możliwa opcja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 (edited) zassaj nowy soft i zrob update Edited October 23, 2015 by OutSideR Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 zassaj nowy soft i zrob updateGdyby jeszcze się nie kończyła aktualizacja na ostatnim mikrometrze to by było dobrze =P niestety tylko MiFlash pomógł ale jestem teraz naprawdę zadowolony =) Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Panie i Panowie mamy już nową wersje XC.Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Poki co zawiera on blad aktywnego panelu dotykowego przy wykonywaniu polaczen, ale dev juz to poprawia bedzie to najnlepszy tel z tym kernelem :^^ obecna wersja 9a juz smiga super Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsky Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 1) Czy można zainstalować fastboot ROM (armani, chińska wer. deweloperska) przez TWRP -> Install -> Images... ? 2) Czy tylko instalacja powyższego (fastboot ROMu) jest możliwa przez Mi-Flasha ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 @up fastboot rom jest przewidziany jedynie dla miflasha (ew. Mi PC?), zas przez TWRP instalujesz bezposrednio nasz rodzimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsky Posted November 1, 2015 Share Posted November 1, 2015 Serdeczne dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Czy ktoś już testuje najnowsze Miui z listopada? Warto przejść z sierpniowego? Ostatnie komentarze nie zachęcały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnik Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Jadę na nim od piątku. Jest OK, chociaż dość szybko zżera baterię. Na Xcelerate niby wytrzymuje nieco dłużej, ale też mam takie dziwne przypadki, że w nocy ze 100% zjeżdża do 80-paru przy wyłączonym 3G i szybkim ubijaniu aplikcacji. Nie wiem, z czego się to bierze: na wykresach zużycie idzie delikatnie, potem nagły spadek, dalej znów delikatnie. I nie wiadomo, co to... To absurdalne, żeby w ciągu 8 h uciekało 20% baterii na stan czuwania - bez danych, synchronizacji itp. A, nie polecam XC w wersji 9a, bo nie blokuje ekranu podczas rozmowy i dzieją się różne dziwne rzeczy. Mi zwykle wyłącza mikrofon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 No to nie zachęciłeś mnie, choć mocno mnie korci by w końcu przejść z 5.8.6. na Miui 7. Mimo wszystko, dzięki za info! Ktoś jeszcze coś skrobnie o najnowszym Miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnik Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 Ale zaraz, bo jeśli pytasz o 7 w ogóle, to jest bardzo dobry. Zjazdy baterii są takie same, jak miałem przy 6, więc tu nic się nie zmieniło - wciąż coś jest niedopracowane. Poprawiła się natomiast użyteczność, tzw. UX. Czasem tylko zdarza się, że mam "ładowanie pulpitu", czego w 6 nie doświadczałem. Jeden błąd w 7, o którym jest mowa przy każdej aktualizacji, może dla niektórych być istotną wadą: wykonanie kopii zapasowej MIUI usuwa wszystkie konta z telefonu oprócz Xiaomi i Google - trzeba je potem przywrócić z kopii. Absurdalne i wciąż nie naprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 No to nie zachęciłeś mnie, choć mocno mnie korci by w końcu przejść z 5.8.6. na Miui 7. Mimo wszystko, dzięki za info! Ktoś jeszcze coś skrobnie o najnowszym Miui? Ja właśnie wróciłem z powrotem na 5.8.6. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_D Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 (edited) Dnia 6.11.2015, 14:01:50, Sylwester Nowaczyk napisał: Czy ktoś już testuje najnowsze Miui z listopada? Warto przejść z sierpniowego? Ostatnie komentarze nie zachęcały Przesiadka z 5.9.17 na ostatnie Miui bez szału. Instalowane przez TWPR, czyszczeniem cache i dalvika oraz doinstalowane xcelerate. Mniej wolnego RAMu, częściej ładowanie pulpitu, pozmieniane pewne ustawienia apek systemowych, nie zawsze na lepsze. (nie mogę opci programisty namierzyć:P ) . burdel z motywami, sciaga te które ma już zgrane na sd W sumie lepiej się było nie przesiadać. Edited November 9, 2015 by J_D Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted November 9, 2015 Share Posted November 9, 2015 z motywami od 4 wersji jest burdel, niby mam je dawno pobrane a za kazdym razem gdy wchodze w apke motywy jest pusto a one same zasysaja sie jakby z pamieci wewn, chyba bug jakis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 Najnowsza aktualizacja pożera straszne ilości baterii przy normalnym użytkowaniu nawet przy XC.. Tapniete od tak przez 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted November 10, 2015 Share Posted November 10, 2015 U dziewczyny jest norma, a nawet lepiej (ma Xcelerate). Widocznie coś u Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 U dziewczyny jest norma, a nawet lepiej (ma Xcelerate). Widocznie coś u Ciebie. Ciężko aby coś było u mnie skoro mam telefon po mi flash =P Tapniete od tak przez 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
4r73k Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Bardzo proszę o poradę jaki obecnie najstabilniejszy system mogę zainstalować, wraz z odpowiednią kolejnością instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
th0rax Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Mnie nurtuje pytanie jedno. Mianowicie sam korzystałem z Xcellerate wcześniej gdy telefon na sofcie > V5 miał problem z dzialaniem, ale teraz działa moim zdaniem tak samo płynnie jak na xcellerate od czasu jak wgrałem miui na wersji V7, więc jest sens instalowania Xcellerate? Trzyma dłużej bateria jakieś inne zastosownaia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 przesledz watek pare stron do tylu a sam sobie odpowiesz na pytanie czy warto :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Dnia 15.11.2015, 08:04:29, iMSQ napisał: Ciężko aby coś było u mnie skoro mam telefon po mi flash =P Tapniete od tak przez 1S MiFlash działa na software, nie hardware, a z nim też coś może być inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Dnia 15.11.2015, 08:04:29, iMSQ napisał: Ciężko aby coś było u mnie skoro mam telefon po mi flash =P Tapniete od tak przez 1S MiFlash działa na software, nie hardware, a z nim też coś może być inaczej. Czyli co mogę zrobić aby usprawnić system? Tapniete od tak przez 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 1) aktualny rom + Xcellerate 2) usunąć google play, facebook i messenger 3) kopic telefon z większą ilością RAM bądź bez miui I tak teraz telefon działa jak złoto, rok temu to było 120mb wolnego ramu muliło i bateria leciał łeb na szyję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Po ostatniej aktualizacji nie instalowałem xcelerate (jak to zawsze robiłem) i muszę przyznać że jak dla mnie system bez niego lepiej działa. Aplikacje zauważalnie szybciej się otwierają, po naciśnięciu menu ostatnie aplikacje prawie od razu się pokazują (wcześniej długo się ładowało) i ogólnie jest lepsze zarządzanie ramem. Tylko z baterią pewnie troszkę gorzej ale dokładnie nie wiem bo ostatnio miałem problemy techniczne z telefonem i brak czasu na dłuższe testy Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMSQ Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 1) aktualny rom + Xcellerate 2) usunąć google play, facebook i messenger 3) kopic telefon z większą ilością RAM bądź bez miui I tak teraz telefon działa jak złoto, rok temu to było 120mb wolnego ramu muliło i bateria leciał łeb na szyję. 1. Mam aktualny rom + XC 2. Nie mam od 3 lat FB wiec te aplikacje mnie nie dotyczą 3. Chyba chciałeś napisać kupić.. Zamiast gadać głupoty i pisać nie na temat zajmij się czymś pożytecznym a jak je dajesz to niech przynajmniej będą pomocne.. Tapniete od tak przez 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 system sklada sie z szeregu procesiw, sciagnij jakas apke do dokladnej analizy zuzycia bateri i zobacz czy jakis proces nie zzera Ci bateri dzialajac ciagle w tle, u mnie rowniez dlugo bateria trzyma, a w porownaniu z miui V5 to wogole system niebo a ziemia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Wiem, że nie napisałem Ci nic odkrywczego. Ale już było xx razy napisane, że 1 GB Ramu to mało i pisało tym Acid. Masz też inne Romy nie koniecznie musisz mieć miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 (edited) 25 minut temu, rm_125 napisał: Wiem, że nie napisałem Ci nic odkrywczego. Ale już było xx razy napisane, że 1 GB Ramu to mało i pisało tym Acid. Masz też inne Romy nie koniecznie musisz mieć miui. Acid też pisał, że ten telefon to złom i nie będzie nigdy działał dobrze bo ma mało RAMU bla bla bla.... i co? zacytuję Twój wpis "teraz telefon działa jak złoto", moja mama ma jakiegoś złomka z 512MB ram i działa o niebo lepiej niż REDMI 1s na miui V6... - dlaczego też REDMI 1S działa SUPER na CM? kwestia dopracowania softu... W MIUIv7 ciągle są błędy o których wiadomo od dawna a programiści mają to w du*** chociażby ta nieszczęsna kopia zapasowa - ja nie używam więc mi nie przeszkadza... Notorycznie brak powiadomień - messenger często nie informuje o tym, że dostałem wiadomość, k9mail przestaje czasami sprawdzać pocztę, od jakiegoś czasu testuję wifi-calling z PLUS, i ciągle mi ubija aplikację - mimo tego, że ustawiłem ją jako auto-start i w aplikacjach niby pracuje...ale jest nie aktywna... takich rzeczy nie doświadczyłem w CM. Moim zdaniem programiści zajmują się pierdołami(jakimiś czcionkami i innymi wodotryskami) zamiast prawdziwymi problemami... Edited November 17, 2015 by killer1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
th0rax Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Mnie osobiście szokuje to co piszą ludzie na temat tego sofru. Ja Mam V7 od jakiś 3-4 tygodni i jedyne problemy jakie uświadczyłem to na wcześniejszych wersjach restarty fona raz na jakiś czas. Na najnowszej wersji tego nie ma. Sklinałem jedynie na baterię bo zżerało mi całość w niecały dzień - wieczorem trzeba było się wpinać do powerbanka - dodatkowo telefon ciągle był ciepły. Sytuacja odmieniła się po zastosowaniu Xcellerate (kernel instalowałem na V6 z tego powodu że bez niego telefon nie chciał działać po instalacji V7 nie było tego problemu). Teraz testuje jak sprawuje się V7+xcellerate i wydaje się być rewelka. Co do porównań inny rom > Miui, to ja się zgadzam. np miałem lollipopa od Mokee i był to najlżejszy najszybszy i najmniej problematyczny rom jakiego używałem, ale po prostu jak już raz użyłem Miui to nie ma powrotu GUI powala wszelkie możliwe Lunchery ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted November 17, 2015 Share Posted November 17, 2015 Komedia znowu. Bez wyłączenia WiFi i transmisji telefon po nocy jest martwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 cos Ci zre te baterie, ja np. przy srednim uzyciu co 2 dni go laduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Dnia 17.11.2015, 10:18:44, killer1984 napisał: Notorycznie brak powiadomień - messenger często nie informuje o tym, że dostałem wiadomość, k9mail przestaje czasami sprawdzać pocztę, od jakiegoś czasu testuję wifi-calling z PLUS, i ciągle mi ubija aplikację - mimo tego, że ustawiłem ją jako auto-start i w aplikacjach niby pracuje...ale jest nie aktywna... takich rzeczy nie doświadczyłem w CM. Moim zdaniem programiści zajmują się pierdołami(jakimiś czcionkami i innymi wodotryskami) zamiast prawdziwymi problemami... Chyba udało mi się znaleźć przyczynę tego ubijania wifi calling (mam nadzieję, że pozostałych aplikacji również) miałem włączoną opcję "inteligentne oszczędzanie baterii" - po zablokowaniu telefonu po ok. 5minutach aplikacje już były ubite... teraz po jakiejś godzinie ciągle działają ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts