Jump to content

Miui V6 Na Redmi 1S

urzytkownik ja

Recommended Posts

Miał ktoś z Was może problem ze skopiowaniem ROMU do pamięci telefonu? Wszystko inne się kopiuje bez problemów, ale gdy próbuje skopiować ROM wyskakuje komunikat, że urządzenie zostało odłączone lub przestało odpowiadać. Wie ktoś coś na ten temat?

Acid piszą, że nie ma. I jeszcze Acid piszą, że jak będzie to będzie :mrgreen:

A gdzie Acid PISZĄ że nie ma i PISZĄ że jak będzie to będzie bo najwyraźniej ten wpis mi uciekł z pola widzenia??

Tapnięte z mojego HM 1S

No i dowcip poszedł się kulać. Kiedyś przez szacunek dla osób ważnych, starszych i tym podobnych,  zwracano się  przez "oni".  Nie zrobiłem z Acida jakiejś osobowości mnogiej, ani nie popełniłem błędu w formie gramatycznej.   Słyszałem, że nawet do proboszczowskiego psa mówiono - "Azor mają przyjść ... Chciałem, żeby zabrzmiało fajnie, ale ...

Acid pisali o tym chociażby tu :mrgreen:

https://miuipolska.pl/miui-7/#comment-area

Z tym kopiowaniem okazało się, że to był jakiś błąd z plikiem i jak pobrałem jeszcze raz to już poszło elegancko. Co do zaktualizowania miui to jestem ZACHWYCONY! Różnica w użytkowaniu jest ogromna. Sprawdzam ram i widzę 522 MB wolnego ramu, bateria trzyma o niebo lepiej, nie zauważyłem jeszcze skoków. Telefon nie nagrzewa się aż tak bardzo jak wcześniej przynajmniej jeszcze tego nie doświadczyłem. Ogólnie wrażenia są bardzo dobre i cieszę się, że nareszcie dopracowali miui dla naszego modelu, bo szkoda było migrować z takiego pięknego systemu na cm. Czekam z niecierpliwością na następne aktualizacje!

Edited by Bastih
  • Like 1

Chyba nikt nie zrozumiał tego stwierdzenia ale to nie jest istotne =) czytałem ten artykuł ale nie sądziłem że od razu dostaniemy 7ke tylko normalną aktualizację 6ki =) mam nadzieję że nie odebrales mojego cytatu jako coś złośliwego bo nie miałem zamiaru się z nikogo nabijać tylko nie wiedziałem o co z tym chodzi =

Tapnięte z mojego HM 1S

Jak jest u was z zasięgiem?

Używam telefon niecały miesiąc i od razu wgrałem na niego najnowsze miui v6 plus kernel xcelerate.

No i wszystko byłoby ok gdyby nie słaby zasięg telefonu. Np u mnie w domu stara motorola defy prawie zawsze był max i inne telefony podobnie a w redmi jest 2-3/5. Gdzieś dalej od miasta albo w większych budynkach to już w ogóle masakra. Wtedy to często brak zasięgu i tylko połączenia alarmowe. Nieraz w użyciu baterii jak sprawdzam "sygnał sieci" to czas braku sygnału wynosi ponad 20%

Ten telefon ma aż tak słabą antenę czy coś z moim jest nie tak?

Edited by taki_jeden

Wracając do problemu lagującego się dźwięku w odtwarzanej muzyce. Na forach w języku wroga znalazłem info, ze problem jest z nami od v5 jeszcze ale nie każdy jest tego świadomy, myśląc że to problem z odtwarzanym plikiem. Problemem jest bufor dźwięku, który przy utworach o zbyt dobrej jakości się... Rozwiązaniem jest zmiana wielkości bufora z auto na 250 ms. Ja w powerampie zmieniłem te wartość w ustawieniach i przestało zatrzymywać odtwarzanie.

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

Pomogło dziękuję bardzo =)

Tapnięte z mojego HM 1S

Pytanie troche z innej beczki: czy komuś działa opcja Drukowanie ? u mnie po ściagnięciu sterownika np. do drukarki Epson(Epson Print Enabler) pokazuje że jest Disabled, zresztą jak i dla wszystkich innych (HP, Brother, Canon itp.). Ktoś wie coś więcej czy tylko na Redmi 1S nie da rady drukować czy ta funkcja ogólnie jest niedostępna na MIUI ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...