Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z menu aktualizacji lub cytując faq "Wyłączamy telefon, a następnie włączamy, przytrzymując kombinację klawiszy Vol- i Power"

Opublikowano

Do recovery najłatwiej przez aktualizacje (menu/ Uruchom w recovery) z tym że po instalacji twrp to on powinien się uruchomić

Opublikowano
piotrplawecki ---> chłopie, zlituj się... Stronkę wcześniej dostałeś nawet linka z wideo jak twrp zainstalować, z linkami do ściągnięcia potrzebnego softu.... oczekujesz że ktoś przyjedzie i zrobi to za Ciebie? Filmik trwa chyba z niecałe 2 minuty i naprawdę nie potrzeba znajomości mandaryńskiego żeby zakumać co i jak...
  • Like 1
Opublikowano

Szuja, nie wszystkim twrp działa,poza tym w wideo jest pokazany b.podobny program jako alternatywa. :-)

piotrplawecki ---> Google. Zainstaluj to przez twrp (jak już ogarniesz ;)) i nie wgłębiaj się w szczegóły ;) Tylko pamiętaj że kernela musisz wgrywać od nowa co aktualizację miui.

Opublikowano (edytowane)

Bo w MI4 używasz kernela "fabrycznego" MIUI. A w Redmi wgrywasz xcelerate.

Nie musisz tego robić jak nie chcesz ale na xc Redmi lepiej śmiga.

Tapnięte z MI4

Edytowane przez Szuja
Opublikowano

Nie musisz aktualizować co tydzień miui,nie ma też przymusu używania zmodyfikowanego kernela,możesz pozostać przy stockowym.Ale excelerate lepiej działa,a wgranie go trwa minutkę i jest banalne.

Opublikowano

Gościu skąd ty się urwałeś z księżyca? Odpowiedzi na twoje pytania są w tym wątku opisane pewnie po kilka razy, ale po co to czytać.

Tapnięte z HM 1s

Opublikowano

Witam zaowazylem ze dalej potrafi uwalic Apki typu viber i watts up mimo że są dodane do autostartu. Czy można jakoś zaznaczyć je jako aplikacje systemowe by ich nie uwalal?

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

takie pytanko, wrzuciłem do 1S najnowszy miui, wszystko śmiga, łącznie z xcelerate ale jakoś nie ma aplikacji do internetu (tej xiaomowskiej przeglądarki). czy została wycięta z romu ?

Opublikowano

Witam,

Mam trywialne pytanie. Ostatnimi czasy nie jestem na bieżąco z aktualizacjami. Obecnie mam 5.7.9. to zdaje się być miui6, czy mogę bezboleśnie wrzucać ostatni rom?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdr.

N.

Opublikowano (edytowane)

Jakby co wczoraj pojawił się nowy XC (build8) wraz z adnotacją:

"You are required to wipe Dalvik/Art Cache on this release..else you'll drop dead"

:-P

Edytowane przez Szuja
Opublikowano

Jakby co wczoraj pojawił się nowy XC (build8) wraz z adnotacją:

"You are required to wipe Dalvik/Art Cache on this release..else you'll drop dead"

:-P

Przed czy po instalacji zrobić wipe dalvik catche?

Tapnięte z mojego HM 1S

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...