Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co się stało ze nie będzie nowych wersji? Chyba że autor kernela zrobił wszystko co miał zrobić ;-)

Autor się wkurzył bo ktoś wykorzystał jego kernela jako własną pracę, ale jak sprawdzałem teraz to już nie ma jego posta o tym to może zmienił zdanie.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja juz się nie muszę martwić bo zmieniłem telefon :-)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Zapytam jeszcze raz bo chcę instalować no i nie wiem: Obecnie używam Link2SD więc mam podzieloną kartę na partycje, czy muszę coś zmieniać przed wgraniem v6/v7?

No i jeszcze doczytałem, że przed przejściem z v5 na v6 lepiej wgrać najnowszą wersję v5?

Edytowane przez MacKnick
Opublikowano

Nie wiem jak jest z tym Link2SD ale jak masz wątpliwości to zrób kopie karty na PC i sformatuj ją w telefonie.

Co do drugiego pytania to sam instalowałem wersje v5 (stable chyba) z miuipolska.pl a później v6 wg instrukcji z tej strony przez MiRecovery i podczas instalacji wywalało mi błąd.

Dlatego najlepiej, najszybciej i najbezpieczniej od razu instalować najnowszy Rom za pomocą TWRP bez zabawy z v5.

Opublikowano

Hej, powiedzcie mi jak to jest z tym MIUI v5/v6?

Ja mam w telefonie wersję 5.8.20, na stronie miuipolska jest do pobrania 5.9.1

To już jest wersja v6 tylko numeracja jakaś stara czy może gdzieś indziej jest v6? I co z v7?

Ta wersja 5.8.20 jest bardzo wypaśna tak BTW ;)

Opublikowano

Czyli ja mam MIUI v7? :D

O kurde, no to faktycznie trochę przespałem. To w takim razie ta numeracja (5.x.x) jest trochę myląca :P

Opublikowano

Dla każdego na początku ta numeracja jest myląca.

Ale z drugiej strony w telefonie nie ma żadnej informacji jaką ma się aktualnie wersję Miui. Czy V5, V6, V7. Przynajmniej ja nie widzę ;)

Opublikowano

W sumie nie ma ale czy to ma jakieś znaczenie jaka to wersja MIUI? 7 czy 6... co za różnica skoro aktualizacje są po sobie kolejne. Ewentualnie można sprawdzić numer wersji w nazwie pliku romu. Od dawna jest na końcu napisane czy to v5/6/7.

Wysłano z MI Note

Opublikowano

Dla większości ludzi nie ma to znaczenia. Ale zawsze ktoś się trafi taki jak "mto" powyżej ;) Albo też nowi posiadacze używanych telefonów, którzy nie mają instalki wgranego romu ;) No ale to ich problem :D

Opublikowano

Numerek dla mnie nie ma znaczenia, ale przez kilka miesięcy siedziałem na v5, a wszyscy tylko "oh! ah! jakie to v6 będzie wspaniałe!". Przesiadłem się na CM11/CM12. Niedawno wróciłem do MIUI myśląc, że to wciąż v5 tylko poprawione. No i chciałem spytać o to mistyczne v6. Coś mi nie pasowało jak czytałem te Wasze posty (raz mowa o v6 raz 5.x.x) i chciałem skumać o co chodzi. No i kumam. I już wiem, że nie mam co czekać na jakieś "nowe super v6" bo już jestem jego posiadaczem (a nawet nie v6 tylko v7).

Opublikowano

Ja w gruncie rzeczy jestem zadowolony, (nie wymagam od telefonu za 120$ cudów ) tak czy siak myślę o kupnie mi4i tylko czekam aż cena spadnie (32gb) albo będzie jakaś zacna promocja. Tylko jedna rzecz mnie wkurza wybudzenie telefonu trwa jakieś 3 czasami 4 sekundy...

Opublikowano

Ten telefon to jest padaka i chyba zawsze tak będzie. Po kilku kawałkach na yt telefon się zawiesił i zresetowal. Do tego telefon nagrzany jak jakiś heroinowiec, właściciel po przesiadce z cma nic się nie zmieniło, jedynie bateria w miarę trzyma, nic więcej, bo najważniejsze problemy się olewa. Wersji 27 z xcelerate 6 i chyba jedyna rzeczą, która można zrobić z tym telefonem to zjechanie zegarów do 1ghz albo sprzedanie...

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam wersje miui 5.8.6 i jest pewna sprawa, której nie mogę rozwiązać, a mianowicie. Gdy chcę coś ściągnąć przez transfer danych mam komunikat, ze tylko przez Wi-Fi albo oczekuje Wi-Fi. I grzebalem w ustawieniach czy tez panelu sterowania i jakoś nie mogę znaleźć opcji dotyczącej zmiany tego. Jakby ktoś mógł mnie naprowadzić co w opcjach należy zmienić abym mógł ściągać przez transfer danych. Pozdrawiam

Edytowane przez Demolka10
  • Like 1
Opublikowano

Tak z xcelerate działa dobrze. Ale jest jedno "ale" - po jakimś czasie znów używania czyli po paru dniach znów zaczyna zamula c i wtedy trza zrobić Z poziomu twrp wipe cache i dalvik i znów działa elegancko. Nie wiedziałem ze głupia kasza ma taki wpływ na zamulanie telefonu. Szkoda ze nie można tego zrobić z poziomu samego miui (bo te wszystkie czyszczenia jednak nic nie daja) tylko trza spod twrp a to trwa z 10 minut bo jakoś długo jak cholera formatuje te partycje

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Acid korzystałem z najnowszej aktualizacji bez xcelerate i muszę przyznać że rom pożera masakratycznie duże ilości baterii i rom.. Używałem gps z navi google i kilka razy odpalilem pokera na 2min.. Różnica 3:1 dla xcelerate

Tapnięte z mojego HM 1S

Opublikowano

Zainstalowalem najnowsze MIUI i dla mnie rewelacja (przesiadalem się z CM11). Nie dość że chodzi jak burza to jeszcze dobrze wygląda. Na razie nie odczulem potrzeby zmiany kernela, ale na wszelki wypadek zapytam: jak wgrac tego xcelerate?

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

xiaomi jakby w koncu wypuscilo zrodlo kernela dla kk, to autor w koncu moglby naprawic ten problem z migotaniem ekranu i bylby to najlepszy kernel jaki mogl powstac :-D

Opublikowano (edytowane)

A właśnie miałem szukać jakichś informacji o tym miganiu wyświetlacza :P. Czyli widzę, że to nie jest mój odosobniony przypadek.

Ale zauważyłem też, że czasem przy uruchamianiu latarki z ekranu blokady (przyciskiem home), wyświetla się informacja o podłączeniu do ładowarki. Po zgaszeniu latarki pojawia się info o odłączeniu ładowarki.

Edytowane przez MacKnick
Opublikowano

Nie wiem jak u Was, ale u mnie na 5.9,1 jest taki dren baterii, ze na noc podłączony ten do lapka nie jest w stanie sie naładować. Dren pochodzi od klawiatury google i po jej odinstalowaniu jest jak ręką odjął.

Opublikowano

Czy Wy rowniez macie problem z odtwarzaniem video w przegladarce? Sprawdzilem juz wszystkie przegladarki z Google Play, i w kazdej jest blad iz nie mam "wtyczki" potrzebnej do odtworzenia lub buforowania video... Jakies pomysly jak to naprawic?

Opublikowano

Nie wiem jak u Was, ale u mnie na 5.9,1 jest taki dren baterii, ze na noc podłączony ten do lapka nie jest w stanie sie naładować. Dren pochodzi od klawiatury google i po jej odinstalowaniu jest jak ręką odjął.

Potwierdzam. Żre konkretnie. U mnie w godzinę/dwie ładowania przyrastało raptem kilka % z zainstalowaną klawiaturą google.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...