mto Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Coraz bardziej mi się to nowe MIUI podoba. Apek nie ubija, nic a nic (choć nie obciążałem go jakoś bardzo). Widzę natomiast, że niektóre się nie budzą przy push-notifications (dopiero jak włączę i wyłączę to zaskakuje). Są w autostarcie - od razu uprzedzam Brakuje mi kilku rzeczy, do których Lollipop mnie przyzwyczaił, ale.. coś za coś. Na razie kernel oryginalny. Bateria fajnie trzyma (lepiej niż CM12.1), ale z kolei ładuje się dość długo :/ Jeszcze jedno pytanie - jak wygląda kwestia aktualizacji? Coś mnie powiadomi, czy mam sam sobie sprawdzać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Nie powiadomi, ale w piątek wieczorem zazwyczaj są (akurat tydzień temu Xiaomi nie wypuściło dla Redmi 1S bo bugi były). Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Panowie i Panie nie wiem jak Wy ale ja juz zapodaje nowe miui z XC b.4 i testuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Panowie i Panie nie wiem jak Wy ale ja juz zapodaje nowe miui z XC b.4 i testuje Na dzień dobry 50% RAM wolne Link to comment Share on other sites More sharing options...
zero Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 (edited) Też testuje ten zestaw pierwsze co widzę to GG przestało się logować lub robi to bardzo długo Edited July 31, 2015 by zero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 (edited) Na szybko: GPS łapie znośnie do 6 sek, gg / tlen loguje natychmiast, ładnie chodzi RAM - więcej wolnego niż w XCv3. Procesor nadal wchodzi na ~1700 MHz. Po odpaleniu dla testu dodatkowych apek: gmail, muzyka, olx, google store, przeglądarka (3 strony) nic się nie cięło. RAM wszedł na 80% ale wszystko działało stabilnie i płynnie. Mój stały konfig to default oraz w kłódkach: mifit + tapatalk + vcommunicator = RAM ~60% (bluetooth non stop, czasem data/wi-fi). Jak na moje potrzeby kernel jest na medal. W stosunku do stock'a telefon złapał oddech i teraz działa przez duże D. Edited July 31, 2015 by Szuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 a macie w kernelu gpu na 575 ? i cpu na 1700 ? ja sie zastanawiam jak to jest ze kolesie z xda maja po 25K pktow w antutu hmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Instalowałem miui wg instrukcji czyli najpierw stabilną wersje miui 5 a później za pomocą aplikacji update dzisiejsze miui 6 i wyskoczył błąd podczas instalacji.. musiałem wgrywać przez MiFlash. Co źle zrobiłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Ja mialem CM, zrobiłem full wipe i od razu najnowsze miui przez twrp Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Próbowałem teraz z wersji stabilnej v5 na poprzednią v6 (5.7.9) i znowu to samo. Błąd i telefon uruchamia się tylko do Mi Recovery ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 A jak zmienisz plik z romem na update.ZIP i wgrasz przez mirecovery ? Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 to bierz miflasha i wgraj pierw fastboot z V6 jakakolwiek a potem nasza miui polska + XC i bd rakieta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 a macie w kernelu gpu na 575 ? i cpu na 1700 ? ja sie zastanawiam jak to jest ze kolesie z xda maja po 25K pktow w antutu hmm Z taktowaniem jest mniej wiecej tak jak piszesz. Mnie też nie udało się nigdy uzyskać 25k. A to z dzisiaj MIUIv6 5.7.31 XCv4. Tapnięte z Redmi 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Chyba już wiem gdzie był mój błąd.. Oba instalowane romy zapisałem na karcie pamięci zamiast w pamięci wewnętrznej. To ma znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 jesli masz twrp to nie...Szuja ja mam podobnie kolo 22K Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Nie mam twrp a instalacja z karty pamięci też nie pomogła. update.zip w mi recovery też nie działa. Chyba zostaje mi tylko fastboot ale to już nie dzisiaj bo nie ogarniam jeszcze tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbawiec Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Pamiętam ze mi wywołało kiedyś przy instalacji miui jak aktualizacje ściągnąłem przez telefon, zmienilem nazwę na update.zip i wgrywalem przez mirecovery. Dopiero ściągnięcie przez kompa zmiana nazwy przerzucenie do pamięci telefonu pozwalało prawidłowo zainstalować. Polecam zainstalować później TWRP z gogle store, będziesz mógł wtedy zainstalować niemal wszystko i z każdego miejsca. Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Nie mam twrp a instalacja z karty pamięci też nie pomogła. update.zip w mi recovery też nie działa. Chyba zostaje mi tylko fastboot ale to już nie dzisiaj bo nie ogarniam jeszcze tego. Wrzuć do katalogu głównego wewnętrznej karty SD, inaczej nie zainstalujesz. Jak byś miał twrp to rom zainstalujesz z pamięci zewnętrznej ale xcelerate musi być na pamięci wewnętrznej bo inaczej patchowanie kernela się nie powiedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 jak masz twrp to wcale nie musi, ja zawsze z sd wgrywam i jest git Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Ok dopiero przez twrp udało się zainstalować rom. Jakiś tam błąd wyskoczył (error czerwony) ale zainstalował się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Nie mam twrp a instalacja z karty pamięci też nie pomogła. update.zip w mi recovery też nie działa. Chyba zostaje mi tylko fastboot ale to już nie dzisiaj bo nie ogarniam jeszcze tego. Mi recovery = tylko aktualizacja MIUI z pamięci wew. ze zmianą nazwy pliku na update.zip TWRP = instalacja wszystkiego a pliki wrzucasz gdziekolwiek. Zmiany nazw niepotrzebne. Tapnięte z Redmi 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 jak masz twrp to wcale nie musi, ja zawsze z sd wgrywam i jest git Wgrywasz z zewnętrznej SD i kontrola przez synapse działa? Bo mi jak byłem na CM to xcelerate niby się wgrywało ale nie działało jak było instalowane z zewnętrznej - zostawał oryginalny niespatchowany kernel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 (edited) Tak, tylko wg instrukcji za pomocą aplikacji update można zainstalować MIUI bez zmiany nazwy w MI recovery. A ja nie mogłem nawet po zmianie nazwy. Na szczęście jest twrp *fredek Też wgrałem teraz xcelerate z zewnętrznej SD i działa Edited July 31, 2015 by taki_jeden Link to comment Share on other sites More sharing options...
zero Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 taka ciekawostka jak mam włączony zegar z pogodą to zegar na pasku się zatrzymuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Jak chodzi ta wersja na 1S? Jest lepiej w stosunku do majowych wersji np? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 jak dla mnie super, i jie doswiadczam zadnych rebootow jak to na miui.com pisza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Tylko właśnie co z kernelem? Tu wgrywacie jakiś a ja bym się pytał jak idzie bez tego kernela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Heh nieźle jaja. Telefon wkoncu po półtora roku stał się w pełni używalny (oczywiście z xcelerate, bez niego nie wiem jak chodzi) Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 @Acid bez kernela XC? to wogole bez tego kernela funkcjonowac nie powinno Link to comment Share on other sites More sharing options...
DLUGI Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Spokojnie ja używam stockowego kernela i działa spoko fakt nie korzystam z jakiś pamięciożernych aplikacji ale telefonik działa całkiem fajnie nic nie ubija bateria też trzyma dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 U dziewczyny niewiele szybciej na stocku, całkiem przyjemnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 tylko powiem ze na XC o 24 odlozylem tel juz bo szedlem spac, zapewne poszedl w deep sleep i mial 100% baterii, wzialem go rano jak wstawalem o dokladnie 9 i co ? nadal 100%, w historii przez 9h prosta kreska! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 No to perpetum mobile, opatentowałeś juz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer1984 Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 (edited) Mi przez noc zeszło 7% Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Edited August 2, 2015 by killer1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaloks Posted August 2, 2015 Share Posted August 2, 2015 Możecie podpowiedzieć jak zrobić update z miui polska v5+TWRP do miui v6 aby wszystko zadziałało poprawnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts