Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widać snap 625 dalej gdzieś tam zalega w magazynach. Określenie note przestało mieć sens jeśli chodzi o wielkość wyświetlacza. Musi być naprawdę tani, żeby to przeszło i dużo lepszy od redmi 6 pro i mia2 lite.

Wytapatalkowane z MI 8 SE

Opublikowano
41 minut temu, Voltron napisał:

Jak widać snap 625 dalej gdzieś tam zalega w magazynach. Określenie note przestało mieć sens jeśli chodzi o wielkość wyświetlacza. Musi być naprawdę tani, żeby to przeszło i dużo lepszy od redmi 6 pro i mia2 lite.

Nie bardzo rozumiem, jaki byl/jest sens powstania tego telefonu, poza dodatkowym modelem do portfolio :/

• Like 3
Opublikowano
No akurat Snapdragonowi 625 nie bardzo jest co zarzucić. To wciąż dobry SoC.
Swoja drogą, fajny ten Redmi 7...
Poza tym że jest dobry, to mogli wsadzić taki odpowiednik wydajnościowy ale w 11nm i by był krok do przodu.

Opublikowano
6 godzin temu, PurpleHaze napisał:

Nie bardzo rozumiem, jaki byl/jest sens powstania tego telefonu, poza dodatkowym modelem do portfolio :/

Bo Redmi to już nie Xiaomi, więc muszą uzupełnić gamę modelową. A że nie ma to większego sensu... Może jednak jest? W Azji co kilka miesięcy musi być nowy model, bo inaczej ludzie będą kupować inne sprzęty. No i linia modelowa musi się zgadzać, jest Redmi Note 7, to musi być i Redmi 7. Różnic między tymi modelami jest sporo i taki Redmi z jednej strony ma być tanim sprzętem dla wszystkich, a z drugiej dla niezdecydowanych ma pokazywać, czemu Note 7 jest lepszy i kosztuje więcej. Powodów powstania tego modelu jest wiele, choć nie muszą być dla nas oczywiste i mieć jakieś znaczenie. Chcą, to niech sobie wypuszczają. 

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to już pojawił się oficjalnie w Chinach:

https://rootblog.pl/redmi-7-premiera-chiny/?fbclid=IwAR3gH-5g4g6ziU8G1baux0W__9vQdghnj0w5Ila20p7R0jkp0NSof8Ao5Ec

Qualcomm Snapdragona 632 / 2 GB, 3 GB lub 4 GB RAM-u / 16 GB, 32 GB lub 64 GB pamięci wewnętrznej / IPS o przekątnej 6,29 cala i rozdzielczości HD+ (1520 x 720 pikseli) / dwa aparaty – główny 12 Mpix oraz dodatkowy 2 Mpix /8-megapikselowa kamera do zdjęć typu selfie /  baterii o pojemności 4000 mAh / 

redmi-7-2-1.png

Opublikowano

Wielki ekran niczym "note", dalej się gniotą w 14nm z procesorem... trochę lipa ale tanio za to. Wolałbym zwykłego z snapem 439 i pro z 670, byłoby 12 i 10nm. Praktyczniej.
Ekran 5.5" by był idealny bo już jest wystarczająco dużo smartfonów z dużym ekranem, można przebierać w markach i specyfikacji do koloru do wyboru, zakładając, ze chce sie ekran 6.2"+, a chcąc poniżej 6" i bezramkowego to nie ma zabardzo nic

Opublikowano
11 minut temu, Voltron napisał:

Zawsze to lepiej niż 625

Lepiej, ale to też nie byłby tragiczny wybór. Jest z tego co patrzałem niewiele mniej wydajny od nowych 439, a na pewno jest tańszy, a raczej w tej półce cenowej, pozwoliłoby to dodać tą różnicę w kwocie do innego podzespołu/obniżyć cenę.

Opublikowano
Lepiej, ale to też nie byłby tragiczny wybór. Jest z tego co patrzałem niewiele mniej wydajny od nowych 439, a na pewno jest tańszy, a raczej w tej półce cenowej, pozwoliłoby to dodać tą różnicę w kwocie do innego podzespołu/obniżyć cenę.
Ciekawe jak cenowo 439 wypada w porównaniu z 632. Obstawiam że może być bardzo podobnie lub nawet taniej bo to 4xx

Opublikowano
7 minut temu, Voltron napisał:

Ciekawe jak cenowo 439 wypada w porównaniu z 632.

Cena obu musi być bardzo podobna, bo telefony z tymi procami kosztują praktycznie tyle samo.

• Like 2
Opublikowano
Cena obu musi być bardzo podobna, bo telefony z tymi procami kosztują praktycznie tyle samo.
Ciekawe jak z rzeczywistą wydajnością tych 2 procesorów. Jeden jest bazowany na a73+a53 a jeden tylko na a53 za to w niższym procesie litograficznym. Pewnie podczas użytkowania niewiele, w benchmarku raczej bylaby różnica, jak i w pracy na baterii. Może rzeczywiście lepiej w redmi 7 632, a w pro dać 670 w 10nm

Opublikowano

A ja mam inne pytanie bo aż tak na elektronice się nie znam. Czemu w marketingowej paplaninie i ulotka wymienia się baterię o pojemności 4000mAh a faktycznie ma ona 3900 mAh? Z czego to wynika? Z zaokrąglenia wartości pojemności ogniw? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Vergiliusz napisał:

Redmi 7 jest już w sprzedaży w X-kom. Ceny są....to już do indywidualnej oceny.

https://www.x-kom.pl/p/484036-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-7-3-32gb-dual-sim-lte-eclipse-black.html

U konkurencji 100zl taniej, co juz moim zdaniem ma wieksze rece i nogi.

https://proline.pl/?p=XM-R7-32-CE+BK

Co ciekawe na aliexpress telefon z wysylka non-vat kosztuje ~50zl wiecej :D 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 7.03.2019 o 09:06, Voltron napisał:

dokladnie mam takie same przemyslenia co autor filmu:))

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...