pkonrad Posted December 23, 2018 Author Share Posted December 23, 2018 Na zagranicznych forach piszą, że po aktualizacji do Android Pie i MIUI 10.1.1.0 zwiększył się drenaż baterii szczególnie w nocy, oraz ekran słabiej reaguje na dotyk. Ja takich problemów jak narazie nie mam. A jak jest u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 U mnie po aktualizacji GPS przestał działać, bateria dużo słabiej trzyma i czasami telefon nie wchodzi w deep sleep, połączenie BT z autem jakoś dziwnie się zachowuje, czujnik światła też czasami ma problemy bo podświetlenie ekranu jest na minimum.Poza tym działa szybko ale jak bym wiedział co będzie to bym nie aktualizował. Ogólnie nawet nie widać że jest nowy android a wyszło trochę problemów.Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 Nie doświadczyłem.Dotyk ok, w nocy leci 3% tak jak leciało. Fakt że statystyki dziwnie wyglądają, u mnie na 1 miejscu wczoraj było zuzycie baterii przez sieć ale nie przełożyło się to na jakiś drain. 4,5h SoT i było jeszcze 45% bateriiWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 Nie zauważyłem zwiększenia drenażu baterii. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Na oficjalnej stronie Xiaomi znów pojawiła się aktualizacja do Androida Pie w tej samej wersji co poprzednio. Co ciekawe dzisiaj kilkanaście minut temu, na telefonie żony w sekcji Aktualizacja systemu pojawiło się info o nowym update. Jednak kiedy chciałem go zainstalować, to wyskoczył tylko komunikat, że nie ma żadnych nowych aktualizaji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skynet Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Ja też zauważyłem informację o nowej aktualizacji. Udało mi się pobrać i bez problemu zainstalować. Wcześniej Oreo 8.1 i MIUI 10.0.3.0. Teraz Pie i 10.1.1.0. Benchmark Antutu dał 294954 blisko 10k punktów lepiej. GLOBAL z zablokowanym BL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Ja tą aktualizację miałem już kilka dobrych dni temu. Potem została wstrzymana prxez Xiaomi, a teraz znów udostępniona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 ale to ten sam plik czy coś poprawili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Dokładnie ten sam. Nic nie jest poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Do ściągnięcia 10.1.2.0http://bigota.d.miui.com/V10.1.2.0.PEAMIFI/miui-blockota-dipper_global-V10.1.1.0.PEAMIFI-V10.1.2.0.PEAMIFI-c214dee6fa-9.0.zipWesołychSent from my MI 8 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Czyli to pewnie ten soft przez chwilę widział telefon żony jako update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Pewnie tak, u mnie go nie było ale w innych krajach już aktualizowali.Zaraz sprawdzę czy pójdzie instalacja z plikuSent from my MI 8 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Daj znać. Ja narazie nie mam dostępu do Mi 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Już po aktualizacji, poszło płynnie.Na razie co mogę powiedzieć to że jest już night mode w aparacie i wygląda że "ok google" już dzialaInne rzeczy muszę przetestować.Sent from my MI 8 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 (edited) Poszło sprawnie i szybko. Oprócz tego co napisał kolega wyżej, jest jeszcze tryb Super Slowmotion 960 FPS. Edited December 24, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Dlaczego na en.miui jeszcze tej wersji nie ma? Miałem przez chwilę powiadomienie, ale już nie zdążyłem, myślałem że na en.miui będzie ale też nie ma. Znowu dali wersję z bugami i wycofali po 5 minutach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 @galakty Pewnie pojawi się za kilka dni. Masz link od kolegi @maztey więc pobieraj i instaluj. Tak btw to tryb nocny d*py nie urywa. Do tego z P20 Pro trochę mu brakuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 24 minuty temu, pkonrad napisał: @galakty Pewnie pojawi się za kilka dni. Masz link od kolegi @maztey więc pobieraj i instaluj. Tak btw to tryb nocny d*py nie urywa. Do tego z P20 Pro trochę mu brakuje. Eee jak tryb nocny szału nie robi to mi się nie spieszy, głównie dlatego chciałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 (edited) Masz na szybko porównanie:Fotka bez trybu nocnego Fotka z trybem nocnym Edited December 24, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
skynet Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 (edited) 10.1.2 zainstalowane. Testuję tryb nocny. Kolejny benchmark Antutu dał wynik 299581. Już blisko magicznej granicy 300k choć to tylko cyferki. Pozdrawiam, Wesołych Świąt! Edited December 24, 2018 by skynet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Nie no trochę lepiej jest Zwłaszcza szczegóły na sznurach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 25, 2018 Author Share Posted December 25, 2018 (edited) 13 godzin temu, skynet napisał: 10.1.2 zainstalowane. Testuję tryb nocny. Kolejny benchmark Antutu dał wynik 299581. Już blisko magicznej granicy 300k choć to tylko cyferki. Pozdrawiam, Wesołych Świąt! Chyba żona na jakąś dobrą sztukę trafiła Edited December 25, 2018 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Slow-mo potestuję później, ale fajnie że dali te 960 fps, jestem pod wrażeniem Xiaomi. Noc - na razie dzień, ale już widzę że jasności nie podbija mocno (fajnie bo Huawei robi sztuczne zdjęcia) jedyne co poprawia to szczegóły i ostrość, super. Google Lens - no działa śreeednio, tekst rozpoznaje ale roślin póki co mu się nie udało w domu. Ale lepiej mieć, niż nie mieć. Ok Google - działa, ale Asystent cały czas jest niewidoczny, wszystko na szaro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 (edited) Zauważyłem że tryb nocny przy dobrym oświetleniu (wieczór w domu, sporo lamp) powoduje że... Fotka jest nawet nieco ciemniejsza od trybu Auto. Ale właśnie wygląda lepiej, bardziej naturalnie, odwzorowanie kolorów jest lepsze, a szczegóły? Nawet bez powiększania fotka jest ostra jak brzytwa, widać teksturę obiektów, szum niewidoczny. Jak się bardziej ściemni to spróbuję przy małym świetle a później przy zerowym @pkonrad Nie wrzucę jednak fotek, miałeś rację Zachowam dla siebie. Edited December 25, 2018 by galakty 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 6 godzin temu, pkonrad napisał: Chyba żona na jakąś dobrą sztukę trafiła Zacznij edytować posty, zwłaszcza obrazki, a przede wszystkim skończ z wklejaniem w co drugim poście wyników benchmarku. Nie ma to nic do rzeczy a zaśmieca czytelność wątku tego i pozostałych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 25, 2018 Author Share Posted December 25, 2018 (edited) Wrzucam nowy link do "pełnego" (1,78 GB) najnowszego ROMu MIUI 10.1.2.0 (Android Pie):http://bigota.d.miui.com/V10.1.2.0.PEAMIFI/miui_MI8Global_V10.1.2.0.PEAMIFI_e42df0352a_9.0.zip Z tego pliku można od razu zaktualizować system do najnowszej wersji MIUI 10.1.2.0 i Android Pie, mając obecnie w telefonie starszy ROM na Androidzie Oreo. ROM z poprzedniego linka ważący coś ok. 300 MB można było wgrać tylko wtedy, gdy na telefonie było już wgrane MIUI 10.1.1.0 z Android Pie. Edit: Najnowsza aktualizacja MIUI 10.1.2.0 powinna być już dostępna OTA dla naszego regionu. Link do pliku jest już też na oficjalnej stronie Xiaomi. Edited December 26, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 Co do trybu nocnego - o ile światło jest jeszcze znośne, to fotki wychodzą ciemniejsze niż z trybu auto + są przesadzone w kwestii ostrości (coś jak farbki w Huawei), ale jak światła jest mniej to fotki są dużo lepsze. Przy braku kompletnie światła, cóż. Tryb nocny poprawia fotki, ale przesadza z ISO które sięga 19200 i nawet czarny kolor nie jest czarny a w chodzi w mleczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Dnia Tue Dec 25 2018 o 21:52, pkonrad napisał: Najnowsza aktualizacja MIUI 10.1.2.0 powinna być już dostępna OTA dla naszego regionu... Ja mam jeszcze 10.0.3.0 i pokazuje dostępną aktualizację 10.1.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 27, 2018 Author Share Posted December 27, 2018 Znów cofneli update do MIUI 10.1.2.0, ale w moim poprzednim poście masz link do pełnej wersji ROMu. Możesz pobrać i zaktualizować z pliku przez systemowy "aktualizator". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Dnia Sun Dec 23 2018 o 11:43, pkonrad napisał: Na zagranicznych forach piszą, że po aktualizacji do Android Pie i MIUI 10.1.1.0 zwiększył się drenaż baterii szczególnie w nocy... Na razie poczekam, jest dobrze więc nie chcę psuć jeżeli aktualizacja nic istotnego nie wnosi oprócz cyferek. Przełącznika NFC nadal brak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 27, 2018 Author Share Posted December 27, 2018 Wnosi sporo nowości jeśli chodzi o aparat, aktualizacja MIUI 10.1.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 A jak z baterią? Faktycznie drenaż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 27, 2018 Author Share Posted December 27, 2018 Nie jest źle. Nie zauważyłem żeby bateria schodziła szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 U mnie było dobrze z baterią dopóki nie zainstalowałem dual apps (2 x Whatsapp) i się zaczęło. Bateria idzie jak szalona. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Małe sprostowanie. Po zastosowaniu fixu z innego forum wygląda że bateria trzyma całkiem nieźle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 (edited) Zaktualizowałem, na razie wkurza mnie, że za każdym razem gdy uruchamiam przeglądarkę to nie ma stron które wcześniej zostawiłem otwarte i te systemowe przyciski. Albo wcześniej nie zwróciłem uwagi albo się chowały albo były mniej widoczne. Edited December 28, 2018 by Miodeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts