marcinj6 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 No to super ciekawe jak mam teraz odblokować bootloader skoro za każdym razem jest tylko spróbuj za 360h.... Może wymyśla jakiś nowy sposób..Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Nawet nie mam jak usunąć głupich apel google takich jak dysk Google,muzyka google,filmy google itp...Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) a to co? co prawda wrócą po factory resecie ale możesz je na ten moment wywalić... a na eu ich w ogóle nie będzie Edytowane 21 Czerwca 2018 przez Orjon
korbielow Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Dnia 20.06.2018 o 09:55, majdan12 napisał: @korbielow Przez który konkretnie chcesz to MiFlash zrobić? no nie wiem jakis ostatni. Chyba ze lepiej poczekac te 350 godzin i wgrac normalnie po odblokowaniu twrp. Ale Xiaomi przegielo z tym czasem 350h. Edytowane 21 Czerwca 2018 przez korbielow
marcinj6 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 U mnie avtivity launcher się crashuje po wybraniu wszystkich działalności:/Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ze sklepu Google: Miui hidden settings.[mention=10009]marcinj6[/mention]No wreszcie wylaczylem te durne apki od Googla:) teraz tylko czekać na nową możliwość odblokowania bootloadera:) Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Jeden z aktywniejszych tematów o tym telefonie na forum więc pozwolę sobie się podłączyć. Macie LTE+ w RN5?Wysłane z Honor 9
majdan12 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 3 godziny temu, korbielow napisał: no nie wiem jakis ostatni. Chyba ze lepiej poczekac te 350 godzin i wgrac normalnie po odblokowaniu twrp. Ale Xiaomi przegielo z tym czasem 350h. Wzięli przykład z Lenovo. W P2 aby móc odblokować bootloader musiałem, tyle samo czekać
marcinj6 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Wzięli przykład z Lenovo. W P2 aby móc odblokować bootloader musiałem, tyle samo czekać Wiesz czekanie to jeszcze pół biedy ale ja czekałem i po upływie tego czasu spróbowałem jeszcze raz i znowu czekanie 360h.Tpawel a RN5 obsługuje LTE+? Ja u siebie nie zauważyłem. Chyba że muszę coś w plusie wykupić dodatkowo.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 2 godziny temu, tpawel napisał: Jeden z aktywniejszych tematów o tym telefonie na forum więc pozwolę sobie się podłączyć. Macie LTE+ w RN5? Wysłane z Honor 9 Nope, tylko VoLTE (Orange).
tpawel Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 @marcinj6 snapdragon 636 ma modem z 3CA, ale jak widać w redmi dalej jest to wycięte Wysłane z Honor 9
majdan12 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 @tpawel Czymś jednak musi się odróżniać seria Redmi od Mi
tpawel Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Tyle że to słabe jest. LG k10 2017 na marnym mediateku mt6570 ma 2CA, a telefon kupi za 4 stówy. A tu telefon za tysiaka, proc mocniejszy 3 razy i nie ma. Wysłane z Honor 9
majdan12 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 2 minuty temu, tpawel napisał: Tyle że to słabe jest. LG k10 2017 na marnym mediateku mt6570 ma 2CA, a telefon kupi za 4 stówy. A tu telefon za tysiaka, proc mocniejszy 3 razy i nie ma. Wysłane z Honor 9 Czym jeszcze LG może pobić Xiaomi? To że jeden szczegół jest na minus Xiaomi, nie robi z niego tragedii.
tpawel Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Kwestia priorytetów. Całościowo już redmi 4x jest lepszy od tego K10To o tyle dziwne że nawet zacofany w przypadku średniaków Huawei, pakujący tylko kiriny 65x sprzed dwóch lat do telefonów po 1600zl też ma 2CA. Rozumiem gdyby fizycznie modem nie wspierał, brak NFC to brak modulu nfc- ok.Ale tu jest ewidentnie kastracja.Bardzo fajnie za to że jest VoLTEWysłane z Honor 9
marcinj6 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 A ja czekałem na mi A2 ze względu na trochę lepszy procesor i wydajniejsza znacznie grafikę i lepszy aparat ale będzie miał czystego androida a ja się już przyzwyczaiłem do miui:) poza tym bateria 3080mah to za malo jak na taki ekran:) w zasadzie to ten sam telefon co mi 6x i bral bym go gdyby nie brak banda 20.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
genior Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Hej. Mam Redmi Note 5 z chińskiego sklepu xiaomi. Wysłałem prośbę o odblokowanie BL i oczywiście czekam. Pytanie mam takie czy na ten China Stable 9.5.16.0 OEICNFA mogę przez Aplikacje Update wgrać Global Stable z pliku zip? Czytałem że coś się tam może gryźć ale do końca nie rozumiem w czym rzecz
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Wersja chińska telefonu (z chińskiego sklepu Xiaomi? nie masz pewnie Global Version) + zablokowany bootloader = niemożliwość odpalenia Globala (uruchamianie tylko do recovery). Musisz mieć wpierw odblokowany bootloader.
genior Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 Tak, kupiony w chinach i przywieziony z wersją China Stable taką jak pisałem wyżej. Gdzieś wyczytałem skrawki informacji że można wgrać Globala z pliku zip zanim będzie odblokowany BL ale nie byłem pewny. Dzięki. Czekam cierpliwie zatem.
marcinj6 Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Mam pytanie czy moge zrobić poprzez apke aktualizacje downgrade z romu global stable 9.5.14 na 9.5.13 i czy strace przy tym wszystkie ustawienia i dane? Bo zainstalowała mi sie ta aktualizacja ale mam wrazenie ze bateria leci w oczach na niej a na dodatek jakby aparat robil gorsze zdjecia:/ Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) @Antyhaker niech spróbuje, sam byłem przekonany że np. nie można przez apkę zmienić z bety na stable, a okazało się, że jednak się da - raczej z downgrade z nowszej stable na starsze stable nie pójdzie, ale kto wie... @marcinj6 spróbuj, najwyżej ci nie zainstaluje. zrób kopię na kompie, bo jeśli zainstaluje - o czym poinformuje cię po weryfikacji w aktualizatorze - to wywali ci wszystko (powrót do starszej wersji) Edytowane 5 Lipca 2018 przez Orjon
Antyhaker Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Przejście z bety na stable to nie downgrade.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Ja chce przejsc z global stable 9.5.14 na global stable 9.5.13 spróbuję jak zrobie kopie.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Ok wygląda na to że za 9h będę mógł odblokować bootloader i wrzucić miui 10 od miuipolska więc nie będę się bawił w jakiś downgrade romu. Mam pytanie czy twrp do naszego telefonu z poradnika miuipolska bedzie dobre czy trzeba sobie jakies inne zainstalowac? Jesli tak to skąd pobrac? I jeszcze skąd najlepiej pobrać magiska żeby mieć roota i safety net?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 udało mi się odblokować bootloader ale niestety nie moge za cholere wrzucic twrp:/ mam win 10 i nawet jak włączyłem opcje żeby zastąpić powershell starym wierszem poleceń to nadal mam power shell i jak daje w folderze z twrp shift i prawy guzik myszy to otwieram powershella wpisuje fastboot devices i nie wykrywa mi telefonu.. wie ktoś może jak to zrobić?? bład wyskakuje mi taki:
SLiM Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 @marcinj6 nie ma znaczenia czy cmd czy PowerShell w obu przypadkach działa komenda, a po za tym jak w PowerShell wpiszesz cmd to Cię przełączy do cmd Druga kwestia , czemu nie edytujesz swoich postów tylko spamujesz pod swoimi wpisami
marcinj6 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Przepraszam za spam:) już się to nie powtórzy. Ale mam pytanie jak sprawić by cmd czy powershell widział mój telefon? Dodam że dosłownie chwilę temu odblokowałem bootloader więc mi unlock telefon w trybie fastboot widział.. W adb też widzi mój telefon. Wszystkie stery raczej mam zainstalowane. Chyba że jest jakaś inna metoda na wgranie twrp?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
DJYano Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) WIN+R -> CMD [enter] przejdź do katalogu gdzie masz zainstalowany fastboot i adb utwórz sobie w katalogu twrp.bat z treścią poniżej cls echo off echo RUN -> fastboot devices fastboot devices pause echo RUN -> fastboot oem device-info fastboot oem device-info pause echo RUN -> fastboot flash recovery fastboot flash recovery twrp-3.2.2-0-whyred.img pause echo RUN -> fastboot boot fastboot boot twrp-3.2.2-0-whyred.img pause echo NOW -> reboot pause exit Edytowane 6 Lipca 2018 przez DJYano
DJYano Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 temat dotyczy whyred więc dlaczego ma mieć inną nazwę, zresztą to nie zwalnia z myślenia -> inna nazwa pliki .img edytujemy to co napisałem
marcinj6 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Wielkie dzięki:) udało mi sie wszysstko zrobić mam miui10 8.6.24 bo 8.7.5 ma błąd interfejsu:) zainstalowałem sobie odrazu magiska i viper4 i dolby z tym ze dolby atmos mi sie crashuje:/ ma ktoś może działający sposób na dolby atmos i google camera?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
marcinj6 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Kopie mam zrobiona calego systemu w twrp. Działa mi tylko viper dolby niestety nie. Robilem wszystko wg filmiku w modyfikacjach na naszym forum. A ma ktos moze działające google camera? Bo wszystkie apki sie crashuja mimo ze mam w magisku zainstalowany api enabler. Edit: udało mi się zainstalować jakaś wersje google camery ale portret w przedniej kamerze nie działa oraz tryb slowmotion. Jest tyle wersji google camera ze nie wiadomo ktora bedzie dzialac dobrze:/ zauważyłem ze w open camera nie dziala mi nagrywanie filmów w 4k wyskakuje mi blad ze moje urzadzenie nie wspiera 4k a na romie global stable moglem spokojnie nagrywac w uhd a na miuipolska nie? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
rafmik Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Tak informacyjnie, właśnie na Redmi Note 5 z Globalem wyskoczyła mi prośba o aktualizację do 9.5.17 1
GoldSnickers Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Późno. Od kilku dni się już wytaczała. Ja się załapałem chyba na pierwszą szarżę aktualek. Od wyjęcia z pudełka bateria gówniano trzymała w porównaniu z RN4X. Po aktualce jest wręcz lepiej, ale dalej przy słabym zasięgu sporo zabiera "sygnał sieci". Może naprawią to jak gówniany głośnik rozmów w poprzedniku. W każdym razie gdyby nie RN5Pro na rynek indyjski z innym aparatem, to pewnie lada chwila byśmy widzieli aktualizację do MIUI10 (mówię o stabilnej).
rafmik Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 21 minut temu, GoldSnickers napisał: Późno. Od kilku dni się już wytaczała. Ja się załapałem chyba na pierwszą szarżę aktualek. Własnie zaktualizowałem. Miło że poprawki bezpieczeństwa są z czerwca
Rekomendowane odpowiedzi