enesas Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Panowie, czym się różni Miband 1s od Miband 2? Na gearbest 2 jest tańszy od 1s. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
enesas Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 W takim razie czym różni się Miband 1 od Miband 2? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
technoid Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Witam serdecznie, mam problem z opaska mi band jak ją dostałem to zrzuciłem najnowszą wersje mifit z google play ,apka zaktualizowała mi firmware opaski a gdzieś tu czytałem , że wtedy opaska się rozłącza(proóbowałem autostart,zablokować apkpkę mifit by jej nie zamykała wyłączyłem profile baterii i wyłączyłem oszczędzanie energii, nawet instalowałem jakieś blutooth autoconnect) nic nie działa opaska rozłacza sie po około 30 minutach i nie otrzymuje już powiadomień:( czy można jakość przywrócić stary firmware albo jakoś to naprawić? Edytowane 1 Maja 2016 przez technoid
blaca Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Pany jakk wygląda u was odblokowanie telefonu opaską? tzn mi czasem potrzeba kilku sekund po wcisniecii przycisku zanim opaska odblokuje tel. Czasami szybko czasami trzymam pare sekund w dłoni i dopiero odblokuje. Moim zdaniem zawsze powinno odblokowywac sie po zlapaniu telu w dlon w doslownie sekunde bo inaczej traci to sens a jest to najlepszy bajer w tej opasce, moj tel to redami note 2 Pany jakk wygląda u was odblokowanie telefonu opaską? tzn mi czasem potrzeba kilku sekund po wcisniecii przycisku zanim opaska odblokuje tel. Czasami szybko czasami trzymam pare sekund w dłoni i dopiero odblokuje. Moim zdaniem zawsze powinno odblokowywac sie po zlapaniu telu w dlon w doslownie sekunde bo inaczej traci to sens a jest to najlepszy bajer w tej opasce, moj tel to redami note 2
jarekm95 Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Dlaczego w aplikacji mifit w powiadomieniach nie ma do wyboru kalendarza (chyba że tylko u mnie nie ma)? i dlaczego można wybrać tylko 5 aplikacji? Co do odblokowania to u mnie też działa dobrze, ale czasem zdarzy się, że trzeba poczekać kilka sekund na redmi3 i miband 1a.
Gość Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Mi to wygląda na to, że systemowych apek nie ma na liście w ogóle. LG L90 z MiBandem 1A i apką Mi Fit 2.0.10 Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
enesas Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Wiadomo kiedy będzie w sprzedaży Miband 2 z wyświetlaczem? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Addamas Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Zależy gdzie. Jak będzie w Chinach w sprzedaży to niedługo później będzie można go kupić na Ali. Zakładam tydzień, dwa po premierze 10 maja. Xiaomi Mi2S with sMIUI 1
enesas Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Widzę że tu już jest. Tylko baaardzo fajna cena.. http://m.geekbuying.com/item/Original-Xiaomi-Mi-Band-2-Smart-Bracelet-for-Android-iOS---Black-366206.html Po 10, ale jak cena będzie taka jak jest podana teraz to podziękuję . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
magyarek Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 23 minuty temu, enesas napisał: Po 10, ale jak cena będzie taka jak jest podana teraz to podziękuję . 46 bucksów?! Zdurnieli?! To ciekawe, po ile by było w polskich sklepach, skoro opaskę za $11 potrafią sprzedawać za 110 plnów...
Albin Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Moze byc taka cena, 1s na początku kosztował kolo 30$ a nie ma wyświetlacza Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
enesas Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Ale jest tego jeszcze jeden plus, 1s w takim razie będzie jeszcze tańszy, mimo że już jest tani . Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
xdaavi Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Witam, mój mi band ma już ponad rok i muszę kupić nową opaskę silikonową. Na allegro są zamienniki za 10 zł i niby oryginalne za 20 zł. No i zastanawiam się którą mam wybrać. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
czesiek Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Pany jakk wygląda u was odblokowanie telefonu opaską? tzn mi czasem potrzeba kilku sekund po wcisniecii przycisku zanim opaska odblokuje tel. Czasami szybko czasami trzymam pare sekund w dłoni i dopiero odblokuje. Moim zdaniem zawsze powinno odblokowywac sie po zlapaniu telu w dlon w doslownie sekunde bo inaczej traci to sens a jest to najlepszy bajer w tej opasce, moj tel to redami note 2 Niestety RN2 tak ma
enesas Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 A jak jest u użytkownikow Redmi 3? Bo między innymi dla tej funkcji chce kupić opaskę... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
jarekm95 Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Co do odblokowania to u mnie też działa dobrze, ale czasem zdarzy się, że trzeba poczekać kilka sekund na redmi3 i miband 1a.
enesas Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 A jak z Miband 1s? I te kilka sekund to ile? 5,10? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
jarekm95 Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Różnie, ale raczej nie wiecej niz 5. Jak sie nie chce odblokować to zawsze jeszcze odwracam rękę, żeby opaska "widziała się" z telefonem. Generalnie albo działa od razu albo zajmuje to jakieś 3s Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Bohyn Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Na jakie zdarzenia opaska wibruje? Nie mogę wykryć jeszcze jednego ktore czasem się zdarza. Mam: - przychodzace polaczenie, - budzik + przypomnienia co 10min - osiagniecie odpowiedniej ilosci krokow co jeszcze?
teddy58 Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 10 godzin temu, czesiek napisał: Niestety RN2 tak ma Mam RN2 i nie potwierdzam. Kupiłem Miband w wersji z białymi diodami (bez pulsometru) właśnie po to by odblokowywała mi telefon. I działa to bez zarzutu, chyba poniżej jednej sekundy. Mam wgrane jakieś starożytne MIUI7 wersja rozwojowa 5.10.8. 1
czesiek Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Mam RN2 i nie potwierdzam. Kupiłem Miband w wersji z białymi diodami (bez pulsometru) właśnie po to by odblokowywała mi telefon. I działa to bez zarzutu, chyba poniżej jednej sekundy. Mam wgrane jakieś starożytne MIUI7 wersja rozwojowa 5.10.8. W takim razie sam jestem ciekawy gdzie leży problem. Właśnie taki zestaw mam od ponad pół roku (czyli RN2 + białe diody) i nigdy odblokowanie nie działało poprawnie. Zaczynałem właśnie od 5.10.8 przez kilka rozwojowych, a teraz jestem na stable. Za każdym razem ROM wgrywałem "na czysto" (czyli z wykorzystaniem miflash)
teddy58 Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 1 minutę temu, czesiek napisał: W takim razie sam jestem ciekawy gdzie leży problem. Właśnie taki zestaw mam od ponad pół roku (czyli RN2 + białe diody) i nigdy odblokowanie nie działało poprawnie. Zaczynałem właśnie od 5.10.8 przez kilka rozwojowych, a teraz jestem na stable. Za każdym razem ROM wgrywałem "na czysto" (czyli z wykorzystaniem miflash) Może za szybko zwątpiłeś w 5.10.8 Trudno na odległość coś doradzać. Faktem jest, że odblokowanie działa u mnie rewelacyjnie a miałem spore obawy chociażby po lekturze różnych forów.
Bohyn Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Zapomniałem dodać że to ios nie można apek ustawić, jest tylko na dzwonienie. GG, czyli?
Bohyn Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Przez MiFit nie można. Nawet dla sms-ów nie ma wibracji :/ Pulsometr nie mierzy tylko na zawołanie? To co jeszcze może powodować wibracje? PS. Bateria 70%
Addamas Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Jak się sprawuje najnowsze Mi Fit? Bo patrząc na komentarze w Google Play to katastrofa. Xiaomi Mi2S with sMIUI
Foxtrott Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 2.0.10 na hermesie jak i i9300 bez problemu.
bartolinio Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Działa normalnie, ale 2.x jest dużo słabsza od wersji 1.x Wg mnie mniej czytelna, mniej intuicyjna i najgorsze że nie ma budzika "inteligentnego" :/ Nexus 5 via Tapatalk
Gość Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Jak dla mnie jest bardziej czytelna niż wersje 1.x, ale potrzebowałem kilku dni, żeby do tego dojść. LG L90 Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
Winiu89 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 A wiecie może o co chodzi z funkcją "zatrzymaj" w ustawieniach biegania? Wysłane z mojego Mi-4c
Gość Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Jeżeli dobrze kojarzę to coś jak autopauza w Endomondo. Tzn. jak się nie ruszasz to samo pauzuje i startuje jak wznawiasz bieg Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
Winiu89 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Przetestowałem bieganie w mifit i generalnie fajna sprawa z tym że wibruje jak zwalniam tempo ale co kilometr chińska babeczka coś tam gada i nakłada się to na komunikaty z endomondo a nie widzę opcji żeby to wyłączyć, no i historia biegania niestety też nie działa w mifit 2.0.10 Wysłane z mojego Mi-4c
Winiu89 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 @Acid dałoby się wywalić głos chińskiej babeczki z aplikacji podczas biegania? Bez tej babeczki mógłbym tego używać razem z endomondo a tak to do niczego to bieganie się nie nadaje Wysłane z mojego Mi-4c
teddy58 Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Dzisiaj rano pojawiła się aktualizacja Mi Fit o czym poinformowała mnie sama aplikacja Mi Fit. Co ciekawe aktualizacji podlegał również firmware Mi band. Obecna wersja Mi Fit to 2.1, choć w Google Play jeszcze jest wersja 2.0.10. Nie mogę nigdzie znaleźć co nowego lub co poprawionoo, na razie wydaje mi sie, że bardziej stabilnie trzyma się połączenie bt z opaską. Ale podkreślam - "wydaje mi się". Edytowane 10 Maja 2016 przez teddy58
Winiu89 Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Niestety nadal nie działa historia biegania i nie można wyłączyć chińskiej babeczki Wysłane z mojego Mi-4c
Rekomendowane odpowiedzi