thekonrab Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Wczoraj przyszła do mnie opaska z gearbest (oryginalna) z kolorowymi diodami. Zamówione 18 sierpnia bez trackingu.
Bullsblood Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Wczoraj przyszła do mnie opaska z gearbest (oryginalna) z kolorowymi diodami. Zamówione 18 sierpnia bez trackingu. To troszkę szła. Ja zamowilem pistony 20 sierpnia i juz się niepokoilem, ale widze ze u nich to normalka. z mi 3
thekonrab Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) To troszkę szła. Ja zamowilem pistony 20 sierpnia i juz się niepokoilem, ale widze ze u nich to normalka. z mi 3 Niestety Sweeden Post tak mam, nigdy nic z ss post nie przyszło do mnie krócej niż 20 dni po zamówieniu. Ja swoje pistonki zamówiłem na alli zarejestrowaną china post i czekałem tylko 7 dni od dnia złożenia zamówienia :3 ( gdyby nie weekend było by 5 dni) Edytowane 14 Października 2015 przez thekonrab
teempz Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Pany, jak ustawić, aby Miband budził mnie w TEN idealny moment, żebym wstał wypoczęty itp. Wczoraj ustawiłem alarm w MiOpaska na dziś i zaznaczyłem inteligentne budzenie, no ale, nie udało się Dobrze, ze awaryjnie systemowy budzik ustawiłem i on mnie obudziłem.
kulig007 Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Opaska sama budzi w wyznaczonym czasie. Wg faz snu, najpierw masz lekkie wibracje (+/-40 minut przed ustawioną godziną), albo raz, albo dwa razy. Później wibruje pełną mocą o ustalonej godzinie Mi4 / sMIUI / Tapatalk 1
sote Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Kulig, czy mamy inne wersje mifit? U mnie przy inteligentnym budzeniu jest takie info jak na screenie:
kulig007 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 No tak też mam, nawet przy bardzo starszej wersji Mifit. Po prostu palnąłem te +/- 40 minut z pamięci. Ale zasada budzenia jest taka, jak opisałem wyżej. Mi4/Tapatalk/sMIUI
fake4r Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Odkupiłem od kolegi opaskę bo zamówił 2 sztuki https://www.allbuy.com/detail/Original-Xiaomi-Miband-Intelligent-Bluetooth-v40-Sport-Fitness-Smart-Bracelet-Black-47284 Małe pudełko (nowe?), 41mAh, diody kolorowe.
Numb Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Co do zamówienia z banggood: dzisiaj dotarł mi kolorowy MiBand, zgodnie z zamówieniem. Do wyboru mają obydwa, biały chyba 10 zł taniej.
teempz Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Pierwsza noc i Miband zdał egzamin. Obudził mnie kilka minut przed nastawionym budzikiem, wstałem wypoczęty, niezalepiony. Bardzo dobrze czyta fazy snu, oraz przebudzenia w nocy. Oby tak dalej!
fake4r Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 No ja dziś będę spał z mi bandem pierwszy raz... Zobaczę jutro co to pokaże w mifit.
kulig007 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) No ja już kiedyś wspominałem... Mi Band bardzo, ale to baaardzo dobrze czyta fazy snu i każde lekkie wybudzenie(np. sięgając w nocy zegarek, toaleta nocna itp). Ja nigdy się nie zawiodłem , wykres odzwierciedla idealnie. Mi4/Tapatalk/sMIUI Edytowane 15 Października 2015 przez kulig007
fake4r Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Jedynie co do tej pory mnie trochę irytuje, jest to że nie za każdym razem pokazuje ten aktualny status kroków - dziennego celu, gdy zrobię ten wiadomy gest ręką, Może z czasem wyłapię o jaki dokładnie ruch chodzi i skuteczność wzrośnie. Na razie od przedpołudnia mniej więcej 97% baterii i dużo zabawy z ustawieniami. Zainstalowałem Mi Band Notify PRO na próbę, ewentualnie wykupię Mi Band Tools. No i przez większość dnia gdy nigdzie nie chodziłem od samych ruchów ręki naliczyło około 2000 kroków, więc ten dzienny "przebieg" jest taki no mocno orientacyjny. Gdy już idziemy gdzieś to bardzo ładnie liczny, nawet mając rękę w kieszeni.
Cichq Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 U mnie na lewej dobrze liczy, nie dodaje jedzenia obiadu albo machania młotkiem jak to było na prawej Jedyny minus, że na lewej czasem może zaspać z odblokowaniem bo jest dalej od telefonu. Bateria trzyma świetnie na razie, może dlatego, że wibracje mam tylko do sms i połączeń. 16 dni i 70%. Wersja 41mAh bodajże.
fake4r Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Ja jestem praworęczny no ale lewa ręka nie wiele mniej pracuje w ciągu dnia od prawej. Wystarczy mały ruch i już liczy krok, a ile takich ruchów wykonamy przez cały dzień? Setki i tysiące. Zobaczę jak to będzie z czasem, bo dziś pierwszy dzień i trochę też sztucznych wymuszonych ruchów było, ale na pewno zlicza to co nie jest krokami bo taka jej budowa i technologia.
teempz Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 U mnie kroki liczy dokładnie, ale i zlicza, jak np. bluzę zdejmowałem, nie wiem czy tak po prostu działa jakiś sensor, czy rękę zmieniać, a noszę na lewej. No i bateria... Na pudełku jest napisane 45mAh, a opaska ma 75%, a dwa dni temu ładowana :/
fake4r Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Nie ma co wymagać od gadżetu za 60 70zł każdy większy ruch zlicza. Szkoda że nie można jej "nauczyć" z czasem co jest co, wtedy była by bardziej dokładna.
kulig007 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) @teempz, To logiczne, że zależy od ilości powiadomień. I jak te powiadomienia masz ustawione (ilość wibracji, miganie kolorów). Ja na jednym ładowaniu mam te +/- 30 dni. A używam Mifit do śledzenie i budzenia ze snu, a Mi Band Tools do powiadomień. Mi4/Tapatalk/sMIUI Edytowane 15 Października 2015 przez kulig007
teempz Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 To logiczne, że zależy od ilości powiadomień. I jak te powiadomienia masz ustawione (ilość wibracji, miganie kolorów). Ja na jednym ładowaniu mam te +/- 30 dni. Mi4/Tapatalk/sMIUI Sms i połączenia. Sms - 3 wibracje, kolory ustawione na białe 3 razy, ale zawsze przed tymi 3 białymi, miga 3 razy niebieski, nie wiem skąd.
kulig007 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Jeśli masz włączone swoje ustawienia wibracji i kolorów, niestandardowe - zawsze będziesz miał to poprzedzone 3 niebieskimi mignięciami jednej diody. Włączysz standardowe ustawienia i niebieskich mignięć nie będzie. Mi4/Tapatalk/sMIUI 1
fake4r Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 I jestem po nocy. Raczej zliczył wszystko jak powinien w końcu tu nie ma się co pomylić. Jedynie jeśli chodzi o kwestię zalicznia do snu lub do dnia bo zanim się zasnąłem oglądałem jeszcze godzinę tv i to już zliczył jako płytki sen, no ale nie ma co mieć o to pretensji. Jednak jakby aplikacja była bardziej rozbudowana można by wtedy może bardziej dokładnie wszystko monitorować.
grzybiarz91 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Jest zawsze opcja ustawienia godziny położenia się i obudzenia, na początku to przestawiałem, ale stwierdziłem, że nie ma sensu, poglądowo widać jak się spało.
fake4r Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Szkoda tylko, że wykres nie jest taki dokładniejszy jak np. w apce Sleep as android.
Krusell Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Gdzie najtaniej dostanę opaskę z kolorowymi diodami ? Rzeczywiście warto ją kupić? Ułatwia życie ?
Numb Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Najpopularniejsze są chyba Banggood (tylko trzeba wybrać odpowiednią, ta z białymi jest tańsza) i Gearbest. To już zależy czego potrzebujesz. Życia nie ułatwi, co najwyżej odrobinę pomoże. Funkcje: - inteligentny alarm niezależny od telefonu - śledzenie snu - liczenie kroków - odblokowywanie ekranu po przybliżeniu (nie musisz dzięki temu wpisywać hasła) - powiadomienia o połączeniach, SMS, alarmach w telefonie i od aplikacji (od 3 na zwykłej apce, od ilu chcesz na MiBand Tools za 5 zł, gdzie możesz też spersonalizować kolor i wibracje itp.)
maur26 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Odblokowanie telefonu to chyba nie jest zależne w której ręce trzymasz telefon? Po prostu jest w zasięgu bluetooth to odblokuje - nie ma przecież żadnego czujnik, który pokazuje, że telefon jest bliżej czy dalej od opaski. Chyba, że się mylę.
fake4r Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Wszystko jedno. Spokojnie z kilku metrów w linii prostej.
Numb Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Odblokowanie telefonu to chyba nie jest zależne w której ręce trzymasz telefon? Po prostu jest w zasięgu bluetooth to odblokuje - nie ma przecież żadnego czujnik, który pokazuje, że telefon jest bliżej czy dalej od opaski. Chyba, że się mylę. Mylisz się, mierzona jest siła sygnału Bluetooth, dzięki której wiadomo, czy ma odblokować, czy nie. U mnie jest to zazwyczaj do około 20 cm, a sama opaska jest w zasięgu około 5 m.
fake4r Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 To u mnie odblokowuje z kilku metrów. Sprawdzałem właśnie.
Bullsblood Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 U mnie nie odblokowuje się jeśli telefon mam w prawej a opaskę na lewej. Musze zbliżyć telefon do lewej ręki Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
fake4r Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Wydawało mi się że na początku też tak było. Ale po rozłączeniu i ponownym sparowaniu widzę że łapie teraz z daleka. Jaki tego powód? Opaskę mam dopiero 3 dzień.
fyme Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 U mnie nie odblokowuje się jeśli telefon mam w prawej a opaskę na lewej. Musze zbliżyć telefon do lewej ręki Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka U mnie jest tak samo Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka
Cichq Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 W lini prostej łapie u mnie do 2m, na lewej rece, telefon prawa kieszeń czasem odblokuje z opóźnieniem po przybliżeniu.
Szymii Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 U mnie pojawił się kolejny problem. Po aktualizacji miui(wcześnie po wielu próbach urządzenie udało się sparować i działało świetnie) mam nast. komunikat przy próbie połączenia: "Unable to bind MiBand. Multiple MiBands detected, please move at least 10 metres away and re-search" i nic nie pomaga.. Ktoś spotkał się z podobnmym problemem?
Eru Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Usuń MiBand z urządzeń sparowanych w BT i w apce i sparuj ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi