Marcin.M Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 (edited) stąd: http://www.aliexpress.com/snapshot/6863012525.html?orderId=68810624366949 teraz już w aukcji jest napisane że to jest DAy DAy Band Chińczyk mi napisał że odda mi część pieniędzy, że to nie jest jego wina bo wyglądają tak samo. Się zdziwi, bo ja nie odpuszczę, albo mi wymieni na oryginalny albo odda kasę. Gdy kupowałem to aukcja się nazywała: 100% Original Xiaomi Mi band Xiaomi Smart bracelet miband Smart Sport wristband Bracelet IP67 Waterproof f Android 4.4 IOS 7.0 a teraz aukcja stoi 100% Original day day band Mi brand Smart bracelet mibrand Smart Sport wristband Bracelet IP67 Waterproof f Android 4.4 IOS 7.0 Uważajcie na tą ofertę: http://www.aliexpress.com/item/100-Original-Xiaomi-Mi-band-Xiaomi-Smart-bracelet-miband-Smart-Sport-wristband-Bracelet-IP67-Waterproof-f/32442326173.html do tego opaska przyszła w pudełku Xiaomi Zobaczymy na ile skuteczna jest ochrona kupującego na Aliexpress Edited September 18, 2015 by Marcin.M Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIGMALION Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Forumowicze mam pewien problem,może zaradzicie. Dotarł dzisiaj miband od majfrienda (wersja w płaskim pudełku),45mAh,XMSH03HM Zainstalowalem aplikacje mi fit,oraz mi band notify ver 2 (android market).Co zauwazylem: - powiadomienia tylko w postaci białych diód (kolory inne niz biały sa niekatywne) - aplikacja mi fit działa łaczy się z opaską (brak ustawienia powiadomień sms) - aplikacja mi band notify praktycznie pokazuje tylko stan baterii (wszelkie inne opcje-powiadomienie sms,jakiekolwiek inne nie działąją) W jaki sposób ustawić powiadomienia smsowe i ustawienie kolorowych diód? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urkeith Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Forumowicze mam pewien problem,może zaradzicie. Dotarł dzisiaj miband od majfrienda (wersja w płaskim pudełku),45mAh,XMSH03HM Zainstalowalem aplikacje mi fit,oraz mi band notify ver 2 (android market).Co zauwazylem: - powiadomienia tylko w postaci białych diód (kolory inne niz biały sa niekatywne) - aplikacja mi fit działa łaczy się z opaską (brak ustawienia powiadomień sms) - aplikacja mi band notify praktycznie pokazuje tylko stan baterii (wszelkie inne opcje-powiadomienie sms,jakiekolwiek inne nie działąją) W jaki sposób ustawić powiadomienia smsowe i ustawienie kolorowych diód? Jaki masz telefon? Mi na LG L9 II tez tak srednio dzialalo, dopiero jak doszedl MI4 to wszystko chodzi cacy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Forumowicze mam pewien problem,może zaradzicie. Dotarł dzisiaj miband od majfrienda (wersja w płaskim pudełku),45mAh,XMSH03HM Zainstalowalem aplikacje mi fit,oraz mi band notify ver 2 (android market).Co zauwazylem: - powiadomienia tylko w postaci białych diód (kolory inne niz biały sa niekatywne) - aplikacja mi fit działa łaczy się z opaską (brak ustawienia powiadomień sms) - aplikacja mi band notify praktycznie pokazuje tylko stan baterii (wszelkie inne opcje-powiadomienie sms,jakiekolwiek inne nie działąją) W jaki sposób ustawić powiadomienia smsowe i ustawienie kolorowych diód? Powiadomienia SMS da radę chyba z apki MiFit. Kolorowej diody nie da rady, masz nowy model z białą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Mam takie trochę głupie pytanie, ale co tam Czy mieliście jakieś problemy na bramkach na lotnisku mając na ręce MiBand'a? Czy na security check nie mają jakichś uwag, co to jest, etc? W Katowicach czy Frankfurcie czy innym europejskim lotnisku przechodziłem z mibandem na ręce. Z kolei w Toronto bardzo grzecznie poprosili o zdjęcie i wsadzenie do koszyka z resztą elektroniki. S3 LTE & Tapatalk 5.2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Dla zainteresowanych Ostatecznie Chińczyk zwrócił mi połowę kasy. nie chciałem się upierać przy Full refund bo gdyby kazał sobie odesłać to pewnie ja poniósł bym koszty i wyszło by na to samo tylko bez opaski. zapłaciłem 13.79$ oddał mi 7$, co w sumie daje około 26 zł za działającą opaskę DAYDAY BAnd Więc nie jest tak źle, będzie na prezent dla dziecka Edited September 19, 2015 by Marcin.M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymii Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) A ja swoją zamówiłem na allbuy, tracking mi pokazuje, że od 6 września jest w Polsce i.. tyle. Co może być z paczką? Edit: Tak to wygląda na stronie do trackingu. Miał ktoś podobnie? http://prntscr.com/8i1bt1 Edited September 19, 2015 by Szymii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Dla zainteresowanych Ostatecznie Chińczyk zwrócił mi połowę kasy. nie chciałem się upierać przy Full refund bo gdyby kazał sobie odesłać to pewnie ja poniósł bym koszty i wyszło by na to samo tylko bez opaski. zapłaciłem 13.79$ oddał mi 7$, co w sumie daje około 26 zł za działającą opaskę DAYDAY BAnd Więc nie jest tak źle, będzie na prezent dla dziecka Wysłał ci podrobe i jeszcze każe sobie odsylac? Rozumiem jakby była uszkodzona ale wysłanie podroby to było specjalne zagranie. Ja bym się upierał żeby mi oddał pelna kwotę. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishka49 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) A ja swoją zamówiłem na allbuy, tracking mi pokazuje, że od 6 września jest w Polsce i.. tyle. Co może być z paczką? Edit: Tak to wygląda na stronie do trackingu. Miał ktoś podobnie? http://prntscr.com/8i1bt1 Trochę poczekasz, bo przesyłki z allbuy nie są monitorowane w Polsce. Przyjdzie jak zwykły list (nie jest wymagany podpis podczas odbioru) Tak wygląda mój tracking http://www.17track.net/en/result/post-details.shtml?nums=SYL02060961QF Swojego mibanda dostałem ok 3 tyg temu Edited September 19, 2015 by mishka49 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Wysłał ci podrobe i jeszcze każe sobie odsylac? Rozumiem jakby była uszkodzona ale wysłanie podroby to było specjalne zagranie. Ja bym się upierał żeby mi oddał pelna kwotę. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Tak jak mówię wyszło mnie to w sumie 26 zł, może bym wyciągnął full refund, ale jestem zadowolony. ostatecznie będzie zabawka dla dziecka. A że ten Chińczyk nie uczciwy to zostawiam info dla potomnych Edited September 19, 2015 by Marcin.M Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecosilver Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Ja mam pytanie z innej beczki jak używanie mi banda wpływa na czas pracy telefonu - dużo szybciej bateria spada? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Nie, w miarę normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 A jak powinno się ładować mibanda? Z kompa? Czy można z ładowarki telefonu (5v 1a)? Bo ja do tej pory ładowałem z ładowarki i wszystko jest dobrze, a dziewczyny miband nagle zaczął tracić baterie 6% dziennie. S3 LTE & Tapatalk 5.2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Ja ładuje tylko z ładowarki Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edited September 19, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 A jakiej ładowarki od telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 No od Xiaomi Mi4 / sMIUI / Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Bo np na forum en.miui.com piszą żeby nie ładować z ładowarki tylko z kompa bo bateria się szybciej psuje (z ładowarki). S3 LTE & Tapatalk 5.2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 A jaka to różnica? Czy z ładowarki czy z komputera opaska i tak dostanie 5V. Co do prądu to i tak opaska weźmie tyle ile jej do tego potrzeba - elektronika w miband załatwi resztę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monster.limona Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Witam wszystkim. Mam kilka pytań. •Zakupiłem MiBand'a dokładnie 16 sierpnia na stronie gearbest.com, strona pokazuje że 19 sierpnia została wysłana - jest 20 września i opaski jak nie było tak nie ma. Słyszeliście może o tak długim czasie wysyłki, i jeśli opaska nie dotrze to kiedy będę mógł się domagać zwrotu pieniędzy? Przy zakupie płaciłem kartą. •Naczytałem się trochę tu na forum i zgłupiałem Którą aplikację najlepiej pobrać? Zależy mi na synchronizacji z Google Fit - czy jest spolszczona wersja aplikacji z możliwością synchronizacji z Google Fit? •Jeśli zainstaluję oficjalną Aplikację z Google Play to oprogramowanie w opasce się zaktualizuje, tak? Lepiej aktualizować czy nie - jak waszym zdaniem będzie lepiej? Dzięki wielkie wszystkim z góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
mishka49 Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Ok. Po kilku tyg wibracja przestała działać, tzn działa tylko podczas alarmu i parowania opaski, nie działa podczas powiadomień i w MiFit i w Miband tools. Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksywa Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Orientuje się ktoś może czy Xiaomiforsale sprzedaje MiBandy z diodami kolorowymi czy z białymi? Na stronie podali pojemność baterii "updated version of MiBand with 45 mAh" co oznaczałoby, że jest to wersja z białymi diodami. Na ibuygou sprawdziłem i tam podana jest pojemność 41 mAh a więc, który sklep sprzedaje MiBandy z kolorowymi diodami? Xiaomiforsale czy ibuygou? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekp Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Z tego co przeczytałem na stronie xiaomi, to baterię 45mAh ma model z białymi diodami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corutra Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Ja dostałem ostatnio nową opaskę z Gearbest.com z baterią 45mAh i ma kolorowe diody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Ja tez dostałem z 45mAh i była koloorowa Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
monster.limona Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Ja dostałem ostatnio nową opaskę z Gearbest.com z baterią 45mAh i ma kolorowe diody. ile czekałeś na przesyłkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 ile czekałeś na przesyłkę? Podbijam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Ładował ktoś mi banda przez otg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
corutra Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Za pierwszym razem przesyłka szła jakieś 25 dni a za drugim niewiele ponad 2 tygodnie. Na gearbest.com zamawiałem już kilka rzeczy i przesyłki do mnie średnio koło trzech tygodni dochodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Pogadałem z Dericą i oto mamy oficjalne stanowisko http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=162761 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Lol. Ale mają pomysły. Dzięki temu mamy obniżkę ceny. Gdzie wyszły i tak dosłownie groszowe oszczędności, a upośledzenie opaski jest duże, bez różnych kolorów. Przy wersji kolorowej, nie musze biegać za telefonem, gdy opaska informuje, bo kolorem rozróżniam powiadomienia. Mi4 / sMIUI / Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Tylko Xiaomi nie przewiduje wsparcia dla zewnętrznych apek, a w fabrycznej masz tylko jeden kolor. Wg ich researchu, rzadko kto zmienia kolory, więc zrobili jeden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 No właśnie ten ich wywiad trochę słaby. Aż nie do wiary, że Chińczycy nie chcą kolorów. Dla mnie osobiście, bez kolorów (pomimo ceny) opaska odpada. Bardzo przyzwyczaiłem się korzystać z tego udogodnienia. No ale to tylko mój punkt widzenia, który znika przy milionach na wschodzie. Mi4 / sMIUI / Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksywa Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 W takim razie nie wie ktoś może czy można kupić tą starszą wersję z kolorowymi diodami? Jeśli tak to gdzie? A może ktoś na sprzedaż będzie miał w dobrym stanie? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Czytaj wątki o Mi Band bo na pewno było, gdzie kupić wersje kolorową. Ktoś podawał link Mi4 / sMIUI / Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Ja zamówiłem kolorową na banggood.com, mają tam możliwość wyboru, choć zobaczymy co dotrze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts