eML Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 A powiedzcie, nie macie problemu na 8.4.19 z chęcią odblokowania się telefonu w kieszeni? Mam włączoną opcję smartcover i jak jest telefon w kieszeni to chce się odblokować (czy też wejść do google now), czuć wibrację a po wyjęciu prosi o pin (zbyt duża ilość nieprawidłowych prób odblokowania odciskiem palca). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Smart cover nie jest do tego tylko blokuj gesty w kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eML Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 @Kamil Kupiec jest to tak zwany Tryb kieszonkowy - tak włączony ciągle i nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Dzisiaj zrobiłem jednak reset do ustawień fabrycznych i ... 1. Ekran blokady powrócił - działa odcisk palca, jak nie chce odciskiem to prosi o PIN, a nie ma sytuacji gdy się odblokowuje bez pinu itp -> pomimo że był ustawiony 2. Bateria będzie do sprawdzenia - wczorajszy dzień - bajka - dzisiaj go znowu do 100% doładuję i sprawdzę czy będzie prosił o ładowarkę jutro po południu -> tak jak na 8.4.19 i SOT 5-6H czy bliżej mu będzie do 8.3.8 - 2 dni i SOT 7,5-8H 3. Spotify - dziwny wygląd - u mnie po odpaleniu apki po raz pierwszy na telefonie, było ciemne powiadomienie na ekranie blokady. ALE: odpaliłem później apkę na kompie, zamknąłem na telefonie. Przyszło powiadomienie na telefon - uwaga uwaga -> białe, normalne, w miarę ładne, ale czytelne 4. Prędkość działania - jest jeszcze lepiej niż na MIUI 9, natomiast coś jest nie halo z klawiaturą GBoard - co ciekawe, podczas konfiguracji telefonu działała fajnie, później po jej updacie, wczytaniu motywu znowu zaczęła lagować .. 5. Sam proces przywrócenia telefonu po formacie - bajka, godzinka i wszystko działa jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted June 30, 2018 Author Share Posted June 30, 2018 System działa spoko, animacje ładne, oczywiście dalej nie działają powiadomienia z oficjalnej aplikacji Twitter'a i chyba już działać nie będą. Resztę bugów pewnie wychwyce po dłuższym użytkowaniu Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 U mnie działają powiadomienia z aplikacji TwitteraOreo tastes better with Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted June 30, 2018 Author Share Posted June 30, 2018 U mnie są ikony jest dioda, nie ma dźwięku i wibracji i tak od aktualizacji do Oreo Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Warto instalować na główny telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Ja mam na głównym i jak na razie zbytnio nie narzekam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Witam. Mam twrp oficjalnie najnowsze i Global beta 8.6.28.i chciałem zainstalować soft przez twrp i wyskakuje uszkodzone archiwum zip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Może trzeba jeszcze raz pobrać plik. Czasem tak się zdarza. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Dzięki wielkie. A które twrp lepsze ? Red Wolf czy oficjalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Nie wiem które lepsze. Ja mam zwykłe i wszystko co potrzebuje - zrobię.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Czy po każdej aktualizacji systemu trzeba/powinno się robić reset do ustawień fabrycznych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Głównie przy zmianie wersji nakładki bądź samego Androida - ja robiłem reset do ustawień fabrycznych po przejściu z 7.1.1 na Oreo a potem z Oreo 9.2.3.0 na Global Dev. Teraz robiłem formata po przejściu z 8.4.19 ( MIUI 9 ) na 8.6.28 ( MIUI 10 )- ale tylko dlatego że miałem błąd z brakiem blokady telefonu. Jak u was bateria wygląda na MIUI 10 ? Jest lepiej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 (edited) @filipO21 co prawda nie używam miui 10, ale czytam forum miui i tam chwalą baterię. Edited July 6, 2018 by schreder Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Jest lepiej o ok 20-25% Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Oo, ciekawe U mnie pierwsze 50% schodziło przez 4h, kolejne 40% w zaledwie 1,5h zeszło teraz więc myślałem że będzie lepiej, wcześniej bardziej równomiernie. Wczoraj wyłączyłem historię lokalizacji, i zobaczymy czy coś to zmieni Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Jak to wyłączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Google - lokalizacja - historia lokalizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 U Was też są takie szumy podczas nagrywania filmów stockową kamerą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 1 rozładowanie na 8.7.5 i miui10. Tragedii nie ma, 2 dni pracy, zrobione 50 -70 zdjęć, 50/50 LTE i wi-fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Jest jakaś lista aplikacji do wyłączenia l/usunięcia (bezpiecznego) z naszych mi6tek na miui10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Pojawiła się już aktu miui 10 8.7.12 właśnie pobieram Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihum Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 witam wszystkich mam jedno pytanie . kupilem niedawno mi8 na allegro ze sprawdzonego zrodła . wszystko oryginalne tak jak kupione w sklepie. ale moje pytanie odnosi sie do systemu . bo wiem ze niektore mi 8 juz maja miui 10 na pokladzie. Ja chcialbym wiedziec kiedy takowa aktualizacja spotka moj telefon . za pomoc dzieki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Jeśli twoja wersja to wersja Global Stable - to za miesiąc/dwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihum Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 jestem kompletnie zielony w tych sprawach . nawet nie wiem jak to sprawdzic jaka to wersja . tyle wiem ze na pudelku jest napisane global version a ja mam miui 9,6,3,0 OEAMFID czyli chyba mi global 9,6 stabilna Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted August 24, 2018 Author Share Posted August 24, 2018 Możesz wgrać dev, ale jak byś chciał wrócić do wersji stabilnej to będziesz musiał odblokować bootloader Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Możesz wgrać dev, ale jak byś chciał wrócić do wersji stabilnej to będziesz musiał odblokować bootloader Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJa na mi6 cały czas na dev i działa idealnie, niektórzy mówią że nawet lepiej niż stableWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihum Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 tylko ze ja nie mam pojecia jak to zrobic samemu . chyba raczej zaczekam na oficjalna aktualizacje ... tylko ile trzeba czekac lat swietlnych na to . a wiem ze niekore nowe mi 8 moja miui 10 od kopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 (edited) @mihum No to masz wszystko ok. Prawdopodobnie będzie w ciągu kilku najbliższych miesięcy - jeśli chcesz, możesz wgrać Xiaomi.eu, które MIUI 10 już ma... ale jeśli jesteś kompletnie zielony, to będziesz musiał przestudiować poradniki i ogarnąć, co i jak... lub ewentualnie wgrać global beta, którego jednak jeszcze nie ma... lub czekać @zbiecik, Global Beta jeszcze nie ma na Mi8. Znaczy się - linki gdzieś tam znajdziesz, bo robią globala betę (na razie niepublicznie), ale zaktualizować nie zaktualizujesz jak ma się zablokowany bootloader, bo updater na to nie pozwoli. Edited August 24, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihum Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 no to poostaje mi czekac . dziki wszystkim za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianus1980 Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Siema, kupiłem MI8 od goldway, podobno ma odblokowany bootloader, czyli mogę odrazu instalować miui.eu mam teraz mi5 na global dev i jakoś wolę MIUI.eu pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 18 godzin temu, Adrianus1980 napisał: Siema, kupiłem MI8 od goldway, podobno ma odblokowany bootloader, czyli mogę odrazu instalować miui.eu mam teraz mi5 na global dev i jakoś wolę MIUI.eu pl jak masz odblokowany to można od zaraz (ja taki dostałem z Global 9.5) . Do 10 (na Mi5) już byłem tak przyzwyczajony że z tym długo nie wytrzymałem 10 poprawia sporo (np trochę obsługę notcha) ale jeszcze im sporo do zrobienia sporo zostało (np. dokończenie obsługi notacha, rozpoznawanie twarzy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 WAŻNE! Może was zainteresować! Blokada instalacji global na nowych xiaomi z chin! Nasze powinny być ok bo juz mamy odblokowany bootloader, ale z kolejnymi może być problem w tym z Mi8 EE!! https://miuipolska.pl/forum/topic/36341-xiaomi-blokuje-możliwość-instalacji-romu-global-w-smartfonach-przeznaczonych-na-rynek-chiński/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts