Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.06.2018 o 23:28, jjkielce napisał:

Moje nowe tarcze kolorowe. Czcionki dni tygodnia zapożyczone z tarczy MixMax za co autorowi bardzo dzięki ( nie pamietam niestety ko je stworzył. sorry)

A można by to samo tylko godzina i kroki na biało, a puls na niebiesko tak jak jest zostawić?;)

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkami...
Opublikowano
14 godzin temu, FromWP napisał:

@[email protected] Zamieniłem czerń na przezroczystość w plikach baterii i częściowo wskaźniku kroków i to już się wolno, ale wgrywa:

mustang.bin 

Dziękuję za podpowiedź z czernią @FromWP. Wykorzystam przy poprawkach. Ja znalazłem inny sposób - zamieniłem odświeżanie baterii z co 5% na co 10% i waga spadła ale wskaźnik baterii stracił na płynności. Użyłem też kompresji. Wyszło tak https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=8778.

Ale to jest beta. Chciałem zobaczyć jak to zadziała i czy będzie czytelne. Na moje oko dobry efekt ale wymaga poprawek. W planach mam wydłużenie wskazówki od kroków i uczynienie tła bardziej czytelnym. To które jest to foto i przy zmianie rozdzielczości traci na jakości. Chciałbym narysować chociaż cyfry ale nie mogę znaleźć czcionki.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, [email protected] napisał:

Widziałem. 11 grafik baterii w zupełności wystarcza, a jak zmienisz tą czerń to bin będzie ważył jeszcze mniej (bo nadal jest dosyć duży). Przy tak małych rozdzielczościach z czcionkami jest problem i często trzeba to potem ręcznie piksel po pikselu poprawiać. Już widzę że na tle tarczy powskakiwały ci kolorowe piksele zamiast białych. Trzeba to ręcznie skorygować i będzie trochę czytelniej.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam pytanie oraz propozycje. Czy da się ustawić indeks godziny nie jako 10 cyfr od 0 do 10 tylko jako 25 cyfr od 00 do 24? Jeśli jest to wykonalne, proponuję stworzyć wspólnie tarczę ze zmiennym tłem dla danej pory dnia wg. godziny... 

Co wy na to? Aktualnie szukam motywu do tła, może ktoś ma jakieś propozycje. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Edytowane przez pawellooo20
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 15.06.2018 o 11:13, ewjp napisał:

witam czy znalazł pan sposób na otwarcie tego pliku w tym programie bo umnie występuje to samo

Nie znalazłem. Próbowałem kilkukrotnie bez skutku. Na szczęście mam drugi komputer inanim wszystko śmiga. Ten, na którym nie chce się otwierać ma "10" na SSD, drugi "7" na zwykłym dysku. 

Opublikowano
Witajcie,  czy ktoś spotkał sie z tarcza na bipa, taka jak oryginalna gdzie jest czarne tlo, godzina, pomiar tetna i kroki, tyle że zamiast tych krokow żeby była pogoda? 
Taką?
803142751121bee047e4ee534d3701e2.jpg

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.06.2018 o 17:55, jjkielce napisał:

może taka bedzie pasowac? celowy problem z baterią 100% ale przez to trochę czytelniejsze. dla mnie osobiście trochę za biała no ale o gustach się nie dyskutuje.

A mogę jeszcze prosić tylko o białe minuty w tej tarczy?:)

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak bezmyślnie przewalić cytowany post wraz z obrazkiem...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 25.06.2018 o 18:09, jjkielce napisał:

prosze

Dziękuję bardzo

Edytowane przez mrosi
Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.06.2018 o 16:49, Marchelius napisał:

a o ktora tarczę ci chodzi? generalnie tarcze Thienguyen zawieraja chyba masę błędów bo watchwace nie mośe ich prawidłowo rozłożyć co zdarzyło mi się 1 raz. więc jeśli bateria nie jest problemem to resztę zaraz ci zrobię

Edytowane przez mrosi
Opublikowano

Panowie proszę o pomoc - do tej pory wgrywałam nowe tarcze podmieniając pliki w folderze android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin.... zachciało mi się przejścia z global stable na dev - no i teraz folder watch_skin jest pusty - kiedyś było tak, że należało wgrać jakąś tarcze z mifit i pliki się pojawiały - wgrałam kilka i folder nadal jest pusty i nie mam co podmienić a tym samym nie mogę zmienić tarczy... :-(

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.06.2018 o 00:22, jjkielce napisał:

proszę bardzo

Witam. Czy można prosić tarcze moja_fullcolor_pl z godziną w kolorze białym? 

Edytowane przez mrosi
Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.06.2018 o 10:45, jjkielce napisał:

tak na szybko (choć osobiscie uważam że jest za mało kontrastowa). I dobrej zabawy z tarczą życzę. 

Wydaje mi się że ładnie by wyglądało na białym tle to wszystko jakby cyfry były czarne wszystkie. A można taką na próbę zrobić i wstawić tutaj?

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak bezmyślnie przewalić cytowany post wraz z obrazkiem...
Opublikowano

fajne obie choć wersja z kolem jednak fajniejsza. gdybyś tylko zrobił ostatnie kolo ciemno niebieski (lub wszystkie kola w odcieniach niebieskich) to byloby super. generalnie tarcza z potencjalem

Opublikowano

Pytanko laika: dlaczego w większości tarcz nie zmieniają mi się ikony pogody, natomiast temperatura się zmienia? Czy ikona pogody to tylko symbol i jest niezmienna?

Opublikowano (edytowane)

tak na szybko. polskie dni tygodnia potem

moja_fullcolor_inverted_en_packed.bin

moja_fullcolor_inverted_en_packed.gif.8db05ab3a53bc31bb641fbe0d7ed7d3e.gif

i wersja pl

moja_fullcolor_inverted_pl_packed.gif.b49d2dd374b3631619dfd148c12dddb6.gif

moja_fullcolor_inverted_pl_packed.bin

3 godziny temu, Carburator napisał:

Pytanko laika: dlaczego w większości tarcz nie zmieniają mi się ikony pogody, natomiast temperatura się zmienia? Czy ikona pogody to tylko symbol i jest niezmienna?

a jakiego programu w tel używasz? Pogoda musi być synchronizowana przez tel oczywiście z dostępem do internetu.

Edytowane przez jjkielce
Opublikowano (edytowane)

Mam Samsunga Note 4, pogoda aktualizuje się przez aplikację systemową. I tak jak napisałem, temperatura w zegarku się zmienia - zgodnie z tą w telefonie, jednak na zegarku cały czas mam tą samą ikonę pogody, niezależnie od tego co za oknem i na widgecie w telefonie.

Edytowane przez Carburator
Opublikowano
Przed chwilą, Carburator napisał:

Mam Samsunga Note 4, pogoda aktualizuje się przez aplikację systemową. I tak jak napisałem, temperatura w zegarku się zmienia, jednak cały czas mam tą samą ikonę pogody, niezależnie od tego co za oknem i na widgecie Samsunga.

jakiego programu do zegarka?. Systemowa apka nie ma połaczenia z zegarkiem

Opublikowano
Przed chwilą, Carburator napisał:

MiFit

to sprawdź ustawienia pogody w MiFit (czasem ich serwer pogodowy nie działa). W zegarku powinna ci się zmienić pogoda. No i tarcza może być skopana.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałem wszystko, wpisywanie miasta spod palca, po GPS, dalej ikona się nie zmienia.

A tak na marginesie, czy byłaby szansa, aby jakaś dobra dusza zmodyfikowała na język polski dni tygodnia w tej tarczy?

5b37d8deeca65_CLEANSMART.gif.9f3ce1ce8907ae201756c04fe3868bc4.gif

https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=2309

Ta też jest mega. Tylko gdyby jeszcze tarcza była w wersji invert wraz ze zmianą koloru soboty i niedzieli z czerwonego na zielony lub cyan. Czerwone serce jest ok. Niestety kolor czerwony świetnie wygląda na elranie komputera lub wyświetlacza np. tft lub led, jednak w naszym zegarku jest słabo czytelny i mdły. Dobrze wygląda tylko z białym tłem.

5b27f7bf41b1c_18062018.gif.eccc592283a65983b7065483f31cff61.gif

https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=8644

Edytowane przez Carburator
Opublikowano

A można zachować identyczną lub bardzo podobną czcionkę dni tygodnia? Sorki, ale dla moich zmęczonych oczu jest za mała, a czerwony kolor dodatkowo osłabia czytelność... Ale wielkie dzięki za starania. Sam próbowałem, ale już tego nie ogarniam :(

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Carburator napisał:

A można zachować identyczną lub bardzo podobną czcionkę dni tygodnia? Sorki, ale dla moich zmęczonych oczu jest za mała, a czerwony kolor dodatkowo osłabia czytelność... Ale wielkie dzięki za starania. Sam próbowałem, ale już tego nie ogarniam :(

dużo pracy. trzeba zrobić wszystko od początku . chyba że znajde taka to nie bedzie problemu.

Edytowane przez jjkielce
  • Like 1