Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ghost12 Sprawdzę po powrocie do domu wersję z tego linku od Ciebie, oraz sprawdzę z apkmirror (tam jest HBO GO Android TV (Android TV) 12.0.0.920) :) Chyba, że już porównywales obie wersje?

Opublikowano

Wersja z apkmirror nie obsługuje naszego regionu a wersja z linka (HBO GO_0.0.59.apk) działa. Zalogować się jednak trzeba pinem z zalogowanego urządzenia mobilnego lub komputera.

Opublikowano

Pobrałem apk'e HBO GO_0.0.59.apk.

Zainstalowałem na Mi Box (4k) i niestety nie działa.

Po włączeniu ekran przekręca się w pozycję poziomą, tak że tekst jest w drugą stronę i tekst "Not in Service Area".

Opublikowano
8 godzin temu, mini21 napisał:

Po włączeniu ekran przekręca się w pozycję poziomą, tak że tekst jest w drugą stronę i tekst "Not in Service Area".

A odinstalowałeś inne apki z hbo? U mnie wygląda jak natywna apka do androidtv

Opublikowano
8 godzin temu, mini21 napisał:

Polecam aplikację Rotation Locker do rozwiązania problemu.

Opublikowano
1 godzinę temu, ghost12 napisał:

A odinstalowałeś inne apki z hbo? U mnie wygląda jak natywna apka do androidtv

Nie miałem wcześniej żadnej innej aplikacji HBO.

55 minut temu, mariopel napisał:

Polecam aplikację Rotation Locker do rozwiązania problemu.

Tak, tylko to i tak na nic skoro wywala ten błąd i nic nie idzie zrobić.

Dobra, zainstalowałem jeszcze raz i poszło.

Już wiem nawet czemu - miałem dwie apk HBO Go, teraz zainstalowałem tą drugą i działa.

Sorryz za zamieszanie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witajcie, [pytanie zadałem też na innym forum, ale może ktoś z was będzie w stanie odpowiedzieć]

wczoraj zakupiłem MIBOX-a 4 [Android 6.0.1], jestem po instalce najnowszego KODI. Podłączone do Panasonic Viera. I zabrałem się za próbę instalacji HBO GO.

Próbuję zainstalować podawaną tu apkę HBO w wersji 5.1.2 czy  podanej 0.0.59 przez ES Eksplorator. Daję "zainstaluj: i wyświetla się komunikat "Instalowanie zablokowane". Dla bezpieczeństwa w telefonie zablokowano możliwość instalowania aplikacji z nieznanych źródeł". Mam w tym kroku do wyboru: anulować lub przejść do ustawień. Oczywiście idę w ustawienia i tam wyłączam w MIBOX wszystkie trzy blokujące blokady. I teoretycznie powinienem spróbować jeszcze raz z powodzeniem. Ale sytuacja jest dalej ta sama - nie mogę zainstalować aplikacji. Czy mogę mieć jeszcze coś zablokowane, dlaczego występuje?

[edit] Już wyjaśniono mi, że w ustawieniach androida w zakładce bezpieczeństwo należy włączyć nieznane źródła.
[edit2]. Już mi pięknie wszystko działa na HBO GO, powiedziałbym nawet - idealnie:nawigacja, obraz ect.

Edytowane przez ArtArtur
Rozwiązanie
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 4.02.2018 o 22:34, bobaspk napisał:

ArtArturze- która z wersji Ci tak ładnie śmiga?

http://www17.zippyshare.com/v/VgZz7lQ9/file.html - HBO.G0_0.0.59.apk

Ta wersja. 
Potrzebujesz jednak 8 cyfrowego TV PIN aby się zalogować.

Jak masz 6 cyfr to musisz zadzwonić do operatora z prośbą o usunięcie konta po czym założyć je ponownie. Wtedy będziesz mieć już 8 cyfrowy.
Wczoraj to przerabiałem w NC+. Teraz HBO GO pięknie śmiga. Jest w pełni funkcjonalne i jakościowo też dość ładnie gra.

Jest to oficjalna apka więc bez problemu sterujemy nią pilotem i wyświetla się na pulpicie.

Edytowane przez Cripex
Opublikowano

Oglądać można ale do prawidłowego działania to jeszcze jej daleko. Choćby to że nie zapamiętuje co oglądałem - czasem zapamięta ale chyba przez przypadek. Dlatego muszę pamiętać na którym odcinku serialu skończyłem bo aplikacja mi w tym nie pomoże a teoretycznie powinna. Powinno nawet to być spójne dla wszystkich urządzeń dla danego konta. No ale dobre i to...

Opublikowano

Wiadomo, że Netflixa ciężko jest przebić.

HBO GO generalnie kładzie laskę na swoje aplikacje i skupia się głównie na kanałach.
W przypadku Netflixa aplikacja to główny dochód. W przypadku HBO GO aplikacja to wątek poboczny na którym mniej się skupiają.

Też zauważyliście, że na HBO GO większość filmów to Francuskie produkcje? Znaczy wiem, że najwięcej jest USA/UK, ale zaraz po nich są Francuskie produkcje ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie że będzie dostępne jako miesięczny abonament, ale do korzystanie nie potrzeba mieć już wykupionego HBO u jakiegoś dostawcy Tv.

HBO Go można teraz zakupić osobno tak jak Netflix.

Opublikowano

Mam pytanie do posiadaczy MiBox-a i HBO GO. Jak wiadomo HBO obsługuje do 4 urządzeń różnego typu. Pytanie więc, jaki slot blokuje po rejestracji apki na MiBox? Jest to slot odpowiedzialny za TV czy jakiś inny?

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś odnotował problem z aplikacją HBO GO_0.0.59.apk, a mianowicie wyskakujący komunikat po stracie "Brak połączenia z internetem"? Mimo że sprzęt jest podłączony do sieci.

Edytowane przez mariopel
Opublikowano

Wyglada na to, ze zablokowali wersje beta android tv.

Ponizej najnowsza wersja ze sklepu (5.3.0) w ktorej poprawilem 2 rzeczy:

- wymusilem interfejs tabletowy, nie trzeba stawiac telewizora na boku albo uzywac jakichs obracaczy ;)

- dodalem odpowiedni bannerek, nie trzeba odpalac przez preferencje czy jakies inne wynalazki, odpalamy prosto z ekranu home

Testowalem z tv 1080p i android 6.0. Chyba wszystko dziala. Obsluga oczywiscie myszka.

Mialem jakis blad odnosnie biblioteki chromecast jednorazowy, oraz po starcie wyswietla info, ze odpalamy na niewspieranym urzadzeniu :D

https://filebin.net/m1fqbnk3fvy9qx1r

Opublikowano
Dnia 5.04.2018 o 23:21, c0d34fun napisał:

- wymusilem interfejs tabletowy, nie trzeba stawiac telewizora na boku albo uzywac jakichs obracaczy ;)

- dodalem odpowiedni bannerek, nie trzeba odpalac przez preferencje czy jakies inne wynalazki, odpalamy prosto z ekranu home

Testowalem z tv 1080p i android 6.0. Chyba wszystko dziala. Obsluga oczywiscie myszka.

Mialem jakis blad odnosnie biblioteki chromecast jednorazowy, oraz po starcie wyswietla info, ze odpalamy na niewspieranym urzadzeniu :D

Zainstalowałem Twoją aplikację, ale niestety przez pilot (jeszcze mam do sprawdzenia pada) nie da się sterować. Te sub menu po lewej stronie jest nieaktywne, jedynie można w niego wejść, ale nic po za tym (nie można przechodzić w dół pomiędzy zakładkami). Jest jakiś sposób by móc z tego korzystać, bez myszki?

Pozdrawiam.

Opublikowano

c0d34funr pisze, że obsługa tylko myszką. Podejrzewam, że powinno się jeszcze dać jakimś pilotem z "airmouse"

Ja na razie korzystam z apki HBO GO zainstalowanej w smartfonie i przesyłam obraz na tv za pomocą Mi Boxa. Dla mnie to wygodniejsze niż podpinanie myszki.

Opublikowano

No tak, u mnie też wczoraj  po tym w sumie dobrym działaniu 0.0.59 piękny sen się skończył :). Komunikat o braku połacznia z internetem.
Ze apkami na sterowanie mysza chyba nie zdecyduje się, nie jest to dla mnie zbyt komfortowe.
Na razie będe korzystał z vod hbo na kablówce, może za jakiś czas wyjdzie coś podobnego do 0.0.59 co usunie problem.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.04.2018 o 23:21, c0d34fun napisał:

Aplikacja instaluje się i działa ok, szkoda, że myszka no ale trudno ale słaba jakość tych filmów jest, HD mi się na pewno nie odpala. ;/ W ust nie widze nigdzie żeby to zmienić.

Edytowane przez Rygiel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...