ZiP Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 A jak nie naprawią w ciągu 2 miesięcy, to będzie wysyp problemów z uwaloną kartą SD. No i jeszcze trzeba mieć szybką kartę SD xD.
wiesiek3d Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Dołożył bym z 200 żeby nie poprawiać niedoróbek producenta. Czy każdy własciciel Redmi musi robić swapy, tweaki zeby normalnie używać fona ? Co z tego że ma dobre bebechy skoro soft go zarzyna i przegrywa z gorszymi niby sprzętami.
Numb Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ja mam Redmi 1, nie muszę nic robić, działa znakomicie. Xiaomi wypuściło Redmi 1S ze zbugowanym romem, a ludzie kupują 1S zamiast poczytać i kupić 1. Nie wychodzą na tym zbyt dobrze.
msk Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Jak chcesz uwalić kartę SD swap'em? Czy te karty mają 2000 zapisów tylko i potem ona nie żyje? Bez przesady. Wcześniej wymienisz telefon niż Ci kartę SD rozjedzie swap... Edited August 26, 2014 by msk
SunTzu Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 @up Mniej więcej 2000 zapisów mogą mieć, a nawet mniej Pamiętaj kości w SD to nie to samo co w SSD, są znacznie gorszej jakości.
laci1 Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 Jakie są znaczące róźnice między 1S a Redmi(Red Rice) ? Wiem tylko o procesorze. Chcę kupić dziewczynie telefon i nie wiem który wybrać.
OutSideR Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 proc i soft tylko albo az rr1 slabsza wydajnosc a brak problemow z softem
J_D Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 laci1 - jeśli dziewczyna spełnia się grzebiąc w romach, ustawieniach, kocha robić swapy,fixy (wciąż mówimy o telefonie ) lub jeśli chcesz żeby Cię rzuciła to śmiało bierz 1s 2
J_D Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 (edited) Wszystkie wersje od 24 stabilnie zjadają ram i uwalają aplikacje. Bardzo niewymagający user to zniesie ale taki nie potrzebuje smartfona.... Podobno jak zrobisz swapa na SD to na 36 da się żyć. Ale po co się męczyć, jeśli jeszcze nie nabyłeś tej słuchawki. Może warto się zastanowić jakiego telefonu dziewczyna potrzebuje? Nie znamy jej potrzeb więc ciężko coś doradzić, powinieneś mieć informacje z pierwszej ..khm.. ręki. Jeśli zapomina podładować raz dziennie telefonu to 1s raczej też nie jest dla niej itd... Edited August 28, 2014 by J_D
AntyS Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 Nie mam pojęcia co robicie z telefonami. Jestem SZCZĘŚLIWYM posiadaczem 1s i nie mam żadnych problemow z ubijaniem apek. Nie korzystam żadnych swap i fixów. Powiem tak: edmondo + muzyka + mapy google + yanosik i nic nie ubija. Co mnie wkurza to brak wyboru domyślnej pamieć. Bardzo niewymagający user to zniesie ale taki nie potrzebuje smartfona.... Ja na szczęście nie muszę ratować codziennie świata smarfonem 1
eXclusive Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 w 37 można wybrać np. gdzie mają się zapisywać fotki z aparatu obecnie testuję rom
J_D Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 (edited) niewymagający user - wg mnie osoba która wymaga od telefonu sprawnego działania jego podstawowych funkcji : rozmowy telefoniczne,sms,budzik, kalkulator. I takiej osoby 1s nie zawiedzie. Ale też do takich funkcji nie trzeba smartfona. AntyS ---> gratuluję i zazdroszczę. Co prawda z każdym nowym softem jest ciut lepiej i część błędów jest usuwana ale do ideału jeszcze daleko. Przegladarka, GG i już czasem ramu brakuje do sprawnego działania klawiatury... na 36 raczej nie wywala,częściej zamula i samemu trzeba coś ubić eXclusive --> daj znać co i jak trochę to śmieszne bo zapisywanie fotek i filmów z aparatu na sd działało już w romach z maja, tzn aparat sam je zapisywał po zapchaniu w 100% pamięci wewnętrznej. Więc dziwne że dopiero teraz będzie można to samemu ustawić. Ogólnie wolałbym rzadsze aktualizacje ale konkretniejsze. Edited August 28, 2014 by J_D
tosshi2 Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 niewymagający user - wg mnie osoba która wymaga od telefonu sprawnego działania jego podstawowych funkcji : rozmowy telefoniczne,sms,budzik, kalkulator. I takiej osoby 1s nie zawiedzie. Ale też do takich funkcji nie trzeba smartfona. AntyS ---> gratuluję i zazdroszczę. Co prawda z każdym nowym softem jest ciut lepiej i część błędów jest usuwana ale do ideału jeszcze daleko. Przegladarka, GG i już czasem ramu brakuje do sprawnego działania klawiatury... na 36 raczej nie wywala,częściej zamula i samemu trzeba coś ubić eXclusive --> daj znać co i jak trochę to śmieszne bo zapisywanie fotek i filmów z aparatu na sd działało już w romach z maja, tzn aparat sam je zapisywał po zapchaniu w 100% pamięci wewnętrznej. Więc dziwne że dopiero teraz będzie można to samemu ustawić. Ogólnie wolałbym rzadsze aktualizacje ale konkretniejsze. W tej opcji można od razu zapisywać wszystko z aparatu, aplikacji wideo i muzyki na kartę SD. Ja wcześniej korzystałem WSM tools, teraz nawet nie wgrywałem. Co do samego działania telefonu, teraz już nie ma z nim problemów, bynajmniej ja nie mam.
OutSideR Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 a ja zauwazylem juz od paru wersji ze changeloga im sie pisac nie chce wcale, podaja jedna wybiorcza rzecz ale nawet po samej zawartosci softu widac ze wiele sie zmienia
tosshi2 Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 a ja zauwazylem juz od paru wersji ze changeloga im sie pisac nie chce wcale, podaja jedna wybiorcza rzecz ale nawet po samej zawartosci softu widac ze wiele sie zmienia Też to zauważyłem. Bo zmiany są duże.
SunTzu Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 (edited) Też to zauważyłem. Bo zmiany są duże. Czy ja wiem... Podczas grania głośniki bluetooth mi wywala i przechodzi na dźwięk z tylnego głośnika... to jakiś żart by stabilnie nawet sprzęt nie działał. Edited August 29, 2014 by SunTzu
tosshi2 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Czy ja wiem... Podczas grania głośniki bluetooth mi wywala i przechodzi na dźwięk z tylnego głośnika... to jakiś żart by stabilnie nawet sprzęt nie działał. Wiesz ja nie używam głośników na bluetooth więc tego nie mogę sprawdzić. Bluetootha używam tylko do przesyłania plików i połączenia z komputerem w samochodzie przez emulator, a tutaj działa wszystko ok. Zraportuj buga na stronie Miui.com, to za jakiś czas powinni to naprawić: http://en.miui.com/thread-6836-1-1.html
eXclusive Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 (edited) na horyzoncie rom CM 10.2, jest też inny "czysty" andek od chinczyków, zainstalowałem na chwilę i ciekawie się zapowiada no coś ruszyło z CUSTOMAMI Edited August 29, 2014 by eXclusive
Erouz Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 eXclusive jak byś mógł dać namiar na ten czysty rom to był bym wdzięczny
tosshi2 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 to jest jeszcze beta, zanim wyjdzie finalna wersja to pewnie będzie Miui v6.
SunTzu Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 (edited) Mam do was pytanie, nie wiem czy to bug czy funkcja. Ale podczas nawigacji mam słuchawkę bluetooth AD2P itp... Dźwięk z nawigacji (sygic) idzie przez głośnik, podczas gdy rozmowy idą przez słuchawkę... Natomiast w innej aplikacji aka muzyka/filmy wszystko idzie przez słuchawkę. To bug czy jakaś funkcja? Wiesz ja nie używam głośników na bluetooth więc tego nie mogę sprawdzić. Bluetootha używam tylko do przesyłania plików i połączenia z komputerem w samochodzie przez emulator, a tutaj działa wszystko ok. Zraportuj buga na stronie Miui.com, to za jakiś czas powinni to naprawić: http://en.miui.com/thread-6836-1-1.html Zgłosiłem już parę... możesz mi powiedzieć jak przeszukać swoje posty? Edited August 29, 2014 by SunTzu
tosshi2 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Mam do was pytanie, nie wiem czy to bug czy funkcja. Ale podczas nawigacji mam słuchawkę bluetooth AD2P itp... Dźwięk z nawigacji (sygic) idzie przez głośnik, podczas gdy rozmowy idą przez słuchawkę... Natomiast w innej aplikacji aka muzyka/filmy wszystko idzie przez słuchawkę. To bug czy jakaś funkcja? Zgłosiłem już parę... możesz mi powiedzieć jak przeszukać swoje posty? zaloguj się na miui.com i wejdz na swój profil, będziesz tam miał zakładkę my post i tam możesz sprawdzić swoje posty które pisałeś.
SunTzu Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Ok.. znalazłem. Nie w my post, bo nie mam czegoś takiego tylko w "replies".
l_mike Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Oprócz kwestii ciągłego ubijania aplikacji (np. messengera w momencie pisania wiadomości...) w 1S zaskakująco nie leży mi bryła samego telefonu. Wcześniej miałem Nexusa 4 - był wygodny, ani raz mi nie wypadł. Mój 1S już jest bardzo poobijany (i to nie plecki, a te niewymienne rogi). Po prostu leci z rąk, co nigdy mi się nie zdarzało.
Ramirez Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 [...]te niewymienne rogi[...]A to są wymienne rogi w jakichś smartfonach?
mirumator Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Mam ostatnio problem jeżeli coś próbuje zainstalować na redmi 1s ciągle mi wyskakuje 'błąd zamało wolnego miejsca ' choć tego miejsca nie powinno brakować co zrobić?
mirumator Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Nie mam teraz używałem kiedyś na Samsunga s plus Ale teraz nie, mam aktualizacje numer 37 i ten problem właśnie się pojawil
mirumator Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 (edited) Nie mam teraz używałem kiedyś na Samsunga s plus Ale teraz nie, mam aktualizacje numer 37 i ten problem właśnie się pojawil Edited August 31, 2014 by mirumator
igoor1983 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 kurcze cos brakuje mi juz miejsca na wewnetrznej wiem ze nowy rom umozliwia przerzucenie fotek na sd a czy mozna jakos rowniez domyslnie instalowac aplikacje na sd?
AntyS Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 kurcze cos brakuje mi juz miejsca na wewnetrznej wiem ze nowy rom umozliwia przerzucenie fotek na sd a czy mozna jakos rowniez domyslnie instalowac aplikacje na sd? Niestety nie. Ja korzystam z folder mount.
Recommended Posts