Jump to content

Recommended Posts

Posted

A jak nie naprawią w ciągu 2 miesięcy, to będzie wysyp problemów z uwaloną kartą SD. 

No i jeszcze trzeba mieć szybką kartę SD xD.

Posted

Dołożył bym z 200 żeby nie poprawiać niedoróbek producenta.

Czy każdy własciciel Redmi musi robić swapy, tweaki zeby normalnie używać fona ?

Co z tego że ma dobre bebechy skoro soft go zarzyna i przegrywa z gorszymi niby sprzętami.

Posted

Ja mam Redmi 1, nie muszę nic robić, działa znakomicie. Xiaomi wypuściło Redmi 1S ze zbugowanym romem, a ludzie kupują 1S zamiast poczytać i kupić 1. Nie wychodzą na tym zbyt dobrze.

Posted (edited)

Jak chcesz uwalić kartę SD swap'em? Czy te karty mają 2000 zapisów tylko i potem ona nie żyje? Bez przesady. Wcześniej wymienisz telefon niż Ci kartę SD rozjedzie swap...

Edited by msk
Posted

@up

Mniej więcej 2000 zapisów mogą mieć, a nawet mniej :P Pamiętaj kości w SD to nie to samo co w SSD, są znacznie gorszej jakości. 

Posted

Jakie są znaczące róźnice między 1S a Redmi(Red Rice) ?

Wiem tylko o procesorze. 

Chcę kupić dziewczynie telefon i nie wiem który wybrać.

Posted

laci1 - jeśli dziewczyna spełnia się grzebiąc w romach, ustawieniach, kocha robić swapy,fixy (wciąż mówimy o telefonie :P) lub jeśli chcesz żeby Cię rzuciła to śmiało bierz 1s

• Like 2
Posted (edited)

Wszystkie wersje od 24 stabilnie zjadają ram i uwalają aplikacje. Bardzo niewymagający user to zniesie ale taki nie potrzebuje smartfona....

Podobno jak zrobisz swapa na SD to na 36 da się żyć. Ale po co się męczyć, jeśli jeszcze nie nabyłeś tej słuchawki.

Może warto się zastanowić jakiego telefonu dziewczyna potrzebuje? Nie znamy jej potrzeb więc ciężko coś doradzić, powinieneś mieć informacje z pierwszej ..khm.. ręki. Jeśli zapomina podładować raz dziennie telefonu to 1s raczej też nie jest dla niej itd...

Edited by J_D
Posted

Nie mam pojęcia co robicie z telefonami. Jestem SZCZĘŚLIWYM posiadaczem 1s i nie mam żadnych problemow z ubijaniem apek. Nie korzystam żadnych swap i fixów. 

Powiem tak: edmondo + muzyka + mapy google + yanosik i nic nie ubija. 
Co mnie wkurza to brak wyboru domyślnej pamieć. 

Bardzo niewymagający user to zniesie ale taki nie potrzebuje smartfona....

Ja na szczęście nie muszę ratować codziennie świata smarfonem :cool:

• Like 1
Posted (edited)

niewymagający user - wg mnie osoba która wymaga od telefonu sprawnego działania jego podstawowych funkcji : rozmowy telefoniczne,sms,budzik, kalkulator. I takiej osoby 1s nie zawiedzie. Ale też do takich funkcji nie trzeba smartfona.

AntyS ---> gratuluję i zazdroszczę. Co prawda z każdym nowym softem jest ciut lepiej i część błędów jest usuwana ale do ideału jeszcze daleko. Przegladarka, GG i już czasem ramu brakuje do sprawnego działania klawiatury... na 36 raczej nie wywala,częściej zamula i samemu trzeba coś ubić :)

eXclusive --> daj znać co i jak :) trochę to śmieszne bo zapisywanie fotek i filmów z aparatu na sd działało już w romach z maja, tzn aparat sam je zapisywał po zapchaniu w 100% pamięci wewnętrznej. Więc dziwne że dopiero teraz będzie można to samemu ustawić.

Ogólnie wolałbym rzadsze aktualizacje ale konkretniejsze.

Edited by J_D
Posted

niewymagający user - wg mnie osoba która wymaga od telefonu sprawnego działania jego podstawowych funkcji : rozmowy telefoniczne,sms,budzik, kalkulator. I takiej osoby 1s nie zawiedzie. Ale też do takich funkcji nie trzeba smartfona.

AntyS ---> gratuluję i zazdroszczę. Co prawda z każdym nowym softem jest ciut lepiej i część błędów jest usuwana ale do ideału jeszcze daleko. Przegladarka, GG i już czasem ramu brakuje do sprawnego działania klawiatury... na 36 raczej nie wywala,częściej zamula i samemu trzeba coś ubić :)

eXclusive --> daj znać co i jak :) trochę to śmieszne bo zapisywanie fotek i filmów z aparatu na sd działało już w romach z maja, tzn aparat sam je zapisywał po zapchaniu w 100% pamięci wewnętrznej. Więc dziwne że dopiero teraz będzie można to samemu ustawić.

Ogólnie wolałbym rzadsze aktualizacje ale konkretniejsze.

W tej opcji można od razu zapisywać wszystko z aparatu, aplikacji wideo i muzyki na kartę SD. Ja wcześniej korzystałem WSM tools, teraz nawet nie wgrywałem. Co do samego działania telefonu, teraz już nie ma z nim problemów, bynajmniej ja nie mam.

Posted

a ja zauwazylem juz od paru wersji ze changeloga im sie pisac nie chce wcale, podaja jedna wybiorcza rzecz ale nawet po samej zawartosci softu widac ze wiele sie zmienia

Posted

a ja zauwazylem juz od paru wersji ze changeloga im sie pisac nie chce wcale, podaja jedna wybiorcza rzecz ale nawet po samej zawartosci softu widac ze wiele sie zmienia

Też to zauważyłem. Bo zmiany są duże.

Posted (edited)

Też to zauważyłem. Bo zmiany są duże.

Czy ja wiem... Podczas grania głośniki bluetooth mi wywala i przechodzi na dźwięk z tylnego głośnika... to jakiś żart  by stabilnie nawet sprzęt nie działał.

Edited by SunTzu
Posted

Czy ja wiem... Podczas grania głośniki bluetooth mi wywala i przechodzi na dźwięk z tylnego głośnika... to jakiś żart  by stabilnie nawet sprzęt nie działał.

Wiesz ja nie używam głośników na bluetooth więc tego nie mogę sprawdzić. Bluetootha używam tylko do przesyłania plików i połączenia z komputerem w samochodzie przez emulator, a tutaj działa wszystko ok.

Zraportuj buga na stronie Miui.com, to za jakiś czas powinni to naprawić:

http://en.miui.com/thread-6836-1-1.html

Posted (edited)

na horyzoncie rom CM 10.2, jest też inny "czysty" andek od chinczyków, zainstalowałem na chwilę i ciekawie się zapowiada :)

no coś ruszyło z CUSTOMAMI :)

ve439w.jpg

Edited by eXclusive
Posted (edited)

Mam do was pytanie, nie wiem czy to bug czy funkcja. Ale podczas nawigacji mam słuchawkę bluetooth AD2P itp... Dźwięk z nawigacji (sygic) idzie przez głośnik, podczas gdy rozmowy idą przez słuchawkę... 

Natomiast w innej aplikacji aka muzyka/filmy wszystko idzie przez słuchawkę.

To bug czy jakaś funkcja?

Wiesz ja nie używam głośników na bluetooth więc tego nie mogę sprawdzić. Bluetootha używam tylko do przesyłania plików i połączenia z komputerem w samochodzie przez emulator, a tutaj działa wszystko ok.

Zraportuj buga na stronie Miui.com, to za jakiś czas powinni to naprawić:

http://en.miui.com/thread-6836-1-1.html

Zgłosiłem już parę... możesz mi powiedzieć jak przeszukać swoje posty?

Edited by SunTzu
Posted

Mam do was pytanie, nie wiem czy to bug czy funkcja. Ale podczas nawigacji mam słuchawkę bluetooth AD2P itp... Dźwięk z nawigacji (sygic) idzie przez głośnik, podczas gdy rozmowy idą przez słuchawkę... 

Natomiast w innej aplikacji aka muzyka/filmy wszystko idzie przez słuchawkę.

To bug czy jakaś funkcja?

Zgłosiłem już parę... możesz mi powiedzieć jak przeszukać swoje posty?

zaloguj się na miui.com i wejdz na swój profil, będziesz tam miał zakładkę my post i tam możesz sprawdzić swoje posty które pisałeś.

Posted

Oprócz kwestii ciągłego ubijania aplikacji (np. messengera w momencie pisania wiadomości...) w 1S zaskakująco nie leży mi bryła samego telefonu. Wcześniej miałem Nexusa 4 - był wygodny, ani raz mi nie wypadł. Mój 1S już jest bardzo poobijany (i to nie plecki, a te niewymienne rogi). Po prostu leci z rąk, co nigdy mi się nie zdarzało.

Posted

Mam ostatnio problem jeżeli coś próbuje zainstalować na redmi 1s ciągle mi wyskakuje 'błąd zamało wolnego miejsca ' choć tego miejsca nie powinno brakować co zrobić?

Posted (edited)

Nie mam teraz używałem kiedyś na Samsunga s plus Ale teraz nie, mam aktualizacje numer 37 i ten problem właśnie się pojawil

6c4d16e3d1efaee77496b5ef6381bd74.jpg

c0134096fc2a77a661035703a8f9c609.jpg

Edited by mirumator
Posted

kurcze cos brakuje mi juz  miejsca na wewnetrznej wiem ze nowy rom umozliwia przerzucenie fotek na sd a czy mozna jakos rowniez domyslnie instalowac aplikacje na sd?

Posted

kurcze cos brakuje mi juz  miejsca na wewnetrznej wiem ze nowy rom umozliwia przerzucenie fotek na sd a czy mozna jakos rowniez domyslnie instalowac aplikacje na sd?

Niestety nie. Ja korzystam z folder mount.