Jump to content

Recommended Posts

Posted

Skoro jest 130 wolnego, to czemu jest konieczny restart?

U mnie podobny efekt. Tyle, że rzadziej restartować muszę. Co kilka dni "coś" zapycha pamięć i mimo braku otwartej jakiejkolwiek apki i mimo czyszczenia pamięci, wolnego jest ok 100-150mb ramu, obwódka jest na czerwono i większość apek/gier ubija po starcie (albo nie da się na raz włączyć dwóch, które normalnie działają). Restart pomaga.

Posted

Hmm, zawsze cos. W wersji 24 nie bylo zadnych problemow z dual sim. Teraz mam 37, i jak raz wylacze druga kartr, to po ponownej jej aktywacji niebloguje sie do sieci. Trzeba resetowac fona.

Gdzie znajde changelog do tego 43?

Tap tap from HM 1S

Posted (edited)

Polecam wersje 43. Rozwiazuje chyba wszystkie problemy.... w koncu :D

Ciekawie gdzie są Ci co sprzedali/wyrzucili/zezlomowali 1s bo to do d*py sprzet

Prawda jest taka, że w swojej klasie cenowej (i rozmiarowej), to jest jeden z kilku najlepszych telefonów, jakie obecnie istnieją.

Edited by latet
Posted (edited)

Gdzieś w sieci wyczytałem:

JHCMIBH43.0 uses zRAM to improve its RAM management as well.
It will use more CPU power for the compression process,
so we will see if would affect battery power. Will post up screenshots later.
:cool: Edited by mto
Posted

Panowie od xx czasu nie działają mi powiadomienia z messengera. Dzisiaj będe ładował nowe miui. Zrobiłem kopie.
I teraz co przywrócić telefon do ustawień fabrycznych a potem przywracać z kopi. Czy jest jakaś inna lepsze rozwiązanie tego problemu ?

Posted (edited)

I teraz co przywrócić telefon do ustawień fabrycznych a potem przywracać z kopi. Czy jest jakaś inna lepsze rozwiązanie tego problemu ?

Radziłbym przywracać z kopii tylko to, co tego niezbędnie wymaga, a wszystko inne instalować i konfigurować od zera.

W szczególności odradzałbym przywracanie z kopii rzeczy, które wcześniej nie działały do końca poprawnie.

Edited by latet
Posted

Jest jakis sposob na kopie samych motywow, bez przenoszenia calego folderu thames z miui? Tak zeby po czystej instalacji nie robic smietnika.

I jeszcze jedno,, gdy przoechodzilem z 24 na 37 robilem pelny reset tel. Czy z 37 na 43 tez jest to zalecane? Diabli mnie biorą jak mam wszystko od nowa wgrywac i ustawiac

Tap tap from HM 1S

Posted

U mnie też Facebook Messanger bardzo kapryśnie działa. Raz powiadomi, raz nie. Kilka razy było już tak, że do kogoś wysyłam, czekam niecierpliwie na wiadomość, wchodzę z komputera a tu widze, że ktoś odpisał dawno temu..

Posted

mi aplikacja działa tylko te dymki i dzwiek że jest nowa wiadomość nie śmiga. Tzn czasami działało gdy jednocześnie facebook i mesenger działały.
Po wczorajszym resecie ustawień coś ruszyło :)

Posted (edited)

Ciekawie gdzie są Ci co sprzedali/wyrzucili/zezlomowali 1s bo to do d*py sprzet

A nic ,kupili cos czego nie trzeba non stop aktualizowac i poprawiac. Edited by wiesiek3d
Posted

A nic ,kupili cos czego nie trzeba non stop aktualizowac i poprawiac.

Czyli co? Bo nie ma telefonu ktory chodzi idealnie. Natomiast producent ktory aktualizuje regularnie swoj sprzet jest dobry. Samsungowi to ja podziekuje.
  • Like 1
Posted

A nic ,kupili cos czego nie trzeba non stop aktualizowac i poprawiac.

Zapewne jabłko bo tam jak to mówią dzieciaki wszystko działa bez problemu i jest najlepsze hehe:) nie wspominając szajsungu który chodzi jak żółw i wiecznie się zawiesza.

Posted

A tak dzieci ,mam 47 lat jak co i jabłko wcale mi nie podchodzi.

Nie no nie piszcie że oprócz Xiaomi, szajsunga nie ma innych producentów.

Posted

W żadnym telefonie nie topowym innych producentów nie miałem takiego wsparcia producenta. Pamiętam że jedyne co od samsunga dostalem to zmiana ekranu blokady z powodu sporu z applem

• Like 1
Posted

A tak dzieci ,mam 47 lat jak co i jabłko wcale mi nie podchodzi.

Nie no nie piszcie że oprócz Xiaomi, szajsunga nie ma innych producentów.

Generalnie użytkowników jabłek jest więcej wśród

Młodych a co do innych marek to są wiadomo droższe i tańsze, ceny sugerują operatorzy i zapewne chińskich telów nie zobaczymy a jeśli będą to w cenach kosmicznych. Co do wieku to sorry nic nie mam, sam mam 45 lat :)

Posted

Powinniśmy się cieszyć, że mamy takie wsparcie do telefonu. Nie oszukujmy się która z naszych popularnych marek oferuje telefon za 500 zł z takim wsparciem ??

Tu i bateria dobrze trzyma o ile nie jesteśmy na 2 SIM

Posted

Właśnie się dowiedziałem, że moduł NFC kosztuje ok. 4,5 USD, a w hurcie jeszcze taniej. Wielka szkoda, że Xiaomi nie dodało tego modułu do modelu 1S. Visa zapowiedziała, że na jesień wejdzie do Polski z technologią HCE, więc płatności NFC nareszcie zostaną rozpowszechnione. Dodatkowo powstaje Polski Standard Płatności, gdzie również będzie można płacić za pomocą NFC. Oczywiście nas to nie dotyczy, bo Xiaomi pożałowało NFC za 4,5 USD w naszych telefonach :(

Posted

Czyli co? Bo nie ma telefonu ktory chodzi idealnie. Natomiast producent ktory aktualizuje regularnie swoj sprzet jest dobry. Samsungowi to ja podziekuje.

np na zenfony, idealny nie jest, chociaz normalnie dziala:) no chyba,ze s1 nie potrafilem obslugiwac,stad wynikaly problemy, to ok . 

Posted

Właśnie ze względu na brak NFC długo wahałem się nad kupnem 1s.

Uświadom mnie proszę, do czego się przydaje NFC w Polsce?

Posted

Po ok 3 miesiącach użytkowania telefon zawiesił mi sie pierwszy raz. Tak że trzeba było robić hard reset przez baterie.
NFC w czasach gdzie prawie każda nowa kart ma pay pass nie jest już taki atrakcyjny chyba że do sparowania z innymi urządzeniami   

Posted

Uświadom mnie proszę, do czego się przydaje NFC w Polsce?

Nie wiedziałem, że telefonu mogę używać tylko w Polsce...

Posted

np na zenfony, idealny nie jest, chociaz normalnie dziala:) no chyba,ze s1 nie potrafilem obslugiwac,stad wynikaly problemy, to ok .

Intel atom to gowno. Zapamietaj to i moze nie umiales.
Posted (edited)

tosshi2 nie przesadzaj. Mam tablet Asus Transformer Book T100TA-DK005H na Intel Atom Z3740 i sprzęt sprawuje się bardzo dobrze.

Nie ma co generalizować.

Co do wsparcia przez Samsunga to się zgadzam, bo mam też SGS1 i SGS3 i gdyby nie userzy, to od Samsunga wsparcie szybko się skończyło.

Dlatego eksperymentalnie zdecydowałem się na Xiaomi i mam Mi3W i Redmi 1S.

Edited by keiw
Posted

tosshi2 nie przesadzaj. Mam tablet Asus Transformer Book T100TA-DK005H na Intel Atom Z3740 i sprzęt sprawuje się bardzo dobrze.

Nie ma co generalizować.

Co do wsparcia przez Samsunga to się zgadzam, bo mam też SGS1 i SGS3 i gdyby nie userzy, to od Samsunga wsparcie szybko się skończyło.

Dlatego eksperymentalnie zdecydowałem się na Xiaomi i mam Mi3W i Redmi 1S.

Intel atom to 32bitowy procesor zadna wersja androida nie jest przystosowana do prpcesorow 32bitowych. Nawet Android L nie bedzie przystpsowany, wsparcie ze strony intela to jakies nieporozumienie. Tak intel atom to gowno, mozesz sobie kupic telefon na windows phonie albo tablet na windowsie bo tam atom jest przystosowany.