MrUkleja Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Tutaj https://www.home-assistant.io/hassio/installation/ pod koniec jest Alternative install i wymieniają Ubuntu ...Czyli teoretycznie, da się postawić Hass.io na UbuntuPowodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferges Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Nie lepiej zainstalować docker i trzymać w nim hassio?Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 @ferges nie wiem jeszcze, to dla mnie całkowita nowość. Na razie dostałem takiego manuala...oblookam Jeszcze jedna instalacja Ubuntu więcej, jakie to ma znaczenie to i tak testy dopiero. Beginners Guide to Home Assistant on Ubuntu.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferges Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Instalacja dockera sprowadza się do skopiowania kilku linijek ze strony. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Dobra, działa i jest wszystko czego potrzebuję. Są dodatki ze sklepu i jest hass.io Jak by ktoś kiedyś potrzebował instrukcja z mojego poprzedniego postu jest mega pomocna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Potrzebuję waszej porady na temat tabletu. Szukam co najmniej 10'' z androidem i co najmniej 64gb pamięci wewnętrznej. Tablet na którym bez problemów odpalę netflixa, youtube czy mi home A jednocześnie nie trafi mnie szlag jeśli chodzi o płynność i szybkość działania.Macie jakieś typy? A może macie jakieś z takich urządzeń i możecie polecić.Dzięki z góryWysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 (edited) Potrzebuje waszej rady w temacie home assistant i połączenia w sieci gdzie mam dwa vlan'y. Ten drugi stworzony aby było bezpieczniej w sieci głównej. Jeden to moja sieć domowa A drugi to dodatkowy vlan przeznaczony dla wszystkich urządzeń IoT. Po przeniesieniu smart urządzeń do nowej sieci nie widzę smart żarówek, np lampki na biurko czy taśmy Led yeelight, oczyszczacza powietrza i odkurzacza. W mi home są widoczne A w home asystent nie. Znalazłem info że komunikują się inne po porcie 9898 oraz 4321 i dodałem co do firewall'a. Nadal nic. Jakieś pomysły jak to ogarnąć? To już jakoś ogarnięte, trzeba pokazac bramce że używa się innego adresu IP xiaomi_aqara: discovery_retry: 5 gateways: - host: 192.168.xx.xx mac: xxxxxxxxxxxx - tutaj oczywiście mac adres bez dwukropków key: xxxxxxxxxxxxxxxx Nadal jednak walczę z resztą oświetlenia która działa po IP. I jeszcze pytanie, zdziwiłem się bardzo przy próbie odzyskania tokena z odkurzacza...nie widzę zakładki z informacjami o sieci, adresie ip i tokenie z aplikacji modowanej skąd je wziąć teraz? Jeśli coś jest niejasne, chętnie wyjaśnię Pozdrawiam Michał Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Edited November 14, 2019 by acidmk Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Dnia 12.09.2019 o 10:57, rezmus napisał: token masz w profi > udostepnione urzadzenia (pod nazwa urzadzenia). @rezmus czy jest nowsza wersja Twojego Mi home? Pytam bo niezwykle trudno mi odczytać token z tego ekranu. Strasznie mały font jest użyty. Z góry dzieki! Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 (edited) zrob screen i powieksz, albo w pamiec_wewnetrzna/SmartHome/logs/ zrob katalog vevs i wejdz w mi home w urzadzenie. w katalogu bedziesz mial plik z logiem komunikacji urzadzenia, a na samej gorze model, token i ip. Edited November 15, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 (edited) 6 godzin temu, rezmus napisał: zrob screen i powieksz, albo w pamiec_wewnetrzna/SmartHome/logs/ zrob katalog vevs i wejdz w mi home w urzadzenie. w katalogu bedziesz mial plik z logiem komunikacji urzadzenia, a na samej gorze model, token i ip. Dzięki, o to mi chodziło przynajmniej odkurzacz ożył no to jeszcze żarówki zostały i oczyszczacz. Btw. czy jest strona na której można śledzić now wersje Twojego Mi home? Tak aby Ci gitary nie zawracać jak coś? Pozdrawiam Michał Edited November 15, 2019 by acidmk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmalin Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 witam czy dzieje się coś w kierunku dodania tego sprzętu (zhimi.airpurifier.ma4) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 https://github.com/rytilahti/python-miio/issues/577#issuecomment-559020521 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmalin Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Witam Panowie, próbuje podpiąć tą kamere Xiaomi Chuangmi 720p IP pod HA, potrzebne pliki pobrałem z stąd ( micam hack ) wrzuciłęm na kartę sd zawartość katalpgu sdcard w pliku config.cfg w miejscu WIFI_SSID i WIFI_PASS wstawiłem ssid sieci i hasło do niej i nic, w routerze nie widać ip kamery, co może być nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts