tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) 46 minut temu, Kornikowaty napisał: Zauważyłem literówkę na pierwszej planszy w nowym apk. Czy to błąd u ciebie czy oryginał tez to ma? Tak jest w oryginale. Ja nie zmieniam tłumaczenia. W tym FW najlepiej wrzucać najpierw FW, potem RES. Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) @tomurbanowicz, w której wersji format daty jest patrząc od lewej najpierw DD.MM, bo nie ważne jaki wgram FW zawsze mam układ MM.DD No to próbuję najpierw wgrać FW później RES Edytowane 3 Lutego 2018 przez szablix
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 1 minutę temu, szablix napisał: w której wersji format daty jest patrząc od lewej najpierw DD.MM, bo nie ważne jaki wgram FW zawsze mam układ MM.DD A na jakiej tarczy sprawdzasz? To nie działa na tarczy nr 3 oraz dodatkowych BIN
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: A na jakiej tarczy sprawdzasz? To nie działa na tarczy nr 3 oraz dodatkowych BIN Hmm, taka biała przy wyborze z poziomu zegarka to tarcza właśnie nr 3 :/ Dobra to już wiem, że na tej nie działa. A w jakiej wersji jest DD.MM w tej odwrócone dni miesiąca czy w oryginale jest DD.MM format
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 W oryginale jest tak jak w tarczy nr 3.
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) @@tomurbanowicz, dzięki za odpowiedź. Hmm pozwolę sobie zaproponować, że może przy linkach do res i fw napisać, że wgrywanie jest w odwróconej kolejności a nie tak jak podano w instrukcji, żeby nikt nie musiał tyle walczyć Edyta: No to fw wgrany, oczywiście jakiś dziwny błąd na dodatek po francusku teraz wgrywam res zobaczymy co wyjdzie. Edyta nr 2: Po res zegarek wstał i 1.0.77 wgrany Edytowane 3 Lutego 2018 przez szablix
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 Kolejność wgrywania zależy od FW. Czasem lepiej najpierw jest wgrywać RES, czasem FW. Nie ma reguły.
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Ze zmianą FW w BIP mam do czynienia od 2 dni no to kolejna przydatna informacja. @tomurbanowicz, mam jeszcze jedno pytanie, czy jest opcja aby na białej tarczy nr 3 usunąć znaczniki am / pm ? bo godzina format jest 24h a nie 12h i trochę osobiście mnie drażni. Wiem, że będzie dziwnie pusto Edytowane 3 Lutego 2018 przez szablix
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Mam problem z czarną tarczą (tarcza RES, nr 3): Nie mogę zlokalizować tego obrazka. Co to jest? Domyślam się, że jest to miejsce gdzie pojawia się "jedynka", ale jak to zamaskować? Ktoś z Was używa takiej tarczy? Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) 6 minut temu, fake4r napisał: 27.png? Nie, 027 jest od "-" i tak mam czarny. Chyba po prostu trzeba nagrzebać w FW, żeby to miejsce na czarno "namalować", bo jak jest miesiąc z 10, 11, 12 to pojawia się w tym miejscu jedynka i jest OK, ale jak są pozostałe miesiące, to jedynki tam nie ma, a pozostaje tylko miejsce po niej. Nikt nie zwrócił uwagi używając tarczy invert-white na to miejsce w miesiącach innych niż 10, 11, 12 na 3 tarczy? Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
Orkanus Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Mam problem z czarną tarczą (tarcza RES, nr 3): Nie mogę zlokalizować tego obrazka. Co to jest? Domyślam się, że jest to miejsce gdzie pojawia się "jedynka", ale jak to zamaskować? Ktoś z Was używa takiej tarczy?CześćUżywam akurat w wersji białej ale wydaje mi się, że to może być obrazek 202.pngWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) 3 minuty temu, Orkanus napisał: Używam akurat w wersji białej ale wydaje mi się, że to może być obrazek 202.png Z białą nie ma problemu, bo miejsce samo jest białe. Obrazek 202 to jest "jedynka" i pojawia się tam przy miesiącach 10, 11, 12. EDYCJA: Już wiem, trzeba nagrzebać w FW, bo to jest background od miejsca po jedynce - nie ma tego w obrazkach RES. Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 1
Orkanus Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 CześćUżywam akurat w wersji białej ale wydaje mi się, że to może być obrazek 202.pngWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu TapatalkaAlbo 201.png. 202 to "jedynka", a 201 to prostokąt biały (w tarczy w wersji białej) Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 2 minuty temu, Orkanus napisał: Albo 201.png. 202 to "jedynka", a 201 to prostokąt biały (w tarczy w wersji białej) Nie, 201 to jest zamiast zera przy krokach.
Orkanus Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Nie, 201 to jest zamiast zera przy krokach.I wychodzi moja niewiedza... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pawelg Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Jak u Was z baterią na tym polskim sofcie? U mnie od wczoraj po pełnym naładowaniu zegarka zeżarło już 15%. Co prawda mam tarczę z sekundnikiem, ale może to wina Notify & Fitness for Amazfit?
xiar Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Stawiam na tarczę z sekundnikiem, przerabiałem temat i potwierdziłem testami.
Kornikowaty Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 @tomurbanowiczCzy znasz poniższy problem? Nie moge zalogować się najnowszym 3.2.7 bo pojawia się błąd. Telefon to Samsung s5 neo wiec nie mogę przez konto xiaomi. Próbuję przez facebook i Google i to samo. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Tarcza tomi2.res bez AM/PM. Zamiast tego jest napis "Bateria". FW-0.1.0.70_tomi2.res Edytowane 3 Lutego 2018 przez tomurbanowicz
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) 14 minut temu, tomurbanowicz napisał: Tarcza tomi2.res bez AM/PM. Zamiast tego jest napis "Bateria". FW-0.1.0.70_tomi2.res Biorę się za wgrywanie Edyta Dla mnie o wiele lepiej niż PM/AM :/ niestety teraz zobaczyłem ze przed znaczkiem baterii mam jakieś artefakty bo na znak procentów do nie wygląda :/ Edytowane 3 Lutego 2018 przez szablix
Kornikowaty Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 @tomurbanowiczCzy znasz poniższy problem? Nie moge zalogować się najnowszym 3.2.7 bo pojawia się błąd. Telefon to Samsung s5 neo wiec nie mogę przez konto xiaomi. Próbuję przez facebook i Google i to samo. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka@tom... teraz już pewne. Na oryginalnym 3.2.7 nie ma tego problemu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 17 minut temu, Kornikowaty napisał: @tom... teraz już pewne. Na oryginalnym 3.2.7 nie ma tego problemu. Ja nie mam problemu z tym - używam MrTomi-3.2.7. Pociągnij jeszcze raz z pierwszej strony - na samym początku był inny klucz.
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 @tomurbanowicz, czy u siebie też masz taki artefakt na tarczy jak na zdjęciu u mnie
tomurbanowicz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja nie mam problemu z tym - używam MrTomi-3.2.7. Pociągnij jeszcze raz z pierwszej strony - na samym początku był inny klucz.U mnie nie ma z tym problemu. Pociągnij raz jeszcze MrTomi z pierwszej strony I zainstaluj.
Kornikowaty Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 U mnie nie ma z tym problemu. Pociągnij raz jeszcze MrTomi z pierwszej strony I zainstaluj. Niestety, wersja z gps i bez gps - ten sam problem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Czy ktoś po wgraniu 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: Tarcza tomi2.res bez AM/PM. Zamiast tego jest napis "Bateria". FW-0.1.0.70_tomi2.res ma taki sam artefakt jak pokazałem tutaj: 33 minuty temu, szablix napisał: @tomurbanowicz, czy u siebie też masz taki artefakt na tarczy jak na zdjęciu u mnie
Orkanus Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Czy ktoś po wgraniu To nie artefakt tylko wyszarzony znaczek błyskawicy. Mogę się mylić ale chyba się uaktywnia poniżej pewnego poziomu naładowania baterii (ja mam aktualnie w zegarku 20%), wskazując że czas naładować akumulatory . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
szablix Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 @up, dzięki nie wpadłbym na to w takim razie czas rozpocząć test przy jakim poziomie się zapali
niebianski Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Witam, miał ktoś tak że zniknęła ikona ustawień na zegarku?
kodipar78 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 UP Tak, w MiFit wystarczy wejść w "Ustawienia wyświetlacza zegarka", coś tam zmienić i zapisać.
niebianski Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 2 godziny temu, kodipar78 napisał: UP Tak, w MiFit wystarczy wejść w "Ustawienia wyświetlacza zegarka", coś tam zmienić i zapisać. Dzięki, a wiesz może dlaczego cały czas włącza mi się aktualizowanie GPS i za każdym razem jest niepowodzenie?
d7ejkej Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Witam Wszystkich, Jestem tu nowy i od pierwszego postu piszę z zapytaniem/problemem. Tak więc zakupiłem zegarek i sparowałem go z iPhone, wszystko poszło OK - aktualizacja itd. Zapragnąłem mieć wersję polską, więc ściągnąłem ostatnie wersje fw oraz res. Instalacja poszła bez problemu, jednak mam problem z powiadomieniami - nie działają żadne Poza tym w aplikacji w telefonie nie mogę zmienić sporo opcji takich jak włączanie aplikacji w Alerty aplikacji , gdy kliknę aby włączyć dostaję po chwili komunikat "Nie udało się włączyć" to samo jest w ustawieniach połączeń przychodzących w punkcie Opóźnienie powiadomień . Na koniec , nie wiem czemu podczas poruszania ręką włącza mi się podświetlenie , choć w aplikacji funkcja jest wyłączona.... Czy ktoś miał taki problem, czy fw jest nie kompatybilne z oryginalną aplikacją Mi Fit w telefonie ? Uprzedzę pytanie jeśli takie padnie: Nie sprawdzałem powiadomień i ustawień na oryginalnym fw . Edytowane 4 Lutego 2018 przez d7ejkej
tomurbanowicz Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Zmodyfikowałem ikonki pogody aby pasowały do biały i czarnych plansz. Przy okazji przerobiłem jedną z moim ulubionych tarcz na biały kolor - zwróćcie uwagę na ikonkę pogody. Jednak w realu słabo ją widać :/ w BW zdecydowanie lepiej, ale w menu pogoda trochę średnio widać. Ja generalnie rzadko tam zaglądam, bardziej zależy mi na wyglądzie pogody na tarczy. Edytowane 4 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 1
szablix Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 5 godzin temu, d7ejkej napisał: Na koniec , nie wiem czemu podczas poruszania ręką włącza mi się podświetlenie , choć w aplikacji funkcja jest wyłączona.... Czy ktoś miał taki problem, czy fw jest nie kompatybilne z oryginalną aplikacją Mi Fit w telefonie ? Uprzedzę pytanie jeśli takie padnie: Nie sprawdzałem powiadomień i ustawień na oryginalnym fw . Przy wgrywaniu 1.0.77 i oryginalny mifit objawy miałem identyczne jeśli chodzi o powiadomienie. Aby to wyłączyć, musisz w mifit to włączyć wyjść z mifita, następnie ponownie wejść w mifita i wyłączyć opcję podświetlenia przy poruszaniu nadgarstkiem. I od tego momentu nie będzie się włączać podświetlenie.
Rekomendowane odpowiedzi