Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Kornikowaty napisał:

Zauważyłem literówkę na pierwszej planszy w nowym apk. Czy to błąd u ciebie czy oryginał tez to ma?

Tak jest w oryginale. Ja nie zmieniam tłumaczenia.

W tym FW najlepiej wrzucać najpierw FW, potem RES.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano (edytowane)

@tomurbanowicz, w której wersji format daty jest patrząc od lewej najpierw DD.MM, bo nie ważne jaki wgram FW zawsze mam układ MM.DD

No to próbuję najpierw wgrać FW później RES

Edytowane przez szablix
Opublikowano
1 minutę temu, szablix napisał:

w której wersji format daty jest patrząc od lewej najpierw DD.MM, bo nie ważne jaki wgram FW zawsze mam układ MM.DD

A na jakiej tarczy sprawdzasz? To nie działa na tarczy nr 3 oraz dodatkowych BIN

Opublikowano
1 minutę temu, tomurbanowicz napisał:

A na jakiej tarczy sprawdzasz? To nie działa na tarczy nr 3 oraz dodatkowych BIN

Hmm, taka biała :) przy wyborze z poziomu zegarka to tarcza właśnie nr 3 :/ :) Dobra to już wiem, że na tej nie działa. A w jakiej wersji jest DD.MM w tej odwrócone dni miesiąca czy w oryginale jest DD.MM format

Opublikowano (edytowane)

@@tomurbanowicz, dzięki za odpowiedź. Hmm pozwolę sobie zaproponować, że może przy linkach do res i fw napisać, że wgrywanie jest w odwróconej kolejności a nie tak jak podano w instrukcji, żeby nikt nie musiał tyle walczyć :)

Edyta:

No to fw wgrany, oczywiście jakiś dziwny błąd na dodatek po francusku :) teraz wgrywam res zobaczymy co wyjdzie. 

Edyta nr 2:

Po res zegarek wstał i 1.0.77 wgrany :) 

Edytowane przez szablix
Opublikowano (edytowane)

Ze zmianą FW w BIP mam do czynienia od 2 dni :) no to kolejna przydatna informacja.

@tomurbanowicz, mam jeszcze jedno pytanie, czy jest opcja aby na białej tarczy nr 3 usunąć znaczniki am / pm ? bo godzina format jest 24h a nie 12h i trochę osobiście mnie drażni. Wiem, że będzie dziwnie pusto :D

Edytowane przez szablix
Opublikowano (edytowane)

Mam problem z czarną tarczą (tarcza RES, nr 3):

black.jpg.672828ca124f3730945e2cfdc28d5e56.jpg

Nie mogę zlokalizować tego obrazka. Co to jest? Domyślam się, że jest to miejsce gdzie pojawia się "jedynka", ale jak to zamaskować? Ktoś z Was używa takiej tarczy?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, fake4r napisał:

27.png?

Nie, 027 jest od "-" i tak mam czarny. Chyba po prostu trzeba nagrzebać w FW, żeby to miejsce na czarno "namalować", bo jak jest miesiąc z 10, 11, 12 to pojawia się w tym miejscu jedynka i jest OK, ale jak są pozostałe miesiące, to jedynki tam nie ma, a pozostaje tylko miejsce po niej. 

Nikt nie zwrócił uwagi używając tarczy invert-white na to miejsce w miesiącach innych niż 10, 11, 12 na 3 tarczy?

Opublikowano
Mam problem z czarną tarczą (tarcza RES, nr 3):
black.jpg.672828ca124f3730945e2cfdc28d5e56.jpg
Nie mogę zlokalizować tego obrazka. Co to jest? Domyślam się, że jest to miejsce gdzie pojawia się "jedynka", ale jak to zamaskować? Ktoś z Was używa takiej tarczy?
Cześć

Używam akurat w wersji białej ale wydaje mi się, że to może być obrazek 202.png

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Orkanus napisał:

Z białą nie ma problemu, bo miejsce samo jest białe. Obrazek 202 to jest "jedynka" i pojawia się tam przy miesiącach 10, 11, 12.

EDYCJA:

Już wiem, trzeba nagrzebać w FW, bo to jest background od miejsca po jedynce - nie ma tego w obrazkach RES.

• Like 1
Opublikowano

Cześć

Albo 201.png.
202 to "jedynka", a 201 to prostokąt biały (w tarczy w wersji białej)

Opublikowano

Jak u Was z baterią na tym polskim sofcie? U mnie od wczoraj po pełnym naładowaniu zegarka zeżarło już 15%. Co prawda mam tarczę z sekundnikiem, ale może to wina Notify & Fitness for Amazfit?

Opublikowano

@tomurbanowicz
Czy znasz poniższy problem? Nie moge zalogować się najnowszym 3.2.7 bo pojawia się błąd. Telefon to Samsung s5 neo wiec nie mogę przez konto xiaomi. Próbuję przez facebook i Google i to samo. 6b3d313c212dbb38ce06a394bb5688b5.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Tarcza tomi2.res bez AM/PM. Zamiast tego jest napis "Bateria".

FW-0.1.0.70_tomi2.res

Biorę się za wgrywanie :)

Edyta

Dla mnie o wiele lepiej niż PM/AM :/ niestety teraz zobaczyłem ze przed znaczkiem baterii mam jakieś artefakty bo na znak procentów do nie wygląda :/

Edytowane przez szablix
Opublikowano
@tomurbanowicz
Czy znasz poniższy problem? Nie moge zalogować się najnowszym 3.2.7 bo pojawia się błąd. Telefon to Samsung s5 neo wiec nie mogę przez konto xiaomi. Próbuję przez facebook i Google i to samo. 6b3d313c212dbb38ce06a394bb5688b5.jpg

@tom... teraz już pewne. Na oryginalnym 3.2.7 nie ma tego problemu.

Opublikowano
17 minut temu, Kornikowaty napisał:

@tom... teraz już pewne. Na oryginalnym 3.2.7 nie ma tego problemu.

Ja nie mam problemu z tym - używam MrTomi-3.2.7. Pociągnij jeszcze raz z pierwszej strony - na samym początku był inny klucz.

Opublikowano
Ja nie mam problemu z tym - używam MrTomi-3.2.7. Pociągnij jeszcze raz z pierwszej strony - na samym początku był inny klucz.

U mnie nie ma z tym problemu. Pociągnij raz jeszcze MrTomi z pierwszej strony I zainstaluj.
Opublikowano

U mnie nie ma z tym problemu. Pociągnij raz jeszcze MrTomi z pierwszej strony I zainstaluj.
Niestety, wersja z gps i bez gps - ten sam problem.

Opublikowano

Czy ktoś po wgraniu 

1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał:

Tarcza tomi2.res bez AM/PM. Zamiast tego jest napis "Bateria".

FW-0.1.0.70_tomi2.res

ma taki sam artefakt jak pokazałem tutaj:

33 minuty temu, szablix napisał:

@tomurbanowicz, czy u siebie też masz taki artefakt na tarczy jak na zdjęciu u mnie :?

IMG_20180203_203722.jpg

Opublikowano
Czy ktoś po wgraniu 

To nie artefakt tylko wyszarzony znaczek błyskawicy. Mogę się mylić ale chyba się uaktywnia poniżej pewnego poziomu naładowania baterii (ja mam aktualnie w zegarku 20%), wskazując że czas naładować akumulatory :D. 7f8833ed75b93c1420326ed44d4a50ac.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, kodipar78 napisał:

UP

Tak, w MiFit wystarczy wejść w "Ustawienia wyświetlacza zegarka", coś tam zmienić i zapisać.

Dzięki, a wiesz może dlaczego cały czas włącza mi się aktualizowanie GPS i za każdym razem jest niepowodzenie?

Opublikowano (edytowane)

Witam Wszystkich,

Jestem tu nowy i od pierwszego postu piszę z zapytaniem/problemem. Tak więc zakupiłem zegarek i sparowałem go z iPhone, wszystko poszło OK - aktualizacja itd. Zapragnąłem mieć wersję polską, więc ściągnąłem ostatnie wersje fw oraz res.  Instalacja poszła bez problemu, jednak mam problem z powiadomieniami - nie działają żadne :( 

Poza tym w aplikacji w telefonie nie mogę zmienić sporo opcji takich jak włączanie aplikacji w Alerty aplikacji , gdy kliknę aby włączyć dostaję po chwili komunikat "Nie udało się włączyć"  to samo jest w ustawieniach połączeń przychodzących w punkcie Opóźnienie powiadomień . 

Na koniec , nie wiem czemu podczas poruszania ręką włącza mi się podświetlenie , choć w aplikacji funkcja jest wyłączona....

Czy ktoś miał taki problem, czy fw jest nie kompatybilne z oryginalną aplikacją Mi Fit w telefonie ?

Uprzedzę pytanie jeśli takie padnie: Nie sprawdzałem powiadomień i ustawień na oryginalnym fw .

Edytowane przez d7ejkej
Opublikowano (edytowane)

Zmodyfikowałem ikonki pogody aby pasowały do biały i czarnych plansz. Przy okazji przerobiłem jedną z moim ulubionych tarcz na biały kolor - zwróćcie uwagę na ikonkę pogody.

tomi-white_packed.png.4745ae30a444c652612e666f905f74d6.png

Jednak w realu słabo ją widać :/

w BW zdecydowanie lepiej, ale w menu pogoda trochę średnio widać. Ja generalnie rzadko tam zaglądam, bardziej zależy mi na wyglądzie pogody na tarczy.

tomi-white_packed.png.7d25db2efa11d3fdd1b23a2283c833aa.png

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, d7ejkej napisał:

Na koniec , nie wiem czemu podczas poruszania ręką włącza mi się podświetlenie , choć w aplikacji funkcja jest wyłączona....

Czy ktoś miał taki problem, czy fw jest nie kompatybilne z oryginalną aplikacją Mi Fit w telefonie ?

Uprzedzę pytanie jeśli takie padnie: Nie sprawdzałem powiadomień i ustawień na oryginalnym fw .

Przy wgrywaniu 1.0.77 i oryginalny mifit objawy miałem identyczne jeśli chodzi o powiadomienie.

Aby to wyłączyć, musisz w mifit to włączyć wyjść z mifita, następnie ponownie wejść w mifita i wyłączyć opcję podświetlenia przy poruszaniu nadgarstkiem. I od tego momentu nie będzie się włączać podświetlenie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...