Bar.Tek Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 Wpisz tutaj IMEI lub SN https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei pokaże ci skąd jest tel i co to za model. To najpewniejsza strona. Tylko IMEI lub SN przepisz z telefonu nie pudełka.
Krejzol Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 40 minut temu, Bar.Tek napisał: Wpisz tutaj IMEI lub SN https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei pokaże ci skąd jest tel i co to za model. To najpewniejsza strona. Tylko IMEI lub SN przepisz z telefonu nie pudełka. Wpisywanie IMEI nigdzie nie będzie bezpieczne. Wszystko się zgadza redmi note 11 pro
Kacper Skrzypek Posted October 24, 2022 Author Posted October 24, 2022 2 godziny temu, Krejzol napisał(a): Hejka. Mam Redmi note 11 pro i nie mam napisane że to jest 5g na pudełku mam redmi note 11 pro. Który soft powinienem pobrać? Z góry dzięki z resztą nie powinienem mieć problemu nie robię tego pierwszy raz 😃 Soft od Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G (veuxg).
Krejzol Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 39 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Soft od Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G (veuxg). Dziena. A wgranie poco da mi coś czego nie ma w oryginalnym czy zwyczajnie niczym się nie różnią i tylko tyle że są kompatybilne?
Bar.Tek Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 Jeden rom jest wspólny dla dwóch urządzeń. Praktycznie to to samo urządzenie ale inna nazwa.
Krejzol Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 Jeszcze chciałem zapytać bo używając tych systemów bardzo często mam komunikat od Google że moje hasła zostały wykradzione zaleca się natychmiastowa zmianę. I oczywiście nigdy w to nie klikam tylko idę bezpośrednio do mojego konta google i tam sprawdzam czy taki alert faktycznie miał miejsce czy to jakiś scam. Powiadomienia są prawdziwe. Zawsze używałem stabilnych wersji Co może mieć na to wpływ? Teraz używam VPN bo ostatnio mi skradziono konto PlayStation warte kupę kasy. Jakieś rady czy możliwe powody?
10zer Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Witajcie, Ma ktoś TWRP do xiaomi 12 i może wrzucić gdziekolwiek do pobrania. LInki z poradnika, jeden nie znajduje strony a w drugim przypadku błąd hosta. Mówię o tym poradniku. nowe, działające recovery TWRP pod nasze urządzenie – w zależności od telefonu może ono znajdować się w różnych miejscach (głównie tutaj lub tutaj – plik dopasowujemy do nazwy kodowej urządzenia, którą można znaleźć w pobieralni ROM-ów). Pobieramy możliwie jak najnowsze wydanie – stare mogą nie działać z Androidem 12, Plik nazywa się tak [BOOT]3.6.2_12-Mi12_v6.3_A12-cupid-skkk_b62a9844.zip Z góry dziękuję.
Kacper Skrzypek Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/ 1
10zer Posted November 9, 2022 Posted November 9, 2022 Podpowiedzcie co robię nie tak. wgrywam TWRP Cytat D:\tool>fastboot.exe flash recovery_ab twrp.img < waiting for any device > Sending 'recovery_ab' (102400 KB) OKAY [ 2.494s] Writing 'recovery_ab' (bootloader) Partition recovery_a flashed successfully (bootloader) Partition recovery_b flashed successfully OKAY [ 0.269s] Finished. Total time: 2.780s Wygląda że wszystko ok, restartuje i nie ma TWRP pojawia się tylko napis fastboot, przytrzymując power + głośność i nic. POdłączam tel do kompa, wykrywa go ale nic nie da siego wrzucić np. romu. Co z tym mogę zrobić?
skay77 Posted November 9, 2022 Posted November 9, 2022 A format z twrp , reboot znowu twrpWysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
10zer Posted November 9, 2022 Posted November 9, 2022 (edited) 52 minuty temu, skay77 napisał(a): A format z twrp , reboot znowu twrp Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka Masz na myśli to polecenie Cytat windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat Problem w tym, ze w żadnym roomie który ściągłem nie ma takiego pliku Edited November 9, 2022 by 10zer
Kacper Skrzypek Posted November 12, 2022 Author Posted November 12, 2022 W takim razie nie wciskałeś vol+ i power, bo właśnie wgrywam ROM na Xiaomi 12 i takiego problemu nie miałem.
10zer Posted November 13, 2022 Posted November 13, 2022 19 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W takim razie nie wciskałeś vol+ i power, bo właśnie wgrywam ROM na Xiaomi 12 i takiego problemu nie miałem. Wgrałem go ponownie, pomyślałem, że może coś nie tak zrobiłem. Próbowałem po wyjęciu kabla i z, zaraz po restarcie. Jest poprostu zapętlony fastboot, jęśli trzymam długo restartuje sie nadal jest fastboot, tak trzymam power +vol nie vol - Na tym etapie się zatrzymałem i nie wiem co dalej wgrać bo to zmienić, wszelakie porady przetestuje.
Kacper Skrzypek Posted November 13, 2022 Author Posted November 13, 2022 Spróbuj wpisać komendę fastboot reboot recovery. Jeśli i po tym masz fastboot, wpisz fastboot set_active a. Jeśli i po tym (i restarcie z vol+ i power) masz fastboot, to fastboot erase misc. @10zer
Mrlama Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 Udało się wrzucić TWRP na poco x3 pro ale przy odpaleniu twrp pojawia się komunikat o wpisanie hasła żeby odszyfrować dane. Pin z ekranu blokady nie działa ani żadne inne hasło. Jakieś pomysły co można z tym fantem zrobić ?
Kacper Skrzypek Posted December 2, 2022 Author Posted December 2, 2022 Spróbować uruchomić inne TWRP. Zresztą o ile zrobiłeś kopię to hasło nie będzie potrzebne, format data można zrobić bez niego (strzałka na dole ewentualnie przycisk Cancel).
Mrlama Posted December 3, 2022 Posted December 3, 2022 Inne TWRP to znaczy starszą wersję ? A kopia do czego jest potrzebna jeśli po odblokowaniu bootloadera i zalogowaniu do kont telefon sam zainstalował wszystko co się usunęło ?
Kacper Skrzypek Posted December 3, 2022 Author Posted December 3, 2022 1 godzinę temu, Mrlama napisał(a): Inne TWRP to znaczy starszą wersję ? W katalogu masz kilka obrazów. Musiałbyś wypróbować wszystkie pod tym względem.
Mrlama Posted December 3, 2022 Posted December 3, 2022 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: W katalogu masz kilka obrazów. Musiałbyś wypróbować wszystkie pod tym względem. W katalogu to znaczy ? twrp pobierałem z oryginalnej strony twórców specjalnie pod akurat x3 pro i miałem tam tylko pliki img z różnych miesięcy.
Kacper Skrzypek Posted December 3, 2022 Author Posted December 3, 2022 Mówię o tym katalogu: https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/vayu/
Mrlama Posted December 5, 2022 Posted December 5, 2022 Udało się obejść blokadę szyfrowania przez zdjęcie zabezpieczeń z telefonu przed wejściem w twrp. Mam 2 pytania. Czy jest możliwość jednorazowego wgrania twrp tak by za każdym razem nie trzeba było go wgrywać przez pc ? A drugie pytanie: Chcę zainstalować customrom na poco x3 pro i jest to evolution x. Czy przy instalacji tego muszę wgrywać też tą oto paczkę "[Firmware] POCO X3 Pro [vayu/bhima] [Auto updated!]" ? Kierując się filmem pewnego ytbera to powinienem ale jeśli to jest narzędzie do miui a ja nie będę na miui to czy jest w tym sens ?
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2022 Author Posted December 5, 2022 1 godzinę temu, Mrlama napisał(a): Czy jest możliwość jednorazowego wgrania twrp tak by za każdym razem nie trzeba było go wgrywać przez pc ? To, co robisz na komputerze, no to właśnie wgranie TWRP. fastboot flash recovery nazwa_pliku.img. Jeśli po odpaleniu recovery uruchomisz system, będąc na Globalu, to zamiast TWRP będziesz mieć recovery od Xiaomi. 1 godzinę temu, Mrlama napisał(a): Czy przy instalacji tego muszę wgrywać też tą oto paczkę "[Firmware] POCO X3 Pro [vayu/bhima] [Auto updated!]" ? Jeśli autor tak zaleca, to najlepiej tak zrobić. Możesz spróbować też bez tego, przejdzie. Firmware i tak masz niezależnie od tego, czy masz MIUI, czy custom ROM.
Mrlama Posted December 5, 2022 Posted December 5, 2022 19 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Jeśli autor tak zaleca, to najlepiej tak zrobić. Możesz spróbować też bez tego, przejdzie. Firmware i tak masz niezależnie od tego, czy masz MIUI, czy custom ROM. To znaczy filmik jest ytbera który zajmuje się tam recenzjami custom romów do właśnie poco x3 pro. I to on instalując ten custom rom zainstalował też tą paczkę. Twórcy customu nic na temat tej paczki nie piszą. Ale tak jak mówisz spróbuję zainstalować bez tej paczki zobaczymy co się podziała
mariofrak Posted December 19, 2022 Posted December 19, 2022 Mam mi 12 pro, mam wersję stabilną, czy mogę wgrać, wersję rozwojową, bez czyszczenia telefonu do zera??? ROM przez fastboot, wgrałem wczoraj.
Mrlama Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 Witam, po 3 miesiącach od instalacji EvolutionX 13 nagle przestała mi działać płatność zbliżeniowa (wcześniej wszystko śmigało, roota nie miałem). Tak samo safetynet pokazuje CTS profile match niepowodzenie. Próbowałem już magiska safetynet-fix itp. i ciągle mimo przerobienia 3 poradników na yt pokazuje CTS profile match fail. Ma ktoś może pomysł co mogło się podziać i jak temu zaradzić ? Pozdrawiam
markoin Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Witam. Posiadam Xiaomi redmi note 5 z Miui Global 11.0.3 Stabilne. Próba instalacji przez fastboot , botloader odblokowany, pobrałem obraz rozpakowałem ale brak jest katalogu bin oraz pliku : first_install_with_data_format. Zrobiłem wszystko z poradnikiem może mnie ktoś naprowadzić co jest nie tak ? 2 minuty temu, markoin napisał: Witam. Posiadam Xiaomi redmi note 5 z Miui Global 11.0.3 Stabilne. Próba instalacji przez fastboot , botloader odblokowany, pobrałem obraz rozpakowałem ale brak jest katalogu bin oraz pliku : first_install_with_data_format. Zrobiłem wszystko z poradnikiem może mnie ktoś naprowadzić co jest nie tak ? 2 minuty temu, markoin napisał: Witam. Posiadam Xiaomi redmi note 5 z Miui Global 11.0.3 Stabilne. Próba instalacji przez fastboot , botloader odblokowany, pobrałem obraz rozpakowałem ale brak jest katalogu bin oraz pliku : first_install_with_data_format. Zrobiłem wszystko z poradnikiem może mnie ktoś naprowadzić co jest nie tak ? Są tylko takie pliki
Kacper Skrzypek Posted February 18, 2023 Author Posted February 18, 2023 16 minut temu, markoin napisał(a): Witam. Posiadam Xiaomi redmi note 5 z Miui Global 11.0.3 Stabilne. Próba instalacji przez fastboot , botloader odblokowany, pobrałem obraz rozpakowałem ale brak jest katalogu bin oraz pliku : first_install_with_data_format. Zrobiłem wszystko z poradnikiem może mnie ktoś naprowadzić co jest nie tak ? Redmi Note 5 już od dawna nie jest wspierany, zatem nie ma ROMu pod fastboot. Paczka jest pod TWRP, musisz zainstalować TWRP i z niego ROM.
FromWP Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Ten rom jest do instalacji z poziomu recovery (twrp). Najpierw musisz zainstalować twrp
markoin Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 31 minut temu, FromWP napisał: Ten rom jest do instalacji z poziomu recovery (twrp). Najpierw musisz zainstalować twrp Ok rozumiem. W opisie jest że przez fastboot też można, czy jest wersja instalacji przez fastboot ? 1 minutę temu, markoin napisał: Ok rozumiem. W opisie jest że przez fastboot też można, czy jest wersja instalacji przez fastboot ? Doczytałem na fastboot nie ma do tego modelu. Dziękuję za pomoc. 35 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Redmi Note 5 już od dawna nie jest wspierany, zatem nie ma ROMu pod fastboot. Paczka jest pod TWRP, musisz zainstalować TWRP i z niego ROM. Ok dziękuję za pomoc
markoin Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Mam jeszcze pytanie odnośnie romu miui.eu. Czy działa poprawnie przesyłanie ekranu (projekcja) bo w miui 11 global to zepsuli i chciałbym wiedzieć czy jest sens instalować ?
Kacper Skrzypek Posted February 18, 2023 Author Posted February 18, 2023 Nie wiem, jak to wygląda na Redmi Note 5, więc nie zagwarantuję, że tam zadziała. Działa normalnie u mnie na Xiaomi 12 na najnowszej becie MIUI 14, ale to jest zupełnie inne urządzenie i zupełnie inne czasy niż RN5.
markoin Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie wiem, jak to wygląda na Redmi Note 5, więc nie zagwarantuję, że tam zadziała. Działa normalnie u mnie na Xiaomi 12 na najnowszej becie MIUI 14, ale to jest zupełnie inne urządzenie i zupełnie inne czasy niż RN5. Pozostaje zainstalować i sprawdzić. Jak zadziała to dam znać. Pozdrawiam.
markoin Posted March 18, 2023 Posted March 18, 2023 Witam. Czy istnieje Rom do Redmi note 5 pro z android 10?
Recommended Posts