xmobile Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 u mnie wygląda na to że działają wszystkie mikrofony jednak test głównego mikrofonu jako mikrofonu wychodzi lepiej niż jego test dla rozmów ... dzięki za kod ... teraz będę mógł mieć porównanie dla siebie bez polegania na odczuciach innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimon Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Ja np nie mam mikrofonów po wpisaniu tego kodu s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Ale wiesz, że od samego początku rozmawiamy tu o Xiaomi MI 3 i problemie redukcji szumów od wersji 4.6.6, który został naprawiony w 4.6.13? Akurat Mi3 ma w Cit.apk testy mikrofonów. Wysłane z MI3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wchpikus Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Gdzie wklepac kod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 U mnie po aktualizacji do kitikata też połączenie głosowe było bardzo złej jakości, telefon się rozłączał przy próbie telefonowania. Dopiero powrót do 4.4.18 przywrócił normalne działanie telefonu. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Normalnie w dialerze. Tylko zamiast liter wklepujesz cyfry. Wysłane z mojego HM 1SW Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyxxx Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 U mnie na rr stabilne ten kod nie działa... Po wklepaniu ostatniego znaku wywala z dialera do pulpitu Wysłane z Xiaomi Red Rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 To wątek o Mi3. Tylko Mi2 i Mi3 mają aplikacje Diagnostyka którą można wywołać tym kodem. Eh.. Wysłane z MI3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Rr też ma, z tym że z jakiegoś powodu już nie mogę odpalić . Wysłane z mojego HM 1SW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Jak piszesz RR to pisz, że 1S bo jeszcze inni pomyślą że na ich starych RR z MTK tez jest ten kod. Wysłane z MI3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyxxx Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Ja mam stary z MTK i myślałem że też tam to jest. Wybaczcie zamieszanie Wysłane z Xiaomi Red Rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Aaa, fakt, chociaż z podpisu można wydrukować że chodzi o 1s. Ale jak ktoś chce to może poszukać w zainstalowanych aplikacjach, a nuż ma, gorzej z odpaleniem. Wysłane z mojego HM 1SW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted June 16, 2014 Author Share Posted June 16, 2014 Nie chce zapeszac, ale na 4.6.13 z włączoną redukcja szumow na 2G, obecnie podobno slychac mnie bardzo dobrze, plus wytlumione sa odglosy wokol mnie (nie slychac bylo aut przejezdzających) Także wszystko zmierza w dobrym kierunku pozniej testy na 3G Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmobile Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 wygląda na to że u mnie na 2G z włączoną redukcją szumów wyostrza głos ale bez zniekształceń jak było poprzednio. Więc nie zapeszając ... testujemy kolejne dwa dni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinu0 Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 2g działa świetnie, 3g d*pa Na poprzednich romach prawdopodobnie również tak było bo z tego co wyczytałem to już wcześniej zalecali przełączać sie na 2g na zagranicznych serwisach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 U mnie na najnowszym romie jest już ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 2G chodzi wporzo, na 3G są jeszcze problemy, albo mnie slychac slabo, albo ja slyszę rozmówcę jakby był robotem, oczywiscie nie kazde slowo, ale dziwnie slychac rozmowce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinu0 Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 U mnie na najnowszym romie jest już ok. Może w pobliżu masz jedynie sieć 2g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted June 20, 2014 Share Posted June 20, 2014 Problem z jakoscia rozmow nadal istnieje. 3G praktycznie w rozmowie nieuzywalne, 2G lepiej, ale dalej slabiej niz Lumia 520. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmobile Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 pytanie na śniadanie ... : czy 4.6.13 lepsza od 4.6.20 - na 2G ? czy nie ? bo ja tym razem zaczekam na takie info ... nie chcę już powrotu 1320 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Ja niestety wrocilem na ostatnie stable (czyli na 4.3). Poki co nad moja wrodzona ciekawosc i chec grzebalstwa (co dawaly cotygodniowe aktu) musze przedlozyc jakosc rozmow. Klient Naś Pannnnn i mnie nie slyszal, a to zle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Dokładnie albo stabilność albo nowości Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Albo dwa ROMy Na jednej partycji stable, na drugiej - dev (bo chyba tak moszna, he ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Jellybean i kitkat jednocześnie kiedy dla obu systemów telefon ma te same pozostałe partycje jak choćby i szczególnie /data czy /cache, nie jest to dobra rada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 ZduneX25 - to byl taki blind shot. Wiem ze by sie gryzly, pytanie jak bardzo. Moze jak bede sie bardzo nudzil w weekend to sprawdze co nie bedzie dzialalo i ile bedzie crashow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Oczywiście że można. Poszukaj CWM dla Mi3. Włączasz True Dual Boot I działasz na dwóch oddzielnych systemach. Wysłane z MI3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 (edited) Acid - a nasci "Lubię to" ! Prawde rzeczesz. I wilk syty i owca cala. Z jednej strony - mamy stabilny sys, po ktorym wiemy czego sie spodziewac. Z drugiej - w piatek robimy restart, aktualizacje i weekend spedzamy na psioczeniu, jakie to dev zle, niedobre i nie dziala, zeby niedzielnym wieczorem, po cichutku, az do nastepnego piatkowego wieczora wrocic kilkoma klikami na stable Naprawde to mi sie podoba, sprobuje pobawic sie tak, zeby wlasnie powyzszy efekt osiagnac. W tygodniu jakosc i stabilnosc, w weekend zabawa. Dzieki temu zawsze bylbym "up to date" ze wszystkim. Edited June 21, 2014 by Yamnick Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 A nie jest tak że jak na jednym będzie np. 4.4.11 a na drugim 4.6.... To jak zaktualizujesz ten nowszy na kitkacie to on zastąpi poprzednią stabilną wersję Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Nie. Zaletą tdb jest właśnie możliwość separacji systemów. Trzeba tylko uważać by update instalować z recovery a nie przez Aktualizacje. Wysłane z MI3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnick Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 To akurat logiczne - tam wybieramy co na ktora partycje chcemy wrzucic. Ogarnalem CWM, widze co i jak, jutro mam troche wolniejszego, to sie za to wezme i dam znac jak dziala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmobile Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Yamnick... Daj znać jak się będzie działało to rozwiązanie... Jak dobrze pójdzie to po 1 lipca będę miał miesiąc "wolnego" ... To trochę czasu żeby spokojnie się pobawić i potestować różności:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 d*pa... Nagrywanie na 2g działa ale... Jak ja wykonam połączenie to wszystko luks, ale jak ktoś dzwoni to nagrywa tylko mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekp Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Dzięki panowie za pomoc, po weekendzie przetestuje. A jeszcze podziele się moimi uwagami jakie zaobserwowalem ostatnio Otoz nie wszyscy narzekaja na to iz slychac mnie jakbym byl w stanie agonalnym, nie wiem od czego to zalezy... odkrylem tez, ze najprawdopodobniej jesli nagranie rozmowy jest w bardzo dobrej jakosci, to wtedy slabo mnie bylo slychac, jesli na nagraniu ledwo co slychac mnie i rozmowce (strasznie przytłumiony glos), wtedy nikt nie narzekal na to iż mam badziewna sluchawke. Nie mam zielonego pojecia czemu niektore rozmowy są zarabiscie nagrane a inne bardzo wytlumione. Czyżby recorder rozmów miał związek z jakością rozmów? Witam mam taki sam problem, mam mi note jak mam wlaczona redukcje szumów to w moim glośniku jak ktoś cos glośniej powie podczas rozmowy slychac trzaski jak mam wyłączona ta funkcje jest mega cicho jak to rozwiązałeś? tel to mnie 505-190-931 PZD Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 ehmmm to było: Edek, dnia 13 Cze 2014 - 07:39, napisał: wiec prawie rom temu... jak rozwiązałem? nowy rom załatwił problem w moim mi3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivaldir Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 a jak mogę włączyć bądź wyłączyć tę opcję ? grzebię w ustawieniach i jakoś nie mogę się dokopać do tego :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts