galakty Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 2 godziny temu, tomasznowak napisał: Legal, dwa razy droższy niż po sprowadzeniu z Chin. Świadomi klienci kupią w Chinach, a nieświadomi wybiorą telefon znanej marki za taką samą kasę co Xiaomi w ABC data. Ja przynajmniej bym tak zrobił i wolałbym Samsunga S8 z lepszym aparatem niż Mi 6, z gwarancją w kraju i do tego w podobnej cenie. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka No dobra, ale porównujmy ceny w sklepach, a nie rynku wtórnego i allegro. Tak, S7 kupisz w cenie Mi5, ale nie w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 20 godzin temu, galakty napisał: No dobra, ale porównujmy ceny w sklepach, a nie rynku wtórnego i allegro. Tak, S7 kupisz w cenie Mi5, ale nie w sklepie. Xiaomi mi5 1800zl eurortv Samsung s7 1900zl (450€ czarny aktualnie czeste promocje po 400€) amazon.de Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 A wysyłka chociaż z de? Bo na Amazonie to i Chińczycy sprzedająWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 30 minut temu, tpawel napisał: A wysyłka chociaż z de? Bo na Amazonie to i Chińczycy sprzedają Wysłano z Redmi Note 4x Tak https://www.amazon.de/Samsung-Smartphone-Touch-Display-interner-Speicher/dp/B01BTZFM0W Sa tansze za 400€ ale sklep z dwoma opiniami i raczej srednio zaufany. Ten za 454€ ma gwarancje w ramach amazonu i korzysta z ich magazynow, wiec znajac support amazonu i ich polityke jest to pewny zakup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 2 godziny temu, PurpleHaze napisał: Xiaomi mi5 1800zl eurortv Samsung s7 1900zl (450€ czarny aktualnie czeste promocje po 400€) amazon.de Chodziło mi o polskie sklepy... Na amazonie to każdy jest tańszy, ale Mi5 tam chyba nie ma? Czy jest? No właśnie. W przypadku Amazona, wysyłka na gwarancję do nich, do Niemczech? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Chodziło mi o polskie sklepy... Na amazonie to każdy jest tańszy, ale Mi5 tam chyba nie ma? Czy jest? No właśnie. W przypadku Amazona, wysyłka na gwarancję do nich, do Niemczech? Wiesz porownujemy telefony ktore mozna kupic z gwarancja przez internet w Polsce. I ktore dostaniesz w kilka dni. Skoro bierzemy pod uwage sklepy typu euro rtv to czemu nie amazon ktory na dobra sprawe niczym sie nie rozni. Ba maja akcje promocyjne skierowane tylko do Polakow, zeby zachecic ich do zakupow u nich. A co do porownania, porownalem ceny telefonow dostepne dla mnie, szukajacego po taniosci, ale jednoczesnie miec pewnosc do do gwarancji, co do terminowosci wysylki towaru itd... Gwarancja w amazonie zazwyczaj jest zamawiany kurier ktory odbiera od ciebie reklamowany przedmiot. Ja czuje sie bezpieczniej kupujac przez amazon, niz wybierajac oferty polskich sklepow, bo support jest taki a nie inny. W PL reklamujac cokolwiek jestes zazwyczaj traktowany jak intruz, wkurzajacy petent, a kazda usterka to z zalozenia wina klienta. W amazonie kontakt z supportem to niebo a ziemia wzgledem obslugi w PL - troche inne standardy traktowania klientow. Ale dosc offtopu, bo rozmawiamy o oficjalnej dystrybucji i ich "salonie" (zlosliwosc celowa), a nie o specyfice polskich sprzedawcow w porownaniu do amazonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Wszędzie za granicą jest taniej niż w Polsce... Moja siostra aktualnie pracuje w Holandii... Kupiła w zwykłym sklepie RTV iP6+ za 320euro... teraz przeliczcie to na PLN i zobaczcie, jak nas koszą WSZYSTKIE firmy tylko dlatego, że mamy słabą walutę i takie, a nie inne podatki... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 9 minut temu, Nezumi napisał: Wszędzie za granicą jest taniej niż w Polsce... Moja siostra aktualnie pracuje w Holandii... Kupiła w zwykłym sklepie RTV iP6+ za 320euro... teraz przeliczcie to na PLN i zobaczcie, jak nas koszą WSZYSTKIE firmy tylko dlatego, że mamy słabą walutę i takie, a nie inne podatki... Niektórzy skupują telefony z Niemczech, a potem sprzedają na Allegro i nadal im się to opłaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Niektórzy skupują telefony z Niemczech, a potem sprzedają na Allegro i nadal im się to opłaca Pewnie, że się opłaca, ja części do PC kupuje właśnie w Niemczech przez rodzinę . Wychodzę jakieś ~20% do przodu porównując ceny w PL, a PLN dalej leci i lecieć w dól będzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Wszędzie za granicą jest taniej niż w Polsce... Moja siostra aktualnie pracuje w Holandii... Kupiła w zwykłym sklepie RTV iP6+ za 320euro... teraz przeliczcie to na PLN i zobaczcie, jak nas koszą WSZYSTKIE firmy tylko dlatego, że mamy słabą walutę i takie, a nie inne podatki...Akurat podatków jakiś mega wysokich nie mamy, za to spore ryzyko walutoweWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 1 minutę temu, tpawel napisał: Akurat podatków jakiś mega wysokich nie mamy, za to spore ryzyko walutowe Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Nie wiem dokładnie jakie i ile, ale rodzina za granicą mówi jednogłośnie, są niższe niż w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Max 5% VAT czy CIT nie uzasadnia takich cen jakie mamy w pl. Mowa oczywiście o firmach. Osoby fizyczne to oczywiście co innego bo przy takiej poziomie kwoty wolnej co na zachodzie to może z 10% Polaków by płacilo PIT Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 11 minut temu, tpawel napisał: Max 5% VAT czy CIT nie uzasadnia takich cen jakie mamy w pl. Mowa oczywiście o firmach. Osoby fizyczne to oczywiście co innego bo przy takiej poziomie kwoty wolnej co na zachodzie to może z 10% Polaków by płacilo PIT Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Nie zapominajmy, że u nas jest podatek od Januszy i Grażyn . Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 5 minut temu, Nezumi napisał: Nie zapominajmy, że u nas jest podatek od Januszy i Grażyn . To wszystkie sklepy są prowadzone przez Januszy? Może jeszcze Kowalskich?! Mówimy o sklepach... Honor 8 z Amazona niemieckiego - 1400 zł, w Polsce? 1700-1800 zł... Allegro? 1400-1500 zł. Nie mam pytań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Przed chwilą, galakty napisał: To wszystkie sklepy są prowadzone przez Januszy? Może jeszcze Kowalskich?! Mówimy o sklepach... Honor 8 z Amazona niemieckiego - 1400 zł, w Polsce? 1700-1800 zł... Allegro? 1400-1500 zł. Nie mam pytań. Mentalność Polaka, nie ważne, czy mały sklepik, czy wielki gmach, mentalność jedna, aby zarobić jak najwięcej, a zrobić jak najmniej . Oczywiście są wyjątki, ale szczerze, po ostatnich zakupach telefonów i części do PC stwierdzam, że ja jeszcze na te "wyjątki" nie natrafiłem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Przed chwilą, Nezumi napisał: Mentalność Polaka, nie ważne, czy mały sklepik, czy wielki gmach, mentalność jedna, aby zarobić jak najwięcej, a zrobić jak najmniej . Oczywiście są wyjątki, ale szczerze, po ostatnich zakupach telefonów i części do PC stwierdzam, że ja jeszcze na te "wyjątki" nie natrafiłem . Wyjątek jest jak jakiś sklep pomyli się z ceną i puści przypadkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Wyjątek jest jak jakiś sklep pomyli się z ceną i puści przypadkiem... Ale wtedy zaraz każą, albo zwrócić, albo nie wypełniają zamówienia.. Już 3x tak na morele się nadziałem! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Uważasz, że Xiaomi obchodzi to, że jakiś ABCData w Polsce sprzedaje ich telefony? Wejdź sobie na stronę Xiaomi i w liście regionów znajdź Polskę, powodzenia.No ja znalazłemTapatalk Nubia z7 max 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Polskę dodali jak tylko zaczęli oficjalną dystrybucję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 39 minut temu, tomek0768 napisał: No ja znalazłem Tapatalk Nubia z7 max Jak sprawdzałem pisząc tamten post, to jeszcze nie było, a sama strona też inaczej wyglądała więc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buullo Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Oczywistym jest ze jak elektronikę to tylko z za granicy. Przykładowo. Takową grafikę do PC która kosztuje u nas 1500 zł w niemczech, EN kupimy za nawet 1000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzykalny Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Nie wiem czy ktoś już wspominał ale w Mi zone mają już dostępny od jakiegoś czasu Mi 6. Tak że można się pobawić i obejrzeć. PS. Ktoś miał problemy z gearbest i zaginioną przesyłką? Kurde od 20 czerwca czekam na moją mi6 ;/// Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 @Muzykalny, jak to możliwe? Czym to wysłali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzykalny Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 (edited) 48 minut temu, hackmaniak napisał: @Muzykalny, jak to możliwe? Czym to wysłali? Szczerze, wybrałem opcję Priority line na telefon, a kupiłem dzień wcześniej zwykłą darmową pocztą Miboxa( Jego posiadam już od kilku dni). Na 17Track sprawdzałem to 20.06 wysłany był do Anglii i DPD(uk) miało przesłać do mnie niestety nigdy taka paczka do nich nie dotarła. Czyli gdzieś się im zapodziała... Ogólnie to o pieniądze się nie boję... Ale szkoda czasu bo już prawie półtora miecha ;/ A męczę się na starym telefonie żony ... katastrofa Edited July 29, 2017 by Muzykalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szmyku Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 24 minuty temu, Muzykalny napisał: Szczerze, wybrałem opcję Priority line na telefon, a kupiłem dzień wcześniej zwykłą darmową pocztą Miboxa( Jego posiadam już od kilku dni). Na 17Track sprawdzałem to 20.06 wysłany był do Anglii i DPD(uk) miało przesłać do mnie niestety nigdy taka paczka do nich nie dotarła. Czyli gdzieś się im zapodziała... Ogólnie to o pieniądze się nie boję... Ale szkoda czasu bo już prawie półtora miecha ;/ A męczę się na starym telefonie żony ... katastrofa Strasznie długo jak na Priority Line, musiała się zawieruszyć. Moja (kupiona 18.07), do Anglii przyjechała 27.07., a teraz jest już w Polsce, ma być doręczona w poniedziałek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 @Muzykalny Tylko co to ma wspólnego z tym tematem? Po co robić taki śmietnik i podpinać się pod kolejne tematy? Załóż sobie własny w odpowiednim dziale, a pierw poszukaj bo takie problemy przewijały się na forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzykalny Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 10 godzin temu, abc00 napisał: @Muzykalny Tylko co to ma wspólnego z tym tematem? Po co robić taki śmietnik i podpinać się pod kolejne tematy? Załóż sobie własny w odpowiednim dziale, a pierw poszukaj bo takie problemy przewijały się na forum... To prawda po co robić śmietnik... proszę o skasowanie postów moderatora łącznie z tym... abc00... "Nadgorliwość gorsza od faszyzmu" Kiedyś się młody nauczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts