Feanaro Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 No właśnie nie chcę, chyba że Miuipolska ma jakieś duże zalety. Telefonu używam dopiero 2 dni, więc ciężko stwierdzić, czy w tym romie global mi czegoś brakuje, a prawie nic tu jeszcze nie poprzenosiłem ze starego telefonu bo nie miałem kiedy, jak już to zrobię to zmiana systemu będzie większym problemem, bo trzeba to będzie robić jeszcze raz. No ale to bez znaczenia, skoro nie ma Miuipolska na andku 6.0 to zostaję na globalu i tyle. Dzięki.
sp4ubw Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Miuipolska ma wiele zalet, wiele zmian, wiele dodatków, których nie ma w globalu ale to wszystko tylko shift czasowy. Wszystko lub prawie wszystko co jest w miuipolska, czyli w devach chińskich pojawia się potem w globalach z przesunięciem kilkumiesięcznym, więc mając globala za 3 miesiące będziesz miał prawie to samo co teraz w najnowszym miuipolska. Prawie, gdyż część dodatków i zmian to autorskie zmiany z tego forum i ich nigdy nie będzie w globalach. Masz też custom globala, który wrzuciłem, czyli global ale zmodowany, żeby było to czego brakuje. Możesz taki wrzucić, tyle, że to ciągle pod względem miuipolska daleka historia i nie ma wszystkiego ale ma też wiele czego nie ma w miuipolska i nigdy nie będzie. Wybór należy do Ciebie.
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Hej po przeczytaniu wątku dalej jestem zagubiony i nie chciałbym żeby telefon był martwy bo sprzęt nie jest mój tylko mamy. Dowiedziałem się jedynie że system mam syfmiui i chyba telefon jest odblokowany (zdjęcia). Czy jest dobra duszyczka która mnie nakieruje żeby wszystko mi poszło gładko i mamita nie musiała się denerwować i czekać kilka dni na uruchomienie telefonu?
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 @painball pójdzie gaładko bez żadnych niespodzianek ?
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Jak ktoś jest zdolny jak np. Moja żona, to istnieje ryzyko spalenia salonu. Przeciętny ogarnięty użytkownik bez problemu zrobi. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2
exwindows Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 A bezpieczniej nie będzie update z pliku globala i szybciej Wytapano z RN4X
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 @exwindows może mi rozjaśnić o co dokładnie Ci chodzi? @painball pytam dlatego bo ludzie wcześniej pisali o zablokowanym edl i chyba wtedy robić się problem ze zmianą systemu ?
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 @exwindows tu ma ładny poradnik łopatologiczny - na odpowiednim poziomie. A Ty mu wyskakujesz z jakimiś rozzipowaniem plików i w ogóle. Czy szybciej? Nie. Czy bezpieczniej? Też może salon spalić. Różnicy pomiędzy Globalem, a Eu nie zobaczy.
exwindows Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 [mention=33330]exwindows[/mention] tu ma ładny poradnik łopatologiczny - na odpowiednim poziomie. A Ty mu wyskakujesz z jakimiś rozzipowaniem plików i w ogóle. Czy szybciej? Nie. Czy bezpieczniej? Też może salon spalić. Różnicy pomiędzy Globalem, a Eu nie zobaczy.No tak wskazanie pliku z pozycji telefonu to jest wyzwanie Wytapano z RN4X 1
GoldSnickers Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Da się wgrać globala na syfmiui tak po prostu ? I tak i tak musi to zrobić inaczej. Skoro ma odblokowany bootloader to nie lepiej przez miflash wrzucić rom, zablokować bootloader i ewentualnie potem odblokować "normalną" metodą ?
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) jeszcze się za to nie zabrałem, zdaję się na Waszą pomoc . widzę że jest kilka możliwości tylko która będzie najbardziej skuteczna i 'prosta'. @painball stanąłem na momencie jak jestem w TWRP chcę zainstalować rom i wyskakuje Failed 'updater process ended witch error:7. error installing zip file 'i tutaj jest scieżka pliku' tak jest jeżeli chodzi o miuipolska, natomiast global instaluje się elegancko. zrobiłem jak w tym poradniku i mi telefon wisi na logo MI.... pomoże ktoś ? Edytowane 27 Maja 2017 przez Oski
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Ile wisi? Poczekaj z 5 minut. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 @painball elegancko jednak ruszyło. chyba jestem przewrażliwiony bo kiedyś bawiłem się z HTC M7 i zapomniałem że trochę trzeba poczekać, aczkolwiek jak już się bawiłem zastanawiam się dalczego miuipolska nie chciało mi się zainstalować pobrałem pierwszy plik z góry -- https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=183557
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Zapytaj lepiej czemu nie możesz wejść w recovery teraz xDWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
exwindows Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Zapytaj lepiej czemu nie możesz wejść w recovery teraz xDWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaParę postów wyżej pisałeś o łopatologi a jednak można Wytapano z RN4X
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Chłopak chciał wgrać normalne Miui. Nie mówił nic o recovery W sumie jakby wgrał EU to by mu został A tak to ni ma @Oski "updater process ended witch error:7. error installing zip file " tzn. że nie przeszedł weryfikacji. ROM jest zabezpieczony przed gamoniami, którzy ściągają ROM nie do swojego urządzenia. W sumie uratował Ci telefon, bo chciałeś wgrać ROM nie na swój telefon. Edytowane 27 Maja 2017 przez painball
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) @painball oki to jaki ROM pod redmi note 4x jeżeli ściągam z miuipolska ? 2 od góry ? http://miuif.celogeek.com/7.5.25/ ale z Was śmieszki, aż taki zielony to nie jestem Edytowane 27 Maja 2017 przez Oski
painball Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 @Oski xiaomi.eu_multi_HMNote4X_7.5.25_v8-7.0.zip
Oski Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 wstyd się przyznawać ale dopiero teraz zauważyłem że ta lista jest pod wszystkie telefony... dziękuje
refiko Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Cześć wszystkim! W dniu wczorajszym, drogą kupna nabyłem tą słuchawkę: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4-3-32-gb-eu-sd625-gw24pl-24h-gr-i6830986341.html?snapshot=MjAxNy0wNi0xMVQxODozNDoxOS42MjVaO2J1eWVyOzI1NGM1YTI1Yzc5ZmE0OTU1OGVmZGFlNTNjNmZiMDk5MjI2MzM5ZjgyNjJlMmE2ODc4NzQzOGI3MDlkNWQ2NWE%3D Powiedzcie proszę czy w tym przypadku muszę zmieniać coś w środku - mam na myśli oprogramowanie - po to, aby normalnie z niego korzystać? Będę miał dostęp do google play? Będę mógł normalnie instalować apki, np. bankowe? Telefon będzie działał z dwoma kartami SIM (Tmobile - mam dostęp do LTE).
Heisenberg Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Nie. Trzeba go najpierw nakręcić. Potem zanurzyć w roztworze soli z octem 2:3. Jak go już wysuszysz to musisz uruchomić i sprawdzić czy bez karty sim możesz za darmo dzwonić do Chin. Jak tak to musisz zdecydowanie wgrać nowy soft. Jeśli, nie to znaczy że możesz włożyć kartę T-Mobile i wygrzać telefon. Może być np piekarnik nastawiony na 150 stopni. Byle przez co najmniej 25 minut. Wyciągnij, niech spokojnie wystygnie. I tyle. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu TapatalkaFake. Zrobiłem jak mówiłeś i telefon zamienił się w miskę z ryżem. Nie polecamWysłane z mojego Redmi Note 4X 2
painball Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) @HeisenbergNo tak. Zapomniałem o termoobiegu. Ja nie wiem. Ludzie lajkują posty. Merytoryczne. Dokładnie opisane. I moderatorzy usuwają. A durnego pytania i śmiecenia forum już nie. Dramat. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez painball
HWKZMC Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich. W przyszłym tygodniu przyjdzie mi nowy Xiaomi Redmi Note 4 wersja Snapdragon i oprogramowaniem Global. Chciałbym zmienić na Miuipolska. Dostałem już zgodę na odblokowanie bootloadera. W poradniku dotyczącym instalacji softu na filmie jest pokazane, że najpierw trzeba ściągnąć chiński soft a później miui. Mając wersję global również trzeba chiński soft instalować najpierw czy można od razu miui. Czy można uwalić telefon podczas wgrywania oprogramowania? Mam jeszcze prośbę o podanie linku skąd mogę pobrać twrp pod Redmi Note 4. Za wszystkie odpowiedźi dziękuję.
mgcompany Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wszystkie informacje masz w instrukcji na stronie głównej, łącznie z linkami do TWRP. Podążaj za instrukcją, a bez problemów wgrasz xiaomi.eu (kiedyś miuipolska). Masz globala, to rób na globalu, u mnie poszło od razu.
HWKZMC Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Dzięki za informację. Pierwszy telefon z marki Xiaomi. Mam nadzieję że dobrze będzie mi się sprawował :). Edytowane 16 Czerwca 2017 przez HWKZMC
redmati2 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Jak z global stable 8.2.5.0 przejść na global dev beta 7.6.15? Można wgrać bezpośrednio czy należy wcześniej odblokować bootloader?
maniek73 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Kupiłem dla córki Xiaomi Redmi Note 4 Global Version na Snapdragonie 625. Jakie MIUI Polska mogę tam wgrać? Czy ROM dla Redmi Note 4x mido będzie odpowiedni? Czy w wersji rozwojowej z Nougat 7 w moim Note 4 Global Version wszystko będzie poprawnie działało? Ma ktoś tak? Może lepiej zostawić MIUI oryginalne (Global na Androidzie 6.0, poprawka OTA z kwietnia br.)?
GoldSnickers Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Bootloadera nie trzeba odblokowywyać, jeśli chcesz wgrać przez aktualizator w systemie. Tylko nie możesz wgrać bezpośrednio, musisz najpierw wrzucić ostatnią wersję dev na androidzie 6.0. Poczytaj ten temat wstecz, dałem tam link. 1
xernes Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Możesz wgrać wszystkie z oznaczeniem MIDO. Ja używam wersji rozwojowej ( android 7) od dłuższego czasu. Użytkując i śledząc forum nie zauważyłem żadnych problemów w stosunku do wersji stable.
maniek73 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dziękuję ️Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
dawergo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Cześć, W innym wątku już dostałem odpowiedź, że miui polska wgrywa się tylko przez twrp, szczerze mówiąc, jeśli mam globala to nie chce mi się na razie tego robić. Ktoś może spojrzeć i potwierdzić? Wydaje mi się, że tak po porównaniu ze stroną, ale co dwie głowy to nie jedna Dziękuje, Pozdrawiam, Daniel
HWKZMC Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Witam, mam problem przy odblokowaniu bootloadera w Redmi Note 4, a dokładnie w ostatnim etapie a więc przy MiFlash unlock wyskakuje błąd przy 50% (poprawnie jestem zalogowany na koncie Xiaomi w telefonie i programie). Wyczytałem że pomaga zainstalowanie sterowników innych niż standardowe. Poratujecie linkiem do sterowników dla Windows 10 do Redmi Note 4.
Rekomendowane odpowiedzi