Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie nie chcę, chyba że Miuipolska ma jakieś duże zalety. Telefonu używam dopiero 2 dni, więc ciężko stwierdzić, czy w tym romie global mi czegoś brakuje, a prawie nic tu jeszcze nie poprzenosiłem ze starego telefonu bo nie miałem kiedy, jak już to zrobię to zmiana systemu będzie większym problemem, bo trzeba to będzie robić jeszcze raz. :P

No ale to bez znaczenia, skoro nie ma Miuipolska na andku 6.0 to zostaję na globalu i tyle. Dzięki.

Opublikowano

Miuipolska ma wiele zalet, wiele zmian, wiele dodatków, których nie ma w globalu ale to wszystko tylko shift czasowy. Wszystko lub prawie wszystko co jest w miuipolska, czyli w devach chińskich pojawia się potem w globalach z przesunięciem kilkumiesięcznym, więc mając globala za 3 miesiące będziesz miał prawie to samo co teraz w najnowszym miuipolska. Prawie, gdyż część dodatków i zmian to autorskie zmiany z tego forum i ich nigdy nie będzie w globalach.

Masz też custom globala, który wrzuciłem, czyli global ale zmodowany, żeby było to czego brakuje. Możesz taki wrzucić, tyle, że to ciągle pod względem miuipolska daleka historia i nie ma wszystkiego ale ma też wiele czego nie ma w miuipolska i nigdy nie będzie.

Wybór należy do Ciebie. :)

Opublikowano

Hej po przeczytaniu wątku dalej jestem zagubiony i nie chciałbym żeby telefon był martwy bo sprzęt nie jest mój tylko mamy. Dowiedziałem się jedynie że system mam syfmiui i chyba telefon jest odblokowany (zdjęcia). Czy jest dobra duszyczka która mnie nakieruje żeby wszystko mi poszło gładko i mamita nie musiała się denerwować i czekać kilka dni na uruchomienie telefonu? 

Opublikowano

Jak ktoś jest zdolny jak np. Moja żona, to istnieje ryzyko spalenia salonu. Przeciętny ogarnięty użytkownik bez problemu zrobi.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 2
Opublikowano

@exwindows tu ma ładny poradnik łopatologiczny - na odpowiednim poziomie. A Ty mu wyskakujesz z jakimiś rozzipowaniem plików i w ogóle. Czy szybciej? Nie. Czy bezpieczniej? Też może salon spalić. Różnicy pomiędzy Globalem, a Eu nie zobaczy.

Opublikowano
[mention=33330]exwindows[/mention] tu ma ładny poradnik łopatologiczny - na odpowiednim poziomie. A Ty mu wyskakujesz z jakimiś rozzipowaniem plików i w ogóle. Czy szybciej? Nie. Czy bezpieczniej? Też może salon spalić. Różnicy pomiędzy Globalem, a Eu nie zobaczy.

No tak wskazanie pliku z pozycji telefonu to jest wyzwanie

Wytapano z RN4X

• Like 1
Opublikowano

Da się wgrać globala na syfmiui tak po prostu ? I tak i tak musi to zrobić inaczej. Skoro ma odblokowany bootloader to nie lepiej przez miflash wrzucić rom, zablokować bootloader i ewentualnie potem odblokować "normalną" metodą ?

Opublikowano (edytowane)

jeszcze się za to nie zabrałem, zdaję się na Waszą pomoc . widzę że jest kilka możliwości tylko która będzie najbardziej skuteczna i 'prosta'.

@painball stanąłem na momencie jak jestem w TWRP chcę zainstalować rom i wyskakuje Failed 'updater process ended witch error:7. error installing zip file 'i tutaj jest scieżka pliku' tak jest jeżeli chodzi o miuipolska, natomiast global instaluje się elegancko. zrobiłem jak w tym poradniku i mi telefon wisi na logo MI.... pomoże ktoś ?

Edytowane przez Oski
Opublikowano
Zapytaj lepiej czemu nie możesz wejść w recovery teraz xD

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Parę postów wyżej pisałeś o łopatologi a jednak można​

Wytapano z RN4X

Opublikowano (edytowane)

Chłopak chciał wgrać normalne Miui. Nie mówił nic o recovery :P W sumie jakby wgrał EU to by mu został :P A tak to ni ma :D 

@Oski "updater process ended witch error:7. error installing zip file " tzn. że nie przeszedł weryfikacji. ROM jest zabezpieczony przed gamoniami, którzy ściągają ROM nie do swojego urządzenia. W sumie uratował Ci telefon, bo chciałeś wgrać ROM nie na swój telefon.

Edytowane przez painball
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim!

W dniu wczorajszym, drogą kupna nabyłem tą słuchawkę: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4-3-32-gb-eu-sd625-gw24pl-24h-gr-i6830986341.html?snapshot=MjAxNy0wNi0xMVQxODozNDoxOS42MjVaO2J1eWVyOzI1NGM1YTI1Yzc5ZmE0OTU1OGVmZGFlNTNjNmZiMDk5MjI2MzM5ZjgyNjJlMmE2ODc4NzQzOGI3MDlkNWQ2NWE%3D

Powiedzcie proszę czy w tym przypadku muszę zmieniać coś w środku - mam na myśli oprogramowanie - po to, aby normalnie z niego korzystać? Będę miał dostęp do google play? Będę mógł normalnie instalować apki, np. bankowe? Telefon będzie działał z dwoma kartami SIM (Tmobile - mam dostęp do LTE).

Opublikowano
Nie. Trzeba go najpierw nakręcić. Potem zanurzyć w roztworze soli z octem 2:3. Jak go już wysuszysz to musisz uruchomić i sprawdzić czy bez karty sim możesz za darmo dzwonić do Chin. Jak tak to musisz zdecydowanie wgrać nowy soft. Jeśli, nie to znaczy że możesz włożyć kartę T-Mobile i wygrzać telefon. Może być np piekarnik nastawiony na 150 stopni. Byle przez co najmniej 25 minut. Wyciągnij, niech spokojnie wystygnie. I tyle.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Fake. Zrobiłem jak mówiłeś i telefon zamienił się w miskę z ryżem. Nie polecam

Wysłane z mojego Redmi Note 4X

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@HeisenbergNo tak. Zapomniałem o termoobiegu.

Ja nie wiem. Ludzie lajkują posty. Merytoryczne. Dokładnie opisane. I moderatorzy usuwają. A durnego pytania i śmiecenia forum już nie. Dramat.

Edytowane przez painball
Opublikowano

Jako nowy użytkownik forum witam wszystkich. W przyszłym tygodniu przyjdzie mi nowy Xiaomi Redmi Note 4 wersja Snapdragon i oprogramowaniem Global. Chciałbym zmienić na Miuipolska. Dostałem już zgodę na odblokowanie bootloadera. W poradniku dotyczącym instalacji softu na filmie jest pokazane,  że najpierw trzeba ściągnąć chiński soft a później miui. Mając wersję global również trzeba chiński soft instalować najpierw czy można od razu miui. Czy można uwalić telefon podczas wgrywania oprogramowania? Mam jeszcze prośbę o podanie linku skąd mogę pobrać twrp pod Redmi Note 4. Za wszystkie odpowiedźi dziękuję. 

Opublikowano

Wszystkie informacje masz w instrukcji na stronie głównej, łącznie z linkami do TWRP. Podążaj za instrukcją, a bez problemów wgrasz xiaomi.eu (kiedyś miuipolska). Masz globala, to rób na globalu, u mnie poszło od razu.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za informację. Pierwszy telefon z marki Xiaomi. Mam nadzieję że dobrze będzie mi się sprawował :). 

Edytowane przez HWKZMC
Opublikowano

Jak z global stable 8.2.5.0 przejść na global dev beta 7.6.15? Można wgrać bezpośrednio czy należy wcześniej odblokować bootloader? 

Opublikowano

Kupiłem dla córki Xiaomi Redmi Note 4 Global Version na Snapdragonie 625. Jakie MIUI Polska mogę tam wgrać? Czy ROM dla Redmi Note 4x mido będzie odpowiedni? Czy w wersji rozwojowej z Nougat 7 w moim Note 4 Global Version wszystko będzie poprawnie działało? Ma ktoś tak?

Może lepiej zostawić MIUI oryginalne (Global na Androidzie 6.0, poprawka OTA z kwietnia br.)?

Opublikowano

Bootloadera nie trzeba odblokowywyać, jeśli chcesz wgrać przez aktualizator w systemie. Tylko nie możesz wgrać bezpośrednio, musisz najpierw wrzucić ostatnią wersję dev na androidzie 6.0. Poczytaj ten temat wstecz, dałem tam link.

• Like 1
Opublikowano

Możesz wgrać wszystkie z oznaczeniem MIDO. Ja używam wersji rozwojowej ( android 7) od dłuższego czasu. Użytkując i śledząc forum nie zauważyłem żadnych problemów w stosunku do wersji stable.

• mrosi odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Cześć,

W innym wątku już dostałem odpowiedź, że miui polska wgrywa się tylko przez twrp, szczerze mówiąc, jeśli mam globala to nie chce mi się na razie tego robić. Ktoś może spojrzeć i potwierdzić? Wydaje mi się, że tak po porównaniu ze stroną, ale co dwie głowy to nie jedna :)

Dziękuje,

Pozdrawiam,

Daniel

Screenshot_2017-06-20-11-43-04-063_com.android.settings.png

Opublikowano

Witam, mam problem przy odblokowaniu bootloadera w Redmi Note 4, a dokładnie w ostatnim etapie a więc przy MiFlash unlock wyskakuje błąd przy 50% (poprawnie jestem zalogowany na koncie Xiaomi w telefonie i programie). Wyczytałem że pomaga zainstalowanie sterowników innych niż standardowe. Poratujecie linkiem do sterowników dla Windows 10 do Redmi Note 4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...