ufo Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Pożyczyłem mi5 4/128 i planuję reset do ustawień fabrycznych na moim mi5 który się wyłacza. Zainstaluję jakąś aplikację z historią temperatury baterii. Sprawdzę i dam znać. Jakieś aplikacje polecacie?
latet Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) 4 minuty temu, ufo napisał: Pożyczyłem mi5 4/128 i planuję reset do ustawień fabrycznych na moim mi5 który się wyłacza. Zainstaluję jakąś aplikację z historią temperatury baterii. Sprawdzę i dam znać. Jakieś aplikacje polecacie? Zdecydowanie polecam tę: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pjw.batterywidget&hl=pl Dla zachowania ciągłości wykresu daj jej autostart i kłódkę. Bez obaw, nie zżera prądu – używam od wielu lat na wielu urządzeniach. Przykładowy wykres w załączniku. Rejestruje do 4 dób wstecz. na wykresie widać jak temp. baterii spadła do +11°C. Z doświadczenia (każdej nocy) wiem, że temp. baterii w "śpiącym" dłużej telefonie praktycznie zrównuje się z temp. otoczenia co do stopnia. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez latet 1
daave Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 20 minut temu, latet napisał: Proszę o info, przy jakiej temp. baterii to się dzieje. Dzięki. nie wiem bo nie mam żadnej apki z rejestracją temperatury, dzisiaj doinstaluje i pomonitoruje. robienie zdjęc czy kręcenie filmów to też porażka - gubu ostrość i nic się nie da nagrać
stereo0 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Dnia 15.01.2017 o 17:03, latet napisał: O Technosie jest cały wątek na forum, z szokującymi opisami traktowania przez ich serwis klientów i ich telefonów... Ale ja mam pytanie, myślę, ze ważne: jaka była temp. baterii, gdy to się działo? Parę dni temu robiłem trochę zdjęć na mrozie i nic się nie działo złego - ale wg wykresu temp. baterii obniżyła się do tylko 11°C (załączam dowód https://postimg.org/image/5onwcc67z/ ). Na dworze było ok. -8°C i spędziłem tam ok. godziny, choć oczywiście telefonu nie trzymałem cały czas na powietrzu, wyciągałem z kieszenie w razi potrzeby. Nie wiem kumplu jaka była temperatura baterii. Robiłem zdjęcia, wyciągnąłem telefon i wkladalem do kieszeni kurtki zamykanej na zamek. I chciałem sobie zrobić jakieś makro przez obiektyw i zacząłem robić zdjęcia tak, że klikalem bardzo szybko robienie zdjęcia i nagle po jakichś 10 fotkach ekran się przyciemnil, pokazał się komunikat że słaba bateria i się wyłączył. W sumie to korzystałem tak jak Ty. Po włączeniu jednak bateria faktycznie się rozladowala tak jak widać na moim screenie.
ufo Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Test zrobiony, zaczynałem od stanu baterii powyżej 60%, wystawiłem telefon na stolik na balkonie i co jakiś czas otwierałem i robiłem zdjęcia - widać jak spada napięcie, delikatnie poniżej 60% naładowania napięcie poleciało na łeb i telefon padł.Po ponownym uruchomieniu bateria na poziomie ok 10-11% Pełna powtarzalność.
RSL Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ja mam wersję 3/64 jakoś pewnie z jednej z pierwszych serii (zakupiony zaraz po wejściu na rynek) i nic takiego się u mnie nie dzieje. Nigdy się nie wyłączył na mrozie. 1
latet Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zastanawiam się, czy to zachowanie na zimnie w ogóle jest "winą" telefonu, czy wyłącznie baterii...?
ufo Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dziś dla porównania zrobiłem test na pożyczonym mi5 4/128. Przy robieniu zdjęć pomimo zimna nie ma spadków napięcia ani naładowania baterii. Załączam wykres.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Piechox Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dziś moja mi5 32 GB od goldway pracowała 3 godz na -7 stopniach (nie w kieszeni) tak więc coś jest z twoim tele mój zimna się nie boiTelefon robił za DJ na zimowym grilluWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
latet Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 U mnie dziś - jak na obrazku. Nic złego się nie działo, ale cięzko powiedzieć, czy za kilkanaście minut by się nie zadziało... Albo w tym samym czasie, gdyby bateria była np. w 30% a nie w 80% naładowana.
daave Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 u Nas wygląda to tak, wczoraj ok 0 na zew, telefon w kieszeni, w futerale IPAK i shoutdown
JacekBB Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Dziwna sprawa. Dziś też miałem taki myk że szedłem po córkę do przedszkola a telefon w przedniej kieszeni. Na dworze minus 6 i bateria przez 45 minut zleciala z 53% do zera. Na wykresie baterii widać jak leci pionowo w dół. Naśladuje zaś i zobaczymy. Dodam że w tamtym tygodniu były mrozy po -19 w BB i jakoś wsio było oK Edytowane 18 Stycznia 2017 przez JacekBB
daave Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 proponuję dołączyć się do rozmowy na oficjalnym forum http://en.miui.com/thread-476551-1-1.html to nie jest zbytnio normalne i niech zaczną myśleć co z tym fantem zrobić...
ufo Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Ja ze swojej strony też otworzyłem wątek na ten temat: http://en.miui.com/thread-476998-1-1.html ale póki co żadna dyskusja się nie wywiązała. Dodatkowo też inna osoba z Rosji o tym pisała tutaj: http://en.miui.com/thread-411246-1-1.html i też cisza Edytowane 19 Stycznia 2017 przez ufo
malina Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) MI 3/64GB Black. Poprzedniej zimy było wszystko ok. Od dwóch tygodni mam to samo. Bateria 60% idę na zewnątrz na godzine gdzie jest +8 stopni i chce zrobić zdjęcie. Jedno zdjęcie zrobię a przy drugim już telefon się wyłącza. Chce go uruchomić i nic. Podpinam pod ładowarkę w domu i się ładuje do od 12% do 40% w 20 sekund. Coś się wam udało z tym zdziałać? Czy reset coś pomoże? Edytowane 8 Listopada 2017 przez malina
JacekBB Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) 52 minuty temu, malina napisał: MI 3/64GB Black. Poprzedniej zimy było wszystko ok. Od dwóch tygodni mam to samo. Bateria 60% idę na zewnątrz na godzine gdzie jest +8 stopni i chce zrobić zdjęcie. Jedno zdjęcie zrobię a przy drugim już telefon się wyłącza. Jakie masz miui na mi5? U mnie w BB dziś było 2 i na razie nic mojemu telefonowi się nie dzieje a minął rok prawie. Tylko ja mam Mi5/64 Edytowane 8 Listopada 2017 przez JacekBB
malina Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Jakie masz miui na mi5? U mnie w BB dziś było 2 i na razie nic mojemu telefonowi się nie dzieje a minął rok prawie. Tylko ja mam Mi5/64Mi5 3/64GB. Miui 8.1 xiaomi.euCo to znaczy "w BB było 2 i na razie...." Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 7 godzin temu, malina napisał: Czy reset coś pomoże? Nie. To problem sprzętowy. Kupowałeś w Technosie może?
daave Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 mnie wymienili baterię (Power GSM) ale w okresie w którym testy pogodowe nie były możliwe niestety temat powrócił. dodatkowo uszkodził sie moduł PVC (czy jakoś tak) telefon wpadał w bootloopa i działał tylko po podpięciu ładowarki (a się nie ładował) zobaczę co będzie dalej a jak nie to pewnie wróci do sprzedawcy po raz kolejny (choć już jest po gwarancji)
Nezumi Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 W zeszłym roku, 30minutowa droga do pracy, telefon w kieszeni, muzyczka gra, temperatury ok -8/10*C, żadnych problemów Mi5 3/32. W tym roku jeszcze takich mrozów nie było u mnie, ale przy 2-3*C żadnych problemów nie mam...
Lukasz4433 Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Mnie też w końcu dopadło. Telefon z zeszłego roku z grudnia. Poprzedniej zimy nie miałem z nim żadnych problemów, lecz ostatnio taka historia przytrafiła mi się już z 5 razy przy niskich, ale dodatnich temperaturach. Nie chce myśleć co będzie przy -10. Poczekam na MIUI9 może coś się zmieni (nadzieja matką głupich), jeśli nie pozostaje oddać na gwarancję, pytanie tylko czy przyjmą.
malina Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Czyli jedyne wyjście to wymiana baterii? Czy to inna rzecz jest do wymiany? Ktoś coś wymieniał? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi