Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zrobienie Backupu w TWRP robi backup aplikacji, itp itd? po przywróceniu wraca cały układ ikon czy przywraca tylko i wyłącznie system?

Opublikowano
2 hours ago, JacekBB said:

Jaka jest szansa że mając wgrane nowe twrp pod N ucegle telefon podczas update ostatniej wersji dev?

fifti fifti :D ja na razie się powstrzymałem, i czekam na nowsze wydanie ;) 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Warson napisał:

o Super, a więc nie będę musiał setki apek na nowo w razie czego instalować :D

dzięki.

Hmm... "setki apek"... no tak, to teraz zaczynam rozumieć, dlaczego mam tak mało problemów z telefonami - u mnie góra kilkanaście ;)

Mam pytanko, bo chyba nikt o tym nie wspominał. Czy przypadkiem, albo może raczej cudem, OIS w tej wersji działa lepiej? Wiem, że ogólnie są inne problemy z filmami, wiem, że nie poprawili FPS, ale może OIS tak?

Opublikowano
Dnia 14.12.2016 o 23:32, latet napisał:

Hmm... "setki apek"... no tak, to teraz zaczynam rozumieć, dlaczego mam tak mało problemów z telefonami - u mnie góra kilkanaście ;)

Mam pytanko, bo chyba nikt o tym nie wspominał. Czy przypadkiem, albo może raczej cudem, OIS w tej wersji działa lepiej? Wiem, że ogólnie są inne problemy z filmami, wiem, że nie poprawili FPS, ale może OIS tak?

Nie do końca rozumiem... OIS jest funkcją fizyczną, nie software'ową, więc dlaczego soft miałby wpływać na jego działanie? U mnie jest tak samo, czyt. nie ma się do czego przyczepić... Chyba, że to ja jakoś błędnie pamiętam definicje tej opcji?

Opublikowano
5 godzin temu, Nezumi napisał:

Nie do końca rozumiem... OIS jest funkcją fizyczną, nie software'ową, więc dlaczego soft miałby wpływać na jego działanie? U mnie jest tak samo, czyt. nie ma się do czego przyczepić... Chyba, że to ja jakoś błędnie pamiętam definicje tej opcji?

Tak, to funkcja fizyczna, ale wymaga poprawnej software'owej kalibracji parametrów. W narzędziach "Engineering mode" w MIUI 7  była funkcja kalibracji OIS, w MIUI8 radośnie ją usunięto. Ponieważ problem dotyczy kalibracji, to jest możliwe, że u niektórych, przypadkowo, OIS nadal działa OK. Ale z tego co czytam na en.miui.com to raczej wynika z nieświadomości użytkownika, że jest źle. Więcej  i dokładniej, z przykładami tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/10004-mi-5-pytania-ogólne-wątek-zbiorczy/?do=findComment&comment=284486

Opublikowano
6 minut temu, latet napisał:

Tak, to funkcja fizyczna, ale wymaga poprawnej software'owej kalibracji parametrów. W narzędziach "Engineering mode" w MIUI 7  była funkcja kalibracji OIS, w MIUI8 radośnie ją usunięto. Ponieważ problem dotyczy kalibracji, to jest możliwe, że u niektórych, przypadkowo, OIS nadal działa OK. Ale z tego co czytam na en.miui.com to raczej wynika z nieświadomości użytkownika, że jest źle. Więcej  i dokładniej, z przykładami tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/10004-mi-5-pytania-ogólne-wątek-zbiorczy/?do=findComment&comment=284486

Po wykonaniu tych "ruchów" o których tam pisałeś, wygląda na to, że u mnie działa OK, ale czasami też nie załapie, znaczy się... Jeżeli próbuje kręcić/zrobić zdjęcie przy równomiernym oświetleniu całego pomieszczenia, to działa idealnie, ale jeżeli np. próbuje zrobić fotkę, albo coś nakręcić w pomieszczeniu oświetlonym połowicznie (pół pomieszczenia sporo ciemniejsze od reszty), to obraz jakby się na chwile wieszał, a OIS w tym momencie nie reagował... Jesteś pewien, że to kwestia kalibracji samego OIS, a nie kwestia softu aparatu?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Nezumi napisał:

Jesteś pewien, że to kwestia kalibracji samego OIS, a nie kwestia softu aparatu?

Tego to ja nie wiem, ale w oby przypadkach jest to coś, co Xiaomi powinno poprawić już wiele miesięcy temu, a totalnie olewają problem. Nie wiem, może to celowe działanie, aby się lepiej sprzedawały nowsze modele bez OIS.

Edytowane przez latet
Opublikowano
40 minut temu, latet napisał:

Tego to ja nie wiem, ale w oby przypadkach jest to coś, co Xiaomi powinno poprawić już wiele miesięcy temu, a totalnie olewają problem. Nie wiem, może to celowe działanie, aby się lepiej sprzedawały nowsze modele bez OIS.

Zobaczymy co przyniesie Andek 7.0, bo nie da się ukryć, że z nim pewnie troszkę roboty mają...

Opublikowano
1 godzinę temu, okulowiec napisał:

może spróbuj zmienić ustawienia serwera do synchronizacji pozycji satelitów przy pomocy programu faster gps . kiedy miałem redmi 1s to pomagało.

Niestety nie mogę mieć roota.

Opublikowano

U mnie po aktualizacji do najnowszej wersji mam powrót problemu z filmami nagranymi (brak obrazu, dźwięk jest)  Nie wiem czemu usunęły mi się kontakty, smsy, notatki itp. A jak chce przywrócić z chmury to nie mogę, bo niby brak kopii... a synchronizowałem przez instalacja. Można jakoś sprawdzić czy są zapisane w chmurze? 

Opublikowano

Ta synchronizacja działa jak chce ,np po wgraniu nowej wersji niekiedy działa lepiej po zalogowaniu się konto w chmurze ,też mam tym problem

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...