Jump to content

Mi 5s - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Bohyn

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Witam, mam głupie pytanie:

Chce zrobić MiFlash w moim MI 5S i który rom mam pobrać z listy? http://en.miui.com/a-234.html

Chodzi mi o to aby był to rom z Xiaomi.eu

Bo z tego co widzę nie ma tam Xiaomi.eu, czyli co trzeba zainstalować jakiś inny i dopiero aktualizować na Xiaomi.eu?

Edited by rradek

Wiem co i jak się instaluje. Mam teraz Xiaomi.eu ale chce zrobić MiFlasha, chce całkowicie wyczyścić wszystko z telefonu i zainstalować na czysto system.

Jeżeli jest Xiaomi.eu pod MiFlasha to poproszę o link

a jeżeli nie ma to instalować Global Dev i potem zaktualizować? Czy Chiński rom Dev lepiej?

Edited by rradek

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Witam, szukam ładowarki samochodowej do tego modelu.

Ładowarka ma mieć 2 porty: QC 3.0 oraz drugi port zwykły do podtrzymywania np podczas nawigacji. W zestawie ma być kabel USB-C

Szukałem ale nie znalazłem takiego zestawu z certyfikatem QC 3.0

Pomoże ktoś?

• 2 weeks later...

Witam mam tego MI5s od 3 miesięcy wersja global kupiony z ibuygou nigdy nic z nim nie robiłem ale słyszałem że jak wgra się ROOT/mod/ROM to telefon będzie wydajniejszy i szybszy(obecnie dość często się zacina i bateria nawet nie wytrzymuje 3h na ekranie) Więc czy ktoś mógłby napisać jaka modifikacja byłaby najlepsza w moim wypadku - chodzi mi o zwykłe korzystanie z telefonu żeby się nie zacinał i żeby dało się usunąć ten zbędny syf od google i połowe niepotrzebnych aplikacji których nawet nie da się wyłączyć. 

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Global stable z xda to brzmi trochę jak świnka morska, ani to świnka ani morska :P. Patrząc na częstotliwość aktualizacji to z oficjalnych Romów na ten telefon sens ma jedynie Global Dev który faktycznie aktualizuje się na bieżąco i telefon na na nim chodzi stabilnie. Jedyne co mnie drażni w tym telefonie to nieco ubogi zasięg NFC, przy płaceniu zbliżeniowym jest odczuwalnie trudniej trafić poprawnie w terminal niż zwykła kartą. Wydajnościowo jest super, czujnik palca chodzi prawie zawsze idealnie. Czas pracy baterii szału nie robi ale jest raczej standardowy jak na tą pojemność.

• 2 weeks later...

W którym miejscu ustawia się jak długo trzeba trzymać przycisk home żeby odpaliło się Google? Po aktualizacji do miui 9 nie mogę tego znaleźć a jak odblokowuje telefon to od razu włącza się Google.

• Like 1

• 1 month later...
12 godzin temu, tutek napisał:

czy widział ktoś dostępne jeszcze mi 5s w Polski sklepach?

fostertechnologies.pl

Mają też konto na allegro.

Na przestrzeni 2 lat kupiłem u nich parę telefonów w tym mi 5s, byłem zadowolony z obsługi.

• 6 months later...

Mi magisk rozsypal system (8.10.11 chyba nie lubi się z nim) i uceglilem słuchawkę. Nawet backupy nie pomogły... Niechcący straciłem foty :(

Postawiłem telefon znowu na andku 8. 0 ale magiska nie instaluję. 

Edited by bergmen