bergmen Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @latetmi5 to nie mi5s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 1 godzinę temu, bergmen napisał: @latetmi5 to nie mi5s. Przepraszam, pomyliłem działy :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maribobr Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 W moim Mi5s w normalnym działaniu telefonu przy włączonym debugowaniu USB komputer widzi telefon, przy przejściu w tryb fastboot przestaje go widzieć. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 np. komputer Link to comment Share on other sites More sharing options...
mezutelni Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Brak sterowników? ADB =/= Fastboot zobacz czy miflash go wykryje w swoim menu, ew. sprawdź z livecd ubuntu po zainstaowaniu pakietu fastboot sudo apt-get install fastboot w ten sposób możesz wykluczyć uszkodzenie fizyczne pc/kabla Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Witam, mam głupie pytanie: Chce zrobić MiFlash w moim MI 5S i który rom mam pobrać z listy? http://en.miui.com/a-234.html Chodzi mi o to aby był to rom z Xiaomi.eu Bo z tego co widzę nie ma tam Xiaomi.eu, czyli co trzeba zainstalować jakiś inny i dopiero aktualizować na Xiaomi.eu? Edited September 23, 2017 by rradek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Nie ma xiaomi.eu pod Miflasha. Szczególnie na stronie z oficjalnymi ROMami od xiaomi... Xiaomi.eu instalujesz w twrp. Poczytaj sobie najpierw... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Wiem co i jak się instaluje. Mam teraz Xiaomi.eu ale chce zrobić MiFlasha, chce całkowicie wyczyścić wszystko z telefonu i zainstalować na czysto system. Jeżeli jest Xiaomi.eu pod MiFlasha to poproszę o link a jeżeli nie ma to instalować Global Dev i potem zaktualizować? Czy Chiński rom Dev lepiej? Edited September 23, 2017 by rradek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Nie ma znaczenia czy wrzucisz global czy china Miflashem. Choć niektórzy twierdzą, że lepiej china, bo na nim opiera się xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juveadamo Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Mam jedno pytanie. Dziś dostałem mi 5s i jest zainstalowany miui global 8.2 z możliwością aktualizacji do V8.5.3.0. Z racji tego że będę odblokowywał bootloader mam pytanie czy lepiej zostać czy aktualizować czy nie ma to znaczenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Nie ma znaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
juveadamo Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 (edited) Dzięki, to sobie dam aktualizację. Edited September 25, 2017 by juveadamo Link to comment Share on other sites More sharing options...
jcvda Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Wgrałem paczkę dodatku na mi5s i nie ma klawiatury Xperii, wie ktoś jak to aktywować. Jeszcze jedno nie mogę znajsc funkcji przycisków ekranowych jak to było na globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Witam, szukam ładowarki samochodowej do tego modelu. Ładowarka ma mieć 2 porty: QC 3.0 oraz drugi port zwykły do podtrzymywania np podczas nawigacji. W zestawie ma być kabel USB-C Szukałem ale nie znalazłem takiego zestawu z certyfikatem QC 3.0 Pomoże ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Ja mam właśnie taką ładowarkę samochodową z 2 portami jeden zwykły drugi QC 3.0 od aukey. Poszperaj za nią na Aliexpress to na pewno znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Wiem jaka to jest ale nie ma w zestawie kabla usb-c a o taki zestaw pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 To kabla sobie nie możesz kupić osobno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 moge, ale pytam o cały zestaw, komplet czy taki jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulbasaur12 Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Witam mam tego MI5s od 3 miesięcy wersja global kupiony z ibuygou nigdy nic z nim nie robiłem ale słyszałem że jak wgra się ROOT/mod/ROM to telefon będzie wydajniejszy i szybszy(obecnie dość często się zacina i bateria nawet nie wytrzymuje 3h na ekranie) Więc czy ktoś mógłby napisać jaka modifikacja byłaby najlepsza w moim wypadku - chodzi mi o zwykłe korzystanie z telefonu żeby się nie zacinał i żeby dało się usunąć ten zbędny syf od google i połowe niepotrzebnych aplikacji których nawet nie da się wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) Zacina się? Poważnie ? przecież to niby wydajny telefon. Pytam bo kolega przymierza się do kupna. Znaleźliśmy taką ofertę 7104354493 Edited December 30, 2017 by Johny Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Na Xiaomi.eu jak i wersji Global nic się nie przycina i śmiga aż miło. Oferta którą pokazałeś dotyczy modelu MI5, a tu jest dział z MI5S i one trochę się różnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Przepraszam chodziło mi o tą ofertę 7096470036 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Mam ten sam model z taka samą specyfikacją już od roku. Telefon śmiga, nigdy nie mulił ani innych cudów nie było. Czy warto brać telefon z tej oferty to nie wiem ale z telefonu jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag1sell Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 nie instalujcie globala stable z xda. telfon na nim się grzeje i wolno chodzi. ciekawe czy się doczekamy oficjalnego global stable v9 eu. Bo ciągle brak a taki mi5 albo redmi 4x już mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rem2 Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Global stable z xda to brzmi trochę jak świnka morska, ani to świnka ani morska :P. Patrząc na częstotliwość aktualizacji to z oficjalnych Romów na ten telefon sens ma jedynie Global Dev który faktycznie aktualizuje się na bieżąco i telefon na na nim chodzi stabilnie. Jedyne co mnie drażni w tym telefonie to nieco ubogi zasięg NFC, przy płaceniu zbliżeniowym jest odczuwalnie trudniej trafić poprawnie w terminal niż zwykła kartą. Wydajnościowo jest super, czujnik palca chodzi prawie zawsze idealnie. Czas pracy baterii szału nie robi ale jest raczej standardowy jak na tą pojemność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 W którym miejscu ustawia się jak długo trzeba trzymać przycisk home żeby odpaliło się Google? Po aktualizacji do miui 9 nie mogę tego znaleźć a jak odblokowuje telefon to od razu włącza się Google. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKam Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Też mi to przeszkadzało i nie mogłem tego odnaleźć. ostatecznie ustawiłem odpalanie google na długie przytrzymanie przycisku wstecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 czy widział ktoś dostępne jeszcze mi 5s w Polski sklepach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps75 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 12 godzin temu, tutek napisał: czy widział ktoś dostępne jeszcze mi 5s w Polski sklepach? fostertechnologies.pl Mają też konto na allegro. Na przestrzeni 2 lat kupiłem u nich parę telefonów w tym mi 5s, byłem zadowolony z obsługi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 1950zł wow ale przegieli z ceną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps75 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Cen nie sprawdzałem. 1,5 roku temu kupiłem taniej wersja 3gb/64gb - 1750 zł Jak ci zależy to zadzwoń do nich może będą mieli jakąś promocję, albo szukaj gdzie indziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 MI5s w wersji DEV ma aktualizację do 8.0 Ciekawe czy global stable z miui 10 jak wyjdzie też będzie na 8.0 ? Jak myślicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Zainstalowal ktos? Sa jakies praktyczne i zauwazalne zmiany? Czytnik linii papilarnych chodzi tak samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rradek Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Ja zainstalowałem wszystko śmiga fajnie ale mam pytanie. Działa wam magisk 17.2? U mnie sie instaluje i przy ładowaniu systemu ciągle się ładuje i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 (edited) Mi magisk rozsypal system (8.10.11 chyba nie lubi się z nim) i uceglilem słuchawkę. Nawet backupy nie pomogły... Niechcący straciłem foty Postawiłem telefon znowu na andku 8. 0 ale magiska nie instaluję. Edited October 14, 2018 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts