mihail1

Redmi Note 3 Pro - MIUI 8 / 9 Stable

Recommended Posts

Dnia 12.12.2016 o 11:30, bmwwyspa napisał:

No nie poradziłem sobie i wróciłem do starej eu stabilnej 8.0.5.0

Tak jak napisałem już wcześniej po instalacji eu stabilna 8.1.1.0 nie działała ikona ustawienia!

A poza tym z tego co widzę to jest tu straszny bałagan w tematach, myślałem że rozmawiamy tu o wersjach stabilnych i cotygodniowych z naszego forum e od Acida a kolega piszę mi że to co podałem jest do wersji chińskiej.

Acid przerabia właśnie wersję chińską która ma potem dopisek eu a kolega zapodaje linka do globala pobieranego przez ota itd.

No nie poradziłem sobie i wróciłem do starej eu stabilnej 8.0.5.0

Tak jak napisałem już wcześniej po instalacji eu stabilna 8.1.1.0 nie działała ikona ustawienia!

A poza tym z tego co widzę to jest tu straszny bałagan w tematach, myślałem że rozmawiamy tu o wersjach stabilnych i cotygodniowych z naszego forum e od Acida a kolega piszę mi że to co podałem jest do wersji chińskiej.

Acid przerabia właśnie wersję chińską która ma potem dopisek eu a kolega zapodaje linka do globala pobieranego przez ota itd.

Czy wam też wyskakuje coś takiego jak chcecie odpalić ustawienia?

 

Screenshot_2016-12-13-21-34-37-485_com.miui.home.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nowy12

U mnie tez nie działała wiec wgralem rom chiński dev zamiast globalnego i wtedy ta aktualizacje i działa. 

Edited by Nowy12

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minut temu, Nowy12 napisał:

U mnie tez nie działała wiec wgralem rom chiński dev zamiast globalnego i wtedy ta aktualizacje i działa. 

No nie poradziłem sobie i wróciłem do starej eu stabilnej 8.0.5.0

Tak jak napisałem już wcześniej po instalacji eu stabilna 8.1.1.0 nie działała ikona ustawienia!

A poza tym z tego co widzę to jest tu straszny bałagan w tematach, myślałem że rozmawiamy tu o wersjach stabilnych i cotygodniowych z naszego forum e od Acida a kolega piszę mi że to co podałem jest do wersji chińskiej.

Acid przerabia właśnie wersję chińską która ma potem dopisek eu a kolega zapodaje linka do globala pobieranego przez ota itd.

Czy wam też wyskakuje coś takiego jak chcecie odpalić ustawienia?

 

Nie no żenada! Niech Acid się coś wypowie bo pytam i pytam co nikomu takie coś się nie wyświetla?

Może czas poprawić ten soft itd to jakaś kpina!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bądź bardziej roszczeniowy i stawiaj więcej wykrzykników, wtedy na pewno każdy wszystko rzuci i przyleci Ci odpowiadać, panie i władco.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, Direct napisał:

Bądź bardziej roszczeniowy i stawiaj więcej wykrzykników, wtedy na pewno każdy wszystko rzuci i przyleci Ci odpowiadać, panie i władco.

Kolego nikt nie jest tu roszczeniowy tylko jak zadałem pytanie czy ma ktoś taki problem jak u Mnie to zostało to praktycznie olane i jakieś chore info generalnie nie z tego forum z aktualizacją z chińskim śmietnikowym softem przez OTA.

Nie na teat tu ludzie piszą to jest temat o miui EU a nie ota!

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minuty temu, bmwwyspa napisał:

No nie poradziłem sobie i wróciłem do starej eu stabilnej 8.0.5.0

Tak jak napisałem już wcześniej po instalacji eu stabilna 8.1.1.0 nie działała ikona ustawienia!

Czy wam też wyskakuje coś takiego jak chcecie odpalić ustawienia?

 

Screenshot_2016-12-13-21-34-37-485_com.miui.home.png

U mnie to samo i to już na samym poczatku po swiezej instalacji - problem z odpaleniem ustawien. pomimo tego bledu idzie dalej - akceptacja warunkow, podpiecie do wifi, pominiecie konta googla i proba wpisania sie do konta xiaomi. i na tej probie "pobieranie informacji o zabezpieczeniu urzadzenia - getting device security info" i nie moze pobrac (couldn't check Find device status).

Skoro i tak ma sformatowany tel to wgrywam rozwojowy 6.12.8 i moze potem stable sprobuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, artmin napisał:

U mnie to samo i to już na samym poczatku po swiezej instalacji - problem z odpaleniem ustawien. pomimo tego bledu idzie dalej - akceptacja warunkow, podpiecie do wifi, pominiecie konta googla i proba wpisania sie do konta xiaomi. i na tej probie "pobieranie informacji o zabezpieczeniu urzadzenia - getting device security info" i nie moze pobrac (couldn't check Find device status).

Skoro i tak ma sformatowany tel to wgrywam rozwojowy 6.12.8 i moze potem stable sprobuje.

A nie zablokuję Ci przypadkiem bootloadera?

Share this post


Link to post
Share on other sites

a sorry piszesz o miui eu od Acida myślałem że o global dev zamotałem się trochę bo Ja tylko stabilne instaluję. Nie mam czasu ani chęci na cotygodniową zabawę :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chce to zrobić zeby sprobowac w koncu wgrac bez problemow 8.1.1.0

z 6.12.8 tez ten sam problem co z 8.1.1.0 ... czyzby problem lezal w andku 6?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minut temu, artmin napisał:

Chce to zrobić zeby sprobowac w koncu wgrac bez problemow 8.1.1.0

Coś mi się wydaję że to nic nie da. Tu albo jest coś zryty soft albo jest jakiś myk przy wgrywaniu lub po i tyle skoro nikt o tym nie opiszę. ja tam wróciłem przed chwilą do starej 8.0.5.0 i poczekam na kolejną wersję pewnie wyjdzie na dniach jak było ze starymi kilka stabilnych prawie jak cotygodniowe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nowy12

U mnie po wgraniu eu w wersji  8.1.1.0  pobieranie ustawia sie na około 600 kb/s nawet z wifi gdzie neta mam okolo 10 mb wiec kolejny problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, Nowy12 napisał:

U mnie po wgraniu eu w wersji  8.1.1.0  pobieranie ustawia sie na około 600 kb/s nawet z wifi gdzie neta mam okolo 10 mb wiec kolejny problem. 

Dziwne, mam najnowszą wersję i nie mam problemów z prędkością internetu.  W załączniku screenshot ze speedtestu na 4G Play. Ściąganie na poziomie 2.5mb/s wysyłanie ok 1mb/s. 

Screenshot_2016-12-14-01-25-30-054_org.zwanoo.android.speedtest.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, R11 napisał:

Mam wrażenie że poprawiła się jakość rozmów.

Też to zauważyłem - lepiej/wyraźniej słychać.

Poza tym nie ma już migającej diody przy niskim stanie baterii (wg mnie in plus)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaktualizowałem MIUI do wersji 8.1.1.0 i póki co nie zauważyłem większych błędów. Raz się zawiesił sklep play, znikła ikonka zestaw narzędzi sim, ale po kolejnym uruchomieniu telefonu wróciła na swoje miejsce. Ustawienia odpalają się normalnie. Wkurza mnie tylko powiadomienie o karcie SD pojawiające się przy każdym włączeniu telefonu. Da się to jakoś wyłączyć?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Luke_l napisał:

Zaktualizowałem MIUI do wersji 8.1.1.0 i póki co nie zauważyłem większych błędów. Raz się zawiesił sklep play, znikła ikonka zestaw narzędzi sim, ale po kolejnym uruchomieniu telefonu wróciła na swoje miejsce. Ustawienia odpalają się normalnie. Wkurza mnie tylko powiadomienie o karcie SD pojawiające się przy każdym włączeniu telefonu. Da się to jakoś wyłączyć?

No u mnie nie szło włączyć ustawień :( Próbowałem kilka razy wgrywać i stabilną i cotygodniową i nadal ustawienia nie startowały więc wkur..m się i mi flashem wrzuciłem globalną 8.0.6.0 z andkiem jeszcze co prawda  5.1 oczywiście wywaliło mi  z telefonu twrp  ale dzisiaj dostałem przez OTA aktualkę do 8.1.1.0 już z androidem 6.0.1 i wsio działa!

Przejdę najprawdopodobniej całkiem na oficjalną wesję przez ota i tyle nie będę się denerwował.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chcialbym przejsc z DEV na STABLE i w tej chwili że tak powiem sporo moduje telefon po aktualizacjach, stąd moje pytanie czy ktoś może próbował wgrywać któryś z tych modów i może się wypowiedzieć czy działają prawidłowo na ostatnim Stable Rom:

Xposed (obstawiam że powinien działać)

ViperFX+DolbyAtmos (też uważam że powinno działać)

SuperSU (wiadomo, ale zapytam dla pewności)

Kernel RadonKenzo (pewnie działa ale bez czytnika linii papilarnych, anybody próbował?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witajcie, kliknąłem na telefonie aktualizuj do najnowszej wersji 8.1.1.0 przez OTA, telefon się zrestartował i już nic nie da się zrobić. Przy próbie właczenia na chwilę wskakuje logo MIUI i telefon się wyłacza. Po podłaczeniu do zasilacza miga czerwona dioda, ktoś pomoże co się stało?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, malimalinello napisał:

Opłaca się aktualizować z 8.0.5.0 do 8.0.6.0?

Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka
 

Tak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ile może trwać aktualizacja do  8.1.1.0? Ściągnęło się, zaczęło aktualizować pasek doszedł do końca, było logo ładowania androida, telefon się zrestartował od nowa szedł pasek ładowania/instalacji i ja wiem, tak już wisi ponad godzinę. To już druga próba, za pierwszym razem było to samo, ale się wkurzyłem i go wyłączyłem, jednak to to też nie pomogło więc musiałem wgrać stary soft przez MiFlasha.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko działa prawidłowo  po najnowszej aktualizacji andka .Nie stwierdziłem żadnych wyżej podanych  problemów z wersją Stable . Jeśli ktoś chce i lubi się bawić i martwić to niech wygrywa sobie nieoficjalny soft tydzień przed oficjalką.Ja czekałem grzecznie na OTA. Dziś też najnowszy system pojawił się na oficjalnej stronie http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=301&mobile=no

Edited by Ceper

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, czarny napisał:

[...] za pierwszym razem było to samo, ale się wkurzyłem i go wyłączyłem, jednak to to też nie pomogło więc musiałem wgrać stary soft przez MiFlasha.

U mnie wszystko poszło za pierwszym razem. Po pobraniu aktualizacji telefon się ponownie uruchomił i zaczął iść pasek postępu. Nie doszedł do końca i znów się restartnął. Spokojnie, na luzie poczekałem co będzie dalej. Tym razem pasek doszedł do końca i zaczął się uruchamiać android. Nie patrzyłem na czas, ale cały proces trwał z kilkanaście minut, może kilkadziesiąt, ale nie dłużej niż 30 min.

Edited by Luke_l

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj zaktualizowałem telefon do  8.1.1.0 poprzez OTA. Nie wiem, czy to tylko wrażenie, czy też nie, ale wydaje mi się, że telefon zaczął wolniej się ładować niż przed aktualizacją. Czy ktoś może również zauważył coś takiego u siebie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warto się przenieść z dev na stable? Bo chciałbym mieć stabilny ROM bez aktualizacji co tydzień. Nie wiem tylko czy poczekać czy ten ROM na Androidzie 6 jest ok pod każdym względem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 godzin temu, Mazurak7 napisał:

Chcialbym przejsc z DEV na STABLE i w tej chwili że tak powiem sporo moduje telefon po aktualizacjach, stąd moje pytanie czy ktoś może próbował wgrywać któryś z tych modów i może się wypowiedzieć czy działają prawidłowo na ostatnim Stable Rom:

Xposed (obstawiam że powinien działać)

ViperFX+DolbyAtmos (też uważam że powinno działać)

SuperSU (wiadomo, ale zapytam dla pewności)

Kernel RadonKenzo (pewnie działa ale bez czytnika linii papilarnych, anybody próbował?)

Jakby ktoś się zainteresował ViperFX+DolbyAtmos+SuperSU działają

Kernel RadonKenzo powoduje bootloop :/

Jakieś sposoby na QuickCharge na Stable? DT2W też by się przydało

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Mazurak7 napisał:

Jakiś sposób na QuickCharge na Stable? Radon Kenzo powoduje bootloop

dziwne bo u mnie nie ma żadnego problemu, Radeon v. 3.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now