Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie i dlatego ja nie zadałem pytania gdzie to się może znajdować, lecz w jaki sposób zobaczyć konkretną ścieżkę do wszystkich plików i katalogów.

W Windowsie np. przy instalacji widzę gdzie program się instaluje, zaś później już z poziomu programu mogę skonfigurować jego wszystkie pliki czy pliki tymczasowe.

Tutaj niestety tego nie widzę, a bardzo chciałbym zobaczyć gdzie to wszystko idzie.

Opublikowano

Na tym romie na 99% działa gta sa

http://xiaomi.eu/community/threads/miui-ultimate-rom-for-wcdma-hongmi-based-on-my-fly-iq446-mod.23321/

Bo podczas instalacji wybierasz na którą pamięć kopiuje pliki.

Sprawdzi ktoś czy działa gta sa na tym romie?

Opublikowano

W przypadku legalnej wersji może i tak, ale w przypadku pirackiej sam możesz sobie wrzucić pliki gry gdzie zechcesz, zaś apk zainstalować na dysku telefonu ;)

Opublikowano

Ja jakoś pliki wrzuciłem na kartę sd SanDisk 32GB Class 10 a kolejno zainstalowałem apk. Jednak nie działa na V5 MUI polska. Więc będę testował ultimate edition.

Opublikowano

U mnie apki idą niestety na partycję 2GB.

Opcji jest kilka z chyba sześcioma możliwościami (na tym powyższym ROMie), ale wszystko idzie na każdej z nich do pamięci telefonu.

Sandisk 32GB ;)

Opublikowano

Jaka appke do monitorowania zuzycia baterii byscie polecili ? Chodzi o bezplatna i platna, gdyz sklonny bylbym dla dobrego funkcjonowania telefonu zaplacic te pare zlotych.

druga rzecz - jak sie placi za appki ? Mozna placic np smsem obciazajac rachunek telefoniczny (ew stan konta jesli ma sie telefon na karte) czy odbywa sie to w inny sposob ?

Opublikowano

Nie da się wyciągnąć lepszej jakości z nagrań rozmów ?

Te nagrania u mnie są zaledwie 8kbps ;(

Edit: Na dodatek zaledwie 8kHz...

Dramat i co nam z takiej jakości nagrań :|

Opublikowano
Nie da się wyciągnąć lepszej jakości z nagrań rozmów ?

Te nagrania u mnie są zaledwie 8kbps ;(

Edit: Na dodatek zaledwie 8kHz...

Dramat i co nam z takiej jakości nagrań :|

No niestety... i przyznam, że dla mnie jest to chyba największa wada tego telefonu :cry: zwłaszcza, że na RedRice nie działa Call Recorder ( https://play.google.com/store/apps/deta ... rder&hl=pl ) - tzn. działa, tylko niczego nie nagrywa.

Jak ktoś znajdzie rozwiązanie, to stawiam piwko :)

Opublikowano
Macie jakąś apkę która pokazuje % baterii??

Chwasty z rr

Przecież w opcjach baterii możesz sobie włączyć taki widok na pasku powiadomień...

Opublikowano

a co z appka do monitorowania zuzycia baterii, przedluzenia dzialania telefonu poprzez optymilizacje widegtow zzerajacych baterie itd itp, co mozecie poleciec ?

NAjlepiej darmowa, ale tez biore pod uwage platna, oby byla warta zaplaty. Kilkazl to nie duzo zeby przedluzyc zywotnosc telefonu.

Opublikowano
a co z appka do monitorowania zuzycia baterii, przedluzenia dzialania telefonu poprzez optymilizacje widegtow zzerajacych baterie itd itp, co mozecie poleciec ?

NAjlepiej darmowa, ale tez biore pod uwage platna, oby byla warta zaplaty. Kilkazl to nie duzo zeby przedluzyc zywotnosc telefonu.

Osobiście używam Comodo Battery Saver. Ma kilka gotowych profili użytkowania, umożliwia również tworzenie własnych. Ponadto ma opcję wyłączania wifi, 3g etc np. po minucie od zablokowania telefonu. Można sobie też ustawić automatyczne przechodzenie do "Economy mode" w wybranych godzinach, przykładowo w nocy.

Szczerze mówiąc jakiegoś szału nie ma, ale z źle też nie jest. Przy moim użytkowaniu telefonu (45 min - 1h dziennie muzyka, 1h internety po wifi, kilka rozmów, smsów) telefon trzyma mi 3 dni. Pisząc że szału nie ma mam na myśli to, że pewnie bez tej apki telefon działałby niewiele krócej.

Opublikowano

Hehe ja dalej mam od nowości folie na rr czas założyć nową którą dostałem. Używaliście przed nałożeniem jakiegoś alkoholu, wody czy na sucho ?

Od wczoraj używam rr intensywniej ;D

Opublikowano

Nie ma innej ;)

-- 7 lut 2014, o 17:09 --

Cały czas odmawiam, ale w końcu trzeba to zatwierdzić bo wyskakuje często :D

"Usługi Google Play prosi o pozwolenie na odczytywanie listy kontaktów"

To samo chyba tyczy się FB, bo coś podobnego czasami wyskakuje.

O co w tym Panowie konkretnie chodzi :D ?

Opublikowano

UP

Dzięki, już myślałem że mam telefon z dwoma foliami na ekranie :D

To nic nie zmienia, ja zaakceptowałem to od razu i nic się z tym nie dzieje, żadnych wariacji z połączeniami czy smsami nie mam ;)

Opublikowano

Trzeb Acid, po prostu się nad tym nie zastanawiałem i chciałbym usłyszeć zdanie experta, osoby mającej styczność w temacie właśnie odnośnie tego ? :D

Opublikowano
Trzeb Acid, po prostu się nad tym nie zastanawiałem i chciałbym usłyszeć zdanie experta, osoby mającej styczność w temacie właśnie odnośnie tego ? :D

No tak ale co do Facebooka to już nie do mnie pytanie.

Albo inaczej: każda aplikacja która wchodzi do Google Play musi mieć podane uprawnienia z jakich korzysta.

I zgadzasz się na nie podczas instalacji z Google Play. Dodatkowo MIUI monitoruje aplikacje i stąd komunikaty.

Można to wyłączyć zaznaczając w Uprawnieniach, że ufasz aplikacji. Pozwalanie na dostęp do kontaktów może służyć np. do dostarczania reklam.

Opublikowano

Masz rację, właśnie może chodzić o to wymuszanie przez aplikacje.

Bo w teorii przy instalacji się zgadzam, ale z drugiej strony MIUI to monitoruje i jakby blokuje ;)

Widziałem te opcje zaufania.

Opublikowano

Co do naklejania foli na RR to banalna sprawa - albo ja mialem troche szczescia ;-)

Mozna na sucho lub na mokro, ja wybralem 1 opcje. Najpierw przeczyscilem ekran szmatka DELIKATNIE nasaczona alkoholem (zeby odtluscic) a pozniej wyszorowalem szmatka ktora dostalem razem z folia i jak juz bylem pewien, ze nie ma zadnego syfu to wzialem sie za naklejanie. Teraz folie maja dodatkowe warstwy ktore sciagasz przy naklejaniu, ze ciezko jest cos spieprzyc;) Udalo sie perfekcyjnie, chyba ze 2-3 bable powietrza musialem wypchnac ale to akurat byl pikus :)

To teraz moje pytanko - play jedzie na nadajnikach innych operatorow co powoduje, ze telefon wykrywa to jako roaming a tym samym przed wykonaniem polaczenia trzeba jeszcze raz kliknac, ze zezwala sie na polaczenie romaingowe. Domyslam sie, ze jednym sposobem jest zezwolenie na wykonywanie polaczen w roamingu, tak ? Czy jest jakies obejscie ?

Opublikowano

Ostrzeżenie o roamingu można wyłączyć. Ustawienia>Zarządzanie sim>Roaming>Pokaż ostrzeżenie o roamingu>i wybierasz co ci pasuje.

Opublikowano

Można się w jakiś sposób połączyć z PC poprzez TWRP ?

Chodzi mi o możliwość przesyłania plików do folderów systemowych, nie zwykłych partycji z plikami.

Opublikowano

Na jakiej zasadzie działają zabezpieczenia np. zablokowania aplikacji wzorem palca ?

Zablokuję np. GMAILa i po uruchomieniu go muszę wskazać wzór, ale za kolejnym odpaleniem już tego wzoru nie muszę podawać ;(

Opublikowano

@Endriu

Mozna podlaczyc do pc przez twrp. Musisz wejsc w opcje mount i jest tam opcja "Mount USB storage" tapinj to gdy bedziesz polaczony z PC i powinno Ci wykryc pamieci :)

Niestety do partycji systemowej nie da tak rady

@up

Blokada aktywuje po zablokowaniu ekranu.

Opublikowano

Mam pytanie jedno małe.

jestem szczęśliwym posiadaczem RR i wgrałem ostatnie miui.

dzis dostałem MMS i nie mogę go pobrać, podpowiedzcie jak skonfigurować tą usługę w telefonie albo podrzućcie link gdzie to jest rozwiązane.