enci Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 16 godzin temu, yasiex napisał: Dzisiaj doszedł mój mi band 2 od accesories4you(sklep internetowy)- 199 zł, ale nie polecam tego sklepu, deklarowany czas wysyłki 24h wygląda w rzeczywistości tak, że opaska zamówiona w poniedziałek została wysłana w czwartek... Mam za to pytanie do użytkowników, którzy nie posiadają telefonu xiaomi, tylko łączą sie z mi bandem za pomocą innych sprzętów. W moim g2 nie działają powiadomienia o połączeniu, email, (sms tylko raz jakimś cudem przeszedł) nie przechodzą z telefonu. jedyne co, to opaska synchronizuje dane z aplikacją MiFit(wersja 2.1.3 z MIUI Polska). Czy komuś przechodzą powiadomienia, czy trzeba mieć telefon Xiaomi(tak, planuję redmi note, ale jeszcze nie w tej chwili) Mi działa z Xperią Z2, android 6. Mam powiadomienia o połączeniu i z aplikacji (trzeba je dodać np email, facebook). Spr czy nie masz jakiegoś programu do ubijania procesów - jeśli nie wykluczysz Mifit może zrywać Ci połączenie bluetooth. Urządzenie musi też być dodane do zaufanych w ustawieniach (udało się po kilku próbach). Mi nawet smart lock działa, mimo, że na służbowym tel mam zainstalowanego AirWacha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasiex Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Aktualizacja: powiadomienia działają już dla aplikacji i połączeń- mifit nie jest dodany do greenify, taskkillerów nie używam. Niestety część aplikacji jest niewidoczna na liście(przede wszystkim gmail i standardowa aplikacja od sms). Smart locka nie udało mi się ustawić, bo telefon nie wykrywa opaski z poziomu systemowej wyszukiwarki urządzeń bluetooth(włączona widoczność opaski w MiFit). może łączyliście jakąś specjalną aplikacją albo na systemie innym niż stockowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Witam Wszystkich. Mam mały problem z MiBand 2. Wg MiFit mam włączone powiadomienia o połączeniu przychodzącym i SMS, o ile prawie wszystko działa to z SMS jest problem, Gdy otrzymuję SMS to opaska nie reaguje, natomiast jeśli jest to wiadomość z Messengera to na opasce wywala powiadomienie o SMS, i uprzedzę że messanger nie jest domyślną aplikacją do SMS, Telefon G3 Android V6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 To nie problem z opaską tylko aplikacją. Mi na 3 różnych telefonach Samsunga i 4 różnych opaskach (w tym MiBand2) w żadnym wypadku nie działało powiadamianie o smsach na standardowej apce MiFit 2.0-2.1.3. W ustawieniach messengera pewnie masz tak, mimo iż nie jest domyślny to i tak pokazuje smsy. Z tym, że MiBandzie2 powinno się pokazać powiadomienie "apk", a nie ikona od sms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Szkoda tylko że żadna aplikacją przynajmniej u mnie nie może połączyć się z opaską Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasiex Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 @gasie musisz doinstalować jakąś aplikację do sms, np evolve, albo textre. wtedy działają one jako powiadomienia aplikacji (ikonka app) i przechodzą dalej. Gmail z kolei nie był widoczny na liście aplikacji, ale zainstalowałem inboxa(przeboleje) i z niego powiadomienia przechodzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 OK, mam powiadomienia o smsach z messengera, ale wyświetlają się z ikonką "app" - i tak będzie przy każdej zastępczej aplikacji Wolałbym wiedzieć czego powiadomienie dotyczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasiex Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Niestety na obecną chwilę tak to wygląda, chociaż mi powiadomienia ze snapchata przychodzą jako wiadomości tekstowe(dymek z 3 kropkami) Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 yasiex wziąłem z tego samego sklepu i wysyłka zrealizowana w ciągu 24 godzin. jutro pewnie będzie u mnie. co do chwilowych mankamentów w działaniu - jaka apka najlepiej współpracuje z opaską, jeśli chodzi o wybudzanie? z X Mi3 vaja tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Z tego co widze to tylko MiFit obsluguje obecnie MiBanda 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake84pl Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Taka ciekawa mini recenzja po dwóch dniach uzytkowania: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaxos Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Mój Xiaomi Mi Band 2 ma problem z powiadomieniami zewnętrznych aplikacji - przeglądnąłem forum miui polska i oficjalne, z tego co opisują jest to problem z softem/bluetooth w Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Powiadomienia połączeń, sms, alarmy, krokomierz, pulsometr, mierzenie snu wszystko działa rewelacyjnie. Problem dotyczy tylko powiadomień z zewnętrznych aplikacji. Soft 7.3.5.0 Global Stable, najnowsza wersja MiFit, najnowsze oprogramowanie opaski, kłódka w telefonie na MiFit i Vibera, full uprawnienia dla MiFit i Vibera, autostart dla MiFit i Viber - i czasami jak się mu zachce to powiadomi (tak samo jest z innymi aplikacjami). Dla porównania brat używa tej samej opaski z Huawei Honor 6 plus i działa wszystko bezbłędnie. Reasumując jest to mocno irytująca sprawa z tym telefonem i opaską od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Czy dodales opaske do zaufanych urzadzen? Czy zalozyles klodke na MiFit? Czy dodales uprawnienia dla aplikacji z ktorych chcesz miec powiadomienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaxos Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Tak jak pisałem w swoim poście kłódka na MiFit i Viber, full uprawnienia dla aplikacji MiFit i Viber. Dodanie opaski do zaufanych urządzeń? nie wiem o co Ci chodzi dokładnie, urządzenie jest powiązane w bluetooth Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Dziś przyszła. MiFit uprawnienia na full i nie moge sparować. Jakies pomysly? z X Mi3 vaja tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus70 Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 @up Przytrzymaj przycisk podczas parowania. U mnie pomogło Wysłane z aktualnego telefonu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Problem ze sparowaniem rozwiązany. Musiałem odinstalować stockowego MiFit i ponownie zainstalować ten z Google Play. z X Mi3 vaja tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 A ta wersja z play store ma już kompletne wsparcie miband 2? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_ustron Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Mam opaskę już od kilku godzin na ręce. Kosiłem trawę w ogrodzie i chodziłem po domu, cały czas miałem przy sobie telefon. Opaska i aplikacja MiFit pobrana z Google Play cały czas pokazują zero kroków, zero kalorii i tak dalej. Coś jest nie tak czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 @piotrek_ustron To zmień apkę na tą co jest podana wraz z najnowszym romem. Odnośnik do posta z najnowszym romem jest na forum i na stronie głównej RN3 PRO & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 A dziś owa apke jakoś wyciągnąć? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 A ta wersja z play store ma już kompletne wsparcie miband 2? Nie wiem, nie mniej jednak działa. Na moim romie 5.11.5 stockowy MiFit nie chciał sparować opaski. Wnioski po 16 godzinach użytkowania: - opcja z wykrywaniem unoszenia nadgarstka - troche na siłę, nie zawsze działa z automatu i pokazuje godzinę . wyłączyłem. - w MiFit można konfigurować informacje wyświetlane na opasce, m.in. stan baterii, dystans i kalorie, - Ok 6:30 udało mi się sparować opaskę. Przez około 7 godzin, MiBand nie zliczał kroków. Po tym czasie coś zaskoczyło i jest już ok. Problem opisywany również na miui en. z X Mi3 vaja tapatok @piotrek_ustron To zmień apkę na tą co jest podana wraz z najnowszym romem. Odnośnik do posta z najnowszym romem jest na forum i na stronie głównej RN3 PRO & Tapatalk A skąd masz info, że to pomoże? z X Mi3 vaja tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 2 godziny temu, t.bone napisał: A skąd masz info, że to pomoże? Nie wiem czy pomoże ale z własnej autopsji wiem że ta wersja z GP to śmieć nie aplikacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_ustron Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Zmieniłem aplikację, opaska się zaktualizowała i wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Zmieniłem aplikację, opaska się zaktualizowała i wszystko działa. A na jaką zmieniłeś? Może byś lubią dał? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Nie wiem czy pomoże ale z własnej autopsji wiem że ta wersja z GP to śmieć nie aplikacja U mnie wszystko bangla. Dziś uaktywniły się powiadomienia o sms. z X Mi3 vaja tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.swider79 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Nie wiem jak wam, ale mi ilosc krokow dziennie spadla z 10-12 tys na MiBand 1s do 3 tys na MiBand 2. Z poczatku maslalem ze jest w porzadku ale widze ze nie nalicza prawidlowo krokow. Jak jest u Was? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Nie wiem jak wam, ale mi ilosc krokow dziennie spadla z 10-12 tys na MiBand 1s do 3 tys na MiBand 2. Z poczatku maslalem ze jest w porzadku ale widze ze nie nalicza prawidlowo krokow. Jak jest u Was? MiBand 1 i 1s mają rozjazdy w krokach o parę tysięcy. Sądzę że dobrze ci pokazuje na 2 a jak już to mogło się walnąć o maks 2 tys. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Opaska na MiFit 2.1.4 dalej nie daje info o przychodzących SMSach Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_ustron Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 22 godziny temu, kamiru napisał: A na jaką zmieniłeś? Może byś lubią dał? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Na tę która jest podobna razem z najnowszym oprogramowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ja mam tylko z GP lub z tego forum ale nadal powiadomienia o SMSach nie działają Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Pojawiła się MiFit v. 2.1.4. a wraz z nią zaczęło u mnie banglać powiadamianie o smsach Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiru Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 @up U mnie na LG G3 dalej to nie chula Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Reset robiłeś? W czasie instalacji pokazało chiński opis zmian w nowej wersji i był tam jakiś "bug" - prawdopodobnie dotyczący smsów. Poza tym zdążyłem zauważyć nowe uprawnienia dot. powiadamiania o smsach - to też w czasie instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Co do SMS to u mnie bangla. V. 2.0.0. z google play. z X Mi3 vaja tapatok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts