Jump to content

Mi Band 2

Menntu

Recommended Posts

16 godzin temu, yasiex napisał:

Dzisiaj doszedł mój mi band 2 od accesories4you(sklep internetowy)- 199 zł, ale nie polecam tego sklepu, deklarowany czas wysyłki 24h wygląda w rzeczywistości tak, że opaska zamówiona w poniedziałek została wysłana w czwartek...

Mam za to pytanie do użytkowników, którzy nie posiadają telefonu xiaomi, tylko łączą sie z mi bandem za pomocą innych sprzętów. W moim g2 nie działają powiadomienia o połączeniu, email, (sms tylko raz jakimś cudem przeszedł) nie przechodzą z telefonu. jedyne co, to opaska synchronizuje dane z aplikacją MiFit(wersja 2.1.3 z MIUI Polska).
Czy komuś przechodzą powiadomienia, czy trzeba mieć telefon Xiaomi(tak, planuję redmi note, ale jeszcze nie w tej chwili)

Mi działa z Xperią Z2, android 6. Mam powiadomienia o połączeniu i z aplikacji (trzeba je dodać np email, facebook). Spr czy nie masz jakiegoś programu do ubijania procesów - jeśli nie wykluczysz Mifit może zrywać Ci połączenie bluetooth. Urządzenie musi też być dodane do zaufanych w ustawieniach (udało się po kilku próbach). Mi nawet smart lock działa, mimo, że na służbowym tel mam zainstalowanego AirWacha.

Aktualizacja: powiadomienia działają już dla aplikacji i połączeń- mifit nie jest dodany do greenify, taskkillerów nie używam.

Niestety część aplikacji jest niewidoczna na liście(przede wszystkim gmail i standardowa aplikacja od sms).

Smart locka nie udało mi się ustawić, bo telefon nie wykrywa opaski z poziomu systemowej wyszukiwarki urządzeń bluetooth(włączona widoczność opaski w MiFit). może łączyliście jakąś specjalną aplikacją albo na systemie innym niż stockowy?

Witam Wszystkich.

Mam mały problem z MiBand 2.
Wg MiFit mam włączone powiadomienia o połączeniu przychodzącym i SMS, o ile prawie wszystko działa to z SMS jest problem, Gdy otrzymuję SMS to opaska nie reaguje, natomiast jeśli jest to wiadomość z Messengera to na opasce wywala powiadomienie o SMS, i uprzedzę że messanger nie jest domyślną aplikacją do SMS,

Telefon G3  Android V6

• Sad 1

To nie problem z opaską tylko aplikacją. Mi na 3 różnych telefonach Samsunga i 4 różnych opaskach (w tym MiBand2) w żadnym wypadku nie działało powiadamianie o smsach na standardowej apce MiFit 2.0-2.1.3. W ustawieniach messengera pewnie masz tak, mimo iż nie jest domyślny to i tak pokazuje smsy. Z tym, że MiBandzie2 powinno się pokazać powiadomienie "apk", a nie ikona od sms.

@gasie musisz doinstalować jakąś aplikację do sms, np evolve, albo textre. wtedy działają one jako powiadomienia aplikacji (ikonka app) i przechodzą dalej. Gmail z kolei nie był widoczny na liście aplikacji, ale zainstalowałem inboxa(przeboleje) i z niego powiadomienia przechodzą

yasiex wziąłem z tego samego sklepu i wysyłka zrealizowana w ciągu 24 godzin. jutro pewnie będzie u mnie. co do chwilowych mankamentów w działaniu - jaka apka najlepiej współpracuje z opaską, jeśli chodzi o wybudzanie?

z X Mi3 vaja tapatok

Mój Xiaomi Mi Band 2 ma problem z powiadomieniami zewnętrznych aplikacji - przeglądnąłem forum miui polska i oficjalne, z tego co opisują jest to problem z softem/bluetooth w Xiaomi Redmi Note 3 Pro.
Powiadomienia połączeń, sms, alarmy, krokomierz, pulsometr, mierzenie snu wszystko działa rewelacyjnie.
Problem dotyczy tylko powiadomień z zewnętrznych aplikacji. Soft 7.3.5.0 Global Stable, najnowsza wersja MiFit, najnowsze oprogramowanie opaski, kłódka w telefonie na MiFit i Vibera, full uprawnienia dla MiFit i Vibera, autostart dla MiFit i Viber - i czasami jak się mu zachce to powiadomi (tak samo jest z innymi aplikacjami).
Dla porównania brat używa tej samej opaski z Huawei Honor 6 plus i działa wszystko bezbłędnie.
Reasumując jest to mocno irytująca sprawa z tym telefonem i opaską od Xiaomi.

Tak jak pisałem w swoim poście kłódka na MiFit i Viber, full uprawnienia dla aplikacji MiFit i Viber.

Dodanie opaski do zaufanych urządzeń? nie wiem o co Ci chodzi dokładnie, urządzenie jest powiązane w bluetooth

A ta wersja z play store ma już kompletne wsparcie miband 2?

Nie wiem, nie mniej jednak działa. Na moim romie 5.11.5 stockowy MiFit nie chciał sparować opaski.

Wnioski po 16 godzinach użytkowania:

- opcja z wykrywaniem unoszenia nadgarstka - troche na siłę, nie zawsze działa z automatu i pokazuje godzinę . wyłączyłem.

- w MiFit można konfigurować informacje wyświetlane na opasce, m.in. stan baterii, dystans i kalorie,

- Ok 6:30 udało mi się sparować opaskę. Przez około 7 godzin, MiBand nie zliczał kroków. Po tym czasie coś zaskoczyło i jest już ok. Problem opisywany również na miui en.

z X Mi3 vaja tapatok

@piotrek_ustron

To zmień apkę na tą co jest podana wraz z najnowszym romem. Odnośnik do posta z najnowszym romem jest na forum i na stronie głównej

RN3 PRO & Tapatalk

A skąd masz info, że to pomoże?

z X Mi3 vaja tapatok

Nie wiem jak wam, ale mi ilosc krokow dziennie spadla z 10-12 tys na MiBand 1s do 3 tys na MiBand 2. Z poczatku maslalem ze jest w porzadku ale widze ze nie nalicza prawidlowo krokow. Jak jest u Was?

MiBand 1 i 1s mają rozjazdy w krokach o parę tysięcy. Sądzę że dobrze ci pokazuje na 2 a jak już to mogło się walnąć o maks 2 tys.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Reset robiłeś? W czasie instalacji pokazało chiński opis zmian w nowej wersji i był tam jakiś "bug" - prawdopodobnie dotyczący smsów. Poza tym zdążyłem zauważyć nowe uprawnienia dot. powiadamiania o smsach - to też w czasie instalacji.