gacekp Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Witam, jestem zainteresowany zakupem mi max 4/128. Poszukuję zdjęcia gdzie będą obok siebie 3 wersje kolorystyczne(real photo), ponieważ nie wiem którą wersje kolorystyczną wybrać. Czy ktoś widział takie zdjęcie? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiyosumi Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 cześć, chcę kupić Mi Max z tej stronki: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-max-snapdragon-650-6-core-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-8432.html w związku z tym - chciałbym się dowiedzieć, jaki ROM jest na nim wgrany, tzn. czy jest to GLOBAL, czy też coś innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Model 32G powinien mieć wgrany Global v8 bo im to przypomniałem z 2 miesiące temu. 128/64 jeszcze nie wiadomo bo Global jest od nie dawna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiyosumi Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Dzięki, a orientujecie się może jak ten telefon działa w sieci Orange? LTE, połączenia - czy nie ma z tym żadnych problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 7 godzin temu, Kiyosumi napisał: Dzięki, a orientujecie się może jak ten telefon działa w sieci Orange? LTE, połączenia - czy nie ma z tym żadnych problemów Nie wiem jak Orange ale mając kartę SIM Virgin Mobile działa mi LTE T-Mobile,Play więc pewnie i Orange będzie działać. Czy w dużej ilości przypadków LTE jest przeciążone do tego stopnia że 3G jest szybsze? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 1 godzinę temu, majdan12 napisał: Czy w dużej ilości przypadków LTE jest przeciążone do tego stopnia że 3G jest szybsze? To się zdarza, zwłaszcza upload. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Ja jestem ciekaw gdzie się wykorzystuje LTE? przecież 3G wystarczy do YT 1080p a tych filmików i tak dużo się nie obejrzy bo pakiety internetowe są bardzo małe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Ja jestem ciekaw gdzie się wykorzystuje LTE? przecież 3G wystarczy do YT 1080p a tych filmików i tak dużo się nie obejrzy bo pakiety internetowe są bardzo małe.Brawo !! To jest bardzo dobre pytanie. Też strasznie mnie to nurtuje. Jakież to ma znaczenie czy coś tam się ściągnie w minutę czy 45 sekund ? Nie mówię że LTE to zło czy coś ale forum pełne problemów z LTE, a niektórzy od LTE warunkują zakup.Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 (edited) 44 minuty temu, zielonyBB napisał: Brawo !! To jest bardzo dobre pytanie. Też strasznie mnie to nurtuje. Jakież to ma znaczenie czy coś tam się ściągnie w minutę czy 45 sekund ? Nie mówię że LTE to zło czy coś ale forum pełne problemów z LTE, a niektórzy od LTE warunkują zakup. Tapnięte z Lenovo Do Facebook używają LTE? Nawet jak by był pakiet internetu 1 TB to i tak by mi 3G wystarczyło nawet do 1080p 60fps. Z LTE to jest jak z internetem światłowodowym gdzie ludzie kupują najdroższe pakiety do YT,Facebook. Edited October 31, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 (edited) 1 godzinę temu, zielonyBB napisał: Brawo !! To jest bardzo dobre pytanie. Też strasznie mnie to nurtuje. Jakież to ma znaczenie czy coś tam się ściągnie w minutę czy 45 sekund ? Nie mówię że LTE to zło czy coś ale forum pełne problemów z LTE, a niektórzy od LTE warunkują zakup. U mnie lepiej bateria trzyma w LTE niż w 3G. Ale i tak "siedzę" głównie na 3G, bo jak mam telefon z LTE to zdarza się (czasami), że nie można się do mnie dodzwonić i nie dochodzą do mnie SMS-y. Może to przez brak B20? (żart (albo i nie....:? Edited October 31, 2016 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 Ja mam Virgin Mobile i jak bym chciał używać LTE w pełnej prędkości to muszę być połączony z nadajnikiem Play a wiadomo jak to jest u nich z zasięgiem... więc używam T-Mobile 3G i jest doskonale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 @Kiyosumi romy w wersji Global i z MIUI 8 są tam wgrywane od kiedy tylko były dostępne z tego co wiem. Ja wersje PRO odebrałem 3 tygodnie temu z MIUI 7 tylko dlatego, że global MIUI 8 jest od tygodnia dwóch dopiero tak jak pisał to @Acid Co do LTE mam Orange i umyślnie zmieniłem kartę SIM po 8 latach by korzystać z dobroci tego transferu. Brak LTE 800 odczujesz dopiero na wsiach itp. ale też nie do końca bo jak kolega @majdan12 piszę, ludzie i tak nie zauważają większej różnicy w prędkościach [-: Ale jednak jest to zawsze jakieś unowocześnienie i nie ma co się wypierać od tego. Nie jest to wyznacznik jakości ale jak można mieć lepiej to dlaczego by nie [-: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacekp Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Witam, na ibuygou.com aktualnie brak wersji 4/128. Piszą, iż jedynie można zamówić pre-order i że wyślą po ok 10 dniach jak będą mieć. Pytanie tylko czy dalej będą je mieć? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Dnia 2.11.2016 o 20:23, gacekp napisał: Witam, na ibuygou.com aktualnie brak wersji 4/128. Piszą, iż jedynie można zamówić pre-order i że wyślą po ok 10 dniach jak będą mieć. Pytanie tylko czy dalej będą je mieć? Pozdrawiam To może tu: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi-Max-Mimax-6-44-4850mAh-Mobile-Phone-Snapdragon-652-Hexa-Core-1920x1080P-3GB/311331_32719969124.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacekp Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 @latet tylko, że tutaj też wychodzi ok 1280 a tam za ok 1300 miałem to samo z ubezpieczeniem VAT Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 14 minut temu, gacekp napisał: @latet tylko, że tutaj też wychodzi ok 1280 a tam za ok 1300 miałem to samo z ubezpieczeniem VAT Na IBG za ubezpieczenie od VAT doplacasz extra - oprócz kosztów przesyłki, zaś na Goldway brak VAT wynika z trybu nadania przesyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacekp Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 (edited) @latet koszty które podałem z ibg to z ubezpieczeniem vat i kodem znikowym -20$ a ubezpieczenie to ok 17 więc wychodzi, że za darmo jest no i na ibg jest gwarancja w PL u Acida a z alli nie wiem jak to wygląda Edited November 3, 2016 by gacekp Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Przeczytałem cały temat i znalazłem informacje co by mi max obsługiwał szybkie ładowanie. Ktoś to sprawdził i może podzielić się spostrzeżeniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 (edited) 36 minut temu, thekonrab napisał: Przeczytałem cały temat i znalazłem informacje co by mi max obsługiwał szybkie ładowanie. Ktoś to sprawdził i może podzielić się spostrzeżeniami? Ja osobiście nie sprawdzałem ale jest trochę testów i faktycznie Mi Max (Snapdragon 650) obsługuje QC (szybkie ładowanie). Edited November 5, 2016 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiyosumi Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Podpowiedzcie mi, czy chcąc kupić Mi Maxa 3/32 z Polski/polskiej dystrybucji, warto zainteresować się tą ofertą: http://m.emag.pl/telefon-xiaomi-mi-max-32gb-srebrny-lte-b20-800mhz-rom-w-wersji-global-ota-polska-dystrybucja-gw-24-miesiace-realizowana-w-polsce-xm-max-32-ce-sr/pd/DCBVV2BBM/ z tego co zdążyłem zauważyć, emag to dawne agito Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 11 minut temu, Kiyosumi napisał: Podpowiedzcie mi, czy chcąc kupić Mi Maxa 3/32 z Polski/polskiej dystrybucji, warto zainteresować się tą ofertą: http://m.emag.pl/telefon-xiaomi-mi-max-32gb-srebrny-lte-b20-800mhz-rom-w-wersji-global-ota-polska-dystrybucja-gw-24-miesiace-realizowana-w-polsce-xm-max-32-ce-sr/pd/DCBVV2BBM/ z tego co zdążyłem zauważyć, emag to dawne agito To nagle istnieje wersja Mi MAX z LTE B20? Czy to na pewno jest prawdziwa informacja? Inna rzecz - czy eMag został oficjalnym partnerem ABC Data, że pisze o "polskiej dystrybucji"? Pytam, bo nie wiem (nie sugeruję, że nie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiyosumi Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Kurcze, właśnie dzisiaj znalazłem te ofertę i sam się nad tym zastanawiam, dlatego postanowiłem, że napiszę tutaj - czegoś się dowiem;-) z informacji znalezionych w necie dowiedziałem się, że emag jest partnerem CK mediatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Kiyosumi napisał: Kurcze, właśnie dzisiaj znalazłem te ofertę i sam się nad tym zastanawiam, dlatego postanowiłem, że napiszę tutaj - czegoś się dowiem;-) z informacji znalezionych w necie dowiedziałem się, że emag jest partnerem CK mediatora Wszystko wskazuje na to, że opis na stronie sklepu jest przekłamany i ten model nie ma LTE B20 (nie żeby to była jakaś wielka wada, no ale...). Edited November 6, 2016 by latet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Ktoś się orientuje jak włączyć/ustawić czujnik zbliżeniowy aby wyłączał ekran automatycznie po zamknięciu etui książki, i włączał go po otwarciu ? jest to w ogóle możliwe w naszym max'ie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notsure Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Mam pytanie jak schować pasek powiadomień aby nie zabierał miejsca na ekranie np. przy otwartej przeglądarce internetowej ? W ustawieniach paska nie widzę takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: A masz zaznaoczne smart cover w opcji? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk tak, tą opcje mam włączoną.... i nic to nie zmienia ;/ Edited November 7, 2016 by smoku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 A to nie jest tak, że za wygaszanie odpowiada magnes i czujnik Halla? W Mi Max w ogóle jest taki czujnik?Wysłano z Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 @smoku tak jak kolega @Redmi2 napisał musisz mieć zaznaczone ww opcję. Ale tak samo jak kolega @Xanth za wygaszanie odpowiada coś więcej po za zaklejonym czujnikiem zbliżeniowym [-: Nie znam się ale działa to tylko z oryginalnym (bądź też kompatybilnym) "Xiaomi Mi Max Smart Leather Protective Flip Cover Case with Window Vision" - zakrywając dłonią ekran przy uruchomionej tej opcji słuchawka nie reaguje jak na futerał, natomiast jak założysz futerał... już działa [-: Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoku Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 44 minuty temu, KLIFord napisał: @smoku tak jak kolega @Redmi2 napisał musisz mieć zaznaczone ww opcję. Ale tak samo jak kolega @Xanth za wygaszanie odpowiada coś więcej po za zaklejonym czujnikiem zbliżeniowym [-: Nie znam się ale działa to tylko z oryginalnym (bądź też kompatybilnym) "Xiaomi Mi Max Smart Leather Protective Flip Cover Case with Window Vision" - zakrywając dłonią ekran przy uruchomionej tej opcji słuchawka nie reaguje jak na futerał, natomiast jak założysz futerał... już działa [-: czyli wystarczy kupic ori futerał ? i będzie działało na bank ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 @smoku tak i daje sobie głowę uciąć [-: Nagrałem specjalnie dla Ciebie filmik z tym [-: Flip cover - tylko wystarczy przyłożyć... A swój Flip Cover kupiłem tu... Flip Cover Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Na stronie aze.com jest info że w tel. jest juz wersja 8 z pl. Jak to teraz w mimaxie wyglada? Nie trzeba się bawić we wgrywanie oprogramowania? Wychodzi już wersja gotowa do użytku od razu po wyjęciu z pudełka? Normalnie w zestawie brakuje ładowarki do qc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Mi Max Pro nie miał do niedawna globala z językiem polskim. Global pojawił się dla Pro niecały miesiąc temu.Wysłano z Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 (edited) Siemka.Mam maxa od trzzech dni od razu po zakupie miałem aktualkę,którą zrobiłem.Wyświetla mi wersję systemu: MIUI 8 Global 6.11.3| Beta.Co to jest za rom.Mamy już stable,a u mnie jest jakby Beta.Możecie mi pomóc wyjaśnić?A teraz aktualizuję do 6.11.10 Edited November 11, 2016 by maszkara72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 ,A teraz aktualizuję do 6.11.10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Global dev. Wersja rozwojowa, która ma co tydzień aktualizacje. Jeśli chcesz stabilną, to pobierz i zainstaluj "Stable" X. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts