Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, andrzej78 napisał:

Ja wczoraj wrzuciłem wersję 6.6.1 na Mi3 i jak dotychczas zauważyłem tylko jeden problem. Nie jestem w stanie zalogować się w aplikacji mobilnej Aliexpress, gdyż cały czas otrzymuję komunikat "Błąd serwera lub sieci, proszę ponów próbę.". Czyszczenie danych aplikacji i nawet ponowna instalacja aplikacji nie rozwiązały problemy. Być może przy okazji czyszczenia chińskich śmieci, zostało wyczyszczone albo zablokowane nieco za dużo.

Czy ma ktoś podobny problem?

To kwestia permisji:

https://xiaomi.eu/community/threads/miui-8-alpha.31903/page-9#post-295912

PS. Jak wyłączyć second space? :P

chyba na 6.6.2 sie nie da, podobno wystarczy usunąć ikone i już, u mnie nie zadziałało więc reinstaluje

Edytowane przez XaiMeS
Opublikowano (edytowane)

jakiś tester nie chciałby się wypowiedzieć na temat wbudowanych motywów dla miui8? będąc szczerym ze screenów ten domyślny kolorystycznie w ustawieniach i w powiadomieniach jest ohydny :/ Do tego główna strona ustawień ma ten kolorowy action bar, a inne nie mają np ustawienia uprawnień dla aplikacji, ale może to jeszcze zmienią przed oficjalnym stable

Edytowane przez maniman303
Opublikowano

Mam alfe 6.6.1 z xiaomi.eu i uważam, że jest lepsza od wszystkich miui7 na MM jakie wyszły dla mi4. Na 6.6.2 wywalał się zegar na ustawionym języku polskim (na angielskim ok) i w kalkulatorze można wpisać tylko 3 cyfry

• Like 1
Opublikowano

właśnie się zorientowałem, że nie ma już profili baterii po staremu, teraz jest tylko jakiś ogólny battery saver bez opcji dowolnej konfiguracji.

Opublikowano

Kolego......na cancro są już 3 wersje 8 (o czym pewnie wiesz)..... Jak śledzisz temat na xiaomi.eu to wiesz, że każda z nich ma inne bugi, jedne rzeczy działają na jednej a inne na drugiej czy trzeciej. Stąd moje pytanie.... Ale nic - jak zwykle post poleciał, konkretne info już nie bardzo....

Opublikowano
Dnia Wednesday, June 01, 2016 o 20:04, korc napisał:

Nie będę dalej zaśmiecał wątku o 5.26, jestem po wgraniu na mi4w wersji 6.5.31 , działa bardzo sprawnie, z najnowszym supersu jest root

Na 6.6.1 mi przynajmniej, działa root systemowy. Przetestowane na WLD.

Coś właśnie w nocy mi go bardzo wybudzało.

Screenshot_2016-06-03-13-26-11-080_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedną sprawę - chyba do @Acid'a:

Czy jest możliwość dogrania/zmiany czcionki na taką jaka jest w org miui i w romie 6.5.31 dla cancro? W kolejnych romach jest inna a chciałbym mieć te org (czy jak ją nazwać).

Na xiaomi.eu udostępniono 6.6.3

Opublikowano

właśnie dostałem aktualizację do 6.6.3. Changelog: Fixed bugs ;)

wiecie co jest ciekawe? mam kilka wyrazów po polsku (np. czas środkowoeuropejski w aplikacji zegara), tak samo w ustawieniach języka piszę "polski", ale gdy wejdę w wybór języka to nie ma go już :P tak samo w ustawieniach pisania jest "Klawiatura Google", zamiast po angielsku google keyboard :P 

oczywiście siedzę na globalu bo jest szybciej aktualizując przez OTA :)

Opublikowano

Dobra, teraz skumałem - wszyscy dostaję alphę (dlatego xiaomi.eu pewnie udostępnia), lecz po prostu ci zapisani do specjalnej grupy dostają OTA:

Who can flash MIUI 8 China Alpha ROM?
1. Everyone who has the devices above can flash the ROM
2. MIUI 8 China Alpha/Experimental Team members will have normal OTA updates if you have MIUI 8 installed.
3. Normal users will not have normal OTA updates after flashing MIUI 8 China Alpha ROM. 

Opublikowano

Miałem wrzucony 6.6.3 Global przez kilka godzin. Miałem komunikaty o tym, że nie są wspierane aplikacje googla. Takie jak gmail, google play itp.

Opublikowano
9 godzin temu, areq1987 napisał:

Spotify w pasku statusu wygląda po prostu okropnie.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Kwestia samej apki, wymusza czarne tło bez sensu... 

Opublikowano

Mi MIUI 8 chodzi jak na razie bardzo dobrze - jestem zadowolony. Najbardziej z SOT'u, który na MIUI7 miałem ok. 2-3h (z naciskiem na 1). Na nowym software mam 4h 58 minut! Oczywiście wszystkie oszczędzacze baterii wyłączone, internet i gps non stop włączone + snapchat, fb, instagram :)

Screenshot_2016-06-04-08-30-47-283_com.miui.securitycenter.jpgScreenshot_2016-06-04-08-30-54-076_com.miui.securitycenter.jpgScreenshot_2016-06-04-08-31-00-078_com.miui.securitycenter.jpg

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Redmi2 napisał:

Moze ktoś coś powiedzieć co znaczy wyłącz ukryty?

Mogę się mylić, ale wydaje mi się , że jak to włączyłem to mi "inteligentne oszczędzanie baterii" uruchomiło.

Tylko jak patrzę na twoje screeny, to tam powinno być włącz a nie wyłącz, bo to włączenie tego trybu ma powodować oszczędności w baterii... mylę się?

Edytowane przez korc
Opublikowano (edytowane)

Proszę, ja nadal na 6.5.31, i mam tą opcję włączona i pokazaną jako zoptymalizowaną, czyli dającą teoretycznie lepszy czas pracy na baterii. Teoretycznie powtarzam :) Może jest błąd w tłumaczeniu u Ciebie?

51f069983471916fd438045ee91ce632.jpg

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez korc
Opublikowano

Potwierdzam ten cały "Tryb ukryty" (Hide mode) to Inteligentne oszczędzanie... Po zoptymalizowaniu u mnie odpaliła się ta opcja znowu na "Zaawansowany" :).

Opublikowano

Dlaczego są mylne? Właśnie potwierdziłeś, że mamy rację :D. Miałem Inteligentne na "Nie Blokuj" zrobiłem tą optymalizację baterii razem z opcją "Hide mode" i Inteligentne oszczędzanie przełączyło się na "Zaawansowane", więc "Tryb Ukryty" = "Inteligentne Oszczędzanie".

Opublikowano

Siedzę na 6.6.2 i bateria muszę powiedzieć mnie zaskoczyła. Wczoraj miałem 7h SOTu przy działaniu cały 1 dzień i 2h. MIUI 8 jakoś średnio mnie oczarował, ale wszystko szybko działa, a jak bateria zawsze będzie tak trzymać, to nic tylko używać i się cieszyć. :)

Opublikowano
3 minuty temu, Redmi2 napisał:

Hehe to już dawno wiadomo. Na 6.6.4 xiaomi.eu działa zegarek na PL i Bt nie wywala fc a kalkulator dalej trzeba eng aby dali się wpisać więcej cyfr niż 3 

nah u mnie na 6.6.2 zmiana języka nie pomagała, dopiero na 6.6.3, a że nigdzie tego nie wyczytałem, to postanowiłem się podzielić :P.

Opublikowano
11 minut temu, Redmi2 napisał:

Ja siedziałem na china dev a przeszedłem na xiaomi.eu jak się pojawił 6.6.3 jednak OTA brak mi jak w china 

Jeszcze w xiaomi eu pozostało naprawić kalkulator na PL oraz żeby aliexpress apka działała i będzie pieknie.

Mam prośbę zrób test ściągania roku z androidfile host po Wi-Fi np za pomocą apki Internet vs no cm browser.

Uwielbiam apke od miui ale transfer coś skopali przynajmniej ja tak mam

Jest OK. Prędkości się zgadzają mniej więcej. Różnice są niewielkie.

Opublikowano
Ja siedziałem na china dev a przeszedłem na xiaomi.eu jak się pojawił 6.6.3 jednak OTA brak mi jak w china 😃

Jeszcze w xiaomi eu pozostało naprawić kalkulator na PL oraz żeby aliexpress apka działała i będzie pieknie.

Mam prośbę zrób test ściągania roku z androidfile host po Wi-Fi np za pomocą apki Internet vs no cm browser.

Uwielbiam apke od miui ale transfer coś skopali przynajmniej ja tak mam😑

Zauważyłem że jak używam klawiatury Google bateria schodzi, szybciej, chyba dziś muszę znowu wrzucić paczkę miui polska i wybrać xperie.

Wczoraj sot 8,27h a dzis będzie mniejszy ale w sumie wtedy odlaczylem od ładowarki o 8 a teraz była odłączona od ładowarki o 23 przeleżała noc a dzis koło 8 wrzucilem przez updater 6.6.4 i myślę że to sporo zjadło. Jednak długo się uaktualnia

To jak to w końcu jest. Można przez updater czy trzeba przez twrp?

Opublikowano
4 minuty temu, Redmi2 napisał:

Kurde to co jest? Żeby to był problem na jednym moim tel to uznalbym że to przypadek albo wina syfu jakiegos ale dzieje się tak na 3 komórkach xiaomi i tylko na miui przegladarce a kiedyś było ok. Nawet sprawdzalem na innym necie. Inne przeglądarki wyciągają po 6-7 a tylko tak 500-800kb i swieto jest jak przekroczy 1mb

Ściągam po LTE jak i po WiFi, na LTe systemowa apka wyciąga jakieś ~150kb/s więcej, ale jak pisałem, to jest LTE, wahania są normalne, na WiFi w domu również mam LTE, różnica są większe (1.2-1.3mb/s na Internet vs 800-900kb/s ma CM), ale to również nie są jakieś wielkie różnice, na WiFi nie jestem tylko ja, podpięty jest TV, dekoder, 3PCty, spadki i skoki są normalne, także średnio różnica na danych to ~150kb/s i na wifi ~200kb/s.

2 minuty temu, tpawel napisał:

To jak to w końcu jest. Można przez updater czy trzeba przez twrp?

Przez TWRP bezpieczniej. W sensie, możesz przy okazji po prostu zrobić wszelkie kopie i ew. wipe cache (który przydaje się przy przejściu na miui8.)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...