jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 'fastboot.exe' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. to wskazuje że jakby pliku "fastboot.exe" nie było w folerze ze skryptem error: cannot load 'twrp_cofface_ido.img': No error to z kolei że nie ma w folderze tego pliku img Dlaczego tak się dzieje tego nie powiem, musiałbym posiedzieć przy twoim kompie. Uroki Windowsa Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Wgrywałęm na redmi 3 pro global przez Mi flash i problem mam Pomocy co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 Typie. W 3 wątkach piszesz to samo. FAQ pkt 0. Poza tym rom na dysk bezpośrednio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 9 minut temu, jarekm95 napisał: Typie. W 3 wątkach piszesz to samo. FAQ pkt 0. Poza tym rom na dysk bezpośrednio. Próbowałem z dysku i to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 A FAQ pkt 0? Antywir? Firewall? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Wyłączone, telefon nie chce się teraz uruchomić, proszę o pomoc mogę zapłacić Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 podpisy sterowników wyłącz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reventon707 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Witam! czy jeśli po zakupie telefonu (Redmi 3 Pro) będę miał już wgrany rom china stable, to czy muszę pobierać któryś z tych romów z punktu I? Jeśli tak to który? I czy punkt V (root) jest potrzebny? Co daje? Dziękuję z góry za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 48 minut temu, bergmen napisał: podpisy sterowników wyłącz Tzn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 W Windows. Wujek Google. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) Właśnie chciałem koledze wgrać przez MiFlash'a global china i wisi sobie na samym początku. Problem z kablem? Defense+ i firewall wyłączone, ścieżka bez spacji, na pewno kliknięty tryb download - ekran ciemny. Zamknąć MiFlash'a i bawić się z instalacją MiPcSuite? Edited August 8, 2016 by dixer6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 wrzuc rom na dysk c: a nie z pulpitu walczysz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Jeszcze gorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 zaznaczasz dobry katalog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 spacja to nie jedyny problem - niepożądane są też polskie znaki i zbyt długie ścieżki. Nie wiem czemu wszyscy mają taki wielki problem z przeniesieniem tego na c: 1 minutę temu, dixer6 napisał: Jeszcze gorzej. restart fona i jeszcze raz do download mode, możesz też spróbować inny port usb. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 nie images, tylko folder wyżej zaznacz Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) Zapytam nieśmiało jak go teraz wyłączyć bo ciągle chce się ładować? Poza tym, może skrócić nazwę folderu zawierającego ROM? Uruchomił się. Przed chwilą, bergmen napisał: nie images, tylko folder wyżej zaznacz Tak też robię. Edited August 8, 2016 by dixer6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Mi Flash uruchamiasz jako jako Administrator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Przed chwilą, bergmen napisał: Mi Flash uruchamiasz jako jako Administrator? Tak jest, system z automatu wymusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) jak chce sie ładować? masz narysowany telefon z kabelkiem? w złym trybie jesteś!!!!! masz wejść w download!!! Edited August 8, 2016 by bergmen Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 1 minutę temu, dixer6 napisał: Zapytam nieśmiało jak go teraz wyłączyć bo ciągle chce się ładować? Poza tym, może skrócić nazwę folderu zawierającego ROM? Wystarczy że wgrasz rozpakowany folder bezpośrednio na dysk c:\ nazwy nie musisz zmieniać. I wskażesz w miflashu cały folder. Prawdopodobnie już prostą kombinacją klawiszy nie wejdziesz w download. Żeby wejść w fastboot musisz przytrzymać długo power i w momencie jak zniknie na chwilę Mi (znika na 1-2 sekundy) przytrzymać równocześnie vol- i power. Wtedy wejdzie w fastboot (robocik na ekranie). A jak przejść z fastboot do download to już szukaj w poradniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Chodziło mi o ładowanie systemu, ok niedoprecyzowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Cytat z podradnika: "Uruchomienie w trybie download/edl (w tym trybie telefon nic nie wyświetla, czarny ekran): -uruchamiamy menu serwisowe kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" lub -jeśli mamy uceglony telefon to możemy próbować włączyć tryb download trzymając vol+ i vol- i podłączając telefon do komputera lub -jeśli mamy bootloopa i możemy wejść tylko do trybu fastboot używamy skryptu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxs Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Dnia 23.03.2016 o 17:39, cukru napisał: Oficjalny dev od Xiaomi ma roota, trzeba go tylko zainstalować z poziomu Panelu Sterowania. Dodałbym jeszcze punkt o dostępie aplikacji do kart pamięci mimo, że na nowszych romach większy problem z tym jest (https://miuipolska.pl/forum/topic/9914-dostęp-do-karty-pamięci-brak-systemowego-zapytania/) Czy ten rom: c)"Redmi 3 Latest Global Developer Version Fastboot File Download" z link (global, developerski, oficjalny) możliwe odblokowanie bootloadera, zalecane jeśli nie mamy zgody na odblokowanie bootloadera, a chcemy mieć język pl Tylko dla Redmi 3 i Redmi 3 PRO (nie 3s, 3x) Jest tym oficjalnym i powinienem móc zainstalować roota w panelu sterowania? grzebałem tam ale nie widzę tego, chyba powinno być to za cog wheel (ten trybik) w uprawnieniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 na globalu nie ma roota Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 1 minutę temu, Foxs napisał: Czy ten rom: c)"Redmi 3 Latest Global Developer Version Fastboot File Download" z link (global, developerski, oficjalny) możliwe odblokowanie bootloadera, zalecane jeśli nie mamy zgody na odblokowanie bootloadera, a chcemy mieć język pl Tylko dla Redmi 3 i Redmi 3 PRO (nie 3s, 3x) Jest tym oficjalnym i powinienem móc zainstalować roota w panelu sterowania? grzebałem tam ale nie widzę tego, chyba powinno być to za cog wheel (ten trybik) w uprawnieniach? Ten nie ma, ma china dev, a ten nazywa się global. Można wgrać ale jest z tym sporo zachodu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 mam komunikat Czysty nośnik USB- czy sformatowac nosnik USB? - Wszystkie pliki zapisane na nosniku USB zostana usuniete. Tej czynnosci nie mozna cofnać. Po wybraniu anuluj ten komunikat mi dalej "wisi" Nie potrafię się go pozbyć. Pomocy...mam soft 6.8.4 miupolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 Podejrzewam że masz tam jakąś kartę włożoną? To raczej jej problem, sformatuj ją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) 35 minut temu, bergmen napisał: wrzuc rom na dysk c: a nie z pulpitu walczysz 27 minut temu, jarekm95 napisał: spacja to nie jedyny problem - niepożądane są też polskie znaki i zbyt długie ścieżki. Nie wiem czemu wszyscy mają taki wielki problem z przeniesieniem tego na c: restart fona i jeszcze raz do download mode, możesz też spróbować inny port usb. Dzięki wielkie za pomoc, już leci normalnie. Na wszelki wypadek przepiąłem telefon na główne USB i skróciłem ścieżkę do folderu. O ile polskie znaki OK mogą powodować jakieś problemy z parsowaniem, tak długość ścieżki czy miejsce, gdzie znajduje się folder to jakieś programistycznie niedoróbki. Nie pojmuję jaki umysł to mógł napisać... Edited August 8, 2016 by dixer6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 Przed chwilą, dixer6 napisał: O ile polskie znaki OK mogą powodować jakieś problemy z parsowaniem, tak długość ścieżki czy miejsce, gdzie znajduje się folder to jakieś programistycznie niedoróbki. Nie pojmuję jaki umysł to mógł napisać... Zaskoczę cię - microsoft. Ten cały miflash opiera się na plikach .bat i .sh , czyli odpowiednio skryptach windowsowego wiersza poleceń i linuxowego terminala. Nie wiem w sumie czy i jakie są ograniczenia w windows i w jakich jego wersjach - w linux wiem że na pewno jakieś jest. W każdym razie moje zdanie jest takie że po co kusić los skoro można się zastosować do tutoriala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Przed chwilą, jarekm95 napisał: Zaskoczę cię - microsoft. Ten cały miflash opiera się na plikach .bat i .sh , czyli odpowiednio skryptach windowsowego wiersza poleceń i linuxowego terminala. Nie wiem w sumie czy i jakie są ograniczenia w windows i w jakich jego wersjach - w linux wiem że na pewno jakieś jest. W każdym razie moje zdanie jest takie że po co kusić los skoro można się zastosować do tutoriala. Oczywiście masz rację, można problem ominąć stosując się do poleceń, ale takie rzeczy zwyczajnie się poprawia. W jakiś wersjach alpha mogą być, ale już w tak rozwiniętej aplikacji być nie powinno. W Windowsie i Linuxie ograniczenia jakieś są na pewno, ale nie do 50 znaków (czy coś w ten deseń). Ja się nigdy z takim problemem nie spotkałem, ani na jednym, ani na drugim systemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 A jak i owszem - w linuxie chcąc zainstalować rząd pakietów np. "sudo apt-get install pakiet1 pakiet2 itd..." dochodziłem do maximum długości polecenia. Nie jestem pewien czy na zwykłym PC też, na pewno na routerze z OpenWRT. W każdym razie nie zapominajmy że zazwyczaj jest polecenie, często długie i dopiero na koniec ścieżka. A to gdzie jest folder może też mieć związek z uprawnieniami i to też może być problemem. Nie mówię że to tego wina - nie sprawdzałem - wiem tylko że z folderem bezpośrednio na dysku jeszcze nikt raczej problemu nie miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Moja praca z Linuxem składała się głównie z konfiguracji firewalla lub zabawy z putty, ewentualnie coś do enkrypcji, także długie polecenia nie były potrzebne (z firewallem może nie najkrótsze, ale bez przesady), a rząd pakietów nie występował Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Mam pytanie jeszcze odnośnie aplikacji z romu china global. Widzę, że poinstalowało tu sporo aplikacji Google'a, a nie da się ich usunąć. Kolega wciąż czeka na potwierdzenie odblokowania BL, ale czy po instalacji MIUIPolska te aplikacje znikną lub dostanę do nich dostęp? Na początku zdarzył mi się też problem z autoryzacją w sklepie play, był podobny problem na syfiastym romie 7.3.2.0.0, sklep play się wywalił, ale potem jakoś udało się zainstalować coś. Mam nadzieję, że nie będzie dalszych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 Tak - na globalu jest podobno więcej aplikacji google niż na xiaomi.eu (osobiście nie sprawdzałem, ale testerzy tak pisali). Na xiaomi.eu mam w zasadzie tylko sklep play, synchronizacje kalendarza i kontaktów i ustawienia google. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts