Dyskusja ogólna
53 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim pytanie zamierzam kupić ten telefon i czy jest dla niego soft z możliwością nagrywania rozmów ? teraz posiadam redmi note 8 pro z softem indonesia ten ma taka mozliwość.
Ostatnia odpowiedź: trumanshow, 13 Kwietnia 2022 -
-
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
MIUI V12.5.3.0.RJSEUXM - Global EEA https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RJSEUXM/miui_GAUGUINEEAGlobal_V12.5.3.0.RJSEUXM_b87bc73eda_11.0.zip MIUI V12.0.6.0.RJSMIXM - Global https://bigota.d.miui.com/V12.0.6.0.RJSMIXM/miui_GAUGUINGlobal_V12.0.6.0.RJSMIXM_c6d8689624_11.0.zip https://bigota.d.miui.com/V12.0.6.0.RJSMIXM/gauguin_global_images_V12.0.6.0.RJSMIXM_20210708.0000.00_11.0_global_72679826d7.tgz
Ostatnia odpowiedź: marcin19883, 26 Marca 2022 -
- 15 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
Cześć, Ze względu na niedziałający aparat w Mi10T Pro w kolejnych aktualizacjach oraz przez to, że mam problem z bibliotekami chrome i jakiś upgrade albo reinstalację muszę zrobić, zdecydowałem o zmianie Romu. Obecnie mam MIUI 21.8.4. Pomyślałem o zmianie na najnowszy global i mam w związku z tym kilka pytań: 1. Czy instalację przeprowadzę tak jak aktualizacje - instalacja z ZIP z poziomu Recovery? 2. Czy PitchBlack Recovery Project wersja 3.1.0 będzie odpowiednie czy powinienem pobrać i wgrać inne recovery? 3. Jakie dane wipeować po/przed instalacją nowego romu? 4. Skąd pobiorę najnowszy Rom global? Czy jest on wolny od problemów z aparatem? …
Ostatnia odpowiedź: haldrin, 5 Lutego 2022 -
- 2 odpowiedzi
- 724 wyświetleń
Witam. Czy mój egzemplarz tylko źle pokazuje kierunek? W kompasie jest przekłamanie o około 20*. Wszystkie inne telefony pokazują poprawnie a mój ma z tym problem. Ma ktoś jeszcze tak?
Ostatnia odpowiedź: Note3, 26 Stycznia 2022 -
- 5 odpowiedzi
- 727 wyświetleń
Witam, Jestem, a raczej do niedawna byłem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi MI 10T, ale od jakiegoś czasu zauważyłem drastyczny spadek baterii w telefonie. Wcześniej mam wrażenie że mogłem go użytkować 2 razy dłużej, co ciekawe moje obawy potwierdziły się w momencie maksymalnego naładowania przy podłączonej ładowarce, gdzie wcześniej napis informował że pozostało 52h użytkowania, teraz zaś mam informację iż pozostało 26h czasu użytkowania. Czy może to być spowodowane jakaś nakładką bądź aktualizacją? Dziękuję, pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: patrikos23, 26 Stycznia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 512 wyświetleń
Witam. Z tego co wszyscy pisali dużo osób pisało, że nie będzie można aktualizować systemu w zakładce AKTUALIZACJA po odblokowaniu BL i zainstalowania ROMu EU. Mam coś takiego, to zadziała automatycznie bez utraty danych?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 21 Stycznia 2022 -
- 8 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Mam problem z dokonaniem aktualizacji firmware w telefonie Xiaomi Mi 10T Lite. Aktualna wersja MIUI to 12.0.8.0(QJSEUXM) Telefon nie widzi żadnego nowszego oprogramowania bez względu na region (Polska, Wielka Brytania, Szwajcaria, Hongkong). Próba pobrania paczki na telefon i ręcznej aktualizacji skutkuje komunikatem: "Nie można zweryfikować aktualizacji Nie można flaszować tej stabilnej pamięci ROM"." Czy jest jakiś sposób na przeprowadzenie aktualizacji, czy też ta wersja jest już najnowsza i nieaktualizowalna??
Ostatnia odpowiedź: trumanshow, 20 Stycznia 2022 -
Mam problem z aparatem, co jest nie tak? Jak włączę aparat tylny to ładnie łapie kolory i ostrość, wszystko jest wyraźne. Jak cykne fote i wejdę w galerie to jakby jest dodany filtr że mocno wygładzona twarz, trochę rozmyte. Dodam że funkcja upiększania jest wyłączona. Z przednim aparatem nie mam problemu.
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 18 Września 2021 -
- 1 odpowiedź
- 453 wyświetleń
Cześć. Czy jest możliwość zmiany częstotliwości/długości wibracji? Tutaj jak ktoś dzwoni to jest takie 0,2 sekundy wibracji, 0,4sekundy przerwy 0,2 sekundy wibracji itd... a chciałbym jak w innym telefonie np. 1 sekunda wibracji i 0,5 sekundy przerwy. Jak to zmienić? W ustawieniach nie znalazłem.
Ostatnia odpowiedź: mariusz.ur, 28 Sierpnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 485 wyświetleń
Witam Przy próbie flashowania miui Polska wyskakują mi 2 takie błędy jak je usunąć ? Pozdrawiam Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 3 Sierpnia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 752 wyświetleń
Witam serdecznie jak to po aktualizacji trzeba znowu wgrać roota i tak poczyniłem ale usunelem ukrytego roota pod nazwą "rocik" jak teraz próbuje zainstalować to niby root jest a tak naprawdę go nie ma. Jest możliwość jakoś naprawy tego ?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 18 Lipca 2021 -
Mi 10T od operatora
przez geforc- 20 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam, chcę kupić w dobrej cenie Mi 10T, większość ogłoszeń jest z informacją że sa od operatora... Czy to jakiś problem? są brandowane? są jakoś opóźnione jeśli chodzi o aktualizacje?
Ostatnia odpowiedź: brawo, 15 Lipca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 533 wyświetleń
Czy jest możliwość blokowania/odblokowania ekranu Mi 10t pro za pomocą etui z klapką? Jeśli tak, to jakie euti i aplikacja?
Ostatnia odpowiedź: arpiotom, 4 Lipca 2021 -
- 4 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
Witam od kilku dni jestem posiadaczem telefonu wymienionego w tytule. Po okresie który użytkuję owe urządzenie nachodzi mnie myśl a raczej pytanie czy istnieje możliwość podłączenia huba z HDMI przez USB C. Chciałbym pokożystać z treści przy pracy mocy 43" ekranu TV spinając go z telefonem i klawiaturą i myszką. Czytałem na stronie producenta i nigdzie nie byłem w stanie tego wyczytać. Tym bardziej wydaje mi się że SD865 bez jaki go kolwiek wysiłku by sobie z tym porqfzil. Dlaczego nie Miracast czy Chromecast? To proste chce w miarę możliwości zredukować LAG podczas korzystania z tego zestawu.
Ostatnia odpowiedź: GWalek, 23 Czerwca 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 856 wyświetleń
Czy instalacja MIUI Polska na Mi 10T pro powoduje jakieś problemy z płatnościami zbliżeniowymi (IKO, Google Pay itp.)? Jakie przeciwwskazania uwzględnić przed decyzją o zmianie Global na EU/Polska?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 27 Maja 2021 -
- 1 odpowiedź
- 720 wyświetleń
hej, mam pytanie. czy pokazane niżej na zdjęciach zuzycie baterii jest na "dobrym" poziomie? widziałem, że inni chwalili sie SOTem nawet do 9-10h. u mnie od 90% do 36 to jakieś 5h przy 60hz i niskiej jasności.
Ostatnia odpowiedź: pawelt, 26 Maja 2021 -
- 6 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam. Zakupiłem telefon w xkomie, 10t pro. Nie mam żadnych powiadomień, czy to z discorda czy z messengera. Nadane sa każde permisje, autostart jest, nawet wyłączona optymalizacja MIUI. Jedynie jakie aplikacje potrafia podać jakimś powiadomieniem to gmail... i tyle. [12.0.18.0QJDEUXM]
Ostatnia odpowiedź: snCk, 21 Maja 2021 -
- 5 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Chciałem zmienić przez fastboota rom z EEA na Global i nie mogłem. Wyskoczył komunikat "antirollback check error". Telefon według https://miuipolska.pl/mi-10t-lite/ Nie ma ARB. Więc jak to możliwe? A poza tym nawet, jeśli byłby ARB, to Global i EEA są na Andku 11.
Ostatnia odpowiedź: pawelt, 27 Kwietnia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Cześć. Czy to prawda że, jak w tym telefonie mamy dual sim z dwiema aktywnymi kartami to nie działa 5G? Doczytałem takie rzeczy w komentarzach jednego z większych sklepów, i nie powiem, martwi mnie taki stan rzeczy. Biorę telefon pod uwagę ale takie udawane 5G nie napawa optymizmem.
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 25 Kwietnia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 991 wyświetleń
Hej, Przeszedłem z nju do Mobile Vikings i zauważyłem że nie działa mi VoWiFi. W nju działało VoLTE oraz VoWiFi. Zgodnie ze stroną Play VoWiFi też powinno działać na mi10t pro. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie z Play / MV?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 19 Kwietnia 2021 -
Witam...W moim mi 10t pro coś zaczęło stukać, klekotać przy potrząsaniu telefonem w okolicy obiektywów...Czy to jest normalne i czy muszę iść do serwisu?Nie uderzyłem telefonem ani mi nie spadł.Słuchawka ma 3 miesiące
Ostatnia odpowiedź: Misiuu21, 18 Kwietnia 2021 -
- 6 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Cześć! Czy ktoś z was ma jakąś wiedzę w tym temacie? Dlaczego nie ma możliwości aktywowania Bubbles api w MIUI 12? Czy planowane jest implementowanie tej technologii do wersji 12.5? Dziwi to szczególnie w kontekście innych telefonów, które jednak te rozwiązanie obsługują. Słyszałem, że na niektórych urządzeniach – również ze stajni Xiaomi – dało się korzystać z Bubbles api, szczególnie w Messengerze. Istnieje jakąkolwiek możliwość, aby włączyć to na Mi10T Pro?
Ostatnia odpowiedź: Pan_Adrian, 13 Kwietnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
MI 10T Lite 5G 6/128GB MIUI Global 12.0.8 Stabilna (QJSEUXM) Android 10 QKQ1.200628.002 Cześć, Od zawsze na różnych telefonach używałem softu Xiaomi.eu. Dopiero teraz doceniam tamte ułatwienia bo używam Globala. Nie myślałem, że przyzwyczajenia i ustawienia będą tak ważne (tu różnice: https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ ) Do rzeczy: 1) Czy jest możliwość wgrania poszczególnych opcji z softu Xiaomi.eu np. Poranna prognoza pogody w zegarze? 2) Która wersje Dialera jest odpowiednia do mojego softu – pobrane 2 ostatnie wersje automatycznie się wyłączają przy próbie uruchomienia: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc-2/contacts-and-dial…
Ostatnia odpowiedź: marcin19883, 10 Kwietnia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 632 wyświetleń
Witam mam problem z ucinającym górnym pasku w trybie ciemnym na telefonie mam ustawiony tryb ciemny na Youtube mam ustawione wygląd: Użyj motywu urządzenia.
Ostatnia odpowiedź: AL245, 26 Marca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 861 wyświetleń
Witam mam pytanie czy wszyscy macie tylko 120 FPS w ustawieniach zwolnionego tępa trochę mnie to przeraziło mając wczesniej Mi 9 T pro było do 960 FPS. pytanie czy to wina słabszego aparatu czy po prostu niedopracowany soft
Ostatnia odpowiedź: szamanek, 9 Lutego 2021