mac3k Posted May 5 Share Posted May 5 Witam Mam problem, podczas pływania w basenie opaska nie liczy nic oprócz czasu. Powinna liczyć ilość basenów, liczbę spalonych Kcal natomiast podczas pływania naliczyła mi kroki. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 5 Share Posted May 5 A ustawione w aktywnościach na pływanie?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac3k Posted May 5 Author Share Posted May 5 Wybieram w opasce Trening ---> Pływanie w basenie, odlicza od 3 i zaczyna mierzyć tylko czas nic więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 5 Share Posted May 5 Spróbuj w aplikacji ustawić.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac3k Posted May 5 Author Share Posted May 5 Jest problem bo w aplikacji mam tylko do wyboru spacer, bieganie oraz jazdę na rowerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 5 Share Posted May 5 No to kurde liipton jakiś, bo jak nie ma pływania no to nie ma jak tego obliczać.A co to za APK?Sama opaska ma w specyfikacji obsługę pływania?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac3k Posted May 5 Author Share Posted May 5 Aplikacja to Zepp(oryginalna aplikacja Xiaomi), w opasce normalnie jest opcja pływanie w basenie po wejściu w trening. Chciałem korzystać z Mi Fitness ale nie ma opcji połączenia z Mi Band 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eothain Posted May 9 Share Posted May 9 Mam podobną sytuację z Smartwatch Xiaomi Redmi Watch 2 Lite, nawet założyłem o tym problemie temat na tym forum (jak dotąd bez odpowiedzi). Uruchamiam opcje treningu pływanie na basenie. Przepłynąłem 4 długości (po 25m) jednak oprócz czasu treningu nie zliczało mi przepłyniętej długości. Po ponownym uruchomieniu "łapało" co drugą lub nawet co trzecią długość basenu. Nie wiem właśnie czy ta opcja działa po prostu źle w modelach z niższej półki cenowej czy ja trafiłem jakiś feralny model. Może ktoś się wypowie jak to jest z działaniem "naliczania długości basenów" w tego typu sprzętach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts