Mi Band 5
75 tematów w tym forum
-
- 2 obserwujących
- 23 odpowiedzi
- 25,7 tys. wyświetleń
Cześć, mam opaskę Mi Band 5 od jakiegoś tygodnia i wszystko działa świetnie - oprócz badania snu, wychodzi mi po 10-20 minut snu głębokiego co noc. Jak dokładnie działa badanie snu głębokiego, często zdarzają się aż tak niskie wyniki? Dodam, że budzę się średnio wyspany, nie jest tragicznie, ale nie jest też cudownie. Ktoś ma pomysł, czy problem jest ze mną, czy z pomiarem? :P
Ostatnia odpowiedź: gahaz, 22 Lutego 2021 -
-
- 1 odpowiedź
- 602 wyświetleń
Witam. Dzisiaj spacerowalem z opaska mi band 5. wyszlo jakies 2h i ponad 11 tysiecy krokow. Problem jest taki, ze do celu dziennego przeszlo zaledwie 5 tysiecy krokow. opaska rowniez pokazuje tylko 5 tysiecy krokow. jak wejde w historie spaceru to mam 11 tysiecy krokow. o co w tym wszystkim chodzi?
Ostatnia odpowiedź: Hawk1985, 21 Lutego 2021 -
- 1 odpowiedź
- 734 wyświetleń
Hej wszystkim, nie wiem czy to to tylko u mnie wystąpił ten problem, ale wygląda to tak, że bezpośrednio po ostatniej aktualizacji (V1.0.2.54) przestały mi działać powiadomienia z aplikacji na opasce. Miałem już taka sytuację w przeszłości, ale nie po updacie (było to ustawienie możliwości robienia zdjęcia z poziomu banda i jego wyłączenie), no i rozparowanie + przywrócenie ustawień fabrycznych w opasce pomogły, jednocześnie być może jest jakiś mniej inwazyjny sposób. Dajcie znać proszę.
Ostatnia odpowiedź: Sebas1g, 21 Lutego 2021 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
Cześć Wczoraj rozładowała mi się opaska, podlaczylam do ładowania (do laptopa) wyświetliła się bateria ładująca. Po czasie pokazało ze bateria naładowana. Odłączyłam od kabla i w tym momencie czarny ekran nic nie działa. Sprawdziłam ze jak jest podłączona do ładowania telefon widzi opaskę i w aplikacji tez natomiast jak odłączę to już nie. Wiecie w czym może być problem?Naladowana jest na pewno bo w aplikacji pokazuje 100%.Co zrobić żeby po odłączeniu od ładowania włączył się ekran i normalnie działał? Może tez ktoś tak miał? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Gabiiii, 12 Lutego 2021 -
Rozparowanie opaski
przez adamlomza- 3 odpowiedzi
- 714 wyświetleń
Witam forumowiczów. To mój pierwszy post. Mam problem z opaską córki. Miesiąc temu kupiłem mi banda 5 (sam taką posiadam) ale 2 dni temu padł jej telefon. W serwisie powiedzieli, że był zalany i nie opłaca się go reanimować. Opaska była sparowana z tym telefonem. Teraz córka używa mojego starego LG. Opaska liczy co ma liczyć ale nie ma dostępu do kilku potrzebnych rzeczy z poziomu aplikacji Mi Fit. Co zrobić, żeby można ją było sparować z innym telefonem? Czy wystarczy wgrać aplikację do LG i będzie widziała opaskę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 12 Lutego 2021 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
Witam serdecznie. Mam opaskę Mi Band 5 wersja NFC chociaż z polskiego magazynu. Mam problem z monitorowaniem snu. Nie działa. Reinstaowalem mifita, ponownie parowałem opaskę ,skasowałem inne apki takie jak Xiaomi notifiy for mi band, google fit, sleep as android i dalej kurcze nie pokazuje raportu ze snu ani w ogóle snu. Próbowałem nawet Xiaomi wear używać z mi health i nie chce działać. Jakieś pomysły ? Dodam że jeszcze kilka dni temu działało. W sumie problem zaczął się gdy pojechałem do pracy na statek gdzie pracuje w godzinie 0-4 w nocy. Nadmienie, że obecnie lecę na samym Notifi bez Mifit. Załączam screeny.
Ostatnia odpowiedź: Jarek86, 12 Lutego 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 985 wyświetleń
Witam Serdecznie. Mam problem a mianowicie wczoraj kurier przyniósł "mi banda 5" sądziłam, że jest rozładowany i ładowałam przez dwie godziny później nadal sie nie naładował więc ładowałam go całą noc niestety na darmo nadal wyświetla się tylko godzina i bateria ,że się ładuje ciągle co lepsze po odłączeniu od ładowarki on nadal się ładuje sam , natomiast po kilku sekundach ekranik się ściemnia i wyłącza na amen :( ładowałam także przez laptopa i komputer i nadal nic. Wie ktoś może co z tym zrobić ? Ewentualnie zanieść do jakiegoś serwisu...?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 21 Stycznia 2021 -
Integracja urządzeń
przez Darioman7- 2 odpowiedzi
- 590 wyświetleń
Witam wszystkich, posiadam telefon redmi note 9 pro, oraz wagę mi body composition scale. Obecnie poszukuję smartwatcha lub smartbanda, który będzie współpracował z aplikacją mifit. Mój wybór padł na: - mi watch lite - mi band 5 - amazfit band 5 - amazfit bip u Czy któryś z tych zegarków (poza jak przypuszczam mi band 5) współpracuje z mifit? Lub jeśli nie, to czy aplikacja dedykowana powyższym zegarkom daje możliwość połączenia się z wagą? Chciałbym po prostu mieć wszystko w jednym miejscu. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Darioman7, 15 Stycznia 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam. Ma od wczoraj problem z opaską. Biorę do ręki i widzę, że nie ma "pulpitu". Dostępne tylko opcje widoczne na zdjęciach. Aplikacja z opaską przestała się synchronizować i telefon też jej nie widzi.
Ostatnia odpowiedź: bardak, 9 Stycznia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
Mam problem z dodaniem znajomego, zarówno poprzez kod QR, identyfikatorze jak i Facebook. Cały czas mam komunikat, że nie można wysłać zaproszenia. Doradzi ktoś jakieś rozwiązanie?
Ostatnia odpowiedź: odja, 7 Stycznia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
W opasce AmazFit Band 5 obok zielonej diody z tyłu opaski jest druga czerwona dioda. Podczas korzystania zapala się, przeważnie w nocy. Szukałem w instrukcjach co ona oznacza ale nie mogę nigdzie znaleźć szczegółowego opisu. Czy możecie napisać co oznacza jak czerwona dioda się świeci na opasce? Pozdrawiam Grzegorz
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 22 Grudnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 598 wyświetleń
Nie powielając zbytnio tematów, że opaska nie działa prawidłowo, mam parę spostrzeżeń, które w sumie również imho trochę albo przekłamują albo nie pojawiają się w głównym rozrachunku treningowym. 1. Ogólnie podczas włączenia opaski na trening (spacer) - jasne jest, że liczy dokładniej to co robimy, niż przy zwykłym użytkowaniu 2. Liczba kcal spalonych to chyba jakaś przesada, że w ciągu chodzenia/ częściowo podbiegnięcia spalono aż 900kcal 3. Nie wiem dlaczego w ogólnym rozrachunku treningi nie są dodawane, tylko osobno. (co jest idiotyczne, bo trening może być osobno, ale jednak mógłby być zapisany w liście aktywności) Jestem dosyć świeżym użytkowniki…
Ostatnia odpowiedź: Ethri, 23 Listopada 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam , nie dawno kupiłam opaskę miband i ostatnio chciałam ją założyć a tu ekran caly zielony i wyskoczyły piksele . Załączam zdjęcie bo ciężko jest mi to wytłumaczyć
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 22 Listopada 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem Mi banda 5 i chciałem ustawić powiadamianie wibracją oddalenia się od telefonu. Czy to możliwe, jak to zrobić, bo w ustawieniach znalazłem tylko szukanie opaski?
Ostatnia odpowiedź: Usiek1991, 13 Listopada 2020 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
Witam posiadaczy mi band 5 polecicie folię lub szkło na cały ekran z ramką lub bez na mi band 5 bo miałem z firmy Hofi a coś dziwnego się z nią stało nie trzyma na bokach odkleja się
Ostatnia odpowiedź: Piotrek770, 31 Października 2020 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 818 wyświetleń
Witam, Od niedawna używam, MiBand 5. Wcześniej używałem MiBand 3 i po ponad roku pojawiły mi się sytuacje, że podczas jazdy rowerem zwiększał mi przebyty dystans. Np po przejechaniu 20 km MiBand pokazywał mi 50 km co jest nie możliwe. Zrezygnowałem z niego i zakupiłem MiBand 5. Użyłem go raz podczas jazdy rowerem i sytuacja się powtórzyła. Jednak zauważyłem, że stało się tak po tym jak spauzowałem trening i po około 2 minutach go wznowiłem. Wcześniej jak używałem MiBand 3, potrafiłem przejechać 40, 50 km i wszystko było ok. Problem pojawił się niedawno. Z MiBand 5 póki co miałem raz taki przypadek i chce sprawdzić jak to będzie wyglądało jeśli nie przerwę treningu. M…
Ostatnia odpowiedź: Mako9102, 20 Października 2020 -
- 9 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
Witajcie! Piszę po prośbie - mógłby ktoś sprawdzić, czy u niego też ekran jest tak czuły, że uruchamia funkcje opaski podczas prysznica, gdy ze słuchawki leci strumieniem woda na MB5? Niestety czasem trzeba się spłukać i nie da rady inaczej, a od samego początku użytkowania zauważyłem, że woda potrafi odblokować ekran, przełączać funkcje, a nawet zacząć mierzyć poziom stresu, czy pulsu Wiecie też może, co oznacza skrót DND i co to za funkcja? Nie bardzo czaję po angielsku, a jak wiadomo do aktualizacji jeszcze trochę... I ostatnia rzecz - czy da się wystawić automatyczną jasność ekranu? Będę wdzięczny za odpowiedzi na moje pytania. …
Ostatnia odpowiedź: krzyci81, 17 Października 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Drodzy forumowicze czy u was tez Mi Band 5 przekłamuje ilość przepłyniętych basenów? U mnie na 30 dystansie 30 basenów ( 25 m każdy) dodaje 4 , a przy 40 basenach kolejne 6 ( czyli na na 40 przepłyniętych basenów opaska pokazuje, że przepłynąłem 46) . Jest gdzieś możliwość kalibracji? Błąd jest duży.
Ostatnia odpowiedź: peterka47, 28 Września 2020 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Hej, Wczoraj dostałem dwie opaski Mi Band 5. Na jednej bez problemu widać treść maila (opaska + iPhone), na drugiej (opaska + Huawei z najnowszym softem) w powiadomieniu widać nadawcę i temat maila bez treści. Na androidzie zmieniałem co mogłem (pokazuj powiadomienia, zezwalaj na to i tamto, cuda na kilju, przywracałem ustawienia fabryczne) i nic. Macie jakiś pomysł żeby było widać treść maila?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 16 Września 2020 -
- 32 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Polski język stworzony przez autora postu z linku poniżej można testować zapraszam do wątku autora - https://geekdoing.com/threads/polish- Język polski w wersji beta - 1.0.1.88 link do pobrania poniżej https://geekdoing.com/threads/mi-band-5-original-firmwares-resources-fonts.1952/page-2 Niestandardowa czcionka | Emotikony HD i litery akcentowane kompatybilne z mi band 5 https://geekdoing.com/threads/mi-band-4-custom-font-emoticons-hd-accented-letters.1906/ resources-v63-mb5.2261 Mi Fit - 4.5.0 https://geekdoing.com/threads/modified-mi-fit-4-5-0-all-in-one.2356/#post-37783
Ostatnia odpowiedź: qubap, 7 Września 2020 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam, jestem tu nowy, także na wstępie chciałbym się przywitać ze Wszystkimi. Kupiłem mi band 5 w dniu premiery w mi store w Krakowie. Wszystko było pięknie do momentu aż odkryłem iż w podsumowaniu ćwiczenia brak wskazania zmiany wysokości podczas trwania treningu (jazda na rowerze). W sieci nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Pomyślałem że może problem leży po stronie aplikacji (mi fit 4.4.0), więc sparowałem opaskę z bliźniaczą aplikacją Amazfit lecz to również nie rozwiązało problemu. Obecnie, ze względu na aktualizację wprowadzającą język polski, używam mi fit 4.5.0 (pobrana z linka z tego forum). Nadal brak wskazania zjazdów/podjazdów. Próbowałem również…
Ostatnia odpowiedź: mediana, 7 Września 2020 -
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
Po ostatniej aktualizacji Mi Band 5 ponoć ma automatycznie wykrywać treningi. https://itigic.com/pl/xiaomi-mi-band-5-new-update-detects-sport-mode/ Czy tą funkcję należy w jakiś sposób włączyć, czy jest automatycznie włączona, ponieważ jeszcze ani razu nie zauważyłem żeby trening był automatycznie włączony.
Ostatnia odpowiedź: mediana, 2 Września 2020 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Od czasu przejścia z Mi Band 3 na Mi Band 5 zauważyłem, że N&F pokazuje dane snu obarczone większym błędem niż te, które pokazuje MiFit. Przedtem było odwrotnie. Teraz N&F, na przykład, pokazuje błędne dane o godzinach przebudzenia: pokazuje je źle lub wcale. Próbowałem różnych wersji analizy snu, ale to chyba nie tu leży problem. Macie jakieś swoje doświadczenia związane z aplikacją wymienioną w temacie? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Glover, 30 Sierpnia 2020 -
Mi Band 5 gdzie kupić
przez zaba44- 1 obserwujący
- 8 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
W temacie proszę wrzucać linki do aukcji, kupony, promocje dotyczące Mi Band 5 Banggood Global Version Gearbest Aliexpress
Ostatnia odpowiedź: Glover, 22 Sierpnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 675 wyświetleń
Cześć, ostatnio mam coraz większy problem (może po ostatnim update'ie) ze startem aktywności, chociażby jazdy na rowerze. Opaska próbuje startować lokalizację ale nie może (czego nie rozumiem bo połączenie z telefonem jest, widać ją cały czas w appce). No i tak może mielić kilka minut, ponownie odpalanie nie pomaga. Przyznam, że jestem blisko pozbycia się jej na rzecz Garmina...
Ostatnia odpowiedź: ryys, 16 Sierpnia 2020